Gravity (2013) (Alfonso Cuarón / Sandra Bullock, George Clooney)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.05.2013.

 1. ana198

  ana198 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minua harmitti kanssa rajusti että noin uskomaton typeryys pilasi muutoin niin hienoa elokuvaa. Teatterissa jo teki mieli huutaa että mikä vittu sitä muka pois vetää, perkele kun eivät muka muuta keinoa keksinyt kuin tuo "päästä irti" klisee.
   
 2. Antti29

  Antti29 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2002
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos katsotte tuon kohdan tarkasti, niin huomaatte että kaksikko
  ei toki liikkunut avaruusasemasta poispäin, vaan tavallaan "heilurina" niin että akselina oli narun kiinnityskohta asemaan. Huomaatte tämän siitä, kun Bullockin jalka ensimmäisen kerran takertuu naruihin, katsokaa mihin suuntaan hän lähtee liikkeelle. Tämä liike jatkuu sitten ja narut löystyvät.

  Itseäkin tämä kohta häiritsi ensimmäisen katsomiskerran jälkeen, mutta ei enää toisen.
   
 3. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 628
  Saadut tykkäykset:
  61
  Ihan ok leffa. Komeet maisemat. Ja juonikin oikeastaan viime aikojen tapahtumiin nähden ihan realistinen.
   
 4. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  156
  Ihan ok leffa tosiaan, mutta ei yhtään enempää. Olisi varmaan ollut elokuvahistorian ensimmäinen leffa joka olisi pitänyt katsoa 3D:nä muttei sekään tätä nostaisi kovin korkealle.

  Jotenkin leffa tuntui liian lyhyeltä, kriisestä ei otettu ihan kaikkea irti ja minua häiritsi myös suunnattomasti edellä mainittu kohtaus, oli se sitten lopulta aiheellista tai ei. Ja kukaan astronautti ei olisi niin naurettavan tyyni kuin Kowalski kaiken ympärillä tapahtuvan aikana, ei kukaan. Muuten näytti kyllä komealta.

  3/5
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Katsoin Gravityn 2D:nä 40" ruudulta ja kieltämättä elokuvan jälkeen tuntui siltä, että tämä jos mikä olisi pitänyt nähdä 3D:nä elokuvateatterissa. Toki elokuvassa oli sitä sisältöäkin, joskaan avaruuden, ahdistuksen, inhimillisyyden ja yksinäisyyden teemoja ei tutkittu Kubrickmaisella otteella. 2D:nä Gravity on kuitenkin vain tasoa

  3-/5 :naminami::naminami::naminami::(
   
 6. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  2D:nä katsoin ja taas tuli mieleen että onko yhtään hyvää leffaa missä Sandra Bullock esiintyy?
  3-/5
   
 7. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  11
  Ei kuulosta uskottavalta. Samaan suuntaan siinä irroitus kohdassa heidän liikkeensä oli. Eikä tollasesta irrottamisesta mitään vastavoimaa tule. Luulisi painottomassa tilassa olevan (fyysisesti helppo) tempasta toinen narulla toiseen suuntaan. Mitä se narun irroittaminen siihen auttaa? Samalla tavalla siinä temmottiin niillä suihkurepuilla ja "vaanhtosammuttimilla". Muutenkin leffa oli täynnä amerikkalaista lapsellisuutta kaikkine typerine Facebook juttuineen ja Venäläisten syyllistämisineen. Leffassa ei myöskään ollut mitään, mitä ei ollut jo trailerissa. Lähinnä hienosti tehtyä kuvaa avaruudesta. Henkilöt olivat onttoja kuoria kuten juonikin (olisivat jättäneet ne kokonaan pois ja keskittyneet siihen selviytymiseen - vaikka ilman puhetta olisi toiminut paremmin).

  Piti vielä käydä Wikipediassa tutkimassa:

  Siis laskuvarjopunokset (jotka on tarkoitettu ilmeisesti jonkin laitteen laskeutumiseen maan pinnalle) eivät kestä avaruudessa kahden kevyen astronautin painoa. LOL. Vai mitä sillä varjolla siellä avaruudessa teki? Seuraavaks sanotaan, että ne oli UV-säteilyn haurastamia. Voi olla, mutta tuskin ne silloin olisivat mitään kestäneet.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2014
 8. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 472
  Saadut tykkäykset:
  245
  Gravity on siinä harvinainen tapaus, että 3Dnä katsottuna leffa on kokonaisvaltaisena kokemuksena huomattavasti parempi kuin 2Dnä. Paras 3D toteutus mitä olen teatterissa/kotona nähnyt:king:
  Tämä oli se elokuva mikä sai itseni hankkimaan 3D projektorin ja se on paljon se (ainakin rahaa).

  Gravity 2D 3,5/5
  Gravity 3D 4/5
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2014
 9. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  79
  Vaikka pidin elokuvasta, minulle ollut näkemisestä asti selvää, että en hanki. 3D:n mukana tuntuisi lähtevän jotain puolet koko filmin hienoudesta. Ehkä sitten joskus, kun kotiteatteri on sillä 3D-tykillä varustettu...

  Ei edes Speed iske?
   
 10. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 666
  Saadut tykkäykset:
  70
  Itselleni tämä kävi Sandran redemptionista, eli ensimmäistä kertaa näyttelijän tomboy-maneerit pysyivät poissa ja homma jopa toimi.
   
 11. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 141
  Saadut tykkäykset:
  4
  Demolition Man.
   
 12. Antti29

  Antti29 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.12.2002
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  1
  No tuossa tuskin tarkoitettiin sitä, että narut ihan katkeaisivat, vaan että ne irtoaisivat Stonen jalasta. Ja sitähän ne jo tekivät, kun hän kertaalleen yritti nykäisyä, eivätkä olisi kestäneet toista samanlaista.
   
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä oli menty taas elokuvatekninen harppaus eteenpäin ja viety 3D aivan uusiin ulottuvuuksiin. Mahtavaa visuaalis-spatiaalista tykitystä. Uskomattoman jännä juoni.
  Olihan tässä pari muutakin juttua. Niistä lyhyttä listausta alla.

  -keitä helvetissä ne elokuvan tyypit oli? Ihmisten nimet niillä ainakin oli? Ainakin yksi astronauteista tosin oli jostain syystä kuollut nukke.
  -miksi rasittavan ärsyttävä koheltajanainen oli pakkoviety avaruuteen? Siksi koska Leslie Nielseniltä ei voitu kysyä?
  -mitä hittoa Clooney teki avaruudessa?
  -millainen avaruusasema hajoaa kolmeen osan nappia painamalla?
  -kuka astronauteista laittoi musiikin volyymit täysille aina törmäyksen tapahtuessa? Miksi satunnaisten törmäysten koreografia oli jatkuvasti sama?
  -miksi suomalaisen tulisi hurrata kiinalaisen avaruusaseman tuhonneelle amerikkalaiselle? Koska tämä hyppäsi myöhemmin järveen?
  -miksi Clooney teki itsemurhan? Siksi että voisi palata haamuna juomaan venäläistä viinaa?
  -kenet oli tarkoitus vakuuttaa lopun mittavilla feikkitulipallotulituksilla?
  -miksi kohokohtana toimivat "Bullockin" orgasmit tämä lähes palaessa kuoliaaksi? Siksi koska ratsasti aiemmin avaruudessa vaahtosammuttimella?
  "I hate space." Nuff said.

  2/5
   
 14. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  795
  Saadut tykkäykset:
  56
  Jopas näyttää jakavan mielipiteitä tämä filmi. Itse ostin steelbookin Gigantin nettikaupasta, kun halvalla sain. Hyvä leffahan tämä oli, vaikka tulikin katsottua 42 tuuman LCD:ltä 2D:nä. Bullock ei ärsyttänyt roolissaan ollenkaan, laskettakoon tämä siis hänen kolmanneksi hyväksi leffakseen Speedin ja Demolition Manin ohella. :D Musat toimi, erikoistehosteilla luoto illuusio painottomuudesta oli täydellinen, ei tästä paljon pahaa sanottavaa keksi. Se lopullinen "vittu jee"-tunne jäi silti varsin laimeaksi, joten siksi annan vain 3,5/5. Kyllä tämä silti uusintakatseluita kestää, koska avaruusleffat on jees.
   
 15. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 299
  Saadut tykkäykset:
  36
  Tulipa munkin ostettua gigantista tää kun halvalla sai ja vähä samat tunnelmat kuin edellisellä. Tykillä 2D katottu ja komialtahan tää näytti, äänitehosteita/kanavia käytettiin hyvin, Bullock oli ihan hyvä roolissaan mutta Clooney tai paremminkin roolihahmo ärsytti jossain jossain määrin. Ei ihan niin hyvä ollut kuin mitä on hypetetty mutta kai se sitten vaatis 3D:nä katsomisen kun juuri sitä on kehuttu?
   
 16. loysa

  loysa Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.11.2002
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiken hehkutuksen jälkeen odotin, että tämä olisi Bullcockin toinen katsottava leffa. Ei ollut, kyllä Speed on edelleen ainoa pätkä minkä Sandrasta huolimatta voi toisenkin kerran katsoa. Tätä ei voinut edes kerralla katsoa loppuun.
   
 17. 10inch

  10inch Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  1 154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uskoinmatoman p*ska leffa kaiken hypen jälkeen. Hieman ehkä vaikuttaa se että katsoin aamuyöstä lentokoneessa jossain afrikan yllä, mutta ei tämä missään vaiheessa päässyt edes yllättämään. 2/5
  Painottomuuskelluntakuvaus on nyt näköjään in, katsoin myös Ender's Gamen, mikä oli huomattavasti parempi pläjäys fullmetaljacket-kliseistään huolimatta ... 3/5
   
 18. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä. Elokuvia voi katsoa väärin.
   
 19. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  13
  Gravityssä parasta oli tunne avaruudessa olemisesta. Se tuskin välittyy kovin hyvin lentokoneen pieneltä näytöltä. Tämä elokuva pitää katsoa mieluiten elokuvateatterissa (tai erittäin hyvässä kotiteatterissa) 3D-versiona. Muuten kokemuksesta jää varmasti paljon puuttumaan. 4/5.
   
 20. 10inch

  10inch Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  1 154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta tuolloin jää varmasti katseltavaksi vain 'runko' jolle elokuva on tehty kun kaikki makeup ja karkkikuorrurus on pois. ;)
  Tottakai 3D 4k mitäniitänyton ovat tämänhetken elokuvan nykypäivää, millä voidaan peitellä juonen, castauksen, epäloogisuuksien sekä -uskottavuuksien vaikutusta itse elokuvaan. Jos Oscar tulee efekteistä niin joo, mutta jos se tulee käsikirjoituksesta, näyttelijästä tms. niin...