Grillattavat makkarat ja lihat

Тема в разделе "Ruoka & Juoma", создана пользователем aheikkinen, 23 апр 2011.

  1. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    23 сен 2002
    Сообщения:
    4.511
    Симпатии:
    8
    Kyllä Suomessa on kunnon lihakarjan kasvattajia, joilta saa ehtaa kuohittua härkää.
     
  2. Recce

    Recce Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    29 мар 2004
    Сообщения:
    2.968
    Симпатии:
    244
    Kuulostaa ihan perkeleen hyvälle. Mietin vain miten toimii jos koskenlaskijan tilalle laittaa vuohenjuustoa... :thumbsup:
     
  3. Bagheera

    Bagheera Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    13 янв 2003
    Сообщения:
    2.004
    Симпатии:
    1
    :naminami:
     
  4. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Регистрация:
    23 дек 2008
    Сообщения:
    1.737
    Симпатии:
    0
    Valitettavasti on todettava, että vaikka en pidä Atrian tuotteista enkä asiakaspalvelusta, niin a-luokan makkaroista kuitenkin Vilhelmi on paras.

    Ja yleensä on ollut tapana syödä makkara ihan normaalimallina ilman mitään chili-pekoni-savupupu-viherpippuri-homostelua, korkeintaan juustotäytteellä (esim Kabanossi).
     
  5. JS83

    JS83 Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    7 дек 2006
    Сообщения:
    2.552
    Симпатии:
    1
    Ja minun mielestäni taas juusto täytyy makkarasta unohtaa jos haluaa kiinteää lihaa suuhunsa työntää. Juustomakkarat tahtovat olla aika vetistä huttua.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Регистрация:
    17 окт 2001
    Сообщения:
    9.613
    Симпатии:
    1.539
    Täällä syödään mieluiten ihan hiillosmakkaraa. Pidetään makkarat makkaroina ja lihat lihoina. :thumbsup:

    Jotenkin nuo a-luokan makkarat vaan ovat sekä koostumukselta että maulta sen verran huonoja, että ei kiitos.

    Mutta on tuo makkarakin kyllä kallista. Ja olikohan taas sen 5% viime kesästä noussut makkaroiden hinnat.
     
  7. Recce

    Recce Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    29 мар 2004
    Сообщения:
    2.968
    Симпатии:
    244
    Saman olen myös todennut.

    Liha lihana ja soosit erikseen, tosin mun mielestä toi chili-pekoni-savupupu-viherpippuri härpäkkä kuulostaa vähemmän GAY:ltä kuin lihaisa kyrsä jonka täytteenä on kellahtavaa juustoa. :rolleyes:
     
  8. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Регистрация:
    2 июн 2006
    Сообщения:
    2.024
    Симпатии:
    0
    Habanero on ainut "lisuke" jonka makkaraani huolin ulkoisesti lisätyn sinapin lisäksi. Kyllähän nuo juustomakkarat ym. on sellasia tissiposkien värkkejä.
     
  9. PeeVee79

    PeeVee79 Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    12 окт 2005
    Сообщения:
    1.049
    Симпатии:
    20
    Wilhelmit istuu parhaiten omaan makuhermoon. Perinteinen, tai sitten juustollinen versio. Jauhomakkaroista en tykkää.
    Lihaa ei hirveästi ole tullut grillattua, viime kesänä tuli iskettyä vartaaseen broileria, kirjolohta, salamia ja tomaattia.
     
  10. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Регистрация:
    23 дек 2008
    Сообщения:
    1.737
    Симпатии:
    0
    Se johtuu vain tosta sun muotoilusta :p
    No joo, kuten sanoin, korkeintaan juustotäyte, ei muita makuhäiriöitä (toki jälkiasenteiset varusteet käy, lähinnä sinappi).

    Jos sen kyrsän kypsäksi asti vetäsee, niin ritilän välistä hiilille ne juustot kyllä sieltä ehtii valahtaa. Joskus tossa talven mittaan on tullut noita grillivastuksella uunissa lämmiteltyä ja ohan se melko kauhea sotku siinä pellillä. Mutta tuo kypsyysaste-asia on semmonen aika tarkka homma noissa a-luokan makkaroissa, ainakin mun mielestä. Ei liian kypsä mutta kun sen pitäis kumminkin olla kypsä. Niin ja toiset haluaa kyrsän mustana ja toiset sopivan ruskeana (näin seksimessujenkin alla puhun edelleen makkarasta).
     
  11. Kaitzu

    Kaitzu Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    31 июл 2001
    Сообщения:
    3.502
    Симпатии:
    43
    :naminami:

    Tulipa eilen kokeiltua, toimiva kokonaisuus, suosittelen :thumbsup:
     
  12. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Регистрация:
    13 фев 2010
    Сообщения:
    232
    Симпатии:
    0
    Niille, jotka eivät ole päässeet maistamaan hevosen sisäfilettä, niin suosittelen kokeilemaan kun tilaisuus tulee. Harvemmin saatavilla, mutta silloin tällöin löytyy parempien markettien lihatiskeiltäkin.
     
  13. harjoittelija

    harjoittelija Guest Guest

    Регистрация:
    8 фев 2011
    Сообщения:
    22
    Симпатии:
    0
    Ja jos on fyffee sen verran että hirvensisäfilettä saa kaupasta kotiin
    niin sehän vasta mureeta on. Eipä muistaakseni mureempaa
    pihvilihaa ole tullu vastaan...:)
     
  14. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Регистрация:
    13 фев 2010
    Сообщения:
    232
    Симпатии:
    0
    Näitä samoja sanoja olisin voinut käyttää tuon hevosen sisäfileen kohdalla. Pitänee yrittää kaivaa tätä verrokiksi kun eteen tulee. Nimenomaisesti se mureus siinä lihassa on aivan eri dekadilla nautaan tai muihin maistamiini punaisiin lihoihin verrattuna.
     
  15. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Регистрация:
    19 июн 2007
    Сообщения:
    402
    Симпатии:
    0
  16. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Регистрация:
    13 фев 2010
    Сообщения:
    232
    Симпатии:
    0
    Tämän perusteella vegaanille voi tosiaan tarjoilla makkaroitakin perustellusti. :king:
     
  17. aheikkinen

    aheikkinen Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Регистрация:
    5 апр 2007
    Сообщения:
    5.008
    Симпатии:
    137
  18. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Регистрация:
    24 апр 2007
    Сообщения:
    188
    Симпатии:
    5
    Hirven sisäfileet haetaan itse metsästä.:cool:
     
  19. papukaija

    papukaija Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    31 авг 2005
    Сообщения:
    1.522
    Симпатии:
    0
    Lidl myy näitä GrilliMaisteri-grillipihvejä jms. Oli melkoisen hyvä tuo uutuusmaku, eli BBQ-Chlimarinoitu Porsaan ulkofileepihvi. Tietenki marinaadisoosi ois voinu olla tulisempaakin, mutta ainakin itse pihvi kolahti omaan makuun. Näitä tullaan grillaamaan jatkossakin..
     
  20. PeeVee79

    PeeVee79 Lähes henkilökuntaa

    Регистрация:
    12 окт 2005
    Сообщения:
    1.049
    Симпатии:
    20
    Tätä tuli päivällä kokeiltua. Tosin maustamattomana versiona, heitin itse päälle pippurisekoituksen ja merisuolaa, kelmuun muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Lopuksi päälle Lapin Kultaa.
    Hyvää kieltämättä tuli, mutta ensi kerralla täytyy tehdä muutamia muutoksia. Maustumaan jo edellisenä iltana ja olueksi jotain voimakkaampaa.