Grand Theft Auto V

Keskustelu osiossa 'Yleistä konsolipeleistä' , aloittajana Professional, 06.11.2011.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 364
  Saadut tykkäykset:
  565
  Pitääpä vähän päivittää tekstiä siltä osin, että päivitin uudet näytönohjaimen ajurit eilen ja huvikseen kokeilin, että miten pelattava peli on, jos vetäisee kaikki graafiset asetukset täysille. En tiedä, mitä uudet ajurit oikein tekivät vai oliko syy uudessa winkkarissa tai mitä, mutta peli pyörii maksimiasetuksilla (osa ultralla ja ne very highlla, missä ei ultraa ole) yhtä sulavasti full hd:llä kuin aiemmin paljon huonommilla asetuksilla. Pitää vielä hieman noita säätää, mutta peli on kyllä todella hienon näköinen nyt ja oikein pelattava. Netin mukaan asetuksista muutamat ovat sellaisia, joilla ei käytännön merkitystä ole näyttävyyteen, mutta jotka kuitenkin ovat yllättävän raskaita operaatioita. Joten pitää niitä vielä kokeilla, että miltä ne omalle silmälle näyttävät.
   
 2. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178

  PC:n grafiikat on kyllä kaunista katseltavaa. Esim. ajassa 1:36 näyttää niin kauniilta että. Minulla on edelleen pelkkä Xbox360-versio ja pyöriminen on rajoittunut lähinnä kaupunkialueille, koska ei ole oikein tunnelmaa liikkua luonnossa jos siellä ei ole kasvillisuutta.

  On tässä pelissä jotain taikaa kun vieläkin jaksaa keskimäärin n. kerran kuukaudessa pelailla hetken. Hienosti rakennettu maailma.
   
 3. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Huoh, ei vieläkään mitään tietoa GTA VI:sta... Näitä julkaistaan nykyään tuskastuttavan hitaasti. IV:n ja V:n julkaisujen välissä oli reilut viisi vuotta. Nyt on pian jo viisi vuotta täynnä V:n julkaisusta, eikä edes traileria ole julkaistu seuraavasta osasta.

  Vice Cityynhän se varmaankin tulee sijoittumaan. Toivottavasti myös valitaan jälleen ajankohdaksi 1980-luku, koska se on ylivoimaisesti sen alueen kiinnostavin aikakausi. Röyhkeästi vaan "uusi versio" alkuperäisestä Vice Citystä tunnelmaltaan, mutta tietysti kokonaan uusin hahmoin ja tarinoin. Nykyhetken Miamiin sijoittuva peli ei kyllä ajatuksena herätä juurikaan kiimaa, siinä missä New York ja Los Angeles ovat nykyäänkin ihan kiinnostavia paikkoja. Pelistä tulee varmasti visuaalisesti hyvin kaunista katseltavaa on aikakausi sitten mikä hyvänsä. Toivottavasti nähdään myös viidakkoista metsää, mangrove-soita ja alligaattoreita. Takaa-ajoja veneillä 80-luvun musiikin pauhatessa ja automaattiaseiden rei'ittäessä kokaiinisäkkejä.

  GTA V on mielestäni ylivoimaisesti sarjan paras peli kokonaisuudessaan. Se on mestarillinen teos, joka erottuu keskimääräisestä roskasta mitä nykyään suolletaan. En keksi siitä yhtään osa-aluetta, jota voisi kutsua huonoksi tai edes keskinkertaiseksi. Ymmärrän siis että tekemisessä kestää, mutta kun miettii että 2001-2004 julkaistiin kolme aivan huippupeliä, niin oliko se sittenkin parempi niin päin? Niitä pelejä pelaisi vielä nykyäänkin mielellään, jos jaksaisi kaivaa PS2:n esiin. Ne olivat myös kestoltaan ihan yhtä pitkiä kuin nykyäänkin. Juoni oli ainakin Vice Cityssä ja San Andreaksessa samalla tasolla kuin V:ssä. Radiokanavien biisit yhtä hyviä tai parempia. Grafiikka nyt tottakai oli paljon huonompaa, mutta niissä oli siitä huolimatta onnistuttu luomaan hyvä fiilis kaupunkeihin. Vice City varsinkin tuntui elävältä ja coolilta paikalta. Kyllä mä varmaan mieluummin ottaisin ne ajat takaisin, kun 1-2 vuoden välein julkastiin III:n, Vice Cityn ja San Andreaksen tasoisia pelejä. Nyt pitää suunnilleen unohtaa seuraavasta osasta haaveilu noin vuosikymmenen ajaksi sen jälkeen kun juuri ilmestyneen uusimman osan on pelannut läpi parissa viikossa...
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 364
  Saadut tykkäykset:
  565
  Itse kokeilin vanhempia GTA-pelejä tuossa jokin aika takaperin ja vaikka juonet yms. olivat ihan hyviä, niin olipahan jo IV:ssä niin huono grafiikka verrattuna vitoseen, että huhhuh. Jotenkin tunsi jatkuvasti sen, miten talot ovat vain seiniä ja onttoja kulisseja. Jopa nelosenkin kaupunki tuntuu vain laatikoilta, jotka on texturemäpätty talojen näköisiksi.
  Olivathan ne peleinä kyllä aikanaan todella hyviä ja melko harvoin annan grafiikan haitata (pelailen joskus jopa ysärin 3d-pelejä), mutta ero gta vitoseen vain on niin iso, että vertailua on pakko tehdä.
  Ehkä pitäisi aloittaa sieltä vanhimmasta päästä, niin seuraavat osat olisivat ehkä hieman hienomman näköisiä, kun vertailua tulisi tehtyä enemmän menneisyyteen kuin tulevaisuuteen.

  Muutenhan Vice City sekä nelosen lisäosat (varsinkin Gay Tony) olivat loistavaa pelattavaa.

  Online taitaa edelleen tehdä niin paljon rahaa, että kutosta joudutaan vielä odottamaan kauan.
   
 5. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Itsellä ihan sama kokemus IV:stä. Muutama vuosi sitten ajattelin, että sille voisi antaa uuden mahdollisuuden ja pelailla sen hiljalleen läpi. Julkaisuaikaan kun en siitä oikein pitänyt. Sitten kun sen käynnisti, niin kyllähän siinä melkoinen epäusko valtasi mielen. Se peli näytti ihan jätteeltä. Päähenkilö pomppi hassusti, kaiketi juoksua sen piti esittää? New Yorkin päälle oli vedetty jokin paskanruskea filtteri, mikä sai paikan vaikuttamaan Tsernobyliltä. Menneisyydestä muistan, että siinä oli lisäksi ongelmia yöaikaan, kun silloin ei tahtonut nähdä melkein mitään ellei televisiosta nostanut kirkkautta erittäin korkealle. Jäi se uudelleenpelauskerta sitten väliin.

  Vice Citystä puolestaan yllättäen toisenlainen kokemus. Vuonna 2011 yllätyin siitä, miten hyvä grafiikka siinä oli. Omalla tavallaan. Meri kimmelsi hienosti, autot kimalteli, aurinko häikäisi. Ihmiset toki oli melkoisia laatikoita. Pohjimmiltaan huono grafiikka, mutta se oli saatu tyyliteltyä monin paikoin ihan hienon näköiseksi. III:ssa oli niin tuhnuinen grafiikka, että se tavallaan sopi siihen ankeaan ja kolkkoon tunnelmaan mikä siinä pelissä vallitsi. Toki IV:ssä oli paljon parempi grafiikka kuin noissa peleissä, mutta jostain syystä silti pidän enemmän III:n ja Vice Cityn ulkonäöstä.