Godzilla (2014) (Gareth Edwards / Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Bryan Cranston, Aaron Taylor-johnson, Victor Rasuk)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.12.2013.

 1. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ei huono! Lopussa ei turhia höpinöitä :)
   
 2. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  No olipahan huttua. Hirviöelokuvien ystävät varmaan saa tästä jotain irti mutta en minä.

  1/5
   
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 111
  Saadut tykkäykset:
  495
  Oikein hyvä monsterileffa. Keskityttiin enemmän tunnelmointiin kuin tympeään äksöniin. Toimiva ratkaisu.

  ****

  Edit: jäi vähän mietityttämään, että minkä takia ne sotilaat rupes siellä Golden Gatella sitä Godzillaa ampumaan... :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2014
 4. Finmovie

  Finmovie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2008
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  1
  oliko LFE:lle kunnon mixausta?
   
 5. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 301
  Saadut tykkäykset:
  180
  Kun Godzillan 3D-blu-ray oli jo alennusmyynnissä (halvemmalla kuin 2D-BD, joka on pakkauksessa mukana), niin pääsin katsomaan elokuvan, jota en teatterikierroksella ehtinyt nähdä.

  Niistä 3D-elokuvista, joita olen toistaiseksi ehtinyt kotiteatterissa katsoa, tämä oli audiovisuaalisesti kyllä vaikuttavin kokemus. Vaikka 3D on konversiota, se näytti erittäin hyvältä, ja 7.1-kanavainen ääni kuulosti mahtavalta jopa 6.1-laittein; subwooferia kärytettiin oikein kunnolla. Ääniraita ja musiikki tukivat tarinaa.

  Tarina on hiukan höttöä, mutta erittäin hyvin tehtyä höttöä. Ohjaaja on pyrkinyt monessa kohdassa löytämään mahdollisimman kiinnostavan näkökulman, mutta välillä se alkoi tuntua itsetarkoitukselliseltakin. Näyttelijäntyö on tasavahvaa mutta ei unohtumatonta.

  Visuaaliset efektit ovat pääosassa, ja niiden laatu oli paikoin todella erinomainen ja omalla tavallaan realistinen, henkilöiden näkökulmasta suunniteltu, samoin kuin Edwardsin edellisessä ohjauksessa Monsters. Oli myös hauska nähdä, mitä EMP tekee nykyaikaisille fly-by-wire-hävittäjille: ohjaamo pimeäksi ja koneesta hyrrä.

  Tarinaan oli saatu paljon kiinnostavampaa jännitettä kuin vuoden 1998 tekeleeseen: Godzillasta tulikin auttaja eikä vihollinen. Juoni jaksoi kiinnostaa loppuun saakka, eikä massiivinen rakennusten tuho vaikuttanut tolkuttomalta niin kuin elokuvassa Man of Steel.

  3½/5

  Muutama kuvanäyte 3D-version MPEG4-virrasta:

  1.
  [​IMG]

  2.
  [​IMG]

  3.
  [​IMG]

  4.
  [​IMG]

  5.
  [​IMG]

  6.
  [​IMG]

  7.
  [​IMG]
   
 6. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Katsoin äsekn Godzillan ja tässä ketjussa on olennainen sanottu. Hienoja kohtauksia, mutta jokin koknaisuudessa vähän tökki. Mielestäni Emmerichin tekele sisälsi vähemmän näitä hienoja kohtauksia mutta oli kokonaisuutena kuitenkin ehkä johdonmukaisempi. Tämä elokuva olisi pitänyt nähdä isolta teatteriruudulta. Godzilla ei vain tunnu kovin isolta 40-tuumaisessa telkkarissa ja varmaan siksi, että jos ihan viivottimella mitataan niin senteissä mitattuna telkkari-Godzilla on korkeintaan kotikissan kokoinen.
  Nyt kun tätä aloin miettimään - sitä, että elokuvan alkupuoli oli mielenkiintoinen ja loppu vähemmän niin vedenjakaja oli juurikin Cranstonin hahmon kuolema. Minulta meni jopa hieman ohi että tosiaanko se nyt sitten kuoli vammoihinsa. Kyseinen tyyppi oli kuitenkin se, jolla oli ristiriitaa hahmossa mukana (kiperiä valintoja ensimmäisessä näytöksessä) ja sitä kautta maanista pimeääkin puolta kun taas muut olivat melko yksipuolisia hyviksiä ilman mitään ristiriitaisia motiiveja.

  Edit: Godzillan loppuhuipennus tuntui loppuhuipennukselta ja näin ei ole asianlaita toimintaelokuvissa suinkaan aina. Etenkin se tapa, jolla Godzilla nitisti viimeisen Muton - siinä G kyllä näytti kuka on pomo!
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2015
 7. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 507
  Saadut tykkäykset:
  79
  Jaaha, unohtunut kommentoida tätäkin. Huomattavasti parempi kuin edellinen Hollywoodin yritelmä samasta aiheesta, mutta ei lähimainkaan mikään täysosuma. Ihan samaa mieltä kuin mistä edellisessä viestissä puhutaan. Idässä on tehtailtu paljon parempia G-filmejä kuin tämä helvetin paljon pienemmillä budjeteilla.

  Mutta ihan kiva. G-pisteet tälle olisi 3/5, tai korkeintaan 3½/5.
   
 8. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Minulla ei ollut ollenkaan kivaa tätä katsoessa.
  Vääntelehdin ja kiemurtelin kun epäkiinnostavat kohtaukset vain jatkui ja jatkui. Vailla jännitystä tässä oltiin ja hauskaa oli vain kun isot hirviöt riehui. Niiden takia 1.5/5