Grand Theft Auto V

Keskustelu osiossa 'Yleistä konsolipeleistä' , aloittajana Professional, 06.11.2011.

 1. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 098
  Saadut tykkäykset:
  178
  Minulla ei ollut. Päätin vältellä lähes kaikkia peliä käsitteleviä sivuja juonipaljastusten pelossa ja luulin vielä Trevorin ampumisenkin jälkeen tehneeni oikean valinnan, vaikka se paskalta tuntuikin. Pian totuus sitten paljastui, kun pystyi vapautuneesti lukemaan netistä... Oikean lopun pääsi onneksi pelaamaan replayna, mutta ei se ole sama asia.

  Tällä kertaa taidan luoda jokaiselle valinnalle oman saven ihan varmuuden vuoksi. Jopa Trevorin tapolle uudestaan. N. 75% asti jaksoin pelata ensimmäistä savea. Oli "pieni" yllätys kun triathloneja tehdessä se viimeinen kesti jotain 25 minuuttia. Kyllä tuollainen peukalo-stubbeilukin ihan kivaa oli, mutta jos aion uuden saven vetää 100% niin jäänee viimeiseksi hommaksi tuon suorittaminen uudelleen.

  Niin ja pitää vielä suositella easter eggejä kaikille, jotka ei niihin tutustuneet. Thelman ja Louisen hyppy ehkä itselleni kaikista hienoin. Michaelin autotallista löytyy auto, jonka takapenkillä on kaksi kitaraa ja jonkun modernin brädpittin hattu.
   
 2. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 385
  Saadut tykkäykset:
  110
  100% läpäisyssä jätin tuon supertriathlonin tarkoituksella sinne viimeiseksi tekemiseksi. Voittajafiilishän siinä, kun ykkösenä maaliin ja urakkaa pakettiin saavutuksen kera. Peliajassa ei aivan päästy sinne kolminumeroiseen, mutta lähelle kylläkin.

  Multiplayeriin hyppääminen ratkaistaneen Heist-tehtävien myötä. Jos tulevat olemaan laatua, niin sitten se korkkaus. Tämänhetkinen anti multiplayerissa kun ei kiinnosta riittävästi. Ja onhan tuota muutakin pelattavaa niin maan...
   
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 889
  Saadut tykkäykset:
  395
  Viimeksi muokattu: 12.09.2014
 4. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos vielä jostakin selviäisi, että kummassa on parempi resoluutio. Ulostulo on tietenkin 1080p, mutta pelin sisällä renderöinti voidaan tehdä alemmalla resoluutiolla. PS4 ei petä, mutta XBox One:n kanssa ei ole aina niin varmaa.
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 333
  Saadut tykkäykset:
  557
 6. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 889
  Saadut tykkäykset:
  395
  Ainakin Destinyn kohdalla PS4 peittoaa kilpailjansa.
   
 7. 9874576348

  9874576348 Guest

  Eli kesällä Steamin alennusmyynneistä voi sitten GTA V ostaa pois parilla kympillä :) Mukavasti toimii myös Dualshock 4 tietokoneella, joten ei tartte enää näppiksellä lentää helikopterilla tai ajaa autolla. Ampumishommat hoituvat taas näppärämmin näppiksellä ja hiirellä.

  PS3 versio tuli pelattua läpi, joten kiirettä hankinnalle ei ole.
   
 8. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ei välttämättä, tuo tiltin juttu on ilmeisesti tehty hieman huolimattomasti koska GameBoltin linkin takaa (jossa oikeat kuvankaappaukset) paljastui keskustelu jossa sanottiin, että kuvankaappauksissa olisi käynyt RGB limited vs. RGB full -ilmiö. Syvällisempi tutkiminen johti keskusteluihin jossa Destinyn Xbox One-versiosta sanottiin, että muuten näyttäisi olevan OK lukuunottamatta joitakin ajoittaisia ruudunpäivitykseen liittyviä epätasaisuuksia (PS4:lla oli näitä myös betassa, mutta nyt huomattavasti vähentyneenä). Minusta ei haiskahda miltään periaatteelliselta tekniseltä ongelmalta vaan pelin sisäisen optimoinnin puutteelta XBox One:n tapauksessa. Mikkisoftan kesäkuun SDK vapautti noita Kinetic:lle varattuja resursseja, mutta hieman arveluttaa että kuinka hyvin kehittäjät kykenivät ottamaan tuon huomioon tuolloin kehityksen alla olevien pelien osalta. Uusissa peleissä ei siis välttämättä ongelma.

  Tiedä nyt mitä tässä tekisi, PS4 olisi turvallinen valinta, mutta olisi kiva levittää noita multi platform -julkaisuja myös X-laatikon suuntaan kunhan pelien reso ja kuvanlaatu olisivat yhtäläiset molempien konsoleiden välillä. Ainakin tähän mennessä julkaistuissa peleissa PS4 on ollut joko yhtä hyvä tai sitten parempi tuon renderöinnissä käytetyn resoluution suhteen.
   
 9. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 098
  Saadut tykkäykset:
  178
  Tätä jaksaa vieläkin pelata. Pelasin uudelleen läpi valiten oikean loppuratkaisun ja tehden kaiken muunkin mahdollisen eli läpäisin 100 prosenttisesti ja tein kaikki sellaisetkin mitä ei tarvinnut tehdä.

  Pelin maailma on tavallaan aika tyhjä, mutta toisaalta Random Eventit tuo ennennäkemätöntä eloa. Niitä on monta kymmentä. Sitten kun ne loppuu, niin ei olekaan mitään.

  Autosta käsin tarkasteltuna pelimaailma on loistava. Vastaan tulee pyöräilijöitä, työmiehet korjaa aitaa tien vieressä kun siitä ajaa ohi jne. Siltojen alla löytyy spurguja jne. Kerran näin jopa tilanteen, jossa yöllä poliisiauto ajoi Grove Streetin viereistä kujaa (joka jatkuu palmujen vierustamana katuna eteenpäin) ja auton sisältä osoitettiin taskulampulla kulmalla notkuneita jengiläisiä.

  Autoiluhan pelissä on valtavan hauskaa. Käynnistän konsolin monesti vain ajellakseni parikymmentä minuuttia Benefactor Feltzerillä ympäri kaupunkia. Konepelikuvakulmalla vauhdin tuntu on hyvä ja kun onnistuu ajamaan vaikka 5 minuuttia putkeen kaupungissa mahdollisimman kovaa puikkelehtien autojen väleistä ja kolaroimatta kertaakaan niin se on asioita, jotka antaa itselleni tyydytystä. Muuten Feltzer on huippuunsa viritetty, mutta turbot jätin lisäämättä koska ne aiheuttaa ärsyttäviä tussahduksia. Fiilis ennen kaikkea!

  "Surullisin" (tiedän, tämä on videopeli) hetki oli kun palasin vessasta, otin ohjaimen käteen ja ammuin yhden laukauksen tähtäämättä mihinkään. Lähdin etsimään varastettavaa autoa kun samalla kuulin auton tööttäyksen. Pääni päälle syttyi sellainen vertauskuvallinen lamppu. Voisikohan olla? Lähdin juoksemaan ympäri paikkoja ja löysin seinää päin kaartaneen auton Franklinin tädin talon vieressä olevan kirkon pihalta. Sisältä auton radiosta kuului The Five Stairstepsin Ooh Childin kertosäe samalla kun järjettömän kohtalon kokenut kuski makasi kuolleena ratin takana.

  Sykettä nostavin hetki oli kun poliiseja karkuun ajaessa pienen ylämäen kohdalla vastaan tullut poliisiauto loikkasi tuulilasiin. Se ilmestyi näkyviin mäen päältä tyhjästä ja tilanne kävi niin nopeasti, ettei mitään ollut tehtävissä. Tuntui ihan helvetin hienolta!

  Avoimen ja käsikirjoittamattoman pelimaailman etuja tuollaiset aidosti yllätykselliset tapahtumat. Tiedän jo nyt, etten koskaan tule kokemaan noita uudelleen vaikka kuinka yrittäisin.

  PS4-version etu on paremman grafiikan ohella myös kasvillisuuden yms lisääntyminen. Tekijöiden oli pakko karsia pieniä yksityiskohtia alkuperäisistä versioista, koska peli on niin massiivinen. Nyt todennäköisesti tullaan näkemään talojen pihoja, joissa on tavaroita nurmikolla yms.
   
 10. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  PC:lle ja "next gen" konsoleille tulossa täysi first person tuki. Lisäksi PC:lle tajolla 4k resoluutio.

  http://www.pcgamer.com/gta-5-pc-gets-4k-support-and-first-person-mode/
  The PC iteration will be the most visually impressive version of GTA 5, according to CVG's latest hands-on account. GTA 5 will run at 4K resolution on PC, and all 'next gen' versions of the game will include a fully-supported first person mode, complete with modeled car interiors and proper first-person shooting.

  FPS gameplay:
  http://www.ign.com/articles/2014/11/04/grand-theft-auto-v-a-new-perspective

  Millainen tämä on multiplayer kokemuksena? Onnistuuko jonkinlainen co-op ja jos kyllä, niin kuinka suurella pelaajamäärällä? Lähinnä ajattelin tuota multiplayeria laneille.

  EDIT:
  Tämä olikin konsoli ketju... Olkoon, en jaksa availla uutta vain PC:tä varten :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2014
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 889
  Saadut tykkäykset:
  395
  Jahas, huomenna olis virallinen julkaisupäivä. Oma kappale lähti tulemaan Cdon:lta perjantaina. Hyvällä säkällä pääsis jo tiistaina pelailemaan... :)
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 333
  Saadut tykkäykset:
  557
  Tuskinpa tuo haittaa. Olen itsekin yrittänyt välillä pitää PC:n lippua yllä tässä keskustelussa. :)

  Harmi vain, että pc-versiota pitää vielä odotella ensi vuoteen.
   
 13. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  1
  Travesty.


  xyz
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 333
  Saadut tykkäykset:
  557
  Pc-versiokin on nyt jonkin aikaa ollut myynnissä. Itse ostin sen viikko sitten ja oli aikamoinen lataaminen, kun 60 gigaa piti tavaraa ladata.

  Koneeni ei ihan täysin täytä speksejä siihen. Näytönohjain on Radeon R9 290, mikä on enemmän kuin hyvä tuohon fullhd-pelaamiseen. Muistia on 6 gigaa, mikä on ok, mutta prosessori on vain Intel Core 2 Extreme. Okei, onhan siinä neljä ydintä ja kellotaajuuskin 3 gigahertsiä, mutta ei se ihan nykyaikainen enää ole. Kaikki muut pelaamani pelit kyllä toimivat todella sulavasti, mutta GTA hieman nykii. Ei pahasti eikä haittaa pelaamista, mutta pitäisi kyllä hankkia uusi emo ja prosessori.

  Aluksi peliä oli täysin mahdoton pelata. Ajaminen oli todella nykivää ja peli kaatuili muistin puutteeseen. Swappitiedoston koon kasvattaminen 16 gigaan (!) paransi osittain asiaa. Päivitin näytönohjaimen ajurin uuteen beta-versioon, mikä paransi pelaamista huomattavasti, mutta edelleen se oli nykivää ja peli vei muistia yli 5 gigaa jo vartin pelaamisen jälkeen. Tässä vaiheessa mietin jo, että annan olla ja ostan lomien jälkeen uutta rautaa.

  Eilen kuitenkin tuli päivitys (tai ainakin eilen oma pelini latasi sen. Varmaankin se eilen julkaistiinkin.) Se muutti asian ihan täysin. Peli toimii nyt ihan mainiosti. Isoa nykimistä ei ole ja peli on ihan pelattava. Ehkä fps voisi olla isompikin, mutta pitää mennä realiteeteilla. Mikä mainiointa, päivitys lisäsi muös 21:9 -kuvasuhteen, joten saan kaiken irti scopekankaasta ja a-linssistä pelin kanssa. Sen lisäksi ko. kuvasuhteella pystyresoluutio tippuu noin 800:n, mikä nopeuttaa peliä hieman. Näytönohjain kuitenkin jaksaa helposti tehdä kuvalle kaikenlaisia reunapehmennyksiä jne. joten resoluution tippumista ei kyllä edes huomaa.

  Prosessorit ja muistin nopeus ovat nyt hieman pullonkaulana ja pitää jossain vaiheessa kyllä kone päivittää. Peli on kuitenkin nyt ihan pelattava, joten siitä voi nauttia ihan hyvin. Ihan pelin alussa olen vasta menossa, joten ehkäpä konetta vielä ehtii päivittää ennen kuin peli on lopussa, niin pääsisi hyvin vertailemaan. En ole koskaan jaksanut gta:ta uusiksi pelata, kun sen kerran olen läpi pelannut, enkä usko siihen nytkään, joten sen vuoksi olisi hyvä saada vertailu vielä, kun peli on kesken. Tosin eiköhän tähänkin ladattavaa sisältöä ja sivutarinoita vielä tule.

  Ajamista pitää vielä hieman säätää. Aiemmissa osissa autolla ajaminen ei ollut niin herkkää kuin nyt. Pienikin painallus kääntää autoa aika paljon.
   
 15. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 633
  Saadut tykkäykset:
  269
  Crossfire / Sli ei tuossa toimi ollenkaan ja se syö miestä... Myös tuossa pelissä havaittu joku memory leak, liekkö vielä yhtä paha kun oli julkkarin jälkeen. Itsellä siis 290x Crossfire combo ja peli toimii paremmin yhdellä näyttiksellä kun kahdella, joka on helvetin iso miinus. Muuten peli itsessään on kyllä mukavaa ajanvietettä. Yksinpeli oli vähän lyhyt mutta onlinessa on ihan kivasti touhuttavaa.
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 333
  Saadut tykkäykset:
  557
  Tuo uusi päivitys korjasi muistinkulutusta. En tiedä oliko aiemmin kyseessä muistivuoto vai vain paljon muistia vievä peli. Mutta tuon uuden päivityksen jälkeen muistinkulutus on ollut noin 2 - 2,5 gigaa, mikä on vielä siedettävä, joten 6 gigalla pärjää hyvin. Jospa tuo uusi päivitys olisi korjannut tuota sli-asiaakin. Kannattaa muuten sulkea kaikki taustalla olevat ohjelmat pelin ajaksi. Esim. Teamviewer (jota itse käytän paljon) ei anna laittaa peliä full screen -tilaan, jos se on taustalla pyörimässä ja en ihmettele, vaikka muitakin vaikutuksia olisi.

  Tuo päivitys tosiaan tuli eilen/toissa päivänä ja näyttää sisältävän ison kasan korjauksia.

  En ole koskaan noista online-hässäköistä ja webbipeleistä innostunut, joten itse pelaan ainakin toistaiseksi vain yksinpelin vuoksi. Toivottavasti lisäpelattavaa tulisi. GTA neloseen tuli ihan hyvät lisäosat ja kun tietää miten isot paukut vitoseen on laitettu, niin voisi uskoa, että siihenkin jotain lisää tulee. Vai joko siihen on tullut jotain?
   
 17. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 633
  Saadut tykkäykset:
  269
  V:hen tulee ainakin lisäpelattavaa, vaan ei yksinpelin puolelle. Itse nautin online -pelistä kun on hyviä kavereita kenen kanssa jauhaa missioneita :) pelkkä sandbox huristelu ei niinkään kolahda. Itsellä on muistia 32 gigaa joka on riittänyt, prossun ollessa snadisti kellotettu Intel i7-4970K. Cacheboosti vähä auttoi tuohon stutterointiin (muistin osalta, se kun hyppi 20-80% väliä vaikka taustalla ei mitään päällä)
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 333
  Saadut tykkäykset:
  557
  Onko tuo ihan faktana kerrottu jossain? Henk.koht. vähän vituttaa se, että nykyään monet pelit tehdään vain nettipelaajille moninpeleiksi. En väitä, etteikö se olisi hauskaa ja pelaajia on paljon ja sillä tekee rahaa paljon, mutta väitän, että osasyynä on myös se, että hyvän yksinpelin tekeminen on vaikeampaa kuin hyvän moninpelin. Tekoälyn, tarinan, tapahtumien skriptaamisen jne. tekeminen vain yksinpeliin on vaikeaa. Moninpeli antaa anteeksi paljon jo siinä, että saa kavereiden kanssa pelata. Ja kaikenlisäksi se tuottaa tietenkin hyvin rahaa, niin siihen on hyvä myös panostaa. Mutta meille wanhoille yksinpelaajille jää useasti sitten luu käteen...

  On helppo kuvitella, että gta:n kohdallakin moninpeliin satsaaminen tuottaa paremmalla kertoimella rahat takaisin, joten panoksia ei haluta käyttää yksinpeliin, jonka tekeminen on muutenkin vielä vaikeampaa.

  edit: Joo, siltä näyttää, että yksinpeliin ei ole tulossa jatkoa...
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2015
 19. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 098
  Saadut tykkäykset:
  178
  No voi helvetti. Tuota olen odottanut ja vähän ihmetellytkin kun siitä ei ole kuulunut mitään yli vuoteen. Julkaisemalla "expansion packin" ne olisivat saaneet minunlaisiltani offline-pelaajiltakin vähän rahaa. Mielestäni online-pelaaminen on kyllä hauskaa, mutta siitä jää lopulta tyhjä olo.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 333
  Saadut tykkäykset:
  557
  Jonkin verran on taas tullut pelailtua tätä uudella pelikoneella. Jotenkin tuntuu silti hassulta, että fps:ää on vaikea saada yli 60:nen, vaikka grafiikka-asetuksia ei kovin korkealla pitäisikään. Hyvän näköinen peli kuitenkin on. Pitäisi varmaan tutustua vielä paremmin noihin asetuksiin, että mitä kannattaa ja voi säätää korkealle.

  Win kymppiin päivittäminen aiheutti aluksi pätkimistä, mutta jostain syystä se häipyi. Liekö winkkari päivitellyt itseään samalla tai jotain.
  Pelissä on hyvin huomioitu scope-kangas, koska 21:9 -suhteen voi valita asetuksista. Jostain syystä resoluution pitää kuitenkin olla tuolla suhteella, jotta kuvasuhdevalinta tulee näkyviin. Eli 1920x808 -resolla voi valita tuon kuvasuhteen mutta 1920x1080 -resolla ei.
  Ei luulisi olevan kovin vaikeaa renderöidä grafiikka myös full hd -tilassa tuohon 21:9 -suhteeseen. Silloin säästyisi pystyvenytykseltä ja voisi vain a-linssillä venyttää kuvan sopivaksi kankaalle.

  Pelissä on kieltämättä hauska kurvailla. Tosin pyrin aina tekemään jotain tehtäviä, vaikka edes pieniä. Harvoin jaksan vain lähteä autoilemaan. Reilut kolmemetriä leveällä scope-kankalla vauhdikas lentäminen ja vuorelta autolla alas ajaminen on aika huikeaa, kun välillä ottaa oikeasti mahan pohjasta.

  Tehtävät eivät ole kauhean monipuolisia olleet. Hae tavarat, varasta jotain, aja poliiseja karkuun. Tulee fiilis, että ne ovat olemassa vain sitä varten, että osaa sitten moninpelissä hommat.
  Mikäs sivutehtävä se on, jossa pitää koiraa seurata jonnekin puun luokse? Tiedän kyllä, että google auttaisi tässä ja sieltä hieman yksi päivä siitä luinkin. Onko sen suorittamiseen vain yksi mahdollisuus vai voiko koiraa seurata, jos se hukkaa? Luulisin, että löysin oikean koiran, jota lähdin seuraamaan. Koira jäi aina välillä odottamaan, että tulenko sen perässä. Hukkasin sen kuitenkin ja sitten puuma (tai jokin kissaeläin) tuli ja söi meikäläisen. Sen jälkeen en enää koiraa ole löytänyt. Pitäisi varmaan käydä netistä tarkistamassa, että olinko suorittamassa sivutehtävää oikein.

  Ohjaamosta käsin en ole oikein oppinut autoa ajamaan. Yleensä kyllä suosin sitä autopeleissä, mutta tässä ohjaaminen tuntuu niin herkältä, että pitäisi varmaan olla jokin analogiaohjain.