Guitar Hero III vs. Rock Band

Keskustelu osiossa 'Yleistä konsolipeleistä' , aloittajana ElvisThePelvis, 04.02.2008.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ns. partypelit ovat tänä päivänä suuremmassa suosiossa kuin koskaan. Singstar oli merkittävä etappi, mutta tänä päivänä rokki näyttää rulettavan. Guitar Hero -pelit ovat äärimmäisen suosittuja keskimäärin sadan euron pakettihinnoistaan huolimatta. Uuden tulokkaan, Rock Bandin, on moni arvostanut selkeästi paremmaksi kuin GH3:n.

  Itse en aiemmin ollut partypelien ystävä, mutta kun kaverin luona Singstaria kokeilin, niin kyllähän siinä heti huomasi pelin nerouden kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mielestäni kuitenkin kyseisessä pelissä on se heikkous, että vaikka laulaminen karaoke-mielessä on hauskaa vaikkei se sujuisikaan, niin silti ihmisen täytyy aina tietty kynnys ylittää ennen osallistumista. Guitar Hero -epeleissä tätä kynnystä ei mielestäni ole, koska jokainen varmasti osaa käyttää GH-kitaraa (ideahan on sama kuin näppäimistössä tai missä tahansa gamepädissä: painetaan näppäimiä "oikein"). GH3:sta kokeilin ensi kertaa tuossa joulun alla, ja olihan se erittäin koukuttava pelikokemus.

  Rock Bandistä en ole vielä kuullut kauheasti, mutta sanovat sen saavan GH3:n näyttämään kasalta kakkaa. En oikein ymmärrä tätä, koska periaatteessahan nämä pelit ovat lähes identtisiä sillä erolla, että Rock Bandissä instrumentteja on useita erilaisia. Käyttöä rajoittavat myös se, että Rock Band -setti rumpuineen alkaa maksamaan jo saman verran kuin keskiverto pelikonsoli, ja myöskin yksinpeluun ongelmat: ei kaikilta löydy kavereita soittelemaan joka ilta "bändissä", ja ei kaikilla todellakaan ole varaa investoida monta sataa euroa yhteen peliin, josta yksin ei saa kaikkea irti.

  Itse olen tässä Wiin oston ovella, ja hiljattain tuli ilmoitus, että Rock Band tulee kuin tuleekin Wiille. Tarkoitus olisi ostaa joko Guitar Hero III (tällä hetkellä monoääni-bugilla varustettuna) tai tämä Rock Band. Olen jo sen verran mennyt hätiköimään, että faceplate on GH3:n Les Pauliin jo tilattuna, mutta ymmärtääkseni on suuri mahdollisuus, että Rock Bandin ja GH-pelien kitarat ovat yhteensopivia.

  Mikä on Plazalaisten kanta? Kumpaa peliä kannatatte? Rock Band on eittämättä monipuolisempi peli, mutta toisaalta onko se monen sadan euron hintalapullaan hintansa väärti muille kuin niille, joiden luona joka viikonloppu monipäinen kännäyssakki riehuu?
   
 2. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  On varmasti kaikkien aikojen rytmipeli, mutta itse en vain ole valmis laittamaan tiskiin rapiat 200 euroa ihan vain yhtä peliä varten. Joka muuten on melkein saman verran kuin mitä itse konsoli (Wii) kustansi. Tästä syystä tuskin tulen kyseistä peliä koskaan ostamaan, oli se miten mainio peli hyvänsä... ellei sitten puoli-ilmaisesti käytettynä joskus saisi.

  Arvostelumenestyshän se kuitenkin on, kuten gamerankings sanookin. Lukaise jos jaksat ja huvittaa ... osa vertailee eroja GH:n ja RB:n välillä reilustikin. Sen itse ainakin tiedän että RB:ssä kitarana käytetään kopiota Fender Stratocasterista, joka tulee olemaan samanlainen kuin Guitar Heron, mutta alhaallakin tule olemaan viisi lisänappia joka antaa sooloille sitä extrafiilistä.


  Pelimoodeista ja muista eroista täältä tietoa, kuten myös RB:n huonoistakin puolista.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_Band_(video_game)

  EDIT:

  Hinnoissa näyttää olevan eroja, CDON.com hinnat näyttävät olevan yli kahden sadan kun VPD.fi myy sitä 129 euroon (PS2, PS3, XO) ... melko kummallista?
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Jep, kyllähän noita arvosteluja on jonkin verran tullut luettua, mutta enimmäkseen on ulos tullut vain käyttäjäarvosteluja. Mielestäni niille ei voi pistää painoarvoa mielettömästi, koska hype ja pelin monipuolisuus saa porukan varmastikin Jim Carreyn sanoin "cream in their pants".

  Jos vertaa hintapolitiikkaa, niin tosiaan Guitar Hero 3:sta voi saada halvimmillaan 79 eurolla Suomesta (ellei halvemmalla), kun taas Rock Band eittämättä tulee maksamaan 200-300 euroa (ei se nyt mitenkään alle 150 euroa voi maksaa, kun ottaa huomioon kaikki ne "soittimet" mitä sen mukana tulee).

  Varmasti Rock Band on hieno peli jne. mutta onko se hieno niille meistä, joilla käy ns. partyvieraita harvemmin, ja jotka eivät halua investoida pari sataa euroa siihen, että "jos nyt sattuisi käymään vieraita, niin olisipa hauskaa". Nyt kun muuten asiaa ajattelee tarkemmin, niin kerrostaloasunnossa asuvana myös tilanpuute nousee kysymykseksi. Jos partyvieraita käy harvemmin, niin onko siinä mitään järkeä satojen eurojen investoinnin lisäksi hankkia peli, jonka mukana tulee sen verran muovia, että sille pitää löytyä enemmänkin tilaa. Varmaan rumpusetin voi purkaa osiin jne., mutta edelleen paljon vaivaa se tietää...

  Ehkä olen jo tässä vastannut omaan kysymykseeni. Toisaalta, porukka hehkuttaa kyllä Rock Bandia siihen malliin, että jotain erikoista (mitä en ehkä tässä ole vielä huomannut) siinä on oltava... Joo, on se varmasti juhlien kohokohta, kun neljä ihmistä saa mikin, rummut, "basson" ja kitaran kuulostamaan yhdessä siedettävältä, mutta entäs ihmiset, jotka eivät juhli joka viikonloppu partypelien kimpussa vieraineen kymmenpäinen sakki.

  EDIT: Oman lisänsä tähän soppaan tietenkin antaa se, että Wii-version tietyt ohjaimet (varmastikin ainakin kitara) vaativat Wii Remoten. Tämä tarkoittanee sitä, että jos aikaa hankkia koko Rock Bandin instrumenttisetin, niin uusien Wii Remotejen osto on edessä (ellei sitten halua jatkuvasti olla ottamassa niitä ulos instrumenttien sisältä).

  Toki asia on niinkin, että eihän sitä pakko nyt ole ostaa Rock Bandiin muuta kuin vaikka kitara (tai niin minä olen ymmärtänyt), mutta toisaalta en ole kuullut mitään siitä, voittaako Rock Band GH3:sen, jos RB:täkin pelaa pelkällä kitaralla vain.
   
 4. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  vpd ilmoittaa, että hinta ei lopullinen, vaan ilmoittavat kun tietävät.
   
 5. njs

  njs Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  341
  Saadut tykkäykset:
  0
  Guitar Hero kokemusta on nyt reilulta kuukaudelta ja Rock Bandiä on tullut yksi ilta pelailtua. Kyllähän Rock Band oli hieno, mutta en sitä kotiin ostaisi. Harvemmin kun on niin montaa kaveria pelaamassa ja vielä harvemmin porukasta joku osaa laulaa.. Tuon paketin mukana pitäisi tulla yhtä monta peliä kuin ohjaintakin, silloin kaikki voisivat kotona harjoitella omia soittimiaan, koska harjoitustahan tuo vaatii jos meinaan pelata muulla kuin Easy tasolla.

  RB:n kitarat olivat myös mielestäni huonompia kuin GH:n (molemmat XBox360 versioita).
   
 6. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Niin ja lisä-ärsytystä aihettaa se, että PS3 GH3 kitarat ei toimi, ei varmaan singstarin mikitkään....
   
 7. load

  load Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.06.2005
  Viestejä:
  434
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuo Rock Band jo julkaistu täällä, käsitin että tulee Eurooppaan vasta lähikuukausina? Eli voi olla vähän heikosti kokemuksia vertailuun. Mitä party-pelaamiseen tulee niin eikö olisi helpointa jo normiolohuone huomioiden vain ostaa GH3:n toinen kitara niin pääsee pelaamaan helposti myös pienemmällä porukalla yhdessä eikä ole säilytysongelmia. Ei se GH oikeasti ole kallis peli, lisäohjain tietysti vähän hintavampi kuin mitä se maksaa paketissa kun siinä pelin hinta on jo yli 50 euroa joka tapauksessa. Suosio kertoo mielestäni enempi siitä että paketin koetaan olevan hintansa väärti.
   
 8. Matthew

  Matthew Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Guitar Hero Aerosmith on tulossa kesäkuussa!

  Itse omistan Wiin, ja vaikka Guitar Hero III monoääni-bugisen version vaihtorumba on juuri alkamassa euroopassa ja vaikka Guitar Hero IV on luvattu jopa täksi vuodeksi, niin itse taidan tehdä kompromissin, ja ostaa Wii-version tuosta GH: Aerosmithista kesäkuun lopulla. Tosin en tiedä tullaanko tuota myymään kitarabundleina, joten voi olla, että pitää erikseen sitten tässä Les Paul hankkia.

  Rock Band ei vaan jotenkin kiinnosta, kun ei ole oikein tilaa rumpusetille eikä mun kämppä ole juuri koskaan se paikka, johon enemmän kuin 1-2 vierasta kokoontuu. Lisäksi RB:n kitara on kuulemma liiankin helppo (joskin enemmän totuuttavastaava kuin GH3:n).

  IMO on mahtavaa, että Aerosmith-versio on tulossa. Ensinnäkin voitaneen olettaa, että siinä ei ainakaan tule olemaan monoääni-bugia (Wii-versiossa siis). Toiseksi itse satun olemaan Aerosmith-fani, ja mielestäni bändin katalogi on sen verran monimuotoinen ja riittoisa, että se riittää tekemään GH-pelistä mielenkiintoisen. Totta kai Metallica-versio, Led Zeppelin-versio, Kiss-versio tai Iron Maiden -versio olisi ehkä hitusen "oikeampi", mutta toisaalta Aerosmith (sen lisäksi, että bändi taitaa olla hitusen kaupallisempi ja siksi helpommin tällaisiin mukaan lähtevä kuin vaikkapa esim. Led Zeppelin tai edes Metallica) varmasti miellyttää laajempaa joukkoa kuin vaikkapa se Metallica.
   
 10. Handy B.

  Handy B. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  196
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. khan

  khan Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2001
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rock Band X360 versio kesällä Eurooppaan, PS2/3 ja Wii vasta syksyllä 2008?

  http://kotaku.com/352998/rumor-rock-band-european-release-may-creep-to-september

  Melko mielenkiintoinen erottelu, jos eri konsoleille tehdyt versiot toimitetaan eri aikoihin? No, aika näyttää mitä tapahtuu.
   
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Wiin Guitar Heron III:n virheellisten (äänet monona) pelilevyjen vaihtokampanja on alkanut nyt Euroopassakin. Alla linkitetyltä sivustolta saa tulostettua osoite/postimaksulapun ja luettua tarkemmat ohjeet.

  http://activisiongameexchange.eu/
   
 13. jaaba

  jaaba Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2000
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitihän se Rock Band sitten tilata Jenkeistä asti, kun ei Suomi-julkaisua alkanut kuulua (PS3).

  Hintaa kertyi n. 170€ ja pelikokemuksena tämä päihittää GH:n mennen tullen. En olisi arvannut, miten hauskaa tuo rummuttaminen onkaan.
   
 14. Kali

  Kali Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  268
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutaman viikon kesti, mutta eilen tupsahti luukusta uusi kappale GH3:sta. Eroa monoääniseen levyyn on kuin yöllä ja päivällä.
   
 15. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Viisi viikkoa sitten lähetin levyn vaihtoon, eikä ole pelilevyä takaisin näkynyt mistään luvatuista vahvistussähköposteista puhumattakaan.
   
 16. Kali

  Kali Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  268
  Saadut tykkäykset:
  0
  Et ole sinne päin ollut yhteydessä? Vahvistusten ja muiden printtipostien seassahan taisi olla joku s-postiosoite, josta voi tiedustella jos ei tule kuittausta levyn tulosta.
   
 17. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Activisionin asiakaspalveluun olen tästä ollut yhteydessä. Kehottivat ottamaan uudelleen yhteyttä ellei vielä tälläkään viikolla kuulu mitään.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  On aika uuden kaksintaistelun... Musisointipeli kiinnostaisi kovasti, mutta Guitar Hero III:n ongelmat, Rock Bandin puutteellisuus (Wii) ja GH: Aerosmithiä kohtaan karannut kiinnostus (World Tour -julkistuksen myötä) ovat saaneet minut lykkäämään ostamista. Tämä joulu kuitenkin näyttää olevan bändipelin oston kulta-aikaa, sillä molemmilta leireiltä on tulossa uudet, kiillotetut tuotteet.

  Mitäs mieltä plazalaiset näistä ovat? Wiiläiset voivat ainakin olla tyytyväisiä siihen, että molempiin peleihin tulee ladattavaa sisältöä ja ilmeisesti GH:WT:n instrumentit (ainakin kitara) tulevat olemaan aika varmasti yhteensopivia RB2:sen kanssa. Molemmissa peleissä on aika kovat kappalevalinnat, joskin RB2:n kappalelistaa on pidetty selkeästi parempana. Tosin asia lienee enemmän niin, että GH:WT on enemmän perustallaajan makuun (muun muassa Michael Jacksonin "Beat It" löytyy) ja RB2 hevi- ja rokkidiggarin makuun.

  Yksi ehkä merkittävä ero tulee olemaan Wiiläisille siinä, että GH:WT:n jokaista instumenttia kohden aina mikistä lähtien tulee olla oma Wii Remotensa; RB2:ssa ei tarvitse olla. Toisaalta, ainakin GH:WT:n kitara on tuomittu selkeästi paremmaksi kuin RB2:n kitara. GH:WT:n rummut ovat saaneet kriitiikkiä ilmeisestä tyyppiviastaan (joka kuitenkin koskee ilmeisesti vain tiettyjä tuotantoeriä), ja muutenkin RB2:n rummuista on tykätty hitusen enemmän. RB2:seenhan saa myös ökyrummut, jotka maksavat n. 300 dollaria -- mikä minusta on ylitsepääsemättömän naurettavaa.

  Tämän sukupolven bändipelien trendi näköjään tulee olemaan yhdistely. Moni esimerkiksi varmaan tulee tekemään niin, että ostaa GH:WT:n kokonaisuudessaan, ja ostaa pelkän RB2 pelin seuraksi. Jotkut saattavat taas tehdä niin, että ostavat GH:WT:n kitaran, RB2:n rummut ja RB2-pelin. Ilmeisesti mikiksi saattaa käydä ihan mikä tahansa Wii-yhteensopiva USB-mikki (Logitechillahan on yksi sellainen).

  Mitäs mieltä plazalaiset ovat tästä kaksintaistelusta? Oma mielikuva siitä on, että vaikka RB2 lähes automaattisesti yleensä kruunataan voittajaksi, niin silti Guitar Herot ovat niitä "kiillotettuja tuotteita" kun taas Rock Bandit sellaisia "hiomattomia timantteja".
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2008
 19. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Guitar Hero World Tour vs. Rock Band 2

  Kyllä tuo RB2 vie voiton vaikka onkin graafisesti lähes samanlainen kuin RB1. Soittimet ovat hieman paremmat, vaikeustaso noussut varsinkin kitaransoitossa, biisejä alkaa olla tarjolla ihan kiitettävästi jne... Kitaristeille tuo Guitar Hero on kuitenkin vielä ehkä hitusen parempi valinta?
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Epäilisin niin. Onpa noita tullut luettua montakin kommenttia, missä RB:t mennään vaikeimmalla vaikeustasolla läpi suhteellisen vaivattomasti, ja samaan hengenvetoon Guitar Heron vaikeimmille tasoille ei ole mitään asiaa.

  Downloadable content -osastolla Rock Band 2 vienee voiton biisien määrässä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2008