Aloitin tänään vuoden 2003 grillauskauden.Millaista ruokaa plazalaiset grillaavat.Nautaa,sikaa,broileria,kasviksia vai mitä.Kertokaa mikä on parasta grillistä.Käytätkö kaasu-,sähkö-,puu- vai hiiligrilliä? Itse käytän käytännönsyistä kaasugrilliä vaikka hiilellä tulisi paras lopputulos.Grillaan kunnon makkaraa ja yleensä possun arvo-osia ja joskus naudan filepihvejä
Kotona ollessani kaasugrillissä Kabanossia ja broileria, joskus myös possua ja nautaa, harvemmin kasviksia. Appiukolla grillaamme läpi vuoden itse rakentamassamme kodassa kunhan ensin on käyty savusaunassa. Makkaraa ja broileria. Anopilla grillataan makkaraa kaasugrillillä. Ei vaan jaksa grillailla mitään trendikästä, makkarahan on trendikästä?, kun työssään joutuu aina ajattelemaan ruokatrendejä.:hitme:
Äitellä itsemuuratulla grillillä hiilillä(/puilla) ja kaasulla. Kaasulla lämmitellään muurinpohjapannua, jossa paistellaan suikalepossua, kasviksia, ranskalaisia ja _muurinpohjalettuja_. NAM! Lihana parasta on possu kunnon marinadilla ja toisinaan nautaa reilusti nuijittuna. Ehdoton suosikkiateria on suikalepossu ja ranskikset.
Kylläpäs sitä ollaan aikasessa. No kieltämättä alkaa hieman olemaan jo oikeaa kevät-fiilistä jo täällä Kuopion korkeuksilla. Kyllä mielestäni parasta grillissä on eri Wilhelmit ja marinoitu porsaanniska-pihvit eli kassler ja kana. Tietty maissi-, sipuli- ja perunalohkot maistuvat allekirjoittaneelle hyvän grillikastikkeen kanssa. :thumbsup: Grillin tietty pitää olla kunnollinen puugrilli. Tulee samalla hieman erä-fiilistä Kerrostaloasujana ei viitsi pahemmin parvekkeella grillailla, joten grillailut jäävät appivanhempien ja kavereiden mökeille...
Aikaisin sitä alotellaan grillauskautta 2.3. ! Aika kunnioitettavaa, mutta itse asiaan. Grillailtua tulee paljonkin varsinkin kesäisin ihan perinteisellä pallogrillillä ja hiilien avulla. Grillissä käristellään vaikka mitä, folioperunat ovat loistavia! Maissi rok rok ja tietysti makkaraa ja possun / naudan lihaa tulee paisteltua. Myös vartaat ovat muodissa allekirjoittaneella. Hillosipulia, Paprikaa, Naudan tai possunlihaa! NAM! Alkoi himottamaan tuo grillaaminen ei vain oikein -10 asteen pakkasessa viitsi ruveta lämmittelemään tuota pallogrilliä Ai niin ja vielä tuosta grillauslistasta jäi puuttumaan paahtoleipä!
"tulella" ei tosiaan kannata leikkiä. Eräs turkulainen opiskelija kokeili pienessä nesteesä grillausta sisällä ja poltti siinä ohessa kämppänsä. Ja ei ku evakkoon + naapurit kans... Maksettavaa tuli ilmeisesti aika paljon.
Himassa on kaasugrilli kanssa ja sillä tulee kärvennettyä makkaraa tai jotain muuta lihaa. Jos en jaksa itse grillata niin menen jaskan grillille, ihan ykkös mesta :thumbsup:
Huomattavasti kiinnostavampi olisi kerrostalon parvekkeella grillaajien SM Itsellä parin kesän takaa asiasta mielenkiintoinen kokemus vihjesanoilla: Siankylkeä, jossa extra paljon marinadia, tulikuuma pallogrilli parvekkeella ja noiden yhdistämisestä syntyvä savu. Ihme kun palokunta ei saapunut paikalle.
kyllä minäkin joka kesä kerrostalon partsilla grillailen, tosin sähkögrillillä. Jos en asuisi ylimmässä kerrokssa, niin varmasti kuolaa sataisi niskaan
no tuota .. sanotaan näin että mikrossa tehty makkara kruunaa kalja-illan aina, varsinkin jos on runsaasti ketsuppia .. ja etenkin tomaattiketsuppia!
Talvella ja monesti kesälläkin (kun ei jaksa alkaa värkkäämään hiiligrillin kanssa) tulee makkarat grillattua tuon mikrogrillin grilliominaisuudella
Oma grillauskausi keskittyy pelkästään kesäaikaan ja mökille. Ehdoton ykköstuote on. Kaupasta pari pusssia paellaa pakkasesta, kanan tai kalkkunan filee suikaletta sopivasti. Isoon muurikkaan ja lisäksi KERMAA ja mausteita maun mukaan. On toistaiseksi kelvannut kaikille ja vähän jo muodostunut traditioksikin.
Terassilla on muutama kymmenen senttiä tällä hetkellä lunta, eli toistaseksi voi vaan haaveila grillikauden avajaisista...mutta heti, kun kevätaurinko alkaa tuossa lähiaikoina kunnolla lämmitteleen ja vähänkin alkaa terangin laudat lumen alta pilkottaan, niin pakkohan se on heti grilli varastosta käydä kaivamassa ja laitaa kuumaksi. :thumbsup: Kämppäreitten lisäksi tulee grilliin yleensä nakattua kaslereita ja vastaavia. Ne hunajaiset kanan siivet on myös tosi jees, vaikka työläitä grillattavia ovatkin. Maissi ja perunat kuuluu myös tietenkin kuvioihin, eli nitä laitetaan jos jaksetan ja on saatavilla. Ne säilyke maissit on välillä vähän kiven alla, viime kesänä jouduin kerran ajeleen ympäri tamperetta niiden perässä, viidennestä kaupasta sitten löyty. Ne pakastetut hervottoman kokoset maissit ei kelpaa, kuin hätätilanteessa. Ne ei ole mun mielestä läheskään niin hyviä. Nälkähän tässä tulee, kun näitä juttuja miettii, saisi kesä tulla tosiaan pikkuhiljaa. Kesässä parasta on syöminen.