Generation Kill

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 06.03.2007.

 1. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  26
  Tästä alkaa tänään TV2:lla uusintakierros.
   
 2. JTX

  JTX Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Olenkin kaipaillut toista katselukierrosta joten laitetaanpa talteen, kiitos.
   
 3. J-dee

  J-dee Guest Guest

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lopettelin just kolmannen vetäsyn ja mainio oli edelleen. Katoin myös BoBin hiljattain. Molemmissa hyvät puolensa, mutta overall GK pysyttelee rahtusen BoBin yläpuolella.
   
 4. Freekster

  Freekster Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuli katottua uusintana HBOlta ja on se vaan hyvä sarja!

  Tästä ois hauska saada jatko osa joka tapahtuisi viisi vuotta myöhemmin. Sarjan kantava teema on kuitenkin sodan lyhykäisyys ja vasta ihan lopussa alkaa puheet että "ehkä tää ei vielä ollutkaan tässä". RayRayn ja Bradin komboa olisi seurannut pidempään.
   
 5. Recce

  Recce Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Kieltämättä yksi parhaista mini-sarjoista mitä olen nähnyt. RayRay ja Bradin keskenäinen naljailu jaksaa naurattaa joka katselukerralla.
   
 6. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loistava minisarja. Suhittanut täysin ohi sarjatutkastani viiden vuoden ajan, hävettää myöntää. Noh, parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

  Sarjan parasta antia on hyvin vahva ja aidon oloinen tornitouhuilun tunnelma sekä repeilyttävät Humveen sisäiset paneelikeskustelut.
  Käsittelyssä oleva sota on sen verran tuore ja glorifikaatiosta riisuttu, eikä isoisiäkään tarvitse tällä kertaa kunnioittaa lainkaan, että ne yhdessä mahdollistavat herkullisen tarinankerronnan.

  Generation Kill edellyttää laadukasta äänentoistoa ja käytyä armeijaa yleiseen kärryn päällä pysymiseen. Kaiuttimilla kaikukamarissaan pieruvolumella kuuntelevat eivät ymmärrä radio-, ja slangilyhenteistä sekä yleisestä läpänderistä luultavasti paljon mitään.


  5/5
   
 7. Pazze

  Pazze Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 010
  Saadut tykkäykset:
  150
  Monta vuotta tämäkin sarja sai pölyttyä hyllyssä, ennen kuinsen sain katsottua. Hyvä että katsoin edes nyt, sillä kyseessä on avian loistava minisarja ja varmaan tuo sodan kuvaus on aika realistinen. Sarjaan oli saatu luotua oikein hyvä henkilögalleria, minkä ansiosta mielenkiito pysyi yllä ei-niin-toimintapainotteisessa sotadraamassa. Ei tämä BoB:n tasolle päässyt, mutta kyllä mina ainakin tykkäsin ja voin suositella. 4/5
   
 8. Freekster

  Freekster Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Käytyä armeijaa?
  Sarjassa on lähinnä jenkkiarmeijan slangia jota ei kyllä suomessa kuule. Ettet vain olisi katsonut suomenkielisten tekstien kanssa?
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  9 132
  Saadut tykkäykset:
  1 304
  Vihdoin ja viimein tuli tämäkin katsottua.

  Hyvät hahmot. Tosin siitä kuskista, joka oli Wiressäkin yhdellä kaudella, en kauheasti pidä näyttelijänä. Tuntuu yli vetävän jatkuvasti. Alexander Skarsgård kessuna oli loistava. Ja hyvin saman näköinen kuin oikea versio.
  Vaikkakin sarja on hyvin totuuden mukainen, niin
  Niin harmi, että kunnon taistelua ei ollut eikä kukaan kuollut.
  Toki se olisi tarkoittanut, että henkilö olisi kuollut oikeastikin, mutta nyt joka jakso oli enemmän ja vähemmän samaa mennään jonnekin, nähdään kuolleita, ehkä ammutaan pari kertaa, runkataan ja paskannetaan. Toki samaa hyvää menoa, mutta yhteen jaksoon olisi voinut hieman enemmän äksöniä laittaa. Jopa ikävä, että sanon noin, koska haluan kyllä mahdollisimman realistisen esityksen ja sitä tämä kyllä oli.

  Oikeastaan ainoa isompi valituksen aihe tulee hyvin ahtaista kuvakulmista ja kuvauksesta ylipäänsä. Monet ampumisetkin tuovat melkein mieleen ikivanhat gansteriohjelmat. Ensin näytetään erittäin läheltä, kun joku ampuu ja sitten kuollutta vihollista maassa. Parempiakin otoksia kyllä oli, mutta itselleni kyllä liian ahtaasti kuvattu.

  Laajoja otoksia en juurikaan muista. Sarja kuitenkin kuvattiin "siellä päin" eli otoksiin olisi voinut käyttää vaikkapa helikopteria tai muuta tapaa, jolla näkisi kolonnan etenemistä aavikolla/missä lie. Nyt jopa leirien kuvaukset jäivät siihen, että näytettiin tyyliin yhtä humveeta kerrallaan pienellä kuvakulmalla.
  Samoin kaupungeissa ajaminen oli välillä yhden kadunpätkän ajamista parista eri kuvakulmasta. Melkein kuin studiossa tehty. Ehkäpä olikin.

  Mutta silti 5/5.

  BoBiin en lähtisi tätä vertaamaan millään tavalla. Molemmat kertovat sotilaista. Totta. Mutta muuten hyvin erilaisia.

  Hyvä sarja ja teki mieli enemmänkin vastaavaa katsoa. Kauheasti ei taida modernista sodankäynnistä olla ohjelmia tai leffoja?
  Black Hawk Down on klassikko, Lone Survivor ilmeisesti ihan ok leffa kans...?
   
  Recce tykkää tästä.
 10. Recce

  Recce Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Pari kertaa sarjan katsonut ja on yksi suosikeistani. Itse en pitänyt Lone Survivorista.
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 322
  Saadut tykkäykset:
  1 188
  Täytyy muuten laittaa tämä uudelleen katseluun ja samalla tuo Over There kausi yksi.