Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. Ei näy Soneralla DVBV:lläkään. Signaali on kunnossa, mutta kuvaa ei tule.

  Edit: Tv:n omalla virittimellä näköjään näkyy, erikoista.

  Lisäyksenä vielä, että DVBV näyttää signaalin olevan täydet, eli 98 %, bittinopeuslukema eli bitit vaan puuttuu.
  Mun c-virittimet on sarjassa siten, että johto eli signaali menee seinästä ensin PC:n TerraTec PCI -kortille, jossa se läpikytketään ja jatkaa tv:n virittimelle. Pc saa siis paremman signaalin kuin tv ja muut kanavat toimivat oikein.
  Ei näy Liv myöskään TerraTecin omalla Home Cinema -ohjelmalla.

  v Taajuus ei ainakaan täällä muuttunut, jotenkin tämä taitaa muutokseen kuitenkin liittyä.

  Edit2: Uudelleen virittämällä alkoi DVBV näyttää kuvaa, taajuus kuitenkin ennallaan. Ongelma ratkaistu, mikä sitten olikaan.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.01.2013
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 883
  Saadut tykkäykset:
  269
  Liv ja Jim:hän vaihtoi ainakin antennipuolella päikseen paikkojaan maanantaina 7.1. ? (en ymmärrä miksi) ja ainakin epg:ssä ollut jotain häikkää...
  Tiedä sitten vaihtuiko kaapelissa vastaavasti....

  T: Vesku
   
 3. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  308
  Saadut tykkäykset:
  13
  Vaikka itselläni ei kaapelia tällä hetkellä olekaan niin voin kertoa että kaapeliin tuo muutos ei vaikuttanut. Ja syy miksi kanavaniput vaihtui päittäin on Nelosen perustelun mukaan se että Liv olisi Jimiä suositumpi (mitä on kyllä vaikea uskoa).
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 327
  Saadut tykkäykset:
  294
  Kyllä vaikutti ainakin Soneran kaapelissa (ex-TKTV). Liv ja JIM eivät näkyneet ilman uutta kanavahakua osalla laitteista.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2013
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 327
  Saadut tykkäykset:
  294
  Jotain ihme palikointia MTV3 ja MTV3 HD -kanavilla Putous-ohjelman aikana Soneran verkossa.
   
 6. oope

  oope Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näkyi myös antennissa Turun seudulla. Vain ko. ohjelman mainoskatkot häröilivät. Myös myöhemmin oli samaa virhettä mutta huomattavasti vähemmän. Lähetyspään/alueellisten mainosten ongelma?
   
 7. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuvanauhurin luentavirheeltä se täällä Epsoossa näytti antennikatselussa ja tosiaankin vain mainoksien kohdalla (SAS-mainos ja sen perään LIDL-mainos) ja vain Putouksen olen katsonut, muita ohjelmia tai mainoksia en vielä tiedä, voihan se vika olla muuallakin, tai kokonaan toinenkin vikatyyppi.

  Analogisen kuvanauhurin kenttäsynkan katoaminen plus toki aikavirhekorjaus sen perään palauttamaan kuva sentään vakaaksi, vaikkakin kuvan videosisältö rullaten ja pomppien ja heiluen. Juovasynkka oli aivan kunnossa, tai sitten se oli äärimmäisen hyvin aikavirhekorjattu kuntoon, eli vain kenttäsynkka oli sekaisin. Liitekuvassa yksi ruutu malliksi. 49 kt filekokoon sullominen ei anna mahdollisuutta havainnollisempien stillien esittämiseen, paljastavampiakin ruutuja videosta löytyy.

  Jos digitaalisella kuvanauhalla katoaa luennassa data, kuvaan tulee 8*8 tai 16*16 pikselin kokoisia leegopalikoita ja kuva murenee palasiksi sieltä täältä. Tällaisia ilmiöitä ei nyt näkynyt missään freimissä kertaakaan.

  Mekaanista nauhaa liikuteltiin, siltä kuva siis näytti. Kiintolevyltä luettaessa ei voi tuollaisia virheitä kuvaan ilmestyä. Ellei sitten ole simuloitu vika kyseessä, eli tahallaan tietokonesoftalla pelleillään mukamas kuvanauhan luentavirheen aiheuttamilla seuraamuksilla.

  Tietokonepuolelta vielä yksi vikamahdollisuus tulee mieleen: SAS-mainoksen videoformaatti on jotenkin väärä (vaikka 24 ruutua sekunnissa 25 asemasta) ja lähetysmultiplekseri ei kykene tahdistumaan outoon formaattiin. Mainoksen loputtua LIDL-mainoksen alussa tahdistusta vielä hetki haetaan ja loppuosa LIDL-mainoksesta ja sitä seuraavat mainokset ovat jo tahdistuneet ja näkyvät normaalisti.

  Silmällä katsottuna ongelma näytti KUVANAUHAN luentavialta, enkä ymmärrä miksi ihmeessä kiintolevyluennassa pitäisi simuloida kuvanauhurin käytöstä. Siispä veikkaan edelleen kuvanauhuria kuvan lähteeksi. Ongelman syy voi olla missä vain.
   

  Liitetyt tiedostot:

 8. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin olin häkeltynyt tuon kuvaongelman nähdessäni: ajellaanko siellä mainokset analogisista lähteistä vuonna 2013? Ei voi olla...
   
 9. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hämeenlinnan kaapelissa (Ainacom) oli myös Putouksen mainoskatkolla häiriötä kuvassa.
   
 10. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei sinänsä ole "häiriö lähetyksessä", mutta mistä voi johtua, että elektroninen kanavaopas on joko tyhjä ("tietoa ei saatavilla" / no information tms), tai päivittyy todella hitaasti? Elisan kaapeli, mutta aiemmin samaa oli havaittavissa myös Welholla. Kanavakortti on kortinlukijalla tällä hetkellä tallentavassa Samsungissa, mutta samaa ilmeni myös Sony-telkussa (molemmissa sisäiset virittimet). Kortinlukija on uusimmassa versiossa.
   
 11. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tämä ongelma hävisi viikonlopun aikana.
   
 12. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 989
  Saadut tykkäykset:
  6
  Jim kanava on hävinnyt kokonaan mulla, ei löytynyt myöskään automaattisella uudelleenvirityksellä.

  Ivalossakaan ei näy http://www.jimtv.fi/ajankohtaista/viihde/jim-kanavan-kanavapaikka-muuttuu-1112011, joten onko koko pohjois-suomi ilman tuota kanavaa antennipuolella?
  edit: Jim on näköjään siirtynyt E-nippuun joka ei täällä näy kuten ei myöskään C-nippukaan (onneksi Jim näkyy mulla Soneran koti-tv:ssä).
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2013
 13. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Epsoossa JIM-nipun (730 MHz) signaalitaso nousi normaaliksi eilen tai toissapäivänä tai jotain sellaista. Sitä ennen oli runsaan viikon verran vaikeuksia ottaa JIM-nippua sisään. Ongelma alkoi päivänä, jolloin JIM-kanava heitettiin väärään nippuun, eli JIM tarvitsee nykyään oman ylimääräisen tietokoneensa, kun se aiemmin meni mukavasti MTV3-nipun ohjelmien kanssa samalla virittimellä.

  Ainoa mikä toimi "vaikean runsaan viikon" aikana, oli se, että parvekeantennin kiinteä piuha vietiin antennivahvistimeen ja siitä yksi piuha vaippavirtaerottimeen, joka on kiinni viritinkortissa. Mitään muuta ei saanut panna väliin, ja antennikaapelikin piti olla laadukasta eli 100% peittävällä kuparifoliolla sekä kuparikudoksella varustettua. Ei saanut panna edes T-palikkaa väliin, tai kahta peräkkäistä kaapelia, tai ylipäänsä huonoa eli kaupasta ostettua antennikaapelia. Itse minä kaapelini olen tehnyt. Liittimissä metallikuorisuojaus.

  Ongelma oli paha. Antennivahvistimien ketjutus ei auttanut, koska vahvistimet rajaavat antotasonsa voimakkaimman signaalin mukaan. Oli saatava vietyä "puhdas" signaali määränpäähänsä minimaalisin muutoksin. Vain yksi ainoa viritinkorttini täten sai JIM-nipun tallennustyöt osakseen. Muilla virittimillä signaalitaso oli liian huono ottamaan JIM-nippua sisään.

  Samalla hetkellä matalimman taajuuden YLE-nippu (562 MHz) tuppasi yliohjautumaan eli viritin alkoi hukata dataa liian suuren signaalin vuoksi. Antennivahvistimen vahvistustaso täytyi säätää äärimmäisen tarkasti ikäväksi kompromissiksi. Että esiintyi vain hieman datakatoa sekä YLE-kanavilla että JIM-nipussa. Muut niput siinä välissä (658 ja 674 MHz) olivat tyytyväisellä tasolla kiltisti vailla ongelmia. Jos nosti vahvistusta hieman, silloin YLE-nippu pilaantui ja JIM oli virheettömämpi. Jos laski tasoa hieman, menetettiin JIM-nippu ja YLE-ongelmat poistuivat.  Kaikissa nipuissa on talven aikana esiintynyt Epsoossa matalaa tasoa, MTV3-nippu ainakin oli matalatasoinen jossain aiemmassa vaiheessa. Oletettavasti lähetysantennihuoltojen vuoksi nippu kerrallaan on pidetty minimaalisella lähetysteholla. Olen joutunut konfiguroimaan vahvistimeni ja kaapelini ja T-palikkani aina uudenlaiseen kokonaisuuteen, jotta saan kaikki niput otettua sisään (T-palikat tarkoituksellisesti alentavat ylisuurta signaalitasoa tiettyjä virittimiäni varten). On menetetty jokunen päivä aina muutoshetkellä (paljon datadroppeja tallenteissa), eli aina kun tasoja lähetyspäässä muutetaan, minulla kestää x päivää reagoida asiaan ja odottaa sitä hetkeä, että voin ottaa piuhat pois kerran vuorokaudessa noin kello 5-6 aamuyöllä ja rakentaa systeemi uudelleen. Pitää ensin tutkia nippujen signaalitasot ja sen jälkeen suunnitella signaalien vahvistus ja vaimennus uusiksi ja sitten toteutetaan suunnitelma klo 5:30 hujakoilla heti kun saapuu hetki, jolloin ei ole mitään tallennuksia käynnissä.

  Piru kun olisi varaa ostaa militaarivahvistin, jossa on taajuusalue- eli nippukohtainen automaattisesti säätyvä vahvistustaso JA OTOSSA PASSIIVINEN kaistanpäästösuodatus kutakin taajuutta varten erikseen, ettei mikään vahvistimistä pääse yliohjautumaan kännykkä- tai muusta dataliikenteestä tai kipinöivän poltto- tai sähkömoottorin takia. Kun tällaista miljoonahintaista nestetyppi/helium-viilenteistä vahvistinta ei käytössä ole, joudun rakentamaan vastaanottopaletin aina uudestaan, tekemään "taajuusvastesäädöt" T-palikoilla ja antennivahvistimilla ja kaapelien pituuksien aiheuttamilla lisävaimennuksilla.  Perverssinä lisähuomiona: jouduin siirtämään mikroaaltouunini etäämmälle parvekeantennista, koska tilapäisesti uuni oli siivouksen vuoksi viety näemmä liian lähelle antennia. Uuni tuhosi DVB-T-vastaanottoni hetkellisesti. Onneksi menetin vain xx sekuntia tallenteistani, ties kuinka monelta kanavalta, ennen kuin huomasin asian ja sammutin uunin ja vein sen muualle.

  Mikrouuni häiritsee myös digitaalisia vaakoja, joten en voi punnita asioita samalla kun lämmitän sapuskaa.

  Elämä on yhtä radiosaasteen sisällä tarpomista. Milloin mikäkin esine häiritsee milloin mitäkin muuta esinettä (DVB-T-virittimiä nyt ainakin häiritään noin 23,5 tuntia vuorokaudessa).

  .
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2013
 14. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
  Katsooko kukaan muu antennin kautta Tottenham-ManU peliä. Ainakin meillä kuva on sellaista pikselimössöä, etten muista hetkeen noin surkeaa nettistreamiakaan katselleeni. Koska muut CMore kanavat näkyvät moitteetta niin vika täytyy olla lähetyspäässä? Ja tästä pitää vielä maksaa...
   
 15. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko muilla hävinnyt TTV:n verkossa kokonaan HD-kanavat MAX sport HD 1, Cmore sport HD ja CMore first HD? Itsellä hävisi yht'äkkiä koko kanavapaikat luettelosta eikä edes uudelleenviritys auta...

  e: nevermind - näköjään pieni käpistely t-palikassa palautti kanavat. Ihme sinänsä, että oli tuollainen täsmävaikutus kolmeen kanavaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2013
 16. svass

  svass Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2006
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muualla hävinnyt Discoveryn kanavilta (ainakin perus, travel ja AnimalPlanet) EPG:n tarkempi ohjelmatieto. Ainakaan Elisan verkossa tuota en ole nähnyt kuin satunnaisesti vuoden vaihteen jälkeen. VDR:n kovalevy täyttyy nyt ihan turhaan, kun hakuajastimien uusinta esto ei toimi, kun kuvaustietoa ei ole tarjolla.

  Telkkari (Sony) näyttäis kyllä löytävän EPG:n tarkemmat tiedot ja VDR ei. Voiskohan tarkempi EPG data olla jonkun toisen kanavan/muksin sisällä, jota PClle ei ole kerrottu.

  Edit2: Osa Discoveryn lisätiedoista onkin siirtynyt tuonne extented kentään, mutta osasta ohjelmia puuttuu tuokin tieto. Sony näyttää tunkevan episode info ja extended kentän samaan putkeen, joten sillä nuo tiedot näkyy telkkarin oppaassa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2013
 17. Melbac

  Melbac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekkin tuli huomattua että noi katosi jossain vaiheessa.Pistin eilen kanavat uusiksi ja silloin näkyi tarkemmat kuvaukset.Tänään ne taas ei näy discoveryn ja historyn kanavilla eikä bbc knowledge kanavalla noita tietoja ollenkaan(ainostaan history hd:lta tulevassa dogfightsissa on "jet vs." jakson kuvauksena).Tämä siis dna/welhon verkossa helsingissä.
   
 18. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Onko muilla ongelmia DNA/Welho kaapeliverkossa HD-kanavilla (MTV3 HD, Nelonen HD, FOX HD ja YLE HD)?
  Itsellä ihan täyttä pikselimössöä, SD-kanavat näkyvät normaalisti.
  Paikalliselle Kuituanet operaattorille (joka välittää DNA:n signaalin) pistin vikailmoituksen, ongelmat alkoivat eilen illalla.

  edit:
  Vastasivat:

  Hei,

  Kuvapalveluissamme oli yleistä vikaa joka alkoi eilen Sunnuntaina.

  Vika saatiin korjattua tänään n. klo 15:00 aikoihin.

  Mikäli teillä on vielä ongelmia kuvan kanssa niin kannattaa kokeilla digiboksin uudelleen käynnistystä.


  Vika korjaantui just kun olin saanut kirjoitettua viasta, hyvä niin :)
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2013
 19. sepedeus

  sepedeus Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.01.2007
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Salon (~welho) kaapeli-tv:ssä oli eilen illalla ongelmia kyseisten kanavilla, lisäksi c-more sd kanavatkin olivat katselukelvottomia, tilanne korjaantui joskus välillä 20-22:30. Tämän päivän tilannetta en tiedä.
   
 20. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Näyttää pikselöitymishäröt jatkuvan YLE HD ja MTV3 HD kanavilla, ei jatkuvana vaan noin 30s-1min välein pikselöityy ja äänetkin välillä pätkii.