Gran Torino (Clint Eastwood)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana MikkiHiiri, 28.10.2008.

 1. monkeyalert

  monkeyalert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kelpo leffa Clintiltä. Kesän kaikkien efektimässäilyjen lomassa meinasi jo unohtua miten hyvä 'perinteinen' draama saattaakaan olla. Pointsit tälle.

  4/5
   
 2. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 626
  Saadut tykkäykset:
  61
  Todellakin kunnon elokuva. Pitihän se kahtoo kun cdoncomilta tarjosivat ilmaista erotiikkaa. No sitten meen kahtomaan niin maksu lukee jokapaikassa. no vihaisen palautteen laitoin asiasta ja laittoivat kolme koodia joille voi ilmaiseksi filkat kahtoa. No yksi pamputus filmi riitti ja sitten päätin kokeilla toimiiko tavan elokuvat. ja nehän toimi. ;)

  Mutta itse elokuva etenee mukavan rauhallisesti loppua kohti. Jossa loppu ratkaisu hivenen yllätti, mutta ei oikeastaan älyttömän paljoa. :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
   
 3. -Force-

  -Force- Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan leffa ihan hieno ja poikkeus kaikessa rymistelyssä mutta ei se minusta nyt viiden tähden leffa ole... Itseäni häiritsi suunnattomasti Clintin liiallinenkin örinä joka oli jo ylimitoitettua ja huvittavaakin. Myös jankkaava pappi otti kuulaan sekä tyhmät konnat jotka olivat tyhmääkin tyhmempiä ja saamattomia...

  Ihan kiva leffa kuitenkin ja arvosanaksi voisi iskeä sellaisen 3/5
   
 4. Sprait

  Sprait Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.08.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erinomaista!

  Mun mielessä leffan jälkeen tuli enimmäkseen sellainen olo, että
  ÄIJÄ jätti jäähyväiset näyttelemistyölle ja elokuvan tarina sai
  palvella Clinttiä siinä.

  Samalla leffan aikana käytiin läpi myös aikaisempia elokuvarooleja.
  Alussa mies vaikuttaa sulkeutuneelta vittumaiselta ukolta mutta
  myöhemmin, kun antaa aikaa nousee esille myös pehmeämpiä
  puolia ja myös rutikuiva machohuumori avautuu.

  Elokuva olisi ollut jossain muussa yhteydessä vähän vaisumpi.
  Ei sillä, että se olisi huono mutta nimenomaan Clintin kiitoksena
  tämä toimi.

  4.5/5
   
 5. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan hyvä Clint vaikka ei kylläkään mitenkään paras (näyttely tai ohjaus), tuollaiset 3.5/5 voisi antaa kun ei kohtuullisia draamoja ole näkynyt (Changeling oli mielestäni parempi kuin tämä).
   
 6. 8no

  8no Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hauska, tyylikäs elokuva vaikkakin
  Kowalskin kohtalo oli surullinen ja masensi mielen, vittu kun olisi ollut hienoa jos hän olisi tappanut tuollaiset saatanan siat, tosin se olisi ollut vaivalloista ja vaikeata ja hän olisi joutunut siitä vankilaan
   
 7. cxt2

  cxt2 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  699
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvähyvä,varsinkin loppuratkaisu oli loistavasti rakennettu.Harvoin tulee nähtyä elokuvaa joka alusta asti tukee loppuratkaisua,näin täydellisesti ja samalla on helppo katsoa ts hyvää viihdettä:thumbsup:
  ****++/*****
   
 8. pinkeliviinica

  pinkeliviinica Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  1 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  heti ensimmäiseksi sanon että aivan loistava leffa eli 5 / 5 tähteä koska motkotan nyt muutamasta asiasta...
  leffan kulku on todella rauhallinen joten illalla katsoessa voi tulla uni :)
  loppu ei ollut mielestäni hyvä mutta toisaalta taas oli koska muutenhan sen olisi arvannut etukäteen tms..
   
 9. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täytyy itsekin kommentoida. En ollut kuullut ko. leffasta mitään etukäteen, en nähnyt traileria tai kuullut kavereidenkaan hehkuttavan. Vuokraamosta tarttui Blu-ray kouraan hetken mielijohteesta. Elokuva oli kyllä mielestäni melkoisen erinomainen. Kaikenmaailman supersankari ja maailmanloppurymistelyjen (ei sillä että niissä mtn vikaa olisi) keskellä oikein piristävä poikkeus. Ja kuten sanottu hieno päätös hienolle uralle :). Itse en nähnyt hoitoonhoukuttelukohtausta (tai muitakaan) turhana, sillähän vain korostettiin sitä mikä ääneenkin sanottiin:
  Minulla on enemmän yhteistä näiden vinosilmien, kuin omien sukulaisteni kanssa. (siinä ennustusjutussa)

  :king::king::king::king:
   
 10. miggis

  miggis Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan loistava leffa :naminami: Clintin hahmon repliikit jaksoi naurattaa moneen otteeseen, että osaakin karua ärisijää näytellä,
  loppu ei harmittanut sinällään, koska saihan hän oikaistua asiansa ja pääsi sitten hyvillä mielin manan maille murisemaan ja sai vielä tollotkin vankilaan :thumbsup:

  5/5
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2009
 11. KenSu

  KenSu Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinällään loppu oli hyvä ja tyylikäs ratkaisu mutta se kristus-symboliikka meni överiksi. Etukäteen jo mielessäni yökkäilin että nyt se kaveri kuolee jääden ristin muotoiseen asentoon ja niinhän se teki.
   
 12. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsekkin juuri katsoin kyseisen elokuvan, koska oli hetki aikaa uppoutua leffan maailmaan (muksu aitin kans mummolassa :naminami:) . Tarttui leffa vuokraamosta ihan kannen perusteelle, jossa oli Clint. Ei tullut edes takakantta katsottua, mutta herra jestas, kun mies on hyvä näytteleen ja leffa toimi kuin seitsiläinen kello. Ehdottomasti nousee miehen leffoista kärkipäähän tämä "sohaisu" ja tosiaan hieno päätös miehen uralle! (En muuten tiennyt uran päätöksestä oikeastaan, ennenkuin täällä asiasta luin. Muistaakseni jossakin siitä kyll' mainittiin, yhteyttä en muistanut..)

  Vuoden paras leffa mielestäni, vaik en juurikaan oo ehtinyt leffoja katsastaan.. Ja juoni saa kyllä paatuneemmankin äijänkin mietteliääksi, väittäisin.. :cool: Ja kun katsoo tämän leffan uudelleen, ei tummenettujen lasien läpi, voi löytää hienoja asioita...
   
 13. Lightwolf

  Lightwolf Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ehkä sinulle sopii paremmin Michael Bayn leffat. :thumbsup: :sick:
  Ei tarvitse aivoja käyttää niitä katsoessa. ;)

  Oli kyllä tämä jälleen loistoleffa Clintiltä.
  Ei ikä huononna yhtään Clintin karismaa ja äijjävoimaa! :cool: :king:
  5/5 :naminami:
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2009
 14. iisi-e

  iisi-e Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tota mä en oo koskaan tajunnu et jos ei tykkää huonoista leffoista ni onko Michael Bay sitten ainoa vaihtoehto? Ja hiukan jäi auki että missä vaiheessa tämän elokuvan katselua aivojen käyttö olisi edes suotavaa, kaikki "pointit" oli kuitenkin alleviivattu melkoisen leveällä tussilla. :D Mutta moni tästäkin näköjään pitää.
   
 15. Brennick

  Brennick Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  3 kertaa nyt tämä pätkä katottu ja edelleenkin uppoaa ku häkä. Tähän Clintin rooliin ei kukaan muu edes sopisi. Clintin ei tarvitse puhua liikoja, kasvojen ilmeet ja murahtelut kyllä kertoo enemmän ku tuhat sanaa.
  Elokuvan kulminaatiopiste mun mielestä on se ku Sue palaa kotiin raiskattuna ja hakattuna. Siihen asti asiat on edenny Waltin pillin mukaan. Elokuvissa on totuttu siihen, että sankarin avulla hyvä voittaa pahan mutta elämän todellisuus on paljon raadollisempi. Sen näkee Waltin ilmeestä kun hän tajuaa olleensa osasyyllinen Suen kohtaloon.
  Loppuratkaisusta voidaan olla montaa mieltä. Mun mielestä tää oli huomattavasti realistisempi kuin mihin Clintin leffoissa on normaalisti päädytty. Jos Clint ois lahdannu kaikki jenginuoret lopussa ni se ois pilannu koko leffan.
  Ainoo kauneusvirhe koko leffassa on kun Walt käy kostamassa jengiläisille Thaon pahoinpitelyn ja pieksee nyrkeillä just sattumalta sen tyypin joka poltti tupakalla reiän Thaon poskeen. Jos yli 70-vuotias, sairas äijä kohtaa paljain käsin vajaan parikymppisen nuoren miehen ni kyllä siinä kertoimet on nuoremman kaverin puolella, vaikka vastassa ois sotaveteraani Walt Kowalski.
  4,5 / 5 tähteä ja syvä kumarrus Eastwoodille. Toivotaan että ukolla riittää vielä virtaa kameran toisella puolella.

  Samppa: Muistakaa spoilertagien käyttö.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.08.2009
 16. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Hyvin uskottava tarina ja kaikella tapaa eheä juoni alusta loppuun. Leffa on viihtyisä rento seurattava Clintin tapaan vaikka samalla katsoja saa jälkiruokana hieman ajateltavaa kukin omasta näkökulmastaan. 5/5
   
 17. P.Kosunen

  P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Jos pullamössö-sukupolven edustaja kohtaa pari vuotta sitten eläkkeelle jääneen fyysistä työtä tehneen rakennusalan miehen, niin lopputulos on selvä. Ei ne lihakset ilmaan haihdu ellei sängyssä makaa.
   
 18. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Vuoden parasta draamaa ja samalla hauskinta komediaa...ei nimittäin millään meinannut pysyä jakkaralla kun kaverit hieman "keskustelivat toisilleen" esim. parturissa. Clintin suoritus toki leffan kantavoimana ja komeahko päätös pitkälle ja ansioituneella näyttelijäuralle. Rosvoista vielä sen verran että Amerikan raitilla ne pääsääntöisesti ovat oikeasti tyhmiä, eikä niiden toimet siinä mielessä meikäläistä haitanneet. Pienenä muotoseikkana ärinän määrää olisi hieman voinut vähentää..

  Yksi asia jäi mietityttämään
  Miksi Walt käski Thaota korjaamaan vastapuolella tietä olevaa taloa, siis sen lisäksi et halusi nähdä sen mihin junnu pystyi? Eihän se talo kait kuulunut kenellekkään..tosin voi olla et iltamyöhällä kaikkeen ei ehtinyt kiinnittää huomiota:)

  5/5
   
 19. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Selitys on mielestäni
  Walt halusi kohentaa näkymäänsä koska hänellä on jo itsellä muut asiat kunnossa.

  Jatkan spoilerin sisällä ettei tuu lipsauksia.

  Itsestäni tuntuu, että käsikirjoittaja on tuntenut tuollaisia tapauksia ja hän tietää tai arvaa suurpiirtein mitä noi herrat miettii. Heitä ehkä pännii ympäristön rappeutuva tila ja he toivoisi sen pysyvän yhtä timmissä kuin omansa. Mulla on tähän pieni omakohtainen perustelukin.

  Näitä tapauksia on kait ihan kotosuomessa. Tuntomerkit: Ne itse hinkkaa kaikkea ääripikkutarkasti, tekee lumityöt noin 3 kertaa päivässä, eikä niiden taloissa, autoissa tai pyörissä ole mitään vialla - ikinä. Tunsin aikoinaan kahdessa eri asuinpaikassani tollasen leffan kuvaileman vanhemman leskimiehen, joka asustelee yksinään. Siihen sopii jopa Waltin kuistilla tapahtunut ympäristön tarkastelu, koska kyllä ainakin mun tuntemat tapaukset vaikutti olevan hyvinkin kiinnostunut ympäristöstään ja sanotaan aivan erityisesti siitä että kaikenlaisten asioiden huolto on kunnossa. Näiden lisäksi olen tuntenut sellaisia, jotka on eläkkeellä mutta naimisissa. Muuten aika pitkälle sama homma. Kanssakäynti on heidän kanssaan tosin poiketen tästä ihan helppoa kunhan alkukontakti on hoidettu positiiviselta pohjalta. Tuntemani tapaukset oli ainakin samanlaisia kuin Clintin esittämä Walt siinä suhteessa, että heti kun ne oppi tuntemaan, myös he halusi auttaa vaikka missä. Sekin oli yhtäläistä, että kaikkea mahdollista työkalua oli ja tottakai täydellisessä järjestyksessä. :)
   
 20. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Itse tulkitsin tuon niin, että Walt vain halusi teettää pojalla enemmän "kunnon töitä", ettei tämä joutuisi toimettomaksi ja takaisin huonoille teille. Samahan jatkui sitten myös varsinaisen työpaikan hankinnan avustamisessa myöhemmin.