Grabbers (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 23.02.2014.

 1. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 063
  Saadut tykkäykset:
  109
  [​IMG]

  Oletin, että Jon Wrightin kauhuelokuva Grabbers olisi keskinkertaista rokuli-illan täytettä, mutta kyseessä olikin onnistunut ja erittäin viihdyttävä komediallinen kauhuelokuva, josta voisi todeta: ”The Guard meets The Mist.”

  Pohjoismaalainen blu-ray löytyi kirjastosta. Valitettavasti takakansiteksti paljastaa juonesta liikaa, joten sitä ei kannata lukea. Mitään lisämateriaalia tässä julkaisussa ei ole (suositellaan brittijulkaisua).

  Elokuva alkaa siitä, kun nuori tiukkapipoinen naiskonstaapeli Lisa Nolan (Ruth Bradley) saapuu hoitamaan viransijaisuutta syrjäiselle saarelle Irlannin rannikolle. Työparikseen hän saa juopottelevan, vastahakoisen paikalliskonstaapelin Ciarán O’Shean (Richard Coyle). Samaan aikaan tapahtuu outoja: kalastajia katoaa, rannalle ilmaantuu kuolleita valaita, ja kylän juoppo väittää, että hänen katiskaansa ui merihirviö ja se on nyt hänellä kylpyammeessa...

  Viime vuosien avaruushirviöseikkailuista Grabbers erottuu edukseen. Tämä elokuva onnistuu kaikessa siinä, missä Päivä jona maailma tuli sokeaksi epäonnistui. Tuotantoarvot ovat kohdallaan: kuvaus on upeaa (2,35 : 1), maisemat näyttäviä, ja musiikin (Christian Henson) esittää suuri sinfoniaorkesteri, joka on äänitetty hyvin. Elokuvan perusvire on komediallinen, mutta näyttelijäntyö on vakavaa ja halpahintaista kohellusta on vältetty. Hirviöefektit ovat vakuuttavia.

  Elokuvan ideana on se, että avaruushirviöt eivät siedä alkoholia, ja paikalliset asukkaat pelastuvat, kunhan heidät saadaan juomaan itsensä vähintään 2 ‰:n humalaan. Irlantilaiset juopot siis taistelevat änkyräkännissä avaruusolentoja vastaan. Tämä seikka paljastuu vasta 45 minuutin kohdalla, joten on melko tökeröä paljastaa tuollainen käänne levykotelon takakansitekstissä.

  Ensimmäinen hirviö näytetään 25 minuutin kohdalla, mutta osoittautuu, että se on vasta naaras. Myöhemmin mukaan tulevat pentulauma ja isäukko. Vanhemmat ovat jättikalmarin tapaisia olentoja, joilla on valtavat lonkerot ja jotka syövät ihmisiä (vain pää ei maistu).

  Elokuva noudattaa lajityypin käänteitä loppuun saakka: viimeisessä otossa nähdään, että rannalle on jäänyt hirviöiden munia ja seuraava sukupolvi odottaa siellä kuoriutumistaan.
  Grabbers seuraa lajityyppinsä konventioita uskollisesti mutta tuo niihin uutta ytyä. Minusta tämä oli parempi kuin The Mist ja omintakeisen tapahtumapaikkansa ansiosta yhtä kiinnostava kuin Attack the Block. Koska päähenkilöt ovat poliiseja, ei tarvinnut tuskailla sitäkään, että rikollisista pikkunilkeistä tehdään sankareita.

  Elokuva oli niin myönteinen yllätys, että arvosanaksi lonk... lankeaa 4/5
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2020
 2. Riker

  Riker New Member

  Liittynyt:
  15.01.2017
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tämä oli aivan hillitön elokuva ja hyvin paljon minun makuuni. Ehkä b-luokan elokuva, mutta hyvin, hyvin viihdyttävä sellainen. Alku ehkä hiukan hidas, mutta vauhtiin päästään aikanaan. Iso käsi tälle, 4,5/5. Vahinko, että tästä on vain dvd. Minulla.