Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  678
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tähän viestiketjuun voi kertoa digitv lähetyksessä olevista häiriöistä.

  Minulla on nyt Ylen radiokanavat temppuilleet digiverkon puolella. Ei kuulu pihaustakaan. Joskus kuuluu ja joskus ei. Ne kaksi kaupallista asemaa kuuluvat kyllä moitteetta. Näin siis Vantaalla ja Sonyn antenniboksilla.
   
 2. projectx

  projectx Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  607
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täällä Porissa Philippuksen t-boxilla on jotain häikkää kovin usein mtv3:n, elosen ja subtv:n kanssa, eli välillä (n. 20sek-5min välein) pikselöityy/takkuaa/tökkii/pätkii... Joskus kyllä tulee lähetys sujuvasti vaikka parikin tuntia ilman mitään häikkää.
   
 3. suurose

  suurose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2004
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen Kova laki - elokuvan signaali hävisi elokuvan loppupuolella useaan otteeseen Nelosella Espoossa (en jäänyt seuraamaan kuinka kauan häiriötä kesti, vaan vaihdoin analogiselle puolelle). Vastaavaa en muista ennen tapahtuneen Nelosella.
   
 4. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  678
  Saadut tykkäykset:
  8
  Soitin digitv-infoon ja pyysin selvitystä tuohon aloitusviestin ongelmaan joka on kestänyt kohta viikon. (Viime viikonloppuna havaitsin ongelman)

  Siellä sanottiin, että Yle kokeilee lähettää MHP dataa radiolähetyksiinsä. Tämä on aiheuttanut ongelmia Finluxin ja Sonyn digibokseissa.
   
 5. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  678
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ylen radiokanavat toimivat taas. :thumbsup:
   
 6. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Taas on enkooderin kellopiiri kärvähtänyt, luulen ma. Nimittäin nyt MTV3 (Espoossa) palikoi liikkuvaa kuvaa samalla tyylillä kuin Nelonen teki tammikuussa. Mitähän asialle tekisi, uskaltaisinko huomauttaa asiasta kilpailevan kanavan teknohemmolle, joka vian korjauksen viimeksi sai hoidettua, Nelosella siis. Eipä taida hän omata valtaa PöllöLaakson vikojen korjaukseen.

  Jos joku tietäisi sähköpostiosoitteen, joka johtaisi MTV3-kanavan digivikoja korjaavalle taholle, voisin luennoida viasta sinne. Ihan turha valittaa niihin tavanomaisiin osoitteisiin tai soitella höpöhöpö-palvelunumeroihin, siellä ei kukaan tiedä pätkääkään näistä enkooderiongelmista. Heille enkooderi tarkoittaa jotain ranskalaista muhennosta?

  En osaa sanoa montako päivää/viikkoa kellopiiri nyt on ollut rikki, en ole kyylännyt silmä kovana PöllöOhjelmia. Mutta oletettavasti kuvanlaatu on palikkainen vielä niin monta vuotta kunnes minä asiasta saan valitettua jollekin päätösvaltaiselle taholle, ja vika korjataan.
   
 7. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 341
  Saadut tykkäykset:
  26
  Löytyisiköhän tuolta sopivaa ?
  http://www.mtv3.fi/tieto/yhteystiedot.shtml
   
 8. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ohhoh, soittelin kaikki numerot läpi (vitsi, vitsi). Mutta yhteen numeroon sentään soitin, vika siis on nyt oikean tahon tiedossa, ja saa nähdä löytyykö sieltä enkooderista rikkinäistä radioputkea tai väsynyttä hamsteria tai juoksupyörädynamon piuhan katkeamista.

  Vika ilmenee vain silloin kun liike-estimaatio vaatii korjausdataa. Jos kuvan liike (panorointi tai zoomaus) on niin ennustettavan lineaarista, että se välittyy pelkän estimoinnin avulla minimibittivirralla, silloin palikoita ei näy. Mutta heti kun liike on epälineaarinen JA liikkuva alue pinta-alaltaan suuri, silloin palikoita ilmestyy, vähintäänkin liikkuvan alueen reunoille, jopa muuallekin.

  Vika voi olla fyysinen komponentin rikkoutuminen tai sitten väärä säätö enkooderissa. Jos enkooderille on sanottu, että bittivirtaputki on maksimissaan (esim.) 12345678 bittiä sekunnissa, ja enkooderi kiltisti sen alle yrittää pakata kuvansa, mutta kun oikeasti kanavalle varattu putki onkin vain 12340000 bittisekuntia, osa datasta leikkautuu pois.
   
 9. kookoo

  kookoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2002
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
 10. projectx

  projectx Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  607
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hieno uutinen, että syksyyn mennessä :)
  Ihmetyttää silti, kun joskus esim. eilen ei koko päivänä ollut häiriön häivääkään noilla kanavilla, mikä on tietysti vain positiivista.
   
 11. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  "MTV:n digi-tv-kuva pikselöityy

  MTV3:n kuvan ajoittainen pikselöityminen johtuu siitä, että kanavanippu B:ssä Subtv, Nelonen ja Nelonen Plus lähetetään ns. statistisesti enkoodattuina. Se tarkoittaa, että lähetettävä bittimäärä ottaa koko ajan huomioon kuvan muutokset.

  MTV3 ja MTV3+ ovat toistaiseksi kiinteästi koodattuja, jolloin kuvassa saataa esiintyä hetkittäistä pikselöitymistä, mikä johtuu liian pienestä bittimäärästä juuri tuona hetkenä. Tilanteeseen on tulossa parannus syyskuuhun mennessä.

  Digita/Viestintä


  Viimeksi muokattu: 12.7.2004
  "


  Sääli, olisin toivonut kuvanlaadun pikaista palautusta standardilaatuiseksi. Nyt saadaan kärsiä kyseisen kanavan jokaisen ohjelman pilaantuminen kuukausien ajan.

  Tämä on mahdollista vain Suomessa, Teknologian Luvatussa Maassa. Mieluummin soisin tv-toiminnan lakkauttamisen kokonaan, kuin standardinvastaista surkeaa laatua lähettäen.

  Ajatelkaa, jos puhelinyhtiöt selittelisivät: Juu, nettiliikenteessä ja puheluliikenteessä päästetään toistaiseksi läpi vain parittomat tavut syyskuuhun mennessä, toivottavasti ajoittaiset katkokset äänessä ja datan korruptoituminen ei ketään haittaa. Suosittelemme yritysten kirjanpidossa käytettävän vain parittomia lukuja niin ne pilaantuvat mahdollisimman vähän netin läpi liikkuessaan.

  Tai lentoyhtiöissä: Syyskuuhun mennessä 98% matkustajista pääsee hengissä perille, uusi hieno koodaustapamme karsii matkustamosta pois kaikki punaista pipoa käyttävät, ne heitetään valtameren yllä ulos ikkunasta. Toivotamme jäljelle jääneille matkustajille hyvää matkaa.

  Haloo: kaikkialla muualla maailmassa bitit tai analogiasignaalit kyetään kuljettamaan muuttumattomina paikasta A paikkaan B, mutta eipä tämän maan televisiotoiminnassa.

  Ja syy on poliittinen, kuten olen aina paljastanut. Tämänkaltainen vuosikymmenestä toiseen jatkuva surkean tv-laadun välittäminen ei voi olla teknologiakysymys, sen on oltava tahallista kiusantekoa ja laadun polkemista.

  Jos tietokoneiden kehitys olisi maan tv-päättäjien vastuulla, nyt naputtelisin helmitauluun uusia helmiä, jotka kirje-ankka sitten kaakattaen tepastelisi naapuriin, jotta hänkin saisi lukea kommenttini. Hanhenmaksa Inside.

  Jos kännyköiden kehitys olisi maan tv-päättäjien vastuulla, nyt puhuisin tyhjään hernekeittopurkkiin, jossa olisi siima, ja siiman toisessa päässä kaveri tyhjän tomaattikeittopurkin kanssa. Juu, ei olisi langattomuutta vielä kehitelty. Nookkia-Raappala Connecting HernekeittoPurkit; osta sinäkin uudet huippukevyet siimat huippuäänenlaatuisiin puheluihisi.

  Jos NASA:n avaruuslennot olisivat tämän maan tv-päättäjien vastuulla, nyt juhlittaisiin valtaisan kuminauhalingon suurinta saavutusta: olisi saatu lingottua ensimmäinen koira Englannin Kanaalin ylitse, kastumatta. Hurtta vieläpä sai varpusen kiinni ilmalentonsa aikana, ja mutusteli sen lounaaksi. Joten samalla keksittiin lentoliikenteen lounaatkin. Eli kun tax-free-olut-linkoliikenne alkaa syyskuussa Helsingin ja Tallinnan välillä, lingottaville matkustajille annetaan haarukka käteen, jotta he voivat napsia matkan varrelta lokkeja lounaaksi.
   
 12. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 304
  Saadut tykkäykset:
  130
  Suurella todennäköisyydellä ne latvakakkoset MTV3:ssa eivät itsekään tiedä minkä sortin kuraa ne taivaalle tuuppaavat. Kunhan painelevat namikoita ja tutkivat mitä hassua kustakin säädöstä tapahtuu.

  Maaliskuussa alettiin heidän toimestaan suorittaa kliinisiä kokeita tv-maksua maksavilla ja sitä maksamattomilla katsojilla. Tampereella on ollut tärkeämpää siitä asti se että paikallisten halpamarkettien alueelliset mainokset näkyvät kuin se että itse ohjelmat näkyisivät ilman häiriöita kaikenlaisilla digivastaanottimilla. Nebula DigiTv kun näyttää hirveitä pikselihäiriöitä vaikka KAIKKI muut kanavat ovat OK.

  Ikävää on vaan se etteivät Digitassakaan työskentelevät tyypit joko katso MTV3:n lähetteen perään tai sitten eivät itsekään tajua mikä siinä mättää. Nebulan kenttäjoukot kuitenkin ilmeisesti pääsivät heti jyvälle asiasta vaikka Digitan ja MTV3:n tekniikan väki ei osannut vastata yksinkertaiseen kysymykseeni: Mikä ero on MTV3:n ja kaikkien muiden digikanavien välillä?
  Nebulan mukaan MTV3 käyttääDVB-T -standardiin mahtuvaa mutta muista eroavaa koodausta. Tuon koodauksen tyypin kun olisivat Digitasta kertoneet niin ehkä joidenkin vastaanottimien päivitykset olisivat saaneet häiriöt katoamaan...tai vielä parempi olisi kun MTV3 lähettäisi tavaransa taivaalle samassa formaatissa kuin muutkin kanavat.

  Varmaa on vain se että pyrin kiertämään kaukaa ne paikalliset vähittäismyyntiliikkeet jotka ovat tänä aikana Maikkarilla mainostaneet tukien MTV3:n virheellisen/surkean lähetteen olemassaoloa.

  Jos teknologia ei ole ihan valmis ja siinä on häiriöitä niin onko sitä pakko ottaa käyttöön? Ilmeisesti MTV3:n laajakaista- ja kännykkäpisnes ym. sivuhommat eivät lyö tarpeeksi leiville. Mainoseurot on saatava vaikka mikä olisi...
   
 13. Charlie

  Charlie Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllähän tuon MTV3:n huulisynkka on pielessä koko ajan, aina kun satun kyseistä kanavaa vilkaisemaan. Onneksi sieltä ei tule juuri mitään katsottavaa.
   
 14. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 304
  Saadut tykkäykset:
  130
  MTV3:n kuva Tampereella analogipuolella räjähtelee pikseleiksi jatkuvasti ja jää välillä jumiin. Ei kyllä jää epäselväksi että MTV3:n systeemit ovat ihan päin hanuria. Ei myöskään ihmetytä että digipuolellakin kuvassa on sanomista kun edes Digita ei pysty siirtämään digilähetettä kunnolla analogiverkkoon...

  EDIT: No nyt MTV3:n kuva nykii analogipuolella. Pitäiskö mun ostaa tehokkaampi prosessori televisiooni :hitme:
   
 15. premier

  premier Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 687
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kolmosella äsken tulleen Tila extra ohjelman loppu (ainakin) oli aivan käsittämätöntä pikseli soosia Nebulalla. Ei mitään satunaista pikselöitymistä vaan koko helvetin kuva oli kuin mosaiikkitaideteos (ruma sellainen). Nyt pikselöityminen jatkuu entisellään, eli pikseliläjät ilmestyvät keskimäärin 2 sekunnin intervalleissa.
   
 16. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kyllä näköjään kansa tietää, mikä tv-kanava pitäisi viedä saunan taakse...
  ja kompostoida muun lietteen kanssa hajutiiviiseen umpioon. Sietäisi muhia pari vuotta piilossa, kasvaakseen jätteestä kunnon mullaksi, ennen kuin päästetään julkisia radiotaajuuksia leegotaiteellaan pilaamaan, moinen kiusanhenki, raakile, märkäkorvainen amatöörifirma.

  Montakohan millisekuntia tuollaisella kuvanlaadulla pysyttäisiin hengissä jenkistanin kilpailluilla markkinoilla, joissa punainen poliittinen monopoli ei määrää teknologian tasoa, sen lasikattoa (6 mm lattian yläpuolella tässä maassa). Taitaisi korjata viikatemies tv-yhtiön jo vuorokaudessa, kun katsojaluvut olisivat pyöreät nolla kuluttajaa, jolloin jokainen mainostaja pakenisi kauhusta kirkuen niiden kanavien syliin, joiden kuvasta sentään näkee, mitä siellä tv-ohjelmassa tapahtuu.

  Sitten lohdutukseksi vinkki, miksi tv-pomot eivät tajua vikojen olemassaoloa, ja miten kotona voi hieman parantaa kuvanlaatua viallisilla tallenteilla:

  Jotkut dekooderit ja kuvanparannusfiltterit hävittävät leegopalikoinnin ja nykimiset pois näkyvistä. Riippuen filttereistä ja raudasta, ne viat joko näkyvät tai eivät näy. Tallenteissa ne viat ovat ja pysyvät, pilaamassa dataa, mutta ne saa sopivasti kikkailemalla katoamaan näkyvistä.

  Esim. minulla viat ovat (alustavasti pikakokeillen):
  1) hirveän häiritseviä livetilanteessa, kuvaa ei voi katsoa, tekstikin menee ihan pirstaleiksi, eli ei voi lukea leffojen käännöstekstiä ollenkaan. Kiss Satdem käyttäytyy näin, ei sulata kyseistä vikatyyppiä lainkaan.
  2) melko häiritseviä tallennetta katsottaessa, kun demultiplekseri on Elecardin, dekooderi Cinemaster ja rajapinta Overlay.
  3) katoavat näkyvistä melko hyvin kun rajapinnan vaihtaa toiseksi (VMR7) ja dekooderin Elecardiksi. Luultavasti ffdshow jollain temporal smootherilla myös saisi palikoita piiloon.

  Eli: tv-pomoilla on juppilaitteet, joilla palikat pestään piiloon, siksi he eivät tajua vikojen olemassaoloa. Kotona kukin sitten tappelee kuluttajalaatuisten ikäloppujen tv-korttien/digiboxiensa kanssa, ja kuvapalikat kiristävät pipoa urakalla. Juu, ei se Ladan moottorin tärinä ole ilmiönä ollenkaan häiritsevä, kun S-Mersulla ajelee...
   
 17. spl

  spl Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei ole koko päivänä näkyny ylen kanavat d-boksin kautta,muut kyllä pelaa.voineeko boksi hajota sillain että ylen kanavat pimenee :) ylen kanavissa on ollu yleensä parhaat lähetys singaalitki.antenni ei ole pyörähtänyt ja vahvistinta ei ole,joten vika ei ole niissä.
   
 18. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tee kanavaviritys uudelleen. Joskus minulla MTV3 (D) katosi ajoittain kun muuttivat äkillisesti edestakaisin kanavan nimeä tai koodia jotenkin. Piti tehdä uusi kanavahaku niin taas näki kadonneen kanavan.
   
 19. spl

  spl Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  0
  siinä oli jotain häikkää toimittajan puolesta.ei auttanu mikään kanavoiden haku tai koneen resetointi.tänään ylen kanavat on pelannu ihan normaalisti.
   
 20. Charlie

  Charlie Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko joku huomannut tilanteessa nyt parannusta? :rolleyes: