Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Antennivahvistin voisi auttaa.

  Lisäksi vielä hakuammunnalla viriteltävät tee-itse-vaippavirtaerottimet, joilla saa aikaan kivan mutkikkaan taajuusvasteen, tai vaihevastekos se nyt tärkeämpi DVB-kamalla on, hällä väliä. Siis kikkailemalla pystyy muuttamaan kanavien näkymistä suhteessa tosiiin kanaviin. Ei sovi kolvia pelkäävälle.

  Yksi keino olisi vaihdella antennijohtojen pituuksia, se synnyttää erilaisia haamuja eli parantaa jonkun kanavan vastaanottoa samalla kun toinen kanava huononee. Mitä huonompi johto on, sitä enemmän sen pituusmuutos vaikuttaa, eli haamujen voimakkuus on suurempi huonossa kaapelissa (itse tehdyssä ja/tai ohuessa ja halvassa).
   
 2. ronkeli

  ronkeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuuntelinpa tossa hauskaa läppää YLEX naisjuontajalta just äsken. Sellaisessa viiden minuutin monologissa nainen ihmetteli medioissa vallitsevaa "muoti-ilmiötä", DigiTV:n haukkumista. Oli huomannut, että vähintään kerran viikossa jossain mediassa pitää jonkun arvostelijan haukkua digin huonoa kuvaa, pikselöitymistä ja jos ei muuta keksi, niin ylimääräisten ohjelmien laatua ja ties mitä. Arvostelijat ovat hänen mielestään unohtaneet, että analogisena aikana asiat olivat vielä huonommin, antennia sai koko ajan olla katolla säätämässä ja silti oli lumisadetta niillä kaikilla kahdella kanavalla. Toimittajalla itsellään oli ollut digiboksi vuoden verran ja ainoastaan kaksi kertaa on ollut ongelmia. Kerran oli kuva pikselöitynyt ja kerran ei tekstitys toiminut. Toimittajan mielestä arvostelijoilta olikin jäänyt yksi seikka aivan ilman huomiota: DigiTV:n kuva on parempi kuin analogisen! Yhden aivan todellisen ongelman hän oli tosin löytänyt: Laatuohjelmaa tulee niin monelta kanavalta, ettei TV:n äärestä juuri kerkiä muuta tekemään
   
 3. Hyvä monologi (digin ongelmia väheksymättä). Minua kanssa alkaa välillä tympiä se ikuinen narina mitä eräskin naapuri pitää. Pitäisi jakaa ilmaisia bokseja, ei sitä tarvitse, lupamaksu on kallis, sieltä ei tule mitään. Kun sitten digiltä tulee jotain, esim. rysän päältä tai BB, niin ei ne sieltä saisi tulla kun ei ole boksia. Muutenkaan ei mikään kiinnosta ja aika ei oikein kulu.
  Mulla on täsmälleen sama ongelma, ei millään ehdi katsomaan kaikkea mitä haluaisin nähdä. Sitä kiinnostuu lähes mistä tahansa ja voisi katsella vaikka kaiken valveillaoloajan tv-ohjelmia, suorana ja tallennettuna. Niinkin ajan saisi kulumaan.
   
 4. joukor

  joukor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  .. käyttäytyy levottomasti ( 3, 4 jne )

  Laitoin tänään tuon Combiboxin antenniliitäntään perinteisen haravan. Heitin sen katolle, suuntasin suht. ok.. Signaalit pompsahtelevat välillä 44 - 94. Laatu on siellä 90 paikkeilla. Näin siis ykkösellä, mutta kolmosella !! signaalit 30 - 45 ja laatu heiluu k. mielettömän .. hulvattoman p : ssä. Eli

  - Onko suuntaus metsässä ?
  - Harava liian alhaalla ( puustoa edessä, ja matkaa Lahteen n. 40 km )

  Vai mikähän nyt on jutun juoni.

  Kiitos vastauksesta. ! Jos saan tämän laitteen toimimaan ok. Niin Sonera saa kerätä kaapelinsa huitsin kuuseen.
   
 5. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  @joukor

  Oletko kytkenyt comboboksi kaapeliin???
   
 6. scatman

  scatman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2004
  Viestejä:
  590
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kyseessä mahdollisesti CD:n komboboksi? Sen t-viritin ei nimittäin ole niitä herkimpiä ja antennivahvistintakin saattaa kenties tarvita. Toisaalta sillä voi katsella ylet + muut kotimaiset myös s-puolelta, jolloin haravia ei tarvita?
   
 7. joukor

  joukor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  On. Kyseessä on juuri tuo Boxi. S - kanavat toimivat ok. Pts. nämä Suomen ..
  Sateella häipyvät, mutta tämä on toinen juttu..

  Niin, ja vastauksena toiseen kysymykseen : En ole kytkenyt kanavia kaapelin kautta. Tuskinpa toimisikaan edes..
   
 8. joukor

  joukor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nytpä toimii.. Signaalit ovat kaikissa "paketeissa " lähes saman taosiset, ja huojunta katosi. No, enpä tiedä vielä, onko tämä pysyvää.

  Toimenpiteet : Jokainen liitos, etenkin suodattimien LNB . t uusiksi. Antenni suuntaus vielä kerran uusiksi. Suunta olikin yllättvän monta astetta sivussa itse mastosta. No, sieltä suunnasta kuitenkin parhaat signaalit löytyivät. Erikoisinta oli se, että A - paletin signaalitaso hieman laski, samoin C : n , mutta B : n nousi.

  Voisiko joku viisas antenni Guru tuon selittää ? :hitme:
   
 9. scatman

  scatman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2004
  Viestejä:
  590
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole viisas enkä varsinkaan guru, mutta sen verran uskaltaisin arvailla, jotta kyseessä ovat maaston yms. aiheuttamat heijastukset, jotka eri taajuuksilla ovat erilaisia ja näyttelevät dvb-t -vastaanotossa suhteellisen suurta roolia.
   
 10. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Säätila vaikuttaa vielä enemmän. Suorastaan sikamaisesti. Minulla näkyy joskus sään salliessa 100% signaalin laatu, ja kelin muuttuessa seilataan 87% paikkeille. Ja taatusti antenni ei itsekseen kääntyile tai puut juokse edestakaisin antennin edessä. Tuulikaan ei voi noin paljon vaikuttaa puiden heilutteluun, eli yleinen säätyyppi se siellä keppostelee.

  Toistaiseksi on mielikuvani sellainen, että kostealla kelillä kuvanlaatu on parempi, ja kuivalla huonompi, ja lisäksi sateella oikein huono. Ilmankosteus siis jotenkin vaikuttaa asiaan.

  Ja tasan varmasti viereisessä korttelissa tilanne voi olla päinvastainen, eli siellä kenties toivotaan rankkasadetta tai kuivaa, mutta ei toivota kosteaa ilmaa.

  Ainoa apu olisi reaaliaikainen robottisäätö, joka jatkuvasti säätäisi useaa antennia kunkin antennin optimisuuntaan, ja signaali sitten otettaisiin hyötykäyttöön niistä antenneista, joiden kautta paras bittivirhesuhde saavutetaan. Ja tilanne siis voi vaihdella puolen sekunnin välein, eli nopeita moottoreita ja signaaliprosessoreita tarvitaan.

  Tuollaisia tekoälyn omaavia antenniklustereita tullee jatkossa myyntiin, koska DVB-vastaanotto on niin järkyttävän herkkä radiokelin virheille. Suorastaan susi keksintö jos minulta kysytään. Kaikki bitit pitäisi lähettää kolmeen kertaan, jotta kipinät ja hetkelliset huojahdukset eivät pilaisi dataa peruuttamattomasti, kuten nykyään tapahtuu kaikille T-digikuvan katselijoille x kertaa minuutissa/tunnissa/päivässä.

  Suoritintehon parantuessa antenniklusterista tehdään mekaanisesti kiinteä (ei moottoreita) eli aktiiviantenni, joka muuttaa eri haarojensa suuntaavuuksia sähköisesti.

  Muistutan, että tässä köyhässä maassa ei ole pienintäkään toivoa siitä, että virheenkorjauksen bittimäärää kasvatettaisiin (tietäisi vähemmän tv-kanavia per muksi), eli aktiiviantenniteknologia on ainoa mahdollisuus vastaanoton virheiden karsimiseksi.

  Käy tasan päinvastoin, virheenkorjaukselle tullaan jättämään yhä vähemmän bittejä kun jatkuvasti lisätään uusia kanavia muksiin. Eli datadroppien määrä tulee 100% varmuudella pahenemaan joka vuosi (niillä, joilla ei ole varaa antenniklustereihin).

  Ja mitä tiiviimmin data kompressoidaan (aiemmin "kultaisina vuosina" lähetettiin 2,4 gigatavua per tunti, nyt vain 1,0-1,4 gigatavua/h), sitä massiivisemmat virheet kuvaan jää jos dataa ei enää kyetä rekonstruoimaan. Eli tulevina vuosina alkaa tipahdella kokonaisia freimejä pois, tulee 0,5-2 sekunnin totaalikatkoksia signaaliin. Vasta ensimmäinen ehjänä perille saapuva GOP palauttaa kuvan esille, sitä ennen ollaan ilman vaihtuvaa kuvaa.
   
 11. joukor

  joukor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  C - paketti humpsahti eilen hävyksiin ja palasi takaisin ja hävisi. Hassua !

  No, näen nuo onneksi satelliitin kautta. ( Paitsi kovalla sateella ).. Vaan yhtäkaikki. Arpapeliä tämä antennin asennus.
   
 12. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  MTV3:sen uutisten äänisynkkä on noin sekunnin jäljessä, ihan kiva katsoa...
   
 13. vonkaus

  vonkaus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2003
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli aika hieno esitellä Plasmaa yhdelle vieraalle just äsken. Se kun on Kauniit ja Rohkeat fani... Ruvettiin molemmat nauraan tätä nykytekniikkaa. Ensin tarvitaan kaksi kapulaa kun avataan TV (ennen 1) jne... Tekstitys saapuu vajaan minuutin odottelun jälkeen.. jne jne..

  Ihan uskomattoman huonoa MTV3-lähetystä olen saanut nyt katsella. Ja nyt ääni kulkee sekunnin eri aikaan kuin kuva. Herranjestas mitä tumpeloita nämä "ammattilaiset" on.
  Ensin tuhottiin kanavalta sisältö, nyt ajetaan tekniikkakin alas. Onneksi myivät koko roskan Ruotsiin.

  Ei paljon enää viitsi TV.tä katsella. Tosi surkeaa kuvaa analogi-kaapelissa ja ongelmia lähetyksissä digi-kaapelissa.

  Ihmeen onnellisia tuntuu ihmiset olevan tästä digi-aikakaudesta.
   
 14. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  taas MTV3 ja nyt ainakin ohjelmassa käenpesä on oikeassa alalaidassa joku vaalean pallukan osa jonka yläpuolella on vähän pienempi musta pallukka, näin tämän saman jossain toisessakin ohjelmassa mutta luulin sitä joksikin tekstityshäikäksi.

  Nyt loppui tuo käenpesä ja kun kuva muuttui 4:3 niin pallukkakin hävisi! Oliko muilla samaa palleroa näkyvissä?
   
 15. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 330
  Saadut tykkäykset:
  19
  Minulla nuo pallukat( tai ainakin tuo vaalea) näkyy taas vain 4:3 -kuvasuhteella.(käytän digiboxin pillarboxed-tilaa jossa 4:3 kuvassa oikean ja vasemman reunan overscan on minimissään/olematon)

  ja nyt tuolla oikeassa reunassa näyttäis pilkottavan myös tod. näk. tulevaa grafiikkaa. :hitme:
   
 16. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Pöllölaaksossa vuotaa B-kanavan kuva A-kanavan alta, eli kun A:ssa on 704 pikseliä tms. tavaraa, ja kuitenkin lähetetään 720 leveänä. Silloin alta näkyy kuvamikserissä vuoroaan odottavan B-kanavan mainokset. Stillikuvia onneksemme nyt vain näkyy, mutta siellä voi pyöriä mikä tahansa X-Rated videokuvakin, joka nyt seuraavana on lähetykseen tulossa ja vuoroaan odottamassa. En ole tarkemmin asiaa testannut, meni viikonloppu pc-remontissa, mutta tallenteita on todisteena pöllökanavan pöllöilystä niin paljn, että ihan itkettää ammattitaidottomuus.

  Aina sama juttu: ei millään voida betatestata asioita studiossa, pitää aina lähettää paskat julki ihmisten silmille, ja vasta kun 10000 ihmistä alkaa valittaa asiasta (joka kymmenes tietyn ohjelman katsoja), jotain parannuksia aletaan miettiä. Ja sitten menee x kuukautta asiaa paranneltaessa.

  Liitekuvissa todisteet tämän illan möhlimisiltä, eli miten ilmiö esiintyy vaihe vaiheelta.

  Lyhyesti voisi sanoa, että aina pilataan sen ohjelman kuva, jota seuraavana on tulossa mainosplansseja. Asian korjauksenkin tiedän, mutta en aio toimia palkattomana orjana. Jos tililleni napsautetaan 3000 euroa kuussa niin tällaisia helvetillisiä möhlinkejä ei esiintyisi. Minä testaisin asiat ENNEN kuin ne ulos lähetetään. Eli panisin softissa rastit oikeisiin ruutuihin. Mutta koska ihmisvirta on yhtiöstä pihalle, saamme jatkossa enenevästi "nauttia" ammattitaidon hupenemisen seurauksista.
   

  Liitetyt tiedostot:

 17. Charlie

  Charlie Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan loistavaa settiä jälleen kerran DVB-G:ltä. :thumbsup:
   
 18. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 330
  Saadut tykkäykset:
  19
  Onkohan joku käynyt raksimassa softasta oikeat ruudut, kun ainakaan talousuutisissa noita palukoita ei näkynyt. :rolleyes:


  satuin muuten törmäämään sivuun jolla on mielenkiintoista luettavaa mm. BBC:n näkemyksiä kuvasuhteista yms. :
  http://www.starimage.co.uk/eastoverhill/techref/index.htm
   
 19. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  kyllä siellä vieläkin joku pieni tökötin näkyy, ovat sentään saaneet melkein kokonaan sen piiloon (firmaa katselen)
   
 20. ven0m

  ven0m Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oulussa, uudessa kerrostalossa Saloran C420 boksilla (firmis 2.54) huomattavaa ailahtelua signaalissa, taajuuksilla 370, 378 - ruudulla lukee aina/usein "haetaan signaalia." Mikähän vikana ? Joinain päivinä näkyy toisina taas ei.

  Harmittaa kun ei tiedä näkeekö F1 kisat vai ei... LA pvä toimii SU pvä ei, ja toisinpäin... TV1000 kanavat sai ilmaiseen koekatseluun, jahas... no hetken näkyi (parituntia) ja sittemmin on ollut loppuvko ruudulla vain mustaa ja "haetaan signaalia." :OI

  Digiboksin kaapelit tarkistettu, antennikaapeli uusi metrinmittainen, ei jaettu tms. boksin fyysistä sijaintia muutettu - ei vaikutusta. OuluTV ei pahemmin osannut sanoa mitään... laskut on kuulemma OK :king:

  Oliskohan Isännöitsijän hommia hankkia talon kaapeloinnin suhteen korjausta ja/tai/vai johtuneeko boksista ?