Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

 1. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  6010A kaiuttimille sopii toki parhaiten 5040A subbari. :D

  Minulla tulee tietokoneesta yksi 3,5mm kaapeli, joka jakautuu kahdeksi RCA:ksi. Piuha on kytketty subbariin, jossa on kiinni kaiuttimet RCA-RCA piuhoilla. 5040 sisältää siis jakosuotimet koko 5.1 järjestelmälle. Jokaisen 6010:n mukana tulee 3,5mm - 2xRCA ja RCA - RCA kaapelit, eli niitä ei tarvitse hommata erikseen.

  Sinun tapauksessasi kytket kaiuttimet suoraan tietokoneen vihreään lähtöön. Subbarin signaalin saa omasta liittimestään, olettaen että koneessa on vähintään 5.1 äänikortti. Subbarissa pitää vuorotella tietokoneesta ja kotiteatterivahvistimesta tulevaa RCA:ta, ellei niitä saa kytkettyä rinnan. Silloin pitää varmistua, ettei molemmista tule signaalia samaan aikaan. Virta pois piuhoja kytkettäessä, muuten saattaa paukkua pahasti.

  Tietokoneen subbarin tasot saa säädettyä äänikortin ohjauspaneelissa, jolloin subbarin säätöihin ei tarvitse koskea.

  Noin se menee teoriassa, varmaan käytännössäkin. :)
   
 2. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä kunnollisesta, mutta Simexiä ja Spectralia on kokeiltu. Jälkimmäisistä BS70 on nyt testissä. Tukevuus on 8030:n kanssa siedettävä, parantunee jos jaksaa täyttää jalustat hiekalla.

  Pieni kokeilu on menossa Hifikulman kanssa. Tilattiin Stand platet eli IsoPodiin tulevat jalustat. Vahvistamattomien tietojen mukaan platen pitäisi istua Spectralin jalustan nokkaan, vakio aluslevyn tilalle. Kierretanko on jalustassa 6mm, kun taas platessa on 3/8" kierre. Spectralin jalustan ruuvattava holkki voisi sopia platen kierteen reiästä, jolloin sillä saisi kiristettyä paketin kasaan.

  Genelecillä on toki omat (K&M:n) telineensä, mutta pakettihinta olisi ollut yli 400€... Lisävarusteita pääsee tarkastelemaan Accessories kuvastosta.
   
 3. Brilleaux

  Brilleaux Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Atacama Nexus 6B vaikuttaisi kohtuulliselta...

  Noita Stand plateja katselin itsekkin, hinta (noillakin) kyllä aika suolainen. Saisi soviteltua moneenkin jalustaan:)
  Yksi vaihtoehto on lähteä DIY-linjalle; löytyi 2kpl sopivan kokoisia 50mm:n paksuista vuolukivilevyä:D
  Tuohon ei tarvia lisäksi kuin stand platen ja putkea+tilpehöörit. Luulisi pysyvän pystyssä:thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2009
 4. MacZon

  MacZon Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  842
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinhän se varmaan on mutta raha ratkaisee. :)


  Löytyy parikin äänikorttia koneesta. :) Muistaakseni subissa on left ja right input liittimet eli ilmeisesti saisi kaksi lähdettä kiinni samaan aikaan, tiedä sitten toimivatko. Pitänee käydä katselemassa mihin hintaan noita kajareita oikein lähtee.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2009
 5. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollainen siitä sitten tuli:

  [​IMG]

  Lisää kuvia löytyy tuolta. Joo, huono kamera, vanha telkkari ja karmea taso, mutta ei anneta niiden häiritä. ;)

  Eli sain tänään nuo Stand Platet, 8030-408. Tiukka hinta 90€ pari, melko edullista... Mutta riemulla ei ollut rajaa, kun platet sai ruuvattua suoraan Spectralin jalustaan, alkuperäisien alustojen tilalle. :king:

  Kaiuttimen IsoPod istuu varsin tukevasti tuohon plateen, niistä tulee melkein yhtä puuta. Jalusta ei juurika heilu, ainoastaa lasilevyjen alla olevat muovitassut antavat hieman periksi. Vaihtamalla tilalle liimattavat piikit olisi konstruktio vieläkin tukevampi.

  Johdot saisi pujotettua jalustan putken sisään, muttei ihan heittämällä. Pitäisi tehdä omat kaapelit, tai sitten sahata kuvassa näkyvä pujotusreikä "auki" putken päähän asti. Se voisi heikentää rakennetta, eli taitaa jäädä tekemättä. Laitoin piuhat nippusiteillä kiinni, meneehän ne noinkin.

  Koko lysti tuli (jalustojen osalta) maksamaan 250€. Itse tekisi varmasti halvemmalla, mutta kaupasta saa helpommalla...
   
 6. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omaan makuun noi tikkujalustat on aika kauheita.

  Visuaalisesti ehkä sopivimmat jalustat Geneleceille voisi olla Dynaudio Stand 4. Hintavat, mutta sen arvoiset.

  [​IMG]
   
 7. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0

  Jokos alspekin jo pian liittyy G-kuuntelijoitten valioteamiin? :) Kaiutinvaihtokuumetta näyttäisi varovasti arvioitutuna olevan ilmassa?


  Et ole vielä tainnut G:tä koskaan kokeilla kotioloissa, olenko ymmärtänyt oikein? Kun haet ämyreitä seuraavan kerran kotikuunteluun niin otappas 8040:t messiin.
   
 8. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei mahdoton ajatus.:D Harmi vaan kun te arvon herra olette ryssinyt merkin maineen, voipi jäädä kauppaan. Toki kokeilla vois jos olis innostusta...:) Mutta varmaan jotain järeämpää diytä tulee jos jotain on tullakseen.
   
 9. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää aika massiiviselta noinkin pienelle kaiuttimelle. Lisäksi Platet ei sovellu käytettäväksi millään muotoa noiden kanssa.

  Mutta yllättävän vähän noita vaihtoehtoja on. Jos haluaa käyttää alkuperäisiä kiinnikkeitä (IsoPod tai 3/8"), on melkein pakko kurkottaa ammattipuolelle. Siellä design ja hinta on vielä karvan verran karumpi...
   
 10. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin kuten tarkoitin, makuasioita. Mun mielestä massiivinen jalusta ja pienehkö kaiutin on paremman näköinen kuin keppi + kaiutin nokassa. Ei sun setti paha ole, itse vaan tykkään pylväsjaloista.

  Miksei plate sovi? Dyniksista saa piikit pois jos sitä meinaat.
   
 11. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dynaudion taso/päälilevy on kuvan perusteella aika iso, 8000-sarjan Isopod-jalka sopinee siihen ilmen piikkien poistoakin. Eli Plateja ei tarvita, eikä niitä pysty tuon jalustan kanssa käyttämäänkään. Tai pystyy, vetää Platen ruuvilla kiinni tuohon tasoon...

  Genelecin Plate korvaa minulla tuon tason, sehän on tarkoitettu ruuvattavaksi suoraan 3/8" kierteisen tangon päähän. Isopod uppoaa tiukasti Platen tappeihin, jolloin kaiutinta ei saa kovin helposti pudotettua jalustalta. Esim. kissa voisi ninjailullaan siihen pystyä. Ennemmin kaatuu koko jalusta kaiuttimineen, mutta se on jo epätodennäköisempi juttu.

  Simexin jalusta oli tyyliltään Dynaudiota mukaileva, suhteellisen siisti sekin. En vaan tykännyt siitä, kun jalustan taso oli isompi mitä kaiutin. Mutta nämähän on, kuten sanoit, makuasioita. ;)

  DYI-mielessä 8000-sarja on varsin hedelmällinen, valmiit ruuvinreiät löytyy niin pysty- kuin vaaka-asennukseenkin. Isopodia tai Platea ei tarvitse välttämättä käyttää ollenkaan.
   
 12. ajej

  ajej Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolla omat jalustat vanhassa kämpässä. Yläosan iso-pod sovitetta pitäisi vielä siirtää hieman taaksepäin, tai sitten teen koko yläosan uudestaan ilman erillistä sovitetta. Linkin takaa löytyy myös keskikaiuttimen kuvia..
   
 13. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  DSP:n hyödyt eivät rajoitu vain pelkkiin taajuusvastekorjailuihin, vaan DSP:llä tehdään myös kaiuttimien jakosuotimet (yli-/ali-/kaistanpäästö), osa suojaus-/rajoitinpiireistä, viivesäädöt (koko kaiuttimen ja/tai elementtien väliset) jne., jonka takia DSP-kortti täytyy olla itse kaiuttimessa.

  Olisi tietysti mahdollista tehdä versio, jossa olisi AutoCal-korjaus analogikaiuttimille ja -subbarille. Ongelmaksi muodostuu hinta, koska esim. kahdeksan (7.1) DSP-korttia muuntimineen maksaa paljon. Jos tuollaisen paketin lykkää subbarin "kylkeen", niin subbarin hinta nousee helposti kilpailukyvyttömäksi. Vastaava paketti olisi tietysti mahdollista tehdä myös ulkoisena.

  Vastakysymys: Paljonko olisit(te) valmis maksamaan kuvatusta ulkoisesta 7.1-kanavaisesta DSP-korjaimesta analogikaiuttimille (sis. GLM ja mittausmikrofoni)?
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2010
 14. Attitude

  Attitude Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tässä nykyisiä Genejä päivitän, niin päivittyy ne vain Genelecin DSP:hen.
  Laadukas ulkoinen 5.1/7.1 kanavainen DSP-korjain kiinnostaisi kyllä ja olisin valmis maksamaan 500-1200€.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2010
 15. RoopeB

  RoopeB Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä, kiinnostaisi suuresti. Oma kipukynnykseni olisi luultavasti jossakin tonnin-ehkä hiukan päälle, hujakoilla.

  Kyseisen laitteen markkinoille tuominen olisi kieltämättä loistava juttu, kilpailijoita ei taida pahemmin olla vastassa? Eikä etenkään sellaisia, jotka oikeasti tekevät sen mitä lupaavat. Erilaiset vahvistimien omat huonekorjaimet, kun tuppaavat toimimaan hiukan miten sattuu ja ulkoiset korjaimet joihin itse olen törmänny, ovat enemmän vai vähemmän 2-kanavaisia + jollain muulla tapaa vajaita. Esim. KRK:n valmistama Ergo on juuri tämän kaltainen 2.1 laite joidenkin ongelmien/puutteiden kera ( ko. laite handlaa vain 500Hz ja sen alle menevät taajuudet). 5.1 systeemin tuomisesta markkinoille on jo ollut juttua, ilmeisesti semmoisen tekeminen on kuitenkin monimutkaisempaa, kuin pelkästään 2-kanava versioon lisäkanavien tuominen. Ergon hinta suomessa on 450 euron tietämissä, paketti sisältää itse laitteen lisäksi mikit ja softat.

  Asiasta viidenteen, mitä eroa on 8020A ja 8020B -kaiuttimilla. Tekniset tiedot ovat identtiset.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2010
 16. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
 17. RoopeB

  RoopeB Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  508
  Saadut tykkäykset:
  0
 18. Bran

  Bran Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2004
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos laite sisältäisi kaiken tarvittavan, niin kyllä laatupelistä voisin maksaa 500-1000e. Sen tartteisi toimia hyvin muillakin kuin geneleccien kaiuttimilla ja subbareilla. Mulla on esim. velodynen subbari ja Truth B2030A takakajareina.

  Rikkaat maksais varmaan enemmänkin :rolleyes:
   
 19. Hellcat79

  Hellcat79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on yksi joka yrittää ymmärtää Genelecien hienoutta. Jouluna tuli pukinkontista pari valkoisia 6010:jä. Kunhan ehdin niin käyn hakemassa tuohon subin kun vaikuttaa siltä, että noita subeja ei paljon käytettynä liiku (5040). Matalien toisto jää nyt musiikkityylistä riippuen hieman tai paljon vajaaksi.

  Nämä ovat nyt kiinni iMacissa ja mielestäni toisto on ainakin hyvin tarkka ja mikään alue ei jyrää toista. Näin lähietäisyydeltä kuunneltuna siis varsin kivat pelit hintaan nähden. Olohuoneessa arvostan jotain hieman järeämpää ja en oikein ymmärrä jos näistä joku rakentaa 5.x setin olohuoneeseen.
   
 20. aaltomar

  aaltomar Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2001
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on nuo pikkugenet+subi käytössä työkoneen kyljessä ja olenkin tässä hieman yrittänyt kartoittaa myös HT-puolen uudistamista.

  Pieni hämäännys on päällä seuraavan setin kanssa. Pre/pro olisi tarkoitus pistää signaaleja käsittelemään, esim. Onkyo PR-SC5507, kaiuttimina budjetin venymisestä riippuen todennäköisesti vähintään 5kpl 8020/30 + subi. XLR:llä olisi tarkoitus tietysti vetää piuhat, mutta eniten hämää vetojen järjestys. Eli subi(t) suoraan kiinni esivahvistimen lähtöihin ja kaiuttimet omiin vai piuhat esivahvistimelta subiin josta kaiuttimille? Audysseyn olisi kuitenkin tarkoitus tehdä huonekohtaiset korjaukset. Ja jos homma karkaa käsistä, niin ei ole tyytyminen 5+1(2) settiin, vaan kenties 7+2 (tuskin 9+2 mihin tuo esivahvistin myös pystyy), niin tällöin ei taida olla edes mahdollisuutta käyttää Genen subeja signaalin jakajina? Miten tuo pitäisi oikeasti hoitaa? Leffahuone tulee olemaan luokkaa 15-20m2 max.