Gravity (2013) (Alfonso Cuarón / Sandra Bullock, George Clooney)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.05.2013.

 1. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  255
  Niin? Eihän tämä mitenkään sulje pois sitä, etteikö Sandra Bullockin ja George Clooneyn tähdittämässä tieteiselokuvassa voisi silti olla Hollywood-kaukaloista ammennettua sentimentaalisuutta, aivan kuin se olisi vain yksinomaan amerikkalaisten elokuvantekijöiden ja tuotantoyhtiöiden ominaispiirre. Katsokaa nyt jotain Intouchablesia.

  Menen katsomaan tämän ensi keskiviikkona, kun on se Superpäivä eikä tarvitse maksaa naurettavaa neljäätoista euroa yhdestä hikisestä elokuvalipusta. Kommenttia sitten. Huvitti vähän tuo Tuomas Riskalan viiden tähden arvio: siellä on taas tämä maksettu mies ja markkinakoneiston jatke vuodattanut sellaisia ylisanoja, että popcornit ovat varmasti tahmeat ties mistä syystä. No, ainahan se Riskala sortuu samaan.
   
 2. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nauratti siksi, että vuosien varrella on oppinut huomaamaan tuon "Hollywood sitä ja tätä" kommentin lähestulkoon aina tarkoittavan: "en osaa katsoa elokuvaa, missä on normaaleja tunnetiloja, jotka ovat muita kuin kärsimystä, joten syytän tästä helpointa ja näkyvintä kohdetta koska se on a) trendikästä tai b) helpompaa."
   
 3. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Trollolo. Normaali tunnetilako on se,
  että kun ilma on loppumaisillaan ja pitäisi mennä ilmalukosta sisään, niin roikutaan siellä ulkopuolella ja puhellaan kauniista sinisistä silmistä?
  Tämä on juuri sitä hollywood-paskaa, mitä en leffoihin kaipaa. Syö uskottavuutta.
   
 4. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  205
  Aivan loistava elokuva! Tämän vuoden ehdottomasti paras! Kuvaus, ohjaus, näyttelijät, musiikki ymn. olivat aivan käsittämättömän hyviä. Tämä elokuva on se ainoa syy ostaa 3D tykki uudelleen katselua varten (luulin että Dredd olisi se). Ilman 3Dtä elokuva ei olisi antanut sitä, mitä nyt se teki. Onneksi tässä ei lähdetty mihinkään mietiskelevään/outoon (2001: A Space Odyssey) touhuihin mukaan. Tämä oli puhtaasti selviytymistarina, ei muuta.
  Elokuvan uskottavuudesta en tiedä. Mutta kukaan ei tiedä miten käyttäytyisi mr.hatin mainitsemassa tilanteessa (Prometheus elokuvan ihmisten ”käyttäytymiset”ovat asia erikseen).
  Ja jos Hollywood-paska ei alkujaan kiinnosta? Miksi käy katsomassa Hollywood elokuvia, jos kumminkin suurin osa on sitä PASKAA? Maailma on täynnä muunlaisia elokuvia, mitkä mielyttävät ehkä enemmän:?.?

  Lopuksi en voi muuta sanoa kuin, että aivan perkeleen kova elokuva ja se 3D:thumbsup:

  Gravity 4-/5 (ilman 3Dtä 3,5)
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2013
 5. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 992
  Saadut tykkäykset:
  432
  There, I Fixed It ;)
   
 6. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Öh, eli siis se kohta missä Bullock aktiivisesti ja kovaa vauhtia yrittää avata ovea ja Clooney yrittää rauhoittaa häntä? Kohta, missä hahmot osoittavat olevansa ammattilaisia ja tekevät kaikkensa selviytymisen eteen?

  Jep, eli kuten arvelinkin, asennevamma mikä asennevamma.
   
 7. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  No täällähän logiikka kukoistaa.

  Ikävä myöntää, mutta hollywood tekee paljon hyviäkin leffoja, ihan mestariteoksia. Pitäisikö ottaa se riski, että joku jää nyt näkemättä? Pitää varmaan hankkia kristallipallo, jolla etukäteen näen onko leffa viiden tähden arvoinen, jotta voin sen käydä katsomassa ja kehua täällä maasta taivaaseen.

  Gravityn kohdalla kiinnosti aihe suunnattomasti. Avaruusmeininki uppoaa aina. Siksipä oli melkein pakko nähdä. Harmi vain, että vaivaannuttavia naamapalmukohtauksia oli sinne saatu ympättyä.
   
 8. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  205

  "Ikävä myöntää" että Hollywood tekee paljon hyviä elokuvia..."Naamapalmukohtauksia", mitä v.... naamapalmukohtauksia? Hollywood tekee ikävä kyllä keskimääräisesti (määrällisesti) ne parhaimmat elokuvat. Mielipiteet on jokaisella, mutta kaikkea en ymmärrä "sori".
  Logiikka kukoistaa jos kukoistaa?

  Gravity -4

  Edelleen todella loistava elokuva! Ilman huomattavia mokia (vert. Prometheus).
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2013
 9. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  No itse asiassa olihan tuossa koko avaruusosuudessa aika selkeitä rinnastuksia
  Bullockin hahmon kokemaan lapsenmenetykseen ja siitä johtuvaan masennukseen, siitä ylipääsemiseen ja elämänhalun takaisin saamiseen.
   
 10. -Tinke-

  -Tinke- Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.04.2004
  Viestejä:
  377
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänne ei nyt uponnut. Tarina on kliseinen ja yllätyksetön. Tyypillinen pelkistetty selviytymistarina jonka avaruusteema saa yleisön niin kiinnostuneeksi että.. En väitä, että elokuva on huono ja avaruusteemahan on vallan mainio, mutta se tarina vain on kovin ontto ja tylsä. Teknisesti elokuva loistaa, se on teoriassa virheetön. Silmänkarkkia isolla rahalla.

  Elokuvan juonellisesti nokkelin ja kiinnostavin kohtaus..
  ..on se jossa Bullockin hahmo kuvittelee / uneksii Clooneyn hahmon selvinneen ja he yhdessä päättävät selvitä maahan. Juonikuvio lopetetaan kuitenkin liian varhain ja perus yllätyksetön selviytymisraina jatkuu. Tilannetta olisi voinut jatkaa tai vastaavanlaisia "uneksimista" / sekoilemista olisi pitänyt olla enemmän. Nyt kaikki eteni niin putkimaisesti ja suorasti että pettymyshän siitä vain tulee.

  Odotukset saattoivat olla liian korkealla, mutta ei tällä kuuhun mennä..
  5/10

  - Kävin katsomassa 2D-version, lukemani perusteella 3D olisi voinut olla nyt paikallaan. Ongelma oli kuitenkin käsikirjoitus eikä tekninen puoli, joten häliäkö vällä.
   
 11. Taavi

  Taavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  3
  Voin kuvitella, että Gravityn kohdalla 3D:n puuttuminen pudottaa suuren osan katselukokemuksesta pois. Monta 3D-leffaa on tullut katsottua, mutta tässä 3D oli todella toimivaa ja tärkeää. Kaikissa aiemmissa pätkissä se on ollut lähinnä "kiva lisä", jos on edes toiminut. Leffaan oli saatu siellä olemisen tunne ja visuaalisesti leffa oli huikea.

  Kuten on kommentoitu, niin tarina oli perinteinen selviytymistarina, joka on osaltaan ongelma, mutta toisaalta hyvä valinta. Jos tästä olisi kieputeltu jokin monimuotoinen symboliikkapieruilu ja sekoitettu vielä jotain aika-avaruuksia tai olioita, oltaisiin kenties oltu syvemmällä metsässä. Tai avaruudessa.

  Efektien, tekniikan, 3D:n käytön ja visuaalisuuden puolesta leffa ansaitsee täydet viisi tähteä (kun enempää ei voi antaa), mutta tarinan puolesta leffa ansaitsee neljä. Hollywoodin tavaramerkkikiisselit olisi kyllä suosiolla voinut jättää pois ja laittaa tilalle vaikka ripauksen synkkyyttä.
   
 12. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  No itse näin leffassa turhankin osoittelevaa
  uudelleensyntymissymboliikkaa. Leijutaan sikiöasennossa ilmalukossa, napanuorakin oli näkyvillä. Lopussa sitten ponnistellaan ulos, kontataan ja vielä opetellaan kävelemäänkin.
   
 13. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ja toki myös vielä tuossa aiemmin mainitsemieni
  masennusrinnastusten
  ohella ne Clooneyn
  "Sinun on päästettävä irti" (surusta) -läpät ym.
   
 14. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Just kotiutunut Turun Kinopalatsista. Pakko kompata muita täälläolijoita siinä, että hyvä pätkä on kyseessä. Tarinan kanssa mulla ei ollu suurempia ongelmia. Se kyllä toimi IMO. Yksi kohta meinasi saada minulta naamapalmun, mutta se osoittautuikin vääräksi hälytykseksi:
  George Clooney ilmaantui yllättäen elävänä takaisin. Onneksi se oli vain happivajauksen aiheuttama hallusinaatio.
  Realistisuudesta leffa saa multa hyvät pisteet. Äänimaailma oli kaikessa realistisuudessaan hyvä. Astronauttien käyttämät työkalutkin kuuluivat sillä tavalla kuin ne kuuluisivat avaruuspuvun sisään kun niitä käsillään käyttää. Pari hommaa kuitenkin jäi pikkuisen hämäämään:
  Kiinalaisen avaruusaseman lepatus yläilmakehässä. Tuollainen ilmanvastus olisi jo vaikuttanut päähenkilönkin lentorataan kun leijui siinä avaruusaseman ulkopuolella. Muttei näyttänyt vaikuttavan. Sitäpaitsi elokuvan tapahtumat sijoittuivat 600km korkeudelle. Päätapahtumapaikalta kiinalaiselle avaruusasemalle oli matkaa 100 mailia (160km). Vaikka se välimatka olisi ollut kohtisuoraan alaspäin, olis korkeus silti vielä ollut 440km, eli liian korkealla jotta aseman aurinkopaneelit tuolla tapaa lepattaisivat.
  Eikä sillä lepatuksella oikeastaan ollut mitään tekemistä tarinan toimivuuden kanssa. Miksi siis laittaa sellainen siihen?

  Viimeisessä kohtauksessa päähenkilön vaikeudet nousta pystyyn rannalla. Kyllä, hän oli ollut avaruudessa, mutta hän oli ollut siellä liian lyhyen aikaa jotta lihakset olisivat ehtineet mennä noin heikoiksi. Avaruussukkulan toiminta-aika on (oli) vain pari-kolme viikkoa, ei kuukausia.
  Mutta muuten kaikin puolin hieno elokuva. Spoilertagien sisällä olevat puutteet vetävät pisteitä hieman alaspäin, mutta ehkä vain n. puoli pistettä.
  4/5
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2013
 15. 5trummer

  5trummer Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Öööh.. Oletko tosissasi? Pointti oli että se oli taistellut tiensä satojen kilometrien korkeudesta itsensä maahan, matkalla meinannut tukehtua, lyönyt päänsä useita kertoja ja lopuksi vielä melkein hukkui. Yhtä hyvin sillä olisi voinut olla maan päällä jokin vastaavantyylinen seikkailu, kyllä sekin veisi voimat.
   
 16. Kylooni

  Kylooni Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2006
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei säväyttänyt ihan hirveästi. Olihan se ihan jees ja kun ilmatteeksi näki, niin ei päässyt harmittamaan. Se vaan, että kun joissain kohtia Armageddonissakin oli realistisempia kohtauksia... niin joo. Onhan tää ihan jees hömppää, minkä voisi telkkarista katsoa. Mielestäni ei kaiken sen hypen arvoinen pätkä.
   
 17. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisi tosi mielenkiintoista kuulla mitä nämä kohdat olivat.
   
 18. Sheedy

  Sheedy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä tuli oikeastaan ainoastaan se vaahtosammutin -kohtaus ainoana mieleen näistä, mihin realismivinkujat saattaisi tarttua.
   
 19. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Voihan se tosiaan noinkin olla. Ja se olisikin ihan järkevä selitys. Jotenkin vain jäi tuosta kohtauksesta sellainen fiilis, että hän ponnistelee maan painovoimaa vastaan aivan kuin olisi ollut painottomassa tilassa monta kuukautta. Ajattelin, että tuosta kohtauksesta elokuvan nimikin voisi osittain olla peräisin. Toinen selitys elokuvan nimelle voisi olla painovoiman puute avaruudessa ja sen vaikutus tapahtumien kulkuun. Tai sitten päähenkilöiden tilanteen vakavuus ("the gravity of the situation"). Oli miten oli. Jos sitä tarkastelee sinun kantiltasi, niin silloinhan se on ihan järkeenkäypää.

  Näin jälkeenpäin kumminkin suurin epärealistisuus on tuon kiinalaisen avaruusaseman osuminen ulkoilmakehään, lähtökohtainen kiertoradan korkeus huomioonottaen. Eikä se edes ollut välttämätöntä tarinan kerronnan kannalta. Sitä katsoessa tuli, jos ei nyt ihan täysi naamapalmu, niin ainakin pari sormea nousi hieromaan ohimoa.

  Pisteeni kumminkin pitävät: 4/5.
   
 20. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  IMO kyllä melko realistinen kohtaus. Parilla sammuttimella saa ihmisen maan pinnallakin liikkeelle. Ja olihan se hauska hatunnosto Wall-E -elokuvalle :)