Gran Torino (Clint Eastwood)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana MikkiHiiri, 28.10.2008.

 1. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  116
  Clintti ei päässyt yllättämään, sillä herrahan oli tälläkin kertaa mitä valloittavin! Täysin suvereenia kohtauksien haltuunottoa kuten tapana on ja muutahan ei juurikaan tarvita. Kun tarina onnistui vielä varsin hyvällä maulla livauttamaan ajatuksiin niin suvaitsevaisuuden kuin ystävyydenkin opetuksia, niin myytyähän sitä oli. Yllättävän hauskakin tämä oli, joten mikäs sen kivempaa.

  Clintin näyttelijäuran mahdollisena kokoonpanevana päätepisteenä tämä hoiti tehtävänsä kyllä kiitettävästi. Clint! Olet hieno mies!

  :):):):)
   
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 790
  Saadut tykkäykset:
  324
  Oikein hyvässä vedossa oli Clint, se täytyy sanoa. Ja hyvä leffa muutenkin, vaikka kärsi lievästä ennalta-arvattavuudesta varsinkin juonen suurten linjojen suhteen. Siitä pieni miinus... Mutta tämän elokuvan sielu onkin sen yksityiskohdissa ja niitähän riittää, autoista ihmissuhteisiin ja karkeaan kielenkäyttöön.:)

  Jossain vaiheessa tuli mieleen että tämähän tavallaan muistuttaa Karate Kidiä, vaikkei tässä mitään karatea tms opetellakaan. Mutta siis sillä tavalla, että Clintin esittämä herrasmies on eräänlainen Mr Miyagi-hahmo naapurin pojalle. Tai sanotaanko reilusti Mr anti-Miyagi... :D

  5-/5
   
 3. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis sekö parin duurisoinnun väninä-hapuilu mitä kuultiin leffan alussa ja lopussa? No enpä lähtis moisella ylpeilemään. :smoke: :sleep:
   
 4. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Eipä taaskaan ole juuri lisättävää aiempiin kommenteihin. Tämä on todellakin upea elokuva ilman Eastwoodin sinänsä laadukkaiden viimeaikaisten ohjausten pehmoiluja, ja jos todellakin kyseessä on miehelle itselleen viimeinen kerta kameran edessä, niin eipä juuri paremmin ja osuvammin voi yhden legendaarisen näyttelijän uraa laittaa nippuun.

  Gran Torino on lähes viiden tähden leffa. Kokonaisuutta särkee ainoastaan pari hieman turhaa kohtausta (toinen parturikäynti, jälkeläisten hoitolahoukuttelut), mutta pieniksi kauneusvirheiksi nuo onneksi jäivät, sillä noidenkin kanssa leffa lukeutuu ihan ehdottomasti 2000-luvun parhaisiin jenkkileffoihin. Aiheeltaan ja tunnelmaltaanhan tämä leffa oli kuin minulle tehty. Varmaankin vuoden paras leffa. 4½/5
   
 5. Kubrick82

  Kubrick82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno leffa :thumbsup:
   
 6. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Elitistien hirveän hehkutuksen ja itse elokuvan jälkeen jäi vähän huono kalkki suuhun. Siis pettymys. Tavallaan. Periaatteeni on, että leffaan mennään ilman ennakkoasetelmia ja nautitaan kokemuksesta oli se sitten mitä vain. Gran Torino on toki hyvä elokuva, mutta että uberloistava... Ei. Ei päässyt minun aivoissani sen jonkin kynnyksen yli, joka tekee elokuvasta mahtavan.

  Clintti tekee hienon roolisuorituksen äkäisenä vanhana sotajermuna, joka puolustaa omaa linnakettaan ympärille ilmestyneen vieraan ja oudon keskellä. Henkilöhahmo oli ihan uskottava ja hienosti esitetty. Minulle tuotti ongelmia ne muut näyttelijät. Yhden miehen varaan ei edelleenkään saa kokoillan elokuvaa tehtyä. Laos-Vietnam-Kiina-sektorin näyttelytyö haisi ja pitkälle, kun piti sanoa jotain vähänkin monimutkaisempaa kuin "Sir". Enkä tarkoita vain kielen osaamista, mutta olipas sekin outoa. Amerikassa syntyneet kakrut ei muka osaa kieltä... :hitme: Toki leffan hauskin läppä oli hauskaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Mutta ei spoilata sitä sen kummemmin.

  Ja se juoni. Muutaman kohtauksen jälkeen näin mielessäni elokuvan lopun. Kai se ennalta-arvattavuus vaan syö sitä elämystä. Ei auta itkeä. Klisheitä riitti myös liiaksikin. Ostanko joskus hyllyyn? Ehkä, jos sen oikein halvalla saan. Hienon näyttelijän viimeinen esiintyminen filmillä kuitenkin. Hirveää kritiikkiä annoin, mutta kyllä Gran Torino silti katsomisen arvoinen on.

  3½/5
   
 7. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tässä olikin enemmän huumoria kuin mitä traileri antoi ymmärtää. Muutamia todella hyviä hetkiä! Mutta kokonaisuutena sellaiset 3,5/5. Ei superia, muttei missään nimessä huonokaan.
   
 8. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sellaista tuubaa on tullut viimeaikoina katsottua että tämä kyllä yllätti positiivisesti. En ollut traileria nähnyt etukäteen joten ei tiennyt mitä odottaa, mutta ehdottomasti 4/5 tolle voi antaa.

  Kuten joku jo aiemmin mainitsi parista turhasta kohtauksesta, niin kyllä tuo parturikohtaus oli ok ja sopi myöhemmin heitettävään läppään, mutta tuon hoitokotiin patistelun olis voinut huoletta leikata pois. Varsinkin loppukuva clintista suuttuneella naamalla jotenkin pisti silmään, että voih...
   
 9. Nestori

  Nestori Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä. Erinomainen elokuva.
   
 10. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Trailerin perusteella odotin hyvää toiminta/gangsteri akshöniä. Mutta elokuva olikin enemmän dramaa ja keskittyi pojan opettelu mieheksi. Eli silta osin pettymys oli kova. Isot plussat Clintin mehevästä huumorista ja täytyy myöntää että tässä jos missä voi todetta että Clintin sanoituksissa/asioiden ilmaisemisessa oli munaa! :D

  2/5
   
 11. masaf1

  masaf1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2003
  Viestejä:
  264
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joopajoo, olet aika meedio jos arvasit jo alussa miten tuo loppuu...
   
 12. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Eipä siinä mielestäni tarvinnut mikään meedio olla. En nyt tarkoittanut, että alkutekstien aikana olisin asian päätellyt, mutta.
  Heikossa hapessa oleva vanhus, huonot välit omaan sukuun, vaimo kuoli juuri, väkivaltainen jengi. Tarina kulki siihen malliin, että joku tässä tulee kuolemaan ja vahvin kandidaatti oli klintin roolihahmo. Itseasiassa mietiskelin jo aika alussa, että hautajaisissa on nämä maahanmuuttajat vahvasti läsnä ja kenties suuremmalla surulla...
  :)
   
 13. The_Daywalker

  The_Daywalker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2003
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jälleen hieno kuva Clint Eastwoodilta. :thumbsup::thumbsup:
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Clint Eastwoodin näyttelijäuran joutsenlauluksi tämä elokuva oli mitä sopivin. Vaikka elokuvan tahti oli ohjaajansa tapaan eläkeiässä, niin se toisaalta piti herkeämättä otteessaan. Tämäntyyppisiä "epätodennäköisemmät ihmiset ystävystyvät ja huomaavat itsestään uusia puolia" elokuvia ei ole ollut paljon, varsinkaan nykyaikana, ja sen takia Gran Torino myös piristää.

  Näyttelijäsuorituksista Eastwood totta kai oli kaiken alku ja loppu. Mies örisi ja uhkaili tehden osaksi pilaa omalla urallaan naurattaen yleisöään -- örinän lisäksi erityisen säväyksen teki tämä "miten miehet juttelevat keskenään" :D:naminami:. Täytyy sanoa, että yllätyin Eastwoodin skarppiudesta. Mitä olin nähnyt hänen esiintymisiään viime vuosina esim. eri gaaloissa jne., niin jotenkin luulin hänen olevan jo siinä kunnossa, että puhe mongertaa, kroppa vapisee ja mieli on seniili. Esimerkiksi Kaikki Rakastavat Raymondia -sarjassa loppua kohden Peter Boyle oli todella surullista katsottavaa. Kuitenkin Eastwood oli elokuvassaan uskomattomassa vedossa. Tosin se Eastwoodin itsensä laulama biisi lopputeksteissä jätti jokseenkin viileäksi. Elokuvan suola oli myös päätös ottaa vastanäyttelijöiksi amatöörejä mikä syvensi mielestäni elokuvaa ja teki siitä autenttisemman.

  Gran Torino on lämmin elämänfakta-elokuva ja sopivin lopetus hienolle näyttelijälle. Sen eläkeikäinen toteutus sai minut miettimään voiko tämänkaltaiselle elokuvalle antaa kuitenkaan ihan niin korkeita arvosanoja kuin mitä täällä on annettu -- elokuvan loppuratkaisukin oli minusta hitusen hätäinen ja yksiviivainen, ainakin verrattuna elokuvaan kokonaisuutena. Toisaalta, pakko se on todeta, että tosiaan tämä on kuin hienoin XO-konjakki tai vaikka nyt se '72 Gran Torino.

  4.5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:

  Alunperin ajattelin antaa puolosen vähemmän miettiessäni onko elokuvalla jälleenkatsomisarvoa, mutta nyt jotenkin tuntuu, että se voi olla Gran Torinon kohdalla aika kovakin.
   
 15. Iso-Mies

  Iso-Mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan tämä ihan hieno joutsenlaulu Clintin näyttelijänurallle, sellainen maanläheinen lopetus. Vanha kärttyisä ja murahteleva Clint sopeutuu omalla tavallaan maahanmuuttajia täynnä olevaan nyky-yhteiskuntaan. Ei yritetä mitään elämää suurempaa elokuvaa vaan aika simppeli leppoisa elokuva missä nauretaan Clintin omille maneereille, leffateatteri tuntui hymähtelevän jokaiselle Clintin tuhahdukselle mikä oli vähän ärsyttävää mutta ajatellen miten niitä on tässä elokuvassa korostettu niin kaiketi se oli sitten tarkoituskin.

  Vaikeaahan tälläistä on arvioida. Toimiva ja ihan ok elokuva mutta kun avaa tuon IMDB Clint Eastwood listan niin onhan siellä jumalaton määrä parempia elokuvia niin näyttelijänä kuin ohjaajana, olihan jopa 2000-luvun Mystic River ja Million Dollar Baby elokuvallisesti onnistuneempia. Puhumattakaan westerneistä ja Legendaarisista Harry Callahan pätkistä.

  Klassista vanhojen päivien muisteloahan elokuvassa oli
  nilkkien kovistelu takista vedetyllä etusormella, siinä oli vähän tätä Callahan tyyliä... "you've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya, punk?"

  Kyllähän tämä leffa mieleen jää, mutta vain siksi että oli Clintin viimeinen työ näyttelijänä..
  ja "lähtö" oli komia.
  Clintin aika eleetöntä roolityötä korostaa ja nostaa vielä tässä elokuvassa se että käytännössäkatsoen joka ikinen muu näyttelijä oli ihan harrastelijateatteritasoa.

  Makuasioitahan nämä on mutta voiko oikeasti joku Clint Eastwood elokuvien
  ystvävä antaa tälle 5/5 jos samaan kategoriaan pitää mahduttaa esim kolme Sergio Leonen spaghetti-westerniä, muutama muukin western mm Unforgiven, Pale Rider... sitten Dirty Harry, Play Misty For Me... Mystic River ja Bird (ohjaajana) jne..

  Suurena Clint Eastwood -elokuvien ystävänä ja yllämainituin perustein:

  3-/5


  Iso
   
 16. Zardoz

  Zardoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lauantaina katsoin leffalistaa ja sieltä pomppasi esiin ainoastaan yksi kiinnostava pätkä, tämä Gran Torino. Olipa hyvä elokuva. Rauhallinen kerronta teki vaikutuksen ja tarina kulki jouhevasti. Pari elämää suurempaa "älä vittuile Clint Eastwoodille"-kohtausta ja avot harasoo, hyvä tuli. Ei leffa ollut pelkkää Clintin murinaa vaan yhdessä kohtauksessa hän jopa hymyili. Repesin (ainoana salissa) kun Clint oli odottamassa lääkärille pääsyä ja
  hoitaja sanoi "Koski. Koski? Koski?" ja Clintin esittämä Kowalski kattoo/kuuntelee että mitä vittua, häntäkö tässä kutsutaan.
  4/5
   
 17. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Sinä sen sanoit. Hoitolahoukuttelukohtausta en tosin pitänyt yhtään turhana.
  Sanatonna teatterista lähdin. 4½/5.
   
 18. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäköhän fani-asteikoista kaikki suunnilleen viiden tähden arvostelut on on revitty? Olihan tämä sellaista kliseistä ja epäuskottavaakin huttua, että elokuvana lähinnä ihan kiva, ja sekin lähinnä Clintin hahmon takia. Häiritsevin epäuskottavuus olivat pahikset. Eihän tuon tason pahiksia ole kuin jossain Dolph Lungdrenin elokuvissa. Sellainen asia kuin uskottava motiivi on kohtuullinen tärkeä asia. Tässä sellaista ei ollut minkäänlaista ja pahikset olivat myötähäpeää aiheuttavan epäuskottavia ja kliseisiä. Draama toimii kuitenkin ihan mukavasti ja perinteinen tarina on mukavasti kerrottu.

  3/5
   
 19. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä oli tämmöinen ihan jees, kaverit oli hehkuttanu tätä niin paljon että ei voinut välttyä lievältä pettymykseltä:(
  Clint oli oivassa vedossa ja erityis plussa tuli tuon papin tylytyksestä:D
  mutta iso miinus että sitten kumminki ryömi käymään siellä kopperossa

  3/5
   
 20. JJ Gittes

  JJ Gittes Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.06.2007
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä pätkä. A solid 4/5.

  Clintin kuoltua olin, että tässäkö tämä nyt sitten oli. Siinä vaiheessa kun Clintti kaatui rei'itettynä nurtsille toivoin äijältä löytyvän jotain bodyarmoria ja nousevan ylös ja ampuvan kaikkia korealaisia naamaan ja puukottavan silmään. Jouduin kuitenkin pettymään, kun hihasta alkoi valua verta. Clintin ratkaisun ymmärsi kuitenkin vasta hetken päästä. Kaikki palaset loksahti kutakuinkin yhteen. Äijä kaatui nurtsille vielä ristiinnaulittuna. Hieno päätös.