Genelec uutuudet: 6010A ja 5040A

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana a2d279, 12.03.2008.

 1. Warlord

  Warlord New Member

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok. En siis taida tarvita lisänä kuin minijack- minijack- piuhan. Noiden em. piuhojen lisäksi tulee setissä varmaankin (ilmeisesti 5040A mukana tulevan) kaukosäätimen sekä itse kaiuttimien liittämiseen tarvittavat piuhat + virtapiuhat?

  Osaatko sanoa, onko digiboksin/Blu-ray soittimen RCA- liitäntä linjatasoinen noin yleisellä tasolla eli saako sellaisen normaalisti liitettyä settiin?
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 105
  Saadut tykkäykset:
  317
  Onko "line-out" liitin "linjatasoinen"? Paha sanoa.
  :thumbsup:
   
 3. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Minijack - 2xRCA on tarkoitettu käytettäväksi lähteen ja subbarin välillä (input). RCA - RCA on tarkoitettu käytettäväksi subbarin (output) ja kaiuttimen välillä. Kaikissa tulee luonnollisesti mukana virtapiuhat.

  RCA-liitäntä on aina linjatasoinen, eli saa liitettyä.
   
 4. Warlord

  Warlord New Member

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saako em. setillä kuunneltua musaa niin, että subista on virta pois ja ääni kuuluu vain pikkuskobeista? Eli kulkeeko signaali subin läpi ilman virtaa siinä?
   
 5. prootus

  prootus Member

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tuli 5040 kaverix noille lilliputeille, kiitos ja aamen, loistavan kuulonen 2.1 setti!

  Ja muuten kaikki hyvin, mutta 3 vko vanha samsunggi 46" led sano työ sopimuksen irti tunti subbarin asennuksen jälkeen ja
  vahvistinta ei vielä ole, joten kuuntelut on nyt kuunneltu:weep:

  No huoltomiestä odotellessa...
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Voikos tuon 5040 mukana seuraavaan volume controller nuppiin laittaa jatkojohdoksi tavallisen 3,5mm "kuulokejatkojohdon"? Sille varattu liitin subin pohjassa ainakin näyttää tavalliselta 3,5mm plugilta. Ja olikos se niin, että tuosta volumenapista ei kulje itse audiosignaali lävitse, vaan se vain ohjaa subissa olevan esivahvistimen vaimennusta?
   
 7. manueell

  manueell New Member

  Liittynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvää uuttavuotta!!!

  Ja sitä kysyisin vielä, että oiskohan 2kpl 6010a kaiutinta ja 5040a paras vaihto ehto jos etsiii telkkariin aika pieneen huoneeseen 2.1 settiä. Niin ja budjetti olisi maksimistaan vähän päälle 800e.
   
 8. Hartsu

  Hartsu New Member

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain nyt tehtyä kauko-ohjatun potikan. En saanut moottoria sopimaan Genen säätimen sisälle joten piti laittaa erillinen kotelo ja käyttää vain alkuperäistä nuppia.

  Koteloksi löytyi alumiiniprofiilin pätkä johon viilasin päätylevyt 3mm alumiinilevystä.
  Lopputulos hieman hämmentävän näköinen mutta sopii hyvin kun ei tuo vanhasta keskusradiosta kyhätty HTPC-kotelokaan kovin sulavalta näytä..

  [​IMG]
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 08.01.2012
 9. Piikki

  Piikki Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä sai kyllä hyväksyvän hymyn kasvoille...! :) Mutta hienoa, että jotkut tällaista osaavat ja viitsivät!
   
 10. Warlord

  Warlord New Member

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy taas kysyä, että voi olla varma...

  Mulle on tulossa otsikon mukainen setti. Tarkoitus on kytkeä Apple Airport Express Front stereo in:iin ja digiboksi/blu-ray- combolaite Front L/R- RCA:han.

  Entäs jos pitäisi vielä kytkeä Apple TV? Pystyykö noihin LFE/center/Rear L+R- liitänöihin kytkemään kumpaakaan edellä mainituista laitteista (miniplug - 2xRCA tai 2xRCA - 2xRCA)? Tällöin voisin kytkeä Apple TV:n toslink s/pdif - miniplug s/pdif- piuhalla tuohon vapaaksi jäävään Front stereo iniin. Apple TV:ssä on vain tuo optinen äänen ulostulo. Vai voisinko? Vai pitääkö väliin ostaa joku (siedettävän hintainen ja pieni) laite, jolla saisin enempi liitäntöjä käyttöön?

  Mitenkäs käy äänenlaadun, jos vien äänen (ja kuvan) db/br- combosta sekä Apple TV:stä telkkariin HDMI:llä ja otan äänen ulos tv:n kuulokeliitännästä 5040:aan (ei muuta äänen ulostuloa)? Onko edes harkitsemisen arvoinen vaihtoehto?

  Kiitos etukäteen viisaammille!
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2012
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 105
  Saadut tykkäykset:
  317
  Voihan sen niihin liittää, mutta ääni tulee sitten ulos vastaavista kanavista eli LFR/center/Rear L+R -tuloihin liitetyistä kaiuttimista. Joita sinulla ei taida olla (ja vaikka olisikin, niin lienee hupaa, jos ääni kuuluisi takakaiuttimista tai vaikka keski- ja oikeasta takakaiuttimesta).

  HDMI:llä telkkariin ja 3,5mm plugista 5040:aan on ihan mahdollinen kytkentä. Äänenlaadullista vaikutusta voi vain arvailla.
   
 12. Warlord

  Warlord New Member

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisessa ketjussa asiaa sivuten tuli ehdotus, että ääni (ja kuva) sisään telkkuun HDMI:llä combosta sekä Apple TV:stä ja ääni ulos telkusta scartista ja siitä subiin. Onnistuisiko? Telkussa on yksi scart, saakohan siitä myös ulos? Ja onko scart linjatasoinen?
   
 13. Ähisijä

  Ähisijä New Member

  Liittynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi

  Sain vastikään kasaan ensimmäisen "paremman" äänentoistolaitteiston kotiin eli 2 x 6010A + 5040A ja HRT music Streamer II. Ton DAC:in kans nyt viikon verran tullu kuunneltua näitä ja oon miettiny että toimiiko kaikki niinku pitääkin.

  - Tarviiko windowsin asetuksista säätää jotain tota DAC:ia varten? Läppärin omat kajarit pois käytöstä mutta mitkä arvot kannattaa valita näytteenottotaajuudeks ja bittimääräks (siis äänihallinnan kautta)?
  - Nyt DAC:in kanssa alkanu esiintymään suunnilleen kerran päivässä semmonen sekunnin kestävä häiriöääni. Eka kuuluu vaan kohinaa kovalla ja sitten se windowsin ääni kun laitteen poistaa usb-portista. Ei oo iso haitta mutta jos joku tietää mahdollisen korjauskeinon ni vois kokeilla.
  - Sit oon miettiny ku välillä musiikki kuuluu joissain kappaleissa (lähes) kokonaan vaan toiselta puolelta eli vasemmalta tai oikealta. Onko toi stereoäänen tarkoitus, siis haluttu ominaisuus musiikille vai voiko johtua laitteistosta? Lähinnä että onko DAC:issa jotain rikki tai saako se liian vähän virtaa usbin kautta. Omaan korvaan kuulostaa ainakin vielä huonolta tuo että ääni tulee jonkun aikaa selkeästi toiselta puolelta. Ja tämä siis ainoastaan DAC:in kans, jos vien äänet kuulokeliittimen kautta niin ilmiö katoaa.

  Tyhmiä kysymyksiä mutta jos joku viitsii vastata niin olisin kiitollinen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2012
 14. Vaikuttais huonolta USB-kontakti/virta. Kokeile erillisellä USB-hubilla, jossa oma virtalähde. DACn manualista windows-ohjeet, mutta vähintään lähdematriaalin mukaan oletuslaatu ja anna playerin ohjata sitä sitten..

  Ja tervetuloa forumiin, tyhmiä kysymyksiä ei olekaan :thumbsup:
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.01.2012
 15. Ähisijä

  Ähisijä New Member

  Liittynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko musiikki tarkoitettu soimaan yhtä kovalla molemmilta puolin eli onko tuo balanssiero varmasti jokin vika laitteistossa? Ajattelinkin kokeilla usb-hubia kun ne eivät montaa kymppiä maksa niin selviää sekin onko vika virrassa.

  Useimmat biisit on Flacceja ja käytän winamppia. Tosin kokeilin eilen Foobar2000:ta varmistamaan ettei tuo vika ole ainakaan ohjelmassa. Samalta kuulosti molemmilla ohjelmilla.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2012
 16. Onnistunee, mutta ei lienee laadukas ja muutenkin tv:n dac huonoin lenkki. Telkkarista saa yleensä optisesti ulos äänet ja näin laatu+häiriöt ok. Tarvitset siis erillisen dac ja mielummin kaukosäädettävän.

  Hyvät ämyrit menee vähän hukkaan huonolla telkkarin dac;illa

  ..onko "digiboksi/blu-ray- combolaite" mitään analogista ulostuloa? Jos TV on ARC HDMI kytketty tai toslik, niin vois toimia!?
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.01.2012
 17. Voi musiikki kuulua (yleisemmin jokin instrumentti korostetaan) vain toisesta välillä, mutta jos se kuulostaa hassulta, niin silloin jotain pielessä (katso myös genen ohjeet). Hubit on halpoja juu.. Yleensä asetukset on oletuksena ok. Katso, että DACissa näkyy merkkivalo 48k windowsin omilla äänillä ja 24bit näyttäis sietävän myös

  ..ja jos ei aiemmin ole ollut tarkkoja ääniä, niin muista, että virheet myös kuuluu paremmin hyvillä systeemeillä :D
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.01.2012
 18. Ähisijä

  Ähisijä New Member

  Liittynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo usein tuon korostuman huomaa juurikin jostain kitarasta tai muusta soittimesta. Mutta miten tuo voi kuulua ainoastaan DAC:in kanssa? Kai ilman DAC:ia kuulokelähdön kautta tulevasta äänestä kuulisi, jos vain toinen kanava tuottaisi hetkellisesti ääntä?

  Jos musiikki on tarkoitettu kuulumaan noin, niin onko jotain erillisiä äänitteitä joissa molemmat kanavat toistaa samoilla tehoilla? Ainakaan toistaiseksi tuohon ei ole tottunut ja välillä kuulosta jopa että ilman DAC:ia voisi soida paremmin. Pitää huomenna hakea se hubi ja muutenkin kokeilla näitä vähä enemmän jos alkaisi selviämään. Kuitenkin rauhallisemmissa kohdissa kappaleita tuon balanssieron huomaa selvästi, eikä se voi johtua mistään huonekorostumista (tai siitä että subi on sivulla).
   
 19. Puuttuukohan nyt jotain softaa? http://www.highresolutiontechnologies.com/support/ Tarkista myös firmware, että uusin.

  ..ja aja windowsin asennus uudestaan ohjeiden mukaan.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.01.2012
 20. Ähisijä

  Ähisijä New Member

  Liittynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytössä on se vanhemman mallinen Streamer II (kulmikas, uudempi on sivuprofiililtaan ovaali). Pitää aamulla vilkaista nuokin läpi että varmasti kunnossa.

  Toivottavasti kyseessä olis juurikin jotain häikkää softassa. Ei kuitenkaan kuulosta kovin hyvältä tämä nykyinen tila, eikä tulis maksaan mitään tuon softan päivitys.