Good Day to Die Hard, A (2013) (DIe Hard 5) (John Moore / Bruce Willis, Jai Courtney)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 06.10.2010.

 1. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Nyt on nähty, heitetään alkuun arvosana eli 3/5
  Tämä oli enemmänkin jatko-osa die hard 4:lle kuin millekään aikaisemmalle osalle. Kaikki oli vedetty kunnolla överiksi. Heikoin osa oli elokuvan alku, jossa päähenkilöiden vuorosanat olivat satunnaisen tuntuisia ja herättivät WTF-ajatuskuplia. Muutama selittävä kohtaus alkuun olisi pelastanut paljon. Onneksi meno parani kun elokuva vanheni. Visuaalisesti tämä on kyllä hieno. Olisipa kässäri ollut hieman parempi, muttä kyllä tämä popcorn-viihteestä käy näinkin.
   
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 480
  Saadut tykkäykset:
  76
  En tykännyt nelosesta. Oliko se siis parempi vai huonompi kuin tämä ja miten paljon, jos vertaat?
   
 3. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Die Hard 5 on huonompi kuin 4. Jälkipuolisko on molemmissa mielestäni samantasoinen ja samantyylinen (eli reilusti överiksi vedetty) kuin nelososassa, mutta vitososan alkupuoli on sekavampi ja Bruce Williksen + Jai Courtneyn vuorosanat hölmöjä. Jos et tykännyt nelosesta niin et tykkää tästäkään.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2013
 4. Golem

  Golem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella kammottavan huono elokuva. Harvoin tulee tunne, että nyt katsojaa pannaan pahasti alta lipan. Uskomatonta, miten pitkältä puolitoista tuntia voi tuntua. 1/2 *
   
 5. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  54
  Mä olen nyt kyllä vähän ymmälläni. Missä oli se kohtaus, jossa se ryssän tytär vetää nahkarotsin pois ja paljastaa ylävartalonsa vain rintaliivit peittonaan? En onnistunut bongaamaan sitä koko leffasta. Nähtiinkö Sellon Rexissä sittenkin joku k-12 torsoversio? Muutenkin tuo taisi olla kyllä heikoin esitys koko sarjassa, joskaan ei silti ihan paska. 2/5
   
 6. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Alussa oli tuo kohtaus, taisi olla ihan alkutekstien aikana. Trailerissa on mielestäni jokin hidastus tuosta. Itseänikin harmitti.
   
 7. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kyllä, nyt on kyse trailerin tärkeimmästä kohdasta :) Ihan alussa tuo tosiaan oli, mutta meni tosi nopeasti ja mielestäni trailerissa vetskari aukesi enemmän.
   
 8. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 992
  Saadut tykkäykset:
  432
  Ryssän tyttären ryntäät voi pongata uusimmasta Episodista... :thumbsup:
   
 9. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 706
  Saadut tykkäykset:
  294
  Mun mielestä toi itse vetskari kohtaus summaa hyvin, mitä tämä elokuva tarjosi katsojalle. Kauniin karkkipaperin, mutta karkki oli aivan kammottavan pahan makuista. Näin huonoa elokuvaa en muista nähneeni tässä hintaluokassa pitkään aikaan. Kyllä $92,000,000 budjetilla ois kuvitellu saavan jo jonkun asteisen käsikirjoituksenkin elokuvaan. Teatterissa vitsit ei tuntunu naurattavan, kuin yhtä vieressä istunutta 15v pojanloppia. Eikä nyt sekään tuntunu ihan hirveesti lämmenneen elokuvalle loppujen lopuksi. Suorastaan säälittävää. Ei voi muuta sanoa.
   
 10. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ei tämä nyt niin huono ollut kuin täällä väitetään. Mersu on kova auto (kaikissa nähdyissä mallisarjoissaan; ainakin G-Klass, Sprinter, Unimog, Actros, Zetros sekä Maybach) ja toiminta oli kauttaaltaan laadukkaasti toteutettua ja erittäin näyttävää. Äänipuolellakin oli asiat enimmäkseen kunnossa ja istumalihas sai subbarihierontaa. Toki osa repliikeistä oli melko jäisiä eikä 'dialogin sujuvuus' tai tiettyjen hahmojen näyttelytyö ollut mitenkään huikaisevaa, kuten on huomautettu. Eniten haittasi täysin överiksi vedetty
  rakennuksista alas ja helikopterista rakennuksiin hyppely. Hyppelyt tapahtuivat vieläpä täysin itsetarkoituksellisesti vain siksi, koska ohjaaja tuumasi että 'vähän tää tulee näyttämään siistiltä hidastuksena'. Ja se helikopterin viimeinen lopputörmäys oli tietyiltä osin liian selkeästi erottuvaa tietokoneistusta.
  Monessa toimintakohtauksessa oli kuitenkin noista pienistä huolimatta hymy suupielessä. Teatterista poistuessa oli päällimmäisenä positiivinen fiilis.

  Nelonen oli paljon heikompi esitys kokonaisuutena.

  Ansaitsee vähintään 3½/5
   
 11. Taavi

  Taavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nyt on nähty ja tämä oli ehdottomasti Die Hard -sarjan paras osa! Täyttä tykitystä alusta loppuun!

  No niin, leikki sikseen. Kauheahan tämä oli. Ihan hyvää ja taitavasti toteutettua äksöniä, mutta sitäkään ei haluaisi katsella samalla kuin legendaarista DH-sarjaa huuhdellaan viemäriin. Olisivat käyttäneet budjetista ylimääräisen tonnin vielä käsikirjoituksen hiomiseen, mutta ei niin ei. Ei tätä viitsi enempää selitellä, katsokaa itse.

  Katsoin uusintana DH4:n ja siinä sentään yritettiin saada DH-elementtejä mukaan. McClane puhui radiopuhelimeen ja joutui hieman tahtomattaan ongelmiin, ym. Vitosessa kaikki DH-elementit oli unohdettu.

  Perustoimintaleffana 2,5 / 5
  DH-leffana 1 / 5

  Käsikirjoituksessa oli järjettömiä juttuja. Pojat kähvelsi auton ja hups - takakontti olikin sopivasti täynnä aseita. Sitten hypättiin autoon ja ajettiin Moskovasta Tserobyliin muutamassa hetkessä. Matkahan on n. 1000 kilometriä oikeasti. Siitä rajojen yli aselastin kanssa kas noin.
   
 12. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Totta kyllä että sellasta aiempien osien henkeä tässä ei ollut, mutta kyllä tämä toimintaleffana asteikolle ihan jees menee. Tarinaosastolla yritettiin vähän liian isoa palaa haukata kestoon nähden, ja piti aloittaa ja lopettaa juonikuviot liian nopeasti. Isän ja pojan välisessä kemiassa oli yritystä, ja onneksi ei yritetty mitään liikoja kyyneleen tirautuksia. Pahisosasto oli tässäkin yhtä väritön kuin aiemmassa osassa, joten siitä iso miinus ja kruununa
  tyttären ajelu kopterilla rakennukseen, eipä tälläinen tyhmyys kuulu tähän sarjaan :hitme:, tiiä sitten kuuluko venäläiseen taktiikkaan "if u go, we go"
  Toimintakohtaukset ovat ihan hienoja toteutukseltaan, ja sen takia tätä kehtasi katsella. Mutta pieni pettymys silti..
  3-/5
   
 13. Taavi

  Taavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joo toiminta oli kyllä komeaa. Etenkin
  autotakaa-ajot saivat hymyilemään.
  Toiminnan ongelma oli ehkä se, että se oli vedetty niin överiksi, että katsoja ei välitä mistään tai kenestäkään, vaan katsoo vain pää vinossa äksöniä. Expendableseissa tämä malli vielä toimii, koska ne leffat eivät ole yrittäneetkään olla mitään muuta. Die Hardilta odottaa Die Hardia... valitettavasti.
   
 14. Hojis

  Hojis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  3
  Erittäin alhaisin odotuksin menin tätä katsomaan ja sain kerrankin yllättyä positiivisesti. Ei tämä fakta kuitenkaan DH5:sta hyvää elokuvaa tee :)

  Toimintaa oli vähemmän ja hiljaisia kohtauksia enemmän kuin olin odottanut. Die Hard -hengessä olisi voinut olla enemmän pyssynpauketta. Oli tähän jotain juonentapaistakin yritetty saada mukaan. Viihdyttyä tuli koko kesto kuitenkin.

  Sitten jäädään odottamaan ohjaajan versiota, jossa alun takaa-ajo tulee olemaan vielä pidempi... John Moore on kyllä meidän omaa Rennyä surkeampi ohjaaja. Näyttääkin samalta kuin elokuvansa.

  2/5
   
 15. Kubrick82

  Kubrick82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä saa kunnian olla kyllä ehkä Die Hard-sarjan heikoin.
   
 16. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  205
  Pohjakosketus on sitten koettu Die Hard elokuvien jatkumossa. A Good Day to Die Hard oli yksi tusina toimintaelokuva muiden samankaltaisten leffojen joukossa. Bruce Williksen sanailut alun takaa-ajon aikana aiheutti myötähäpeän tunteita (vastaavaa olen kokenut Ghost Rider kakkosen alussa, Cagen toimesta). Brucen näyttelemisestä tuli sellainen tunne, että herra Willis oli suostunut vain ja ainoastaan elokuvaan ison palkka shekin voimalla (+uran laskusuhdanne). Joissakin kohdissa tuntui jopa, että hänen ”muka hauskat heitot” olivat huonosti tehtyjä jälkiäänityksiä.
  John McClanen poikaa näyttelevä Jai Courtney oli kohtalaisen hukassa lähes koko elokuvan, niin näyttelemisen ja lähes kaiken muun suhteen.
  Ohjaus oli ihan mukiinmenevää (perus toimintaelokuvan ohjausta). Käsikirjoitus oli ilmeisesti mahdutettu tulitikkurasian kanteen.
  Räiskintää ja räjähdyksiä oli riittämiin ja kaikkea muuta oli (juonta) aivan liian vähän. John McClanesta oltiin tehty vahingoittumaton ”supersankari”.
  Sankari jonka ajamat autot lentävät kymmeniä voltteja. Sankari joka lentää/putoaa useiden lasien läpi. Sankari joka kestää tulimeret. Sankari joka on lähes vahingoittumaton. .
  Tämä on Die Hard elokuvia ajatellen täysi perseestä!

  Ja nämä Taavin mainitsemat jutut:OI

  Trailerissa näytettyjä kohtia ei esiinny elokuvassa, kuten http://www.imdb.com/media/rm3570770432/tt1606378?ref_=tt_pv_md_1 ja olisihan tämäkin jo paljon pelastanut:)

  Sebastian Koch/Komarov, Yuliya Snigir/Irina ja Mary Elizabeth Winstead /Lucy McClaine olivat
  ne näyttelijät jotka suoriutuivat elokuvasta kunnialla.
  Toivottavasti seuraavaan elokuvaan saataisiin Alan Rickmanin tai Jeremy Ironsin kaltaiset näyttelijät
  esittämään pahista (Christopher Walken, Willem Dafoe (Speed 2:)), James Gandolfini). Tai Samuel L. Jacksonin näyttelijän lahjoilla varustettu sidekick.
  Elokuvan alku oli 1,5/5 tavaraa. Loppua kohden elokuva parani ”huomattavasti” ja lopullinen arvosana on 2,5/5.
  Kaiken kaikkiaan elokuva oli pettymys (Prometheus on ollut se suurin pettymys parina viime vuotena, vaikka parempi kuin tämä). Ei se Die Hard 4.0 mikään ”mestariteos” ollut, niin olihan se kumminkin paljon parempi kuin tämä. Paremmalla pääpahiksella siitäkin olisi saatu huomattavasti toimivampi elokuva. Juoni oli kumminkin ok.

  Die Hard 4,5/5
  Die Hard 2 3,5/5
  Die Hard 3 3,5/5
  Die Hard 4 3+/5
  Die Hard 5 2,5/5
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2013
 18. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 480
  Saadut tykkäykset:
  76
  Joo, valitettavasti tämä oli vielä edellistäkin heikompi. Kovin, kovin kliseistä touhua, joskin ihan ammattitaidolla toteutettua. Enpä tiedä, katsonko koskaan uudestaan. Ei oikein antanut mitään aihetta siihen. Pistän kädet ristiin, että mahdollinen kuudes osa jollain ihmeen tavalla onnistuu palauttamaan sarjan edes lähelle alkuperäistä tasoaan ja päättämään McClanen tarinan kunnialla.
   
 19. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  Paremminkin ”Bruce Willis jossakin unkarilais-valkovenäläisessä toimintatekeleessä”?

  Juoni oli väsähtänyt ja vivahteeton ja Willisin näyttelijäntyö vaisua. Isä–poika-suhteen vatvominen alkoi jo hiukan ärsyttää — ilmeisesti elokuvan kohderyhmänä olivat murrosikäiset pojat, joille haluttiin sanoa jotain mitä en täysin ymmärtänyt, koska kuulolaite reistaili. (Vitsi, vitsi.)

  Ilman toimintajaksoja ei elokuvaa olisi jaksanut katsoa. Autoja vedettiin ryttyyn ihan kiitettävässä määrin. On se vain niin mukavaa nähdä (ja kuulla) raskaat aseet, ajoneuvot ja helikopteri tositoiminnassa. Pettymyksenä kuvasuhde 1,85 : 1 (olisi saanut olla CinemaScope, kiitos).

  Olin Tennispalatsin salissa ainut katsoja.

  Toimintapuolen ansiosta tälle voi antaa arvosanaksi 2/5

  Toivittavasti RED 2 palauttaa Willisille edes hitusen karismaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2013
 20. Kari Häkkinen

  Kari Häkkinen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  9
  Blu-rayn bonusmatskuissa Bruce Willis käyttää Die Hard-elokuville huolestuttavaa tulevaisuutta ennakoivaa ilmaisua "passing the torch", viitaten Jack McClaneen. Mielenkiintoisempaa olisi nähdä (oudosti pidennetystä versiosta kokonaan poistettu) Lucy McClane jatkamassa isänsä seikkailuja. Saataisiin sukupolvenvaihdoksen lisäksi sukupuolenvaihdos.

  Die Hardest (2015) eli Die Hard 6:n tuottajiksi on ilmoitettu Arnold Rifkin (mm. Live Free Or Die Hard) ja Alex Young (mm. A Good Day To Die Hard).