Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Varmaankin aivan tietoinen valinta olla tukematta mitään yksittäisiä formaatteja. Vain yksi simppeli 3,5mm stereoplugi sisäänmenona on mukavan suoraviivainen ja konstailematon ratkaisu, joka toimii kuitenkin käytännössä millä tahansa yleisellä äänilähteellä.

  Oliko mallin valmistusmäärä kokonaisuudessaan 1000kpl, vai oliko se jokin erillinen erikoiserä?
   
 2. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla 2000 kpl:n erikoiserä Genelecin ensimmästä laajakaistakaiutinparia. Vierailulle menijät varmaan pääsevät kuulemaan tätä. Toivottavasti kommentoivat tänne kokemuksiaan. Tubesta saisi tyylikkään lähikentän takakaiuttimen kun asentaisi sen seinälle pystyyn ja syöttäisi monosignaalia molempiin kanaviin :D.
   
 3. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, sain paikallisen liikkeen kautta hoidettua asiat. Way to go HS17! Ja kiitokset myös Genelecin päähän, mukavan edullisesti nuo riviliittimet ja isopodit sain, kiitos!
   
 4. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sain liittimiä, mutta ongelmaa kyllä jaksaa piisata. Eli ääntä en juurikaan saanut aikaiseksi. Vain subbarista tulee mökää normaalisti. Lisäksi kaiuttimet antavät jotain ulos, mutta silloin iVehkeen ääni on jo melko kovalla, bassoa tulee, mutta 4030:t vain piipittävät todella hiljaa.

  iPhonesta tai iPadista kuulokelähdöstä veto johdolla, jossa toisessa päässä 2xXLR - uros --> Genelecin 7050B:n linjasisääntulon naaras XLR:iin. Sitten 7050:n ulostuloista edelleen piuhalla, jossa on XLR-naaras ja toisessa päässä Genen riviliitin, joka on itse kytketty. Riviliitin on mielestäni oikein kytketty, ainakin värejen puolesta. Liitinhän on 5 napainen, josta kytkettynä kaiuttimeen takaapäin katsottaessa kaksi vasemmanpuoleista jää tyhjäksi. Keskimmäiseen tulee maa eli GND, toiseksi oikeanpuoleiseksi tulee punainen eli + ja viimeiseksi (oikeanpuoleisin liitin) tulee sininen eli miinus.

  No, ruuvasin yhden tuollaisen XLR-liittimen irti, joka tulee Genelecin 7050:n linjaulostuloon ja sieltä johdolla tuohon riviliittimeen. XLR piti kummastukseni tällaisen sisällään, onko tuo normaalia? Eli punainen ja sininen johdin on tinattu kiinni tuohon naarasliittimen 2 pinniin (+-napa oikeasti) ja kaksi mustaa (maajohtoja?) on tinattu kiinni pinneihin 1(maa) ja 3(-napa). Myös mittaus ohmimittarilla varmisti tämän. Eihän tämän nyt näin pitäisi olla? Mitä helkkarin johtoja ne nämä ovat? Ja osaisiko joku auttaa? Kiitos!

  Unohtui mainita, piuhat siis tehty XLR-naaras ja 6,3mm jakki piuhoista, jotka löytyivät jo valmiiksi kotoa. Onko tuossa se syypää, miksi meni pieleen?

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2011
 5. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vääränlaisethan nuo oli. Pirulauta. Olisi pitänyt katsoa ennen kuin alkaa pätkimään. No, onneksi löytyi toinen pari, ihan normi XLR-piuhaa. Siitähän nuo sai veisteltyä...
   
 6. ChiKung

  ChiKung Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.12.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa eilen laitettua tilaukseen 8030A pari valkoisena. Olikohan paljon löysää hinnassa, kun 509 €/kpl maksoivat? :confused:
   
 7. lömppi

  lömppi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika tiukka hinta toi 509, kun pääsääntöisesti maksavat ~600e kieppeillä nykyään
   
 8. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  on voinut olla myyjällä vanahalla hinnalla tullutta erää vielä, mitäs tuo sh. on -30 mallille nykyään? 920€ maksoin ite velä parista vuosi sitten.
   
 9. ChiKung

  ChiKung Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.12.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  0
  No hieno homma sitten. Musiikkiliike.fi:stä tilasin nuo. Saapa nähdä saavatko toimitettua. Itselleni vähän tuntemattomampi kioski.
   
 10. värimies

  värimies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin sain tuossa Genelecin 8030-pöntöt toimimaan kun löytyi oikeanlainen vahvistin Huutonetistä. (Yamaha RX-V 765 )

  Eipä voi kyllä muuta todeta kuin että miksi, miksi ihmeessä olenkaan tuhlannut eurojani kaikenlaisiin passiiveihin ja DIY-subbareihin kun tällaisiakin on ollut tarjolla?

  Kertakaikkiaan meikäläisen korvalle aivan järkyttävän tasainen toisto, jopa alarekisterikin vakuutti vaikka epäilyksiä oli. Stereokuvakin on tarkka eikä niitä värittymiä äänessä huomaa. Eli sitä samaa jargoniaa mitä niiiiin moni muukin täällä on todennut. :D

  Kaiuttimet tulivat rivarikämppään olohuoneeseen eikä ainakaan äänenvoimakkuus jää liian vähäiseksi. Sanoisin jopa että 8040:t SAATTAISIVAT olla liian isot minulle. Ehkä, ehkä ei.

  Ensi viikolla olis tarkoitus kytkeä vielä Amphionin Impact 500 kolmekymppisten kaveriksi ja kuulostella kuinka ne keskustelevat keskenään,lähinnä elokuvilla subbasta kaipailen. Jos ei yhteistä kieltä löydy, on 7060 B:n hankinta edessä...

  Mutta siis asian pointti, ei tule meille enää passiiveja. :naminami:
   
 11. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Eipä tolla kyllä ole merkitystä onko se vahvistin kaiuttimen sisällä vai erillisenä möykkynä hyllyssä. Eiköhän sekä vahvistimen laatu sekä elementtien + kotelon laatu ole ne ratkaisevat tekijät. Ei se Genelec nyt mikään Jumal-olento ole. Muitakin hyviä kajareita on olemassa. Tietty tonnilla ei kovin kummoista kajarit + vahvistin -yhdistelmää saa, mutta sillä saa ihan hyvät aktiivikajarit. Toisaalta tarvitseehan sitä sen (esi)vahvistimenkin sitten.
   
 12. ja56517

  ja56517 Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 13. uuspa

  uuspa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella vaikeaa on ollut löytää kommentteja Genelecin seinäasennuskaiuttimista saatika löytää paikka, jossa voisi koekuunnella niitä. Olen nyt kuitenkin ajatellut hankkia "sian säkissä" eli etukaiuttimiksi G:n AIW26*3, subiksi 7060A ja taakse 8030*2. Etuseksi olen valinnut Marantzin AV7005:n. Kuuntelutila on 28m2 ja tilavuutta tulee n. 65m3. Kuunteluetäisyys etupäähän on 3,00-3,50m ja takapäähän n. 2,00m. Olohuone on (ja ilmeisesti tulee olemaankin) melko huonosti akustoitu - pari akustiikkataulua olen kyllä ajatellut sijoittaa sivuseinille. :)

  Ongelmana on nyt vain se, että kaiuttimien suuntaus seinäasennuksen vuoksi on edessä kohtisuoraan. Miten paljon tällä tulee olemaan vaikutusta kuuntelupisteeseen? L ja R etukaiuttimet tulevat olemaan seinällä siten, että akustinen keskipiste tulee n. 1,00m:n eli korvankorkeudelle. Keskikaiutin on 46":n tv:n vuoksi nostettava niinkin ylös, että akustinen keskipiste tulee olemaan 1,60-1,70 m:n korkeudelle lattiapinnasta (ja kohtisuoraan eteenpäin). Mitä ongelmia tästä seuraa? Meneekö tässä hyvät kaiuttimet ihan haaskoille? Olisiko parempi/pahempi, jos nostan L ja R kaiutinta edessä esim. 0,20m ylöspäin, että etupään kaikki kolme kaiutinta olisivat lähempänä toisiaan korkeussuunnassa?

  Mitä mieltä olette G:n "kombopiuhasta", jossa signaali ja virta tulevat saman kuoren sisällä? Tuleekohan olemaan häiriöherkkä (XLR-liittimin) Takakaiuttimille tämä piuha tulisi upotetetun suojaputkeen sisällä. En ole edes vielä varma, että saako tällaisen piuhan ylipäätään laittaa suojaputkeen? Ulkonäön kannalta tämä kombopiuha olisi vain niin nätti ratkaisu. Kun suojaputki tulee normaaliin upotettuun kojerasiaan, niin minkälainen "kansi" olisi rasian päälle toimivin ja siistein ratkaisu: pelkkä, suojakansi, jossa porattu reikä kombolle vai jokin muu?

  Jonkinsortin päävirtakatkaisijaa/katkaisijoita olen myös ajatellut käyttää. Esim. tason sivuseinään kolme virtakytkintä, josta yksi ohjaisi pelkästään L ja R -kaiuttimia, toinen esim. subbaria ja kolmas keskiääni- ja takakaiuttimia. Onko tälläisestä jatkuvasta päälle/pois kytkemisestä haittaa vahvistimille/kaiuttimille?
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 14. värimies

  värimies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  No juu, hieman ehkä sorruin tuonne ihq-daa-osastolle kehuessani pönttöjä mutta siis tarkoitukseni oli kehua nimenomaan Suomalaista laatutyötä ja varsinkin Genelecin tuotteita. Korjataan siis lausuntoa muotoon "meille ei tule enää muita kuin Genelecin tuotteita". (Ja kaikki muutkin ovat varmasti hyviä, itse vain näihin ihastuin ikihyviksi)
   
 15. värimies

  värimies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollainen 7070 A olis muuten käytettynä myytävänä,kohtuu hintaan jopa. Pelkään vain että hellasärö nousee liian kovaksi kun noita mittoja pähkäilee...:rolleyes:
   
 16. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iisalmessa Genelicin tehtaalla on AIW25:t asennettuna pienessä kuuntelutilassa. Ne kuullostivat oikein hyvältä.

  Kaiuttimen diskantit tulisi suunnata kuuntelupaikalle. Genelecin upotettavissa kaiuttimissa ei ole tällaista suuntausmahdollisuutta. Tinkimättömään lopputulokseen pääsemiseksi ainoa keino on rakentaa seinä sopivasti vinoon. Mikäli tämä ei käy niin kuuntelukolmion leveydestä kannattaa tinkiä ja käyttää tarvittaessa diskanttikorostusta. Sopiva leveys kannattaa kokeilla ennen upottamista.

  Genelecin ohjeiden mukaan pystysuunnassa kaiuttimien välinen ero tulisi olla alle 7°. Ehdottamallasi tavalla asennettuna äänen siirtyminen etukaiuttimien välillä ei ole kovinkaan luontevaa. Nosta vasen ja oikea kaiutin korkeuteen 1.20-1.30 m ja keskikaiutin korkeuteen 1.6 m. Tämä on myös eduksi lattiaheijastusten kannalta.

  Upotettavien kaiuttimien suuntaus on sen verran hankalaa, että kannattaisi harkita myös Genelecin 8000-sarjaa. Tällöin on kaiuttimien siirtokin helpompaa kun hankit isomman telkkarin.

  Ei ole haittaa.
   
 17. uuspa

  uuspa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän oli kuuntelupaikan koko?

  Minulla etukaiuttimien väli on 2,40m. Kannattaako enää kaventaa tätä väliä? Eikö 80XX-sarja jää myös vähän "pieneksi" kuunteluetäisyyden ollessa meillä 3,00-3,50m?

  Mutta kun nimenomaan nyt pitäisi päästä eroon lattiakaiuttimista ;) . Ei se 80XX-sarja ole silti ihan poissuljettukaan edestäkään. Niitä ilmeisesti voi asentaa kyljelleenkin. Ainakaan AIW26/25 (keskiäänenä) ei G:llä suositeltu kyljelleen asennettavaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2011
 18. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Kyllä sillä vaan on erittäin suuri merkitys / ero.

  Aktiivi- vs. passiivikaiutin
   
 19. P.Kosunen

  P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ei, mutta se jakosuotimen paikka.. Ennen vahvistusta tottakai parempi.
   
 20. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tila oli verrattain pieni, luokkaa 3x4 m. Siinä sai kuitenkin käsityksen kaiuttimien soinnista.

  Voi tuosta joutua vielä hiukan kaventamaan, mutta asia selviää parhaiten vasta kuuntelemalla.

  8040A ja etenkin 8050A sopivat tuolle etäisyydelle hyvin.

  Viritä seinätelineet, niin pääset eroon lattialla olevasta roinasta.