Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

 1. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan jees, minullakin on 8030:t edessä ja takana Infinityn passiiviset muovipurkit. Pitää nekin päivittää, sitten joskus...

  Olisi hyvä, jos kaikki etukaiuttimet olisivat samanlaisia. Isompi parempi, jne. Minulta puuttuu keskari kokonaan, on aika mahdoton sovittaa nykyiseen kokoonpanoon.. Mutta hyvin soi noinkin, mitä nyt äänikuva tahtoo vähän vedellä suuntaan jos toiseen jos ei istu ihan keskipisteessä.

  Voisi kuvitella, että kerrostalossa pärjää ilman subbaria. Itse kuuntelin puurakenteisessa rivarissa aikani ilman subbaria, mutta hommattuani SVS PB12-NSD:n avautui ihan uusi äänimaailma. On se vaan hurja peli! Kerrostaloon riittänee vähempikin, ostaa sitten kun perse kestää tai asuinpaikka vaihtuu. :thumbsup: Pleikkarilla kuuntelen minäkin, olisi hyvä jos vahvistimesta löytyisi tuki HD-audiolle (HDMI 1.3 tai parempi).
   
 2. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Täällä ollu 3*8030:t ja takana monitor audio brfx:t *4. Toimii.

  Ainakin parilla genelec:in etuosastoa käyttävällä on takana muistaakseni KEF:in passiiveja. Lukaise Arttu78:n teatterin rakennusketjusta lisää.

  Ei sinne taakse kannata (välttämättä) montaa aktiivia uhrata vaikka täällä varmasti soraääniä asiasta kuuleekin. Takakanavissa toimii ihan hyvin muutkin kaiuttimet, kuin ne mitä edessä(kin) on käytössä. Taakse kun ei ääniraidoissa (leffat) ajeta juurikaan muita kuin tehosteita yms. joten ns. etuosaston yhteneväisyys on se mihin kannattaa ensin panostaa. Sitten kun se hanuri kestää, niin taaksekin sitä genelec:iä että ei tarvitse kuunnella, että "ei se voi toimia kun kaikissa kanavissa ei ole 100%:sti identtisiä kaiuttimia".
   
 3. Kipee

  Kipee Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Painiskelin samojen ongelmien kanssa itse vähän aika sitten ja päädyin hankkimaan 3x8030 eteen ja 2x8020 taakse. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että vanha sub focus saa lähteä, enkä tarvitse sen tilalle mitään.

  Tämän hetkinen asumus on kerrostalokolmio ja subbarin aika koittaa sitten joskus, kun asunto vaihtuu omakotitaloon.

  Joskus tietysti kaipaisi pientä lisäpotkua, mutta naapurisovun kannalta voinen tämän lisäpotkun jättää pois.
   
 4. Attitude

  Attitude Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sitten aika siirtyä täälläkin Genelec DSP aikaan. Toinen subi saa odottaa ja aloitetaan teatterin äänentoiston parantaminen ja päivitys sieltä oikeasta päästä! Olisi vaan tuossa uutta vastaavat 8050A:t ja 8030A:t joutavana ;)
   
 5. mailbag

  mailbag Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten hommattua 8020B:t tähän koneelle ja kyllähän soundaa hienolta pienten alkuvaikeusten jälkeen :) Isopodeilla pöydäntasossa kuulosti ylempi alarekisteri kauhealta kuminalta eikä auttanut vaikka nostin kaiuttimet 20cm korkeudelle pöytätasosta, kumisi niin perkeleesti vaikka kuinka laitteli vaimennuksia dippivivuista :| Viimein kun laitoin kaiuttimet pöydänreunalle ja siirryin itse pöydästä kauemmas, alkoivat genet soimaan ilman korostumaa ja hienosti :thumbsup: Nyt pitää vaan päästä eroon pöydästä (ja hommata paljon kapeampi pöytä) ja ilmeisesti laittaa genet mikkijalustoille jotta pöytä ei ole korvien ja kaiutinten välissä.
   
 6. lglg

  lglg Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu pitää olla vähän varovainen, minulla tällaiset "lisukkeet", en valita, täysdigitaalinen systeemi, ei muuta kuin kunnon PC (4 core, 3.4 Ghz, 8 Gb, W7 64, Asus Xonar äänkortti) ja nämä:
  [​IMG]
   

  Liitetyt tiedostot:

  • 8260.jpg
   Tiedostokoko:
   48,9 KB
   Katsottu:
   3 108
 7. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. steelduck

  steelduck Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2010
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika äijä paketti, asutko yksin? :D
   
 9. lglg

  lglg Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, asun, ei oiken toimis perheelliselle
   
 10. aapinen

  aapinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2004
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  On ehkä vähän väärä topic tai jopa thread, mutta kun Genelecit on suunnitelmissa niin laitetaan tänne.
  Asunto siis vaihtui ja siinä sitten piti tehdä kompromissi kotiteatteritilan suhteen eli olohuone on yhdistettynä keittiön ja eteisen kanssa. Tila on pieni ja lisäksi kulkuväylät menee tilan poikki.

  Aloitetaan pohjapiirrustuksella mihin väkertelin vähän suunnitelmaa:
  [​IMG]

  Sohvan taakse kattoon tai seinälle oli ajatus laittaa 8020:t tai 6010:t.
  Eteen vaihtoehdot ovat 8030 tai 8040 ja tietysti 8030 tuntuisi hinnan puolesta mukavemmalta, mutta kuuntelumatka on aika pitkä eli ehkä isompi malli toimisi paremmin. No tuota voi tietysti yrittää testailla.

  Subbarina saa luvan kelvata aluksi BK 300XL ja vahvarina ihan karvalakki HK AVR255 missä on preoutit joka kanavalle vaikka päätteet jääkin sitten käyttämättä.

  Etukajarien sijoitus on se ongelma eli helpointa ja siisteintä olisi laittaa ne päätyseinälle telkkarin kanssa (vaihtoehto A). Tässä on ongelmana bassojen korostuminen, mutta ehkä se -6db riittää. Lisäksi matkaa on paljon ja kaikenlaista heijastumaa tulee varmasti. Toinen vaihtoehto olisi laittaa oikea ja vasen kajari huoneen välissä oleviin seiniin ja jättää centeri sinne päätyseinään (vaihtoehto B).

  Testasin nykyisillä kajareilla molempia sijoituksia ja stereokuva sekä muutenkin ääni oli mielestäni parempi tässä vaihtoehdossa B. En vain päässyt testaamaan centerin kanssa kuin pikaisesti niin en osaa sanoa toimisiko viivettä säätämällä noin kaukaa ok tuo center? Ainakin nykyisellä centerilläni erittäin vähän kalustetussa tilassa puheesta oli vaikea saada selvää jos volumea ei nostanut reippaasti vaikka tasot oli pikaisesti laitettu kohdalleen.

  Tässä muutama kysymys jos teiltä irtoaisi kommentteja:
  -Onko suosituksia kajareiksi eteen? Riittäisikö se 8030?
  -Onko kommentteja sijoitusvaihtoehtojen suhteen eli A vai B?
  -Onko hyviä tai huonoja kokemuksia 8030:n tai 8040:n asentamisesta suoraan seinään kiinni? Miten hyvin bassot saa kuriin ja meneekö soundi muuten ihan pieleen?
  -Tuleeko jollakin hyviä ehdotuksia miten kotiteatterin tähän tilaan asentaisi? Asunnon vaihto ei ole hyvä ehdotus :). Niin ja ruokailutilakin pitäisi saada mahtumaan samaan tilaan. Alhaalla olisi pari pienempää huonetta, mutta ovat kyllä niin pieniä, että ei niistäkään taida saada mitään aikaan.

  Genelecit kiinnostaa aktiivikajarin säätöjen takia eli ehkä näillä se seinän lähelle asennus on edes jotenkin mahdollista.
  Nykyinen passiivisetti 7.1 sisältää 12 vuotta vanhaa Infinityn Reference sarjaa isona lattiakajarina ja pieninä hyllykajareina. Soundi on tummuudesta huolimatta ok, mutta aiheuttavat hellasäröä ja eivät oikein pidä pintojen lähelle sijoittamisesta.
   
 11. punajuuri

  punajuuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  jos mahdollista niin sohva tilanjakajaksi ruokailuryhmän ja olohuoneen väliin --> TV vastakkaiselle seinälle (yllä olevassa kuvassa sohvan päälle) --> S ja B -kajarit vaihtavat paikkaa päittäin + subbari jonnekin etukajareiden tienoille
   
 12. Muhku

  Muhku Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkäs mallin Genet ovat kyseessä?
   
 13. lglg

  lglg Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  8260:set ovat. Telkkari on 46", ei näytä kauhean isolta genejen rinnalla.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2011
 14. tuplaturpo

  tuplaturpo Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.11.2006
  Viestejä:
  273
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei millään pahalla, mutta mitä suuremmat G:t, sitä järkyttävämmän näköiset :sick: Pienemmät mallit vielä sopivat johonkin kokoonpanoon, mutta nuo ovat jo rumat.

  Anteeksi :D
   
 15. Twist

  Twist Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.12.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotko kokemuksiasi 8260:sta. Ovat omalla harkintalistalla myös...
   
 16. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  lglg:lle rispektiä lankapuhelimesta.
   
 17. lglg

  lglg Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eihän noita kauniiksi voi parhaimmallakaan tahdolla sanoa, mutta WOW-faktori on hyvä, ne huomataan. Onhan silmä jo niihin tottunut.

  Kovasti olen ollut tyytyväinen, kuuntelen monipuolisesti musiikkia hip-hop:ista jazz:in kautta klassiseen, palvelevat hyvin, TV äänetkin saa uusia ulottuvuuksia. Parhaat laatikkokaiuttimet mitä olen kuullut (ei kauhean laaja kokemus, en ole hard core hifisti). Panelit ihmisäänellä vielä luonnollisemmat, katselin niitäkin, mutta kokonaisuus ratkaisi Genejen eduksi.

  Oikeastaan ainoa pettymys ollut AutoCAL:in toiminta, en ole vielä saanut tolkullisia asetuksia aikaiseksi automaatilla, nyt käytössä kiinteä "close to wall" asetus.
  Suht paha dippi vähän yli sadalla Hz:illä ja korostuma n. 50.
  Tarkoitus jatkaa tuon kanssa rimpuilua kunhan ehdin, uskon että käsin TrueRTA:n avulla säätämällä saa parhaan tuloksen. GLM:n ominaisuudet käsinsäätöön olemattomat.
   
 18. Muhku

  Muhku Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Köhköh, itsellä on 42" töllö ja kuvastasi luulin, että tuo sinun olisi ehkä jopa hieman omaani pienempi :D Kaiuttimien koko tosiaan vääristää..
   
 19. Attitude

  Attitude Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  DSP-sarjan kaiuttimien omistajilta kaivattas lisää kokemuksia? Autocalin tarkkuus? Analogisten Geneleccien säädössä olen itse käyttänyt säätöreferenssinä laadukkaita kuulokkeita ja pyrkinyt säätämään Genet kuulostamaan mahdollisimman lähelle kuulokkeita. Näin on päästy jo hyvään lopputulokseen ilman erillistä mittalaitteistoa. Mac Pro:lle 6010:en ja 5040 kaveriksi ulkoista äänikorttia kaivattaisi ja tähän olen kallistumassa : http://www.motu.com/products/motuaudio/microbook Mitä mieltä?

  Tuosta 8260:n ulkonäöstä, mielestäni muotoilun ja ulkonäön perusteella 8050/8250 Genelec on onnistunein malli.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2011
 20. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo se on kyllä totta, en tajua miksi noi G:t näyttää noin rumilta vaikkei periaattessa olekaan, vaikka silti ovatkin.:D

  lglg:lle rispektiä tosiaan varastohyllytelineistä, lankaluurista ja uutukaisesta tuoli-rahi-yhdistelmästä.:D

  Tässä kuva omista... Ei vaan, esimerkki että isokin jalustakaiutin voi olla hieno.:thumbsup:

  [​IMG]