Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. avisti

  avisti Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sama homma jälleen Teemalla Metal Evolution sarjan jaksossa. SD-teemalla kuuluu seloustus, HD:lla ei.
   
 2. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  662
  Saadut tykkäykset:
  4
  Teemalta tulleesta "Tatu V - kotirouva Marsista" puuttui äänet kokonaan HD-kanavalta. Ohjelma kuvattu teräväpiirtona niin täytyy valita katsooko sumeaa kuvaa äänillä vai teräväpiirtoa ilman ääniä (ohjelma suomenkielinen).
   
 3. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  edelleen kutonen sanoo "viallinen palvelu" lg töllössä, missähän vika.
   
 4. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 344
  Saadut tykkäykset:
  26
  Subilla menossa oleva rauhatekijä tulee väärällä kuvasuhteella, kuva on liian litteä.
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Huvikseni menin subille. Letterbox-huonoutta tuo on. Joku ääniraita sensuroitiin juuri kun tulin kanavalle.
   
 6. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 344
  Saadut tykkäykset:
  26
  muuttui myöhemmin 4:3 letterboxiksi. alussa oli pitkään venytettynä sivusuunnassa 16:9 ruudun levyiseksi tuo kuva.
   
 7. hoogenband

  hoogenband Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  elisan kaapeli jyväskylä. pätkiikö muilla yle hd kanavat? tätä on jatkunut jo aikoja, aspa ei ylläri vastaa. kuva pysähtyy aina vähäks aikaa. tapahtuu joka vehkeellä, viihteellä, töllöllä ja boxilla.
   
 8. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  662
  Saadut tykkäykset:
  4
  Fox on nähtävästi ottanut käyttöön jonkin huonon automaattisen äänenvoimakkuuden säätämisen. Nykyään esim jos jossain sarjassa kuuluu hieman kovempi ääni (nyrkinisku, laukaus,...) äänenvoimakkuus putoaa heti todella paljon ja alkaa sitten hiljalleen nousta itsekseen. Tämän takia jokaisessa toimintakohtauksessa täytyy itse nostaa voimakkuutta että kuulisi jotain. Kohtauksen jälkeen täytyykin alkaa laskea voimakkuutta ettei rupea huutamaan aivan älyttömästi.
   
 9. miisu

  miisu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  TTV/Elisa kaapeli-tv Tampereen Lapinniemessä pimeänä, signal 0, onko muissa kaupunginosissa sama? Ollut ainakin klo 17 lähtien, liittyyköhän suureen sähkökatkoon 16-17 välillä Kaleva-Lapinniemi. Ei kai pojaat vaan menneet katkomaan Tunnelityömaalla mitään isompaa..
   
 10. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 301
  Saadut tykkäykset:
  180
  Yle Teemalla pyörii juuri elokuva Hyökkäys erämaassa. Käytössä taitaa olla viallinen siirto: kuva nykäisee kerran sekunnissa, koska joka 24. filmiruutu näytetään kahdesti, sen sijaan että esitettäisiin PAL-nopeutettu siirto (25 fps).

  Näinkö oikein?
   
 11. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tarkistin pikaisesti SD- sekä HD-tallenteeni ja molemmissa oli identtinen ilmiö havaittavissa. Että freimit 23 ja 24 ovat samat. Tai että freimit 24 ja 25 ovat samat. Se siis vaihtelee, että miten usein kloonifreimi esitetään. Hieman alle sekunnin välein kuva kuitenkin nytkähtää eli "jää hetkeksi paikalleen".

  ODOTTAKAA uusintalähetystä, jos sellainen joskus lähetetään ilman nykimisvikoja.

  Minä ainakin tapan nykivät tallenteet pois leffaa katsomatta. NytkyHepulin saan jos töks-töks-leffoja alan katsella. Korjaaminen (kloonifreimin poistaminen välistä noin kerran sekunnissa) olisi mahdottoman työläs urakka käsityönä. Vaatisi samalla koko audioraidan uudelleenkohdistuksen ja lyhentämisen käsipelillä. Joko leikaten hiljaisia millisekunteja pois sieltä täältä, tai mikkihiirimäisemmäksi nuottia korottaen, tai nuottivirhe pois kompensoiden, joka taas kuuluu epäluonnollisuutena.
   
 12. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 034
  Saadut tykkäykset:
  2
  YLE Fem HD:ltä katosi ääni (antenniverkko, oma antenni Vantaalla, antenni suunnattu ilmeisesti Espooseen) tallennuksissa tai suorassa lähetyksessä ei enää ääntä ole. YLE Fem:in ääni on normaali eli SD-puolella ääni toimii. Muilla kanavilla ei ongelmia. Uusi Hero-kanava tuli 10.11.2014, liittyisikö ongelma tähän?
   
 13. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  HD-lähetyksen äänet toimivat normaalisti ainakin Espoossa Elisan kaapeliverkossa. Fileessä on kahdet eri AC3-äänet. Tämä ei todista sitä, onko T2-lähetys terve vai sekaisin. Joku muu kertokoon sen. Minäkin voin tarkistaa asian jos eriksen käsketään, mutta se edellyttää tiettyä hetkeä vuorokaudesta, jolloin voin T2-dongeliani "väärällä kanavalla" käyttää. Muuta työtä se nyt tekee (ottaa FOX-kanavaa).

  Tee kanavahaku uusiksi. Pari kertaa vuodessa kanavien ääniformaatti salaa muutetaan tai PID vaihdetaan, joten aiemmalla kanavavirityksellä "löytyy" vain kuva ilman ääntä. Tai koko kanava katoaa jos se hyppäytetään ihan toiseen muksiin. Sitäkin sattuu kerran vuodessa tms.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2014
 14. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 034
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei auttanut kanavien uushaku eikä edes tehdasasetusten palautus. Laitoin kyselyä Ylelle ja Digitalle. Jos ei lähetyksessä ole vikaa, niin sitten se on laitteessa (HDThunder HD6000). Aika kumma kylläkin, koska muilla kanavilla ei ole mitään ongelmaa (SD-kanavat tai DNA:n ja Digitan HD-kanavat, MTV3 HD:tä lukuunottamatta ei minulla ole korttia vaativia kanavia, DNA:n kortti on laitteessa).
   
 15. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Onko tässä maassa miljoona lottovoittajaa vai miljoona näkörajoitteista? Nimittäin YLE:n Syke-sarja lähetetään sellaisella kryptisellä tavalla enkoodattuna, että sen näkeminen siedettävällä kuvanlaadulla vaatii vähintään miljoonan hintaiset militaarilaitteistot, tai äärimmäisen pahan näkövamman.

  Kuva on käytännössä katselukelvoton. Minä ainakaan en voi sekuntia pidempään katsoa tuollaista ongelmaista tuplakuvaa. Alkaa huimata, ihan kuin olisi umpikännissä. Vain ne harvat hetket kun kuvassa kaikki on paikallaan, ovat siistiä katsottavaa. Heti kun pienikin liike alkaa, humalainen fiilis käynnistyy.  Liitteenä yksi freimi havaintovälineeksi. Tosin tämä Syke-sarjan freimi on napattu Puoli Seitsemän -ohjelmasta, mutta ihan sama ongelma vallitsee sekä SD- että HD-lähetteessäkin Syke-sarjassa.

  Jokainen freimi on samanlainen ongelman suhteen. Ei siis ole "3 sahalaitaista + 2 progressiivista" freimin sarjoja (3:2-Pulldownilla käsiteltävä), vaan kaikki freimit ovat samantyylisiä sahalaitaisia eli lomiteltuja.

  Eikä ole kyse 3D-stereokuvastakaan, koska kohteiden sahalaitaisuuden määrä ei vaihtele kameraetäisyyden mukaan, vaan pelkästään liikkeen suuruuden perusteella.

  Ongelma on "esihaamu". Liikkuvan kohteen edellä kulkee vaalea haamu. Aina edellä. Perässä kulkeva kuva on tummempi ja väitän sitä oikeaksi kuvaksi, joten edellä kulkeva kuva on virheellinen esihaamu.  Normaalissa terveellä tavalla lomitellussa videossa freimin sisällä oleva kumpikin fieldi on täsmälleen yhtä tumma eli omaa identtiset värit ja tummuudet. Jos sellaista kuvaa katsoo stillinä, ei ole tummaa ja vaaleaa kuvaa, on vain kaksi yhtäläistä kuvaa, joista on mahdoton sanoa kumpiko dominoi ja kumpiko on haamukuva. Normaali symmetrisesti lomiteltu kuva voidaan lomituspoistolla palauttaa siistiksi, ei näy tuplakuvia tai haamuja.

  Syke-sarjan videota kun katsoo (minun kotilaitteillani, en ole lottovoittaja enkä rajusti näkövammainen), niin jatkuvasti näkyy liiketilanteissa "kaksi kuvaa päällekkäin".

  Lomituspoistoalgoritmini, kaikki mahdolliset olen kokeillut, eivät osaa palauttaa videota ennalleen. Parhaaksi metodiksi olen valinnut toisen fieldin hylkäämisen kokonaan, eli pystyresoluution puolittamisen. Silloin haamut ja tuplakuvat poistuvat, mutta kuvasta tulee karkea.

  Ongelma on identtinen SD- ja HD-tallenteilla.  Siispä kysymys kuuluu: MILLÄ ALGORITMILLA Syke-sarja kuuluisi lomituspoistaa, eli poistaa tuo omituinen tummakuva+vaaleaesihaamu -lomittelu?


  Voihan olla, että katsojalla pitää olla HEVC-dekooderi kyseisen sarjan katsomista varten. Ne joilla h.265-kalusto käytössään on, kokeilkoon sen avulla dekoodata tätä sarjaa, josko haamukuva sillä katoaisi näkyvistä.

  Luultavasti YLE on pilannut muitakin sarjoja tällä samalla tuntemattomalla haamukuvametodilla. Minä vain en ole vielä törmännyt muihin, koska 12 vuoden tallenteet sadoilla kiintolevyilläni odottavat läpikäymistään. Ties mitä kauheuksia sieltä vielä paljastuu tulevina vuosina!

  Hubotit-sarja vaimikäsenyton taitaa kärsiä jostain hieman vastaavasta pulmasta, mutta asia on vielä tutkimatta tarkemmin.
  .
   

  Liitetyt tiedostot:

 16. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Huh, näyttäisi että on skaalattu ennen lomituksen avaamista. Eli tuota ei voi enää korjata.

  Tv lähetyskö näyttää tuolta?

  Muuten syke-sarja näyttää aivan kamalalta värimäärittelynsä ja diffuse efektin takia.
   
 17. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Freimi oli videosta (Avidemux 2.6 -softalla seivattu), ei Playersoftan kuvaruutukaappaus. Demoan mieluummin puhtaita freimejä, jotta suljetaan pois playereiden kuvanparantelut ja skaalailut ja lomituskäsittelyt.

  Mpeg2-videon freimi näyttää ihan samalta, tosin juovamäärä on tietysti pienempi, mutta sama haalea etuhaamu siinäkin näkyy toisessa fieldissä.

  Kuvanparantelusta tuli mieleen: Syke-sarjan naurettava heiluva kamera -kuvaus (tahallinen tekotaiteellinen päätös saada katsojat oksentelemaan persialaismattonsa pilalle) onneksi saadaan edes osittain kuriin reaaliaikaisella Radeonin DeShakerilla eli AMD Steady Video -avustimella. Heilumisen vakautumisen todistaa se, että KANAVALOGO ALKAA TÄRISTÄ. Todellakin on koomista puuhaa se, että kotona tarvitaan monen sadan euron näytönohjaimia reaaliaikaisine paranteluineen, että kuvan saisi siedettäväksi. Kun kuva tahallaan lähetyspäässä pilataan ties miten monella metodilla.

  Laadukkaasti kuvatuissa elokuvissa/sarjoissa (painava kamera ja optinen kuvanvakautus) kanavalogo pysyy aloillaan eli tärinänpoistolle ei ole katselupäässä tarvetta. Mutta Syke-sarja tärisevine minikameroineen tuottaa meritautista krapulavideota ja kuva kaipaa vakautusta (tai pää monivuotista terapiaa katselun jälkeen).

  Tällä näytönohjaimella (Gigabyte R9 290 OC) kun videota katsoo lomituspoiston kera (Win 8.1 Media-) Playerillä niin vuorottain freimit ovat siistejä ja tuplakuvaisia. Yksi siisti freimi ja yksi tuplakuvainen freimi vuorottelevat. Piru kun keksisi metodin tappaa väleistä ne tuplakuvaiset mössöfreimit ja säästää siistit freimit. Ilman lomituspoistoa videota katsoessa joka freimi näyttää samalta kuin se liitekuva, esihaamu on aina näkyvissä.

  Eri ikäisillä ja -laatuisilla katselulaitteistoilla saadaan Syke-sarjan videokuva näyttämään "eri tavalla pilaantuneelta". En ole vielä keksinyt laitteistoa tai softia, joilla kuva tulisi lopullisesti katselukuntoon. Humalaisen Kameramiehen™ poistofiltteri on jo löydetty, mutta tuo tuplakuvaisuus pitäisi vielä hävittää mustaan aukkoon, jonne se kuuluu.

  Luultavasti joka jakso täytyy rakentaa uusiksi kotona jollain robottisoftalla, joka ensiksi tappaa pilantuneet freimit ja sitten poistaa kanavalogon ja lopuksi tekee tärinänpoiston jäljelle jääneelle materiaalille. Ei ole minulla aikaa tai halua ruveta ohjelmoimaan moista robottisoftaa. Helpompaa on odottaa muutama vuosi kunnes joku keksii ratkaisun ongelmaan, tai sarja uusitaan, ja puhtaasti rendattuna versiona sillä kerralla. Ja se kännikuvaaja on pantu vankilaan loppuiäkseen. Minä ottaisin mieluummin potkut kuin kuvaisin noin paskalla tavalla. Vaikka ohjaaja miten käskisi heiluttaa kameraa niin en heiluttaisi nanometriäkään. Heiluttaisin ohjaajaa lyhtypylvääseen toistuvasti, niin oppisi tavoille.
  .
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2014
 18. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 034
  Saadut tykkäykset:
  2
  Äänet palasivat eilen illalla YLE Fem HD:lle. Ilmeisesti lähetyspäässä oli tosiaan bitti poikittain. Mahdolisesti sähköpostini Digitale ja Ylelle vaikuttivat? :thumbsup:
   
 19. jarkko99

  jarkko99 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2005
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa Syke sarjassa näyttäisi lomitus olevan niin, että ensimmäinen fieldi on ihan oikein, mutta toinen fieldi on sitten blendattu seuraavan framen kanssa. Ei tuota kyllä enää mitenkään järkevästi saa korjattua ilman pystyresoluution puolitusta, koska puolet kuvainformaatiosta ja pystyresoluutiosta on tuossa blendatussa fieldissä, mitä ei enää pysty erottelemaan kahdeksi eri kuvaksi.

  Jotenkin näin siis:

  frame1 field1 = a
  frame1 field2 = a+b
  frame2 field1 = b
  frame2 field2 = b+c
   
 20. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 034
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sain palautetta YLE:ltä:


  Hei ja kiitos palautteesta!


  Pahoittelen vastauksen viivästymistä.
  Ylen päässä äänet kyllä toimivat oikein.


  Jos ongelma vielä jatkuu niin kannattaa tehdä seuraavaa: sähköjohto irti seinästä noin minuutiksi , tämänjälkeen tehdasasetusten palautus (vielä kerran vaikka olette sen jo tehnyt) ja kanavien uudelleenhaku.
  Ellei tämä auta niin ottakaa yhteyttä Digitan neuvontaan puhelin 020 411 7676 (arkisin 8- 20) tai sähköpostilla info@digita.fi


  Tiedossamme on että Digitan antennilähetteessä on ollut jotakin omituista joka vaikuttaa tiettyihin vastaanottimiin.