Gigantin valkokankaat

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana NroZero, 29.02.2012.

 1. NroZero

  NroZero Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen tykki (TW-5900) tuli hommattua ja nyt olisi tarvetta n. 100" kankaalle. Onko kellään kokemuksia Gigantin myymistä kankaista? Äkkiseltään en netistä oikein löytänyt minkäänlaisia kommentteja kyseisen puljun myymistä kankaista. Onko esimerkiksi alla oleva Cinematique 108" 329 €:n arvoinen?

  Cinematique 108"

  Pitäisikö vain suosiolla tehdä mdf-levystä sopivan kokoinen screeni. Jos itse tekee, niin millä värillä levy tulisi maalata, VT-Superpaintilla, Harmonyn H499 vai jollakin vaalealla sävyllä?

  Paljon kysymyksiä, mutta en oikein näistä valkokangasasioista ole perillä.
   
 2. latexii

  latexii Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 015
  Saadut tykkäykset:
  503

  Kaverilla on identtinen kombo eli tuo mainitsemasi tykki ja kangas. Vkoloppuna pääsen niitä koekyttämään joten sen jälkeen olisin kenties viisaampi. Vertailupohjana toimii oma TW6000 ja Screenline Amleto Diamond joka näyttää hyvällllle
   
 3. NroZero

  NroZero Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno juttu. Mukava kuulla kokemuksia kyseisestä kankaasta.
   
 4. bou24

  bou24 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2012
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  noniin, meikäläinenki oottaa mielenkiinnolla vastausta. gigantin kankaan kun kerran on suht edullisia ja oma huone on myös sen verran pimee että luulis pärjävän edullisemalla kankaalla
   
 5. latexii

  latexii Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 015
  Saadut tykkäykset:
  503
  Ihan hyvältä vaikutti. Tuli katsottua kangasta suoraan edestä tykin alta ja +-1m sivuille enkä huomannut omin silmin mitään virheitä tai silmiinpistävää kuten hotspot etc.. Ei aaltoilua ja simppeli kiinnitys sekä kevyt kaikenkaikkiaan.  Miinuksena sametilla verhoiltu musta kehysosa joka keräsi pölyä. Kangaassa hieman oli painautumia mutta luulisin että pingotettuna ne katoavat, niin kävi omassakin kankaassa. Kangas pingotettiin kehykseen mukana tulevilla putkilla/tangoilla ja ruuvimekanismeilla, niille määrätyille paikoille. Kankaan kiinnitys seinään kulmista mukana tulleilla sovitepaloilla. Perus simppeli ok kangas. :)
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2012
 6. Sniiki

  Sniiki Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2003
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  7
  Näistä tuntuu olevan aika vähän kokemusta. Multibracketsin kangasta ajattelin, mutta saatavuus vähän heikohkoa. Mitenköhän nuo gigantin Cinematique ja Media Mount (molemmat 108" versiona 329€) pärjäävät vertailussa?
   
 7. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olen tässä kuumeisesti yrittänyt etsiä uutta kangasta teatteriini, mutta tuloksetta. Tähän asti on tullut tilattua sokkona ja aina mennyt huti. Kuten tuonne multibrackets ketjuun valittelin niin jokaisesta omistamasta kankaastani on löytynyt sitä ihmeen kimallusta tai hotspottia, pahimmassa tapauksessa molempia. Nyt tässä yritän puntaroida että oiskohan tästä Media Mount MOUNTCF108 kankaasta lopulliseksi sijoitukseksi lunastaen kaiken mitä muut kankaat ei pystyneet? Multibracketsin ja tän välillä valinta käy, mut kun kumpaakaan ei voi missään käydä paikanpäällä katsomassa niin en sitten tiedä onko kummastakaan ton mun kimalle ongelman lopullista poistajaa.

  Oisko Media Mount kankaiden omistajilla kertoa hieman lisää kokemuksia kankaastaan ja mahdollisesti laittaa hieman kuvia?


  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/76838-Multibrackets-kehyskangas?p=1582146#post1582146
   
 8. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei paljon tämäkään aihe herätä keskustelua täällä... lienee kuollut koko foorumi?

  No kannan oman korteni kekoon kuten näköjään joutuu joka asian eteen tekeen. Eli kävin tossa pari päivää sitten vantaan tammiston gigantissa katsomassa pk-seudun ainoaa näytillä olevaa Media mountin 108" kehys kangasta. Vaikka esittely asetukset oli kaikkea muuta kuin ideaalit niin kyllä silti ihan hyvin näki kankaan olevan huomattavasti parempi kuin mikään omassa käytössä tähän asti ollut. Vaikka esittelytilasta sai valot pois päältä niin iso oviaukko piti huolen siitä että hallin muiden lamppujen valo teki tilasta edelleen valoisan. Tykkinä oli joku acerin led tykki, en katsonut mallia sen tarkemmin mutta kuvasta näki selvästi että valoteho ei ollut kummoinen.

  Kuvia ei valitettavasti tullut otettua vaikka ehkä mahdollisuus olis ollut salaa pari kuvaa räpsäistä, mutta hyvän tovin seurailin kuvaa eri etäisyyksiltä ja eri kuvakulmista. Loppupäätelmä on että kangas vaikutti erittäin pätevältä. Mikä tärkeintä hot spottia ei ollut ja kankaan pinta näytti oikeasti mattapintaiselta eikä miltään kiiltopintaiselta niin kuin niin monien muiden mattanana mainostettujen muiden pvc vinyylikankaiden pinta. Puhumani "glitterimäinen" "kimallu" loisti poissaolollaan. Tai no itseasiassa kyllä sitä ihan pikkiriikkisen ilmeni kirkkaissa kohtauksissa kun katseluetäisyys oli 0-1m, eli normaaleilla katseluetäisyyksillä kimallusta ei huomannut ollenkaan. Täysin sileä kangas ei ollut kuten ei varmaaan mikään tuossa hintaluokassa liikkuvan kankaan. Tekstuuri kuitenkin oli huomattavan maltillista ja oli mm. selkeästi sileämpää kuin alla olevassa kuvassa. Esimerkkikuvassa tekstuuri on kohokuvioista kun taas mediamounbtissa se näytti enemmän olevan sellaista paperipinnan kaltaista uppokuvioista, eli kohoumien sijaan oli ns. miniouomia pinnassa.

  [​IMG]
   
 9. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ajattelin tulla vielä viimeisen kerran tänne kertomaan kokemukseni gigantin Media Mount MOUNTCF108 kankaasta. Pienten säätöjen jälkeen gigantti onnistui toimittamaan kankaan minulle ja kangas on nyt kasattuna ja seinällä. Kaikkien niiden huonojen kokemusten jälkeen ei voi muuta sanoa kuin että voi julmettu kun on hieno kuva nyt, ei mitään hilepaskaa, hotspottailua tai muutakaan kuvaa häiritsevää juttua kankaassa. Pinta on hitusen PVC mäinen, muttei kuitenkaan kokonaan, eli käytännössä täysin matta ja sellainen kivan pehmeä ja venyvä. Vertailukohtaa ei valitettavasti ole mihinkään kalliimman luiokan kankaaseen, saati muihin halvempiin kuten multibrackets tai kingpin, mutta jotenkin en usko moiselle edes koskaan tarvetta olevan kun kerta jo näin edullisesti saa näin laadukkaan kankaan. Kankaan pinta kun on vielä todella sileä ja tekstuuri todella hillitty. Ehkä kalliimman luokan kankaissa tekstuuri vielä hillitympi ja pinta sileämpi, mutta hankala uskoa että edes tällainen kultasilmä kuten minä sitä huomaisin enää ainakaan katseluetäisyydeltä. Vaikka kalliimpi kangas olisikin parempi niin se hinta mikä siitä pitää maksaa on hyötyyn nähden aika paljon. Tosin jos rahaa löytyy niin miksei, tärkeintä kuitenkin on se että pinta ei kiiltele millään tavalla, muuten homma kusee. Valo kun ei käyttäydy kiiltojen kanssa kivasti ja tämä on nyt tullut opittua kantapään kautti. Tässä on valkoinen ihanan täydellisen valkoista ja mustan taso ei kärsi vaikka odotin sen heikentyvän edelliseen bilehile 0.8 kankaaseen nähden.

  Kehykset on omaan makuun hieman suuret muta hienoa että niissä on kuitenkin kunnollinen samettipinnoite niin ei ainakaan heijastele kuten eräässä mattamustaa maalia sisältävässä kankaan kehyksessä kerran. Sehän tietysti kiilteli vähän. Kankaan kasauksessa kannattaa sitten varautua siihen että ne kankaan kiristyspalat jotka ujutettaan kiskoihin voi olla hieman hankalia väärän koon takia ja sitten niitä saa modailla. Muutenkin tuntui että lähes kaikki kasauspalat oli vähän liian suuria kun mitään välyksiä ei ollut. Jopa kulmapalat joutui tyyliin hakkaan sisään että meni. Jos kerta ruuvit löytyy kiristämiseen niin en ymmärrä miksi kulmapalojenkin piti olla niin tiukat kun ruuveilla ne olis saanut kiristettyä paikoilleen kuitenkin.


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]  Kannattaa sitten huomioida että vaikka gigatin sivuilla lukee toimitusajaksi 3-5 päivää, niin se on pelkkää toiveunta. Ruotsista kun tavara lähtee liikkeelle niin viikon verran kannatta varata odotusaikaa jos kuljetusfirmat ei säädä liikaa. Sitten vielä matkahuollosta sen verran, se kun on sellainen kiva yritys joka kivasti ilmoittaa paperilappuineen paikan päällä ovessa että ovat siirtyneet kesäaikaan, niin ei se paljoo lämmitä kun olet juuri ajanut pari kymmentä kilsaa ja missannut 30min siitä ajasta mikä nettisivuilla näkyy. Siis kesäaikaahan ei sitten matkahuollon nettisivuilla ole tietysti ilmoitettu. :rolleyes: Sitten vielä se että matkahuollon politiikkaan kuuluu ettei tuon kokoisia paketteja toimiteta lähisiwaan vaan ne menee isompii varastoihin kuten helsingin kamppiin. Paketin noudettuani lähinnä ihmettelin matkatoimiston käytäntöä kun paketti ei nyt niin iso ollutkaan. Sama paketti olis kyl itellan toimittamana mennyt helposti puolet pienempään r-kioskiin jota kautti itellan paketit liikkuu.
   
 10. fijolin

  fijolin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2013
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  1
  Moi.

  Eilen kävin hakemassa oman uutena paketissa yksityishenkilöltä, jolla se oli seissyt vuoden päivät. Juuri tuo cinematique 108" kangas.

  Oliko teillä havaittavissa painaumia kankaassa vielä kun saitte sen pingotettua? Itsellä niitä on jonkun verran ja mietin tässä että lähteekö ne edes ajan kanssa... ?
   
 11. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Painaumia oli vähän kun kangas oli rullalla ja kerran taitettuna paketissa. Materiaalin ollessa pehmeää ja venyvää niin mulla ainakin painaumat pingotettaessa lähti kokonaan pois.
   
 12. fijolin

  fijolin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2013
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ok. Itse asiassa painaumat on sen verran häilyviä että ei näy normaalilta katseluetäisyydeltä.

  Mikä sen sijaan vähän häiritsee, yhdessä kohtaa ruutua näkyy täysin valkoisella heijastuksella pieni tumma alue. Ei ole mitään likaa, vaan ennemminkin näyttäis kankaan
  kulumalta tms. Hassua on vielä se, että se ei näy jos siirryn sivusuunnassa itse metrin toiseen suuntaan, eli näkyy vain tietystä kulmasta.

  En tiedä onko kyse sitten siitä, että jos kangas kuluu jostain kohtaa, niin sen heijastuskyky vähenee, joka johtais siihen että näyttää tummemmalta kuin muut kohdat kankaasta.
  Yritin vähän rätillä pyyhkiä kun ajattelin että on likaa. Ei auttanut. Ja näkyy tosiaan vain jos ihan valkoista heijastaa.

  Joku kun keksis mitä asialle vois tehdä muuta kun kääntää kehys 180 astetta... Hirveen huonosti muutenkin löytyy infoa ihmisten kokemuksista kehyskankailla, tuntuu.
   
 13. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, ei kyl tunnu nämä kehyskankaiden omistajat yleisesti paljoo keskustelua harrastavan.

  Nyt kun otit ton boldatun kohdan puheeksi niin itseasiassa mulla on parissa kohtaa kangasta samantyylinen pieni "kuluma". Vaikka kuinka tarkkaan katsoisi sitä läheltä niin siinä ei näytä olevan mitään vikaa. Se näkyy vain ja ainoastaan tietystä kulmasta ja silloinkin vain jos kankaaseen suunnataan tarpeeksi valoa, esim perus lamppu tai sitten päivänvaloa ikkunasta. Noita kohtia ei tosiaan huomaa katseluetäisyydeltä kuin täysin kirkkaalla valkoisella tasaisella pinnalla, muuten se katoaa kuvan tekstuurien sekaan. Vian täytyy liittyä jollain tavalla kankaan heijastuskertoimeen koska muuten pieni siirtyminen tai kankaaseen suunnattu valo ei käyttäytyisi eritavalla kuin muu kankaasta.


  Tällä hetkellä olen kuitenkin vielä niin tyytyväinen tähän kankaaseen aiempien jälkeen että se ei ole häirinnyt oikeastaan yhtään ja en ole jaksanut valittaa asiasta gigantille.