Grand Theft Auto V

Keskustelu osiossa 'Yleistä konsolipeleistä' , aloittajana Professional, 06.11.2011.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 022
  Saadut tykkäykset:
  500
  Kylläpä näyttääkin hyvältä (videoiden perusteella)!

  Tämänhän joutuu hankkimaan, vaikka muuten pleikkari onkin saanut pölyttyä hyllyssä!! :)

  Realismin tuntu alkaa olemaan jo sillä tasolla, että tavanomaisesti niin hiljainen sisäinen kukkahattusetäni nostaa päätään ja kysyy, että onko näin realistiset väkivaltapelit oikeasti tarpeellisia. Varsinkin, kun suhteuttaa esikuvana olevaan maahan, joka huonon päivän sattuessa kohdalle on muutenkin niin väkivaltainen. Carmageddonista aikoinaan noussut kohu tuntuu aika pienisyiseltä verrattuna tähän.
   
 2. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 809
  Saadut tykkäykset:
  182
  Ellei tämä ala kohta pc:lle ilmestymään, saatte lukea mun muistokirjoituksen Turun Sanomista. :D
   
 3. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Nyt on pelailtu muutama päivä ja parhaimmillaan peli hipoo täydellisyyttä ja välillä taas tehtävät ei kiinnosta ollenkaan. Aavikolla oleminen oli ainakin minulle melkoista kidutusta... Onneksi siellä oli sentään kuultavissa paljon hyvää läppää. Pelatessa repeää välillä ihan täydellisesti kun dialogi on niin hyvää. GTA:ssa se on aina ollut laadukasta, muttei näin hyvää.

  Autoillessa käytän kuljettajan näkymää, koska se on ylivoimaisesti paras. Usein kun on menossa tekemään tehtäviä tai jopa tehtävien aikana tulee ajeltua kiertoreittejä, jos radiossa soi hyvä biisi. Siinähän voi noudattaa jopa liikennesääntöjä, kun ei ole päämäärää! Kaupunki näyttää mielestäni parhaalta silloin kun ilta pimenee ja ihmisiä on paljon liikkeellä.

  Ärsytystä on aiheuttanut yläkulmassa olevat liian pienet tekstit. Lisäksi kameralla otettuja kuvia ei voi tallentaa, ellei ole Gold-jäsen. Ja kun ei nettipiuhakaan ole laitteessa kiinni, niin ollaan sitten saatana tallentamatta.
   
 4. Must@n@@mio

  Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika samanlaista Rokkaritähti Gamesin vapaa maailma -pelien settiä kuin tähänkin asti (aiemmat GTA:t, Red Dead Redemption), eipä mitään erikoisia kolinaefektejä aiheuttanut. Ehkä odotin liikaa? Noh, kai tätä nyt jonkin aikaa viitsii pelata.

  Xbox -versio siis minulla kyseessä. Asensin I/O -ongelmista saatujen vihjeitten perusteella toisen levyn kovolle ja toisen muistinekulle, normaalisti tuntuu rallattavan. Boxin DVD-asema on 12x (16 Mt/s), joten tuohon kun nekku pystyy tai ylittää, niin romppulukua liukkaammin pitäisi pelin latautua. Minulla pelilevyn asennustikkuna 22 Mt/s jatkuvaan lukunopeuteen pystyvä perus-stilettimallinen Kingston DataTraveler 16 GB.
   
 5. monkeyalert

  monkeyalert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mielestäni tehtäväsuunnittelu on tässä aiempia osia huomattavasti parempaa. Noin 20% nyt pelattu. Tuo läppä on kyllä aivan erinomaista. Esim. kohta, jossa Trevor
  ajelee ensimmäistä kertaa Los Santosiin ja kertoo Wadelle "kertomusta" sai nauramaan ääneen. Pakko oli ihan ajella hitaasti, että varmasti ennättää jutut kuulla.
  Tarina ja hahmot vaikuttavat kokonaisuudessakin kiinnostavilta ja dialogia ja juonta seuraa oikeinkin mielellään. Toisin kuin useissa muissa peleissä ja aiemmissa GTA:issa.

  Miinuksena edelleen ehkä jnkv arcade ajomalli. Esim. urheiluautoilla voi posottaa rauhassa pitkin maastoja pidon juurikaan muuttumatta. Olisi toivonyt myös useampiin rakennuksiin sisätiloja jne. No kaikkea ei voi saada ja tulisiko tekniset rajoituksetkin jo vastaan?
   
 6. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
 7. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tämä vaihtelee pelikohtaisesti, mutta tässä tapauksessa kovalevylle asennetaan 8 GB pelistä ja loput luetaan levyltä.
   
 8. Must@n@@mio

  Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Musiikit, dialogi ja muut läpänderit kärsivät tässäkin joosef-pelissä paikoitellen melko voimakkaasta häviöllisestä äänen pakkaamisesta. Tämä nyt on ollut vallitseva trendi jo pitempäänkin, kilinät ja kurlutukset ikäänkuin kuuluvat päivän soundi-ihanteeseen. Tekijöillä näyttää olevan vahva luottamus siihen että näitä interaktiivisia taideteoksia kuunnellaan vain jollain gameri-jonne -levelin päristimillä yms. television kaiuttimilla.

  Itse pelin suhteen vahvistuu käsitys jo opitun asian kertaamisesta kiillotetussa uutuus -paketissa. Typeriä putkijuoksu -tehtäviä ja katurikollis-simulaattoria motorisoituna city-vandaalina, siis. Onneksi asekaupassa on aikaisempaa enemmän ostettavaa pelimotivaation ylläpitäjäksi.
   
 9. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 385
  Saadut tykkäykset:
  110
  Niin, kyllähän niitä tehtäviä pitäisi osata rakentaa niinkin, että missään vaiheessa ei kuljettaisi minnekään ns. "putkessa". Eiköhän ne ryöstelyt sun muut hoidu oikeassakin elämässä aivan paikoillaan seistessään. Typerää meininkiä kertasen kaikkiaan. Rokkistara se ei vaan osaa.

  Dialogin määrä ja laatu jaksaa kyllä ihastuttaa. Kolmen hahmon välinen siirtymädynamiikka toimii loistavasti ja hauskaa kyllä piisaa. Ainoat pettymyksen tunteet taitaa tulla sieltä radiomaailman settilistoista. Puheohjelmat jaksaa kyllä huvituttaa, mutta nuo kipalevalikoimat ei nyt tällä kertaa säväytä aivan toivottuun malliin.

  Trevor... hän on... Trevor. About paras mulkero koskaan.
   
 10. Must@n@@mio

  Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  06.06.2013
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vapaa maailma -pelien juonen eteenpäin kuljetukseen liittyvät pakkotehtävät ovat minusta tämän pelityypin tylsintä aluetta.

  Myöhäisteini-ikäisten afrojannujen kiekuminen ei ole ainakaan minusta mitenkään erikoista kuunneltavaa. Rivosuisia moottoriturbaaneja kyllä, mutta... ääh, no joo. No on ollut tekijöillä yritystä kyllä, se on myönnettävä.
   
 11. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Juoni on vedetty läpi jo ajat sitten ja ei tässä kyllä sen jälkeen ole mitään kiinnostavaa tekemistä. Kaupunki on hienon näköinen, mutta tekemistä ei siis juurikaan löydy. Kauppoihin ei pääse sisälle jne. San Andreas oli tässä asiassa paljon syvempi. Laadukkaan veneen ja helikopterin ostin, kun ei rahalle ole muutakaan käyttöä. En kyllä aikonutkaan pelata peliä 100% läpi, mutta vähäisetkin oheistehtävientekemishalut katosi kun Valitsin Väärin.

  Luotiliivit + Minigun + assault shotgun + rocket launcher -yhdistelmällä aloitetaan aina kohtaus, jossa räjähtää kymmeniä autoja ja kuolee <100 kyttää ja sitten sairaalan kautta toistetaan sama pari kertaa kunnes se on jo tylsää ja on pakko pitää parin päivän tauko. Välillä täytyy käydä Ammu Nationista hakemassa täydennystä, mutta se on halpaa. 9999 Minigunin panosta maksaa 5 donaa ja kun tilillä on muutamakymmenen miljoonaa, niin ei tässä ihan heti ole rahat loppumassa. Helvetin kova vehje on Minigun. Ei sen käyttö ole aiemmin ollut näin hauskaa. Hienon näköistä kun autojen ikkunat menee täysin paskaksi silmänräpäyksessä ja sisälläolijat myös.
   
 12. monkeyalert

  monkeyalert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt on pääjuoni läpäisty täälläkin. Jospa vielä muutaman sivujuonet pelailisi. Kokonaisuudessaan kyllä viihdyttävä peli oli. Läpät, huumori ja sarkasmi ovat Rockstarilla kyllä ihan omalla tasollaan. Oletteko onlineä kokeillut?
   
 13. 9874576348

  9874576348 Guest

  En ole vielä onlinea kokeillut, pitääpä huomenissa koittaa jos se toimisi. Pääjuonen pelasin läpi päiviä sitten, sen jälkeen olen puuhastellut kaikkea pientä. Pikkuisen on mielenkiinto lopahtanut. Tosin tuo "online-pörssi" oli pari päivää alhaalla ja omat miljoonasijoitukset nollilla, joten ei jaksanut pelailla. 90% pelistä pelattu aikaa mennyt vähän vajaa 80h. Yllättävän hyvin PC-pelaajana totuin tuohon padiin. Varsinkin helikopterilla lentäminen on niiiiiin paljon helpompaa pädillä kuin näppäimistöllä.
   
 14. OTJ

  OTJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onlinea tullut hakattua muutama ilta, erittäin hyvä sekin. Itselläni ei ole juuri bugitellut. Kannattaa nyt lokakuussa pelailla onlinea, koska Rockstar antaa kaikille lokakuussa pelanneille 500 000 Gta-dollaria tilille.
   
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 890
  Saadut tykkäykset:
  395
  Joo, missä on tämän pelin Self Control ja muut klassikot. Todella pettymys ollu kyllä tuo musiikkiosasto.

  Muuten peli on kyllä vastannut odotuksia vaikkei tää nyt lopulta mitään vuoden pelimatskua ollutkaan. Tomb Raider ja Last of Us menevät kaukana edellä.
   
 16. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Joo ei kanavia voi edes verrata Vice Cityyn tai muihinkaan vanhoihin. Pelin paras biisi on West End Girls vuodelta 1984. Kanavista eniten kuuntelin varmaan West Coast Classicsia. Modernia räppiä soittava Radio Los Santos on loistava esimerkki räpin kehityksestä. San Andreaksessa, joka sijoittui vuoteen 1992 se kanava oli täynnä hyviä biisejä. V:ssä sieltä tulee vain huonoja biisejä.
   
 17. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Aloitin uudelleen alusta kun pitkähkön harkinnan jälkeen totesin sen kaikista mielekkäimmäksi vaihtoehdoksi. Ehkä jonain päivänä haluan läpäistä pelin 100% ja nyt tulee sellainen save, jossa jätän kaikki väärät valinnat tekemättä. Tässä tulee juonipaljastuksia kun julkaisusta on jo niin pitkä aika. Ensinnäkin harmitti kun tapoin Trevorin. Luulin, että jonkun on poistuttava ja Trevor oli siihen ainoa vaihtoehto. Halusin, että Michaelin ja Franklinin hahmot jäävät pelattavaksi, koska heillä on mielenkiintoisin elämä + eivät ole raivohulluja. Päätös uudesta läpipeluusta varmistui kun kävin viimeisen kerran psykiatrilla ja Friedlander oli saanut tv-diilin, minkä vuoksi oli jättämässä kaupungin. Lähti karkuun ja kaahasin kiinni ampuen auton ajokelvottomaksi. Friedlander alkoi juoksemaan moottoritiellä samalla kun hoputin häntä yksittäisillä laukauksilla ajaen vieressä autolla. Ajattelin hetken katsella ja sitten päästää päiviltä. Ikävä kyllä en ehtinyt tehdä tuota ennen kuin jouduin itse ammutuksi. Kun henkiin jääneeltä Friedlanderilta alkoi tulla vittuiluviestejä niin save oli jo liian saastunut.

  Aion valita kaikissa ryöstöissä toisen vaihtoehdon kuin ensimmäisellä kertaa. Lesterin tarjoamat tehtävät aion suorittaa vasta loppuryöstön jälkeen, jolloin on helvetisti rahaa ja pörssissä pääsee rikastumaan kunnolla. Michaelin kohdalla rahaa ainakin tarvitaan.

  Nyt on parikymmentä tehtävää takana ja tuossa vaiheessa peli on vielä todella hyvä. Jossain vaiheessa juonessa tuli vähän tylsempi kohta, mutta loppua kohden taas parani. Kaikin puolin onnistunut kuvaus nykyajasta, GTA-tyyliin överiksi vedettynä toki. En odottanut, että tässä olisi noin paljon perhedraamaa yms, mutta todella hyvin toimi. Arvosanankin uskaltaa jo tässä vaiheessa antaa: 10-.
   
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 890
  Saadut tykkäykset:
  395
  Heh, en ollut ainoa ketä tappoi Trevorin ekalla kertaa! :D
   
 19. 9874576348

  9874576348 Guest

  Tuli pelattua GTA läpi varmaan kuukausi sitten ja rapiat ~80 tuntia siihen meni. Sitten innostus lopahti ja GTA onlinen ongelmat eivät lisänneet peli-intoa. Myin pelin pois kaverille ja odottelen PC-versiota. Pitää ostaa PS4 tai PS4:n ohjain, niin voi sillä pelailla sekä hiiri&näppis kombo tiettyihin tilanteisiin.

  Tämä on niitä harvoja pelejä, joita tulen pelaamaan toistamiseen läpi.
   
 20. OTJ

  OTJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotain 84 % on läpi ja kaikki juonitehtävät sekä strangers & freaksit pelattu. Tai no ei aivan kaikki, enää puuttuu ne, jotka vaatii jotain keräilyä. Ehkäpä tulen kaikki kerättävätkin etsimään, vaikka ei 100% mikään pakko ole saadakaan. Mukavasti on aika mennyt, nyt tuntuu, että mitähän tässä vielä tekisi. Voihan sitä aina heistit pelata replaynä uudestaan, mutya silloin ei voi tai tarvitse tehdä niitä valmistelutehtäviä.

  Te, jotka tapoitte Trevorin, eikö teillä ollut savea, johon olisitte voineet palata? Itse valitsin onneksi heti oikein ja ne kaksi muuta vaihtoehtoa voi pelata replaynä. En ole kyllä niitäkään tehnyt, siinäpä taas lisää pelattavaa...

  En ole kyllä Red Dead Redepmtionin jälkeen mitään pelannut näin perusteellisesti läpi, joten siinä mielessä onnistunut tuotos.