Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

 1. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Telkun kuulokevahvistin varmaan toimii noin, kohinaa on ja melkoisesti.

  Itsekin tuota äänenvoimakkuussäätöä kaipailin ja siitä syystä jätin pc käyttöön 8020b:t. Toki tuohon olisi voinut passiivivaimentimen laittaa väliin.
   
 2. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 548
  Saadut tykkäykset:
  271
  Tuskin siinä mitään vikaa on - eiköhän kyse ole ihan televisiosi kuulokelähdön ominaisuudesta (ts. laadusta). Ei Genelecejä eikä mitään muitakaan laadukkaita aktiivikaiuttimia ole tarkoitettu kytkettäväksi noin. Mutta tokihan tuota tapahtuu ja jokainen tekee kaiuttimillaan mitä lystää, hyvä jos 8000:sten säädöt auttavat.
   
 3. EeroO

  EeroO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2014
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia neuvosta. Valitettavasti ei ole muita laitteita kuin ainoastaan TV ja siinä kiinni Apple-TV:n murikka.
   
 4. minktee

  minktee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2014
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei zipman !
  minulla on kolme M040 kankaan ympärillä seinäkiinnitysellä. itse tehdyt telineet kiinni vogelsin seinäkiinnikkeissä. M040:sten refleksiaukkohan aukeaa alaspäin, ja nyt nuo M040:sten alla ei ole mitään. Oisko parempi laittaa joku levy kaiuttimien alle? Rupesin miettiin että kun ne on suunniteltu pöytämalleiksi niin oiskohan sillä mitään vaikutusta? Helppohan tuohon on levyt leikata kiinnikkeisiin tarvittaessa. katso liitettä 2014-03-09 10.45.58.jpg
   
 5. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Nyt en ihan ymmärrä? Ainakin kuvassa sinulla on kaiuttimien alla jonkinlaiset levyt, jotka näyttävät jopa blokkaavan osan refleksiaukosta. Tuollainen sijoitus ei tee missään nimessä hyvää bassopään toistolle.

  M-sarjalaisia ei ole varta vasten suunniteltu pöytämalleiksi. Paras äänenlaatu saadaan "vapaassa" sijoituksessa, kun lähellä ei ole rajapintoja. Alaspäin aukeavat refleksiputket hengittävät marginaalisesti paremmin, kun alla ei ole mitään levyä. Selvästi kaiuttimen pohjaa suurempi pöytäpinta on sinällänsä ihan eri asia, koska sillä alkaa olla selvästi vaikutusta taajuusvasteeseen heijastumien takia.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2014
 6. minktee

  minktee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2014
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  katso liitettä 2014-03-10 17.13.18.jpg
  Niin nythän tuo kiinnityskehikko blokkaa vain tuon kaiuttimen edessä ja takana olevan refleksiaukon, mutta alaspäin nuo kaiuttimet ovat auki/hengittävät (koska tuo on kehikko rakennelma). Oletko sitä mieltä että parempi tulos olisi jos nuo refleksiaukotkin olisi auki eteen ja taakse, siinä tapauksessa täytyy miettiä vähän uudelleen tuota kiinnitystä. Olen pitänyt Bass leveliä -2db ja muut off. Mielestäni se on paras asetus tuolle systeemille.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2014
 7. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Ok, nyt selvisi. :) Tuollainen kehikko toimii hyvin, koska putket pääsevät hengittämään alaspäin. Ei ole tarvetta muuttaa.
   
 8. kelinci

  kelinci Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei olisin hankkimassa ensimmäisiä geneleccejä tv, elokuvat, musiikin kuuntelu ja pelaamiskäyttöön ja hinnan ja koon puolesta suunnitelmissa olisi valkoisena g two malli. Ja kysyisinkin nyt tätä mallia koskien että:

  - Onko näille olemassa valkoisena tyylikkäitä lattiajalustoja, mieluiten korkeussäädettävää mallia? Jos ei niin kannattaako mielestänne esim. mustia jalustoja lähteä maalaamaan/maalauttamaan?
  - Eroaako toisto miltä osin oleellisesti esim. G three/G one malleista jos käytössä on erillinen subwoofer ja jako on tehty 80hz kohdalla, kuunteluetäisyyden ollessa 2-3 m? Tila jossa kuunnellaan on n. 25m2 ja kerrostalo. Seinät betonia.
  - G two mallissa ei taida olla diskantin tason säätöä ollenkaan?? Voiko tulla jotain ongelmia tämän suhteen akustoimattomassa huoneessa?
  - kestääkö kaiutin hyvin seinän lähelle sijoittamista? Kaiutin tulisi oikeastaan ihan kiinni seinään omille jalustoilleen tv: n molemmille puolille...

  Vaihtoehtona olisi ilmeisesti sitten vanhempi 8020, mutta g two on kyllä tyylikkäämpi edestä :thumbsup: (toki hyvän toiston ehdoilla mennään ensisijaisesti).
  Kiitos jos joku näkee vaivaa vastata.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2014
 9. EeroO

  EeroO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2014
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin 5051A subbarin käytettynä (takuulapun mukaan hel/2014 ostettu). Ajatus oli käyttää ko. laitetta myös volyymin säätöön, koska mukana tuli kaukosäädin. Kajarit 8030 menee subbarin läpi. En saa kaukosäädintä mitenkään reagoimaan subbarin kanssa. Vaihdoin patterinkin ja mittasin, että on kunnossa. Onkohan jokin jekku, jota en ole älynnyt koittaa yhteyden herättämiseksi vai onko laatulaite sittenkin viallinen?
   
 10. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Kokeilitko tehdä ohjekirjan mukaisen paritusrituaalin kaukosäätimen ja kajarin välillä? Seuraavalla tavalla:
   
 11. EeroO

  EeroO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2014
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen moneen kertaan suorittanut ko. proseduurin. Laitoin kyselyn sarjanumeroineen Genelecille Iisalmeen, mutta se pulju ei ole vastannut sähköpostiini.
   
 12. aokarila

  aokarila Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2012
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä tuli kanssa vastaan sama ongelma, ja syyksi paljastui viallinen kaukosäädin. Sain toisen kaken ensin lainaan ostoliikkeestä, jolla homma pelitti. Vanhan palautus hoitui liikkeen kautta. Nappeja saa kyllä painaa tosissaan, että signaali menee läpi. Ei kovin laadukas tuntuma...
   
 13. EeroO

  EeroO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2014
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä itsekin hämmästelin kaukosäätimen laatuvaikutelmaa. Oletin, että ns. laatulaitteen mukana tulee myös laadukas kake, mutta ainakin näppäimet vaikuttavat saman tuntuisilta kuin DX:stä ostetussa 2 eur avainperäkaukkarissa. Lähetin uuden spostin Genelecin huoltoon torstaina. Katsotaan tuleeko sieltä mitään kommenttia tulevalla viikolla. Kauppa, josta ko. laite on ostettu sijaitsee Iisalmessa ja itse asun pääkaupunkiseudulla. Iisalmen kaupasta kehoitettiin ottamaan yhteyttä Helsingin huoltoon ja viemään laite sinne tarkastettavaksi.
   
 14. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Eikös se ole ihan vaan pelkkää plussaa, kun subbarin mukana yleensäkään tulee jonkinlainen kaukosäädin? Vieläpä sellainen erikoismalli, jolla säätyy koko järjestelmän volat? Ei taida olla ihan vakio-ominaisuuksia useimmissa markkinoilta löytyvissä bassopömpeleissä, hintaan katsomatta..

  Tuon kaukosäätimen ja volasäädön käyttäjät taitavat kuitenkin olla pienoisessa vähemmistössä, sillä mutulla arvailisin että varmaankin >90% järjestelmistä kytketään AV-vahvistimeen tai volasäädöllä varustettuun DAC:iin, jolloin säädöt tehdään sieltä käsin. Olisihan sekin typerää, jos 90% ostajista joutuisi maksamaan tuntuvaa ekstrahintaa alumiinibilletistä jyrsitystä kolmen napin premium-kaukosäätimestä vain yhden marginaaliryhmän tarpeiden vuoksi.. Nykyisessä kaukossa hyvää on RF-toiminta, eli säädintä ei tarvitse osoittaa mihinkään eikä subbarin tarvitse olla näkölinjalla.

  Ps. puhelimella soittaen tuo huollossa asiointi ja vikaantuneen tuotteen palautusohjeiden saaminen olisi hoitunut alle kahdessa minuutissa.
   
 15. EeroO

  EeroO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2014
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia soittineuvosta - homma hoituu kaken vaihdolla. Aina ei vaan ole aikaa päivällä soitella tai ei muista muun työn ohessa. Luulisi nykyaikana viestinnän onnistuvan sähköpostillakin - jotkut yritykset jopa näin haluavatkin - ei ole riippuvainen ajasta eikä paikasta.

  Jos niin kovin harvat kakea tarvitsevat, niin se voisi olla kunnollinen lisävaruste erikseen ostettavissa.
  RF:stä voi olla kahta mieltä. RF on todella hyvä, jos subbariin ei ole näköyhteyttä. Mutta IR-kaken käskyt voisi kopsata normaaliin yleiskakeen, jota myös TV tottelee = yksi kake hoitaa homman. Näin toimii mulla nyt, kun DAC:n jälkeen piti laittaa vahvistimen rumitus vol-säätöä varten. Kun saan subbarin kaken kuntoon, niin vahvarin voin siirtää takaisin varastoon maisemaa rumentamasta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2014
 16. hippa

  hippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.04.2006
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaken esilleotto uuden F2:n paketista oli aikamoinen antikliimaksi, hirvittävä tunnoton ja ruma susivehje. Meneeköhän tarkemmille kaukoidän kuluttajamarkkinoille läpi sama pask.?

  En edes odottanut yli tuhannen euron laitteen kaukosäätimeltä samaa laatutasoa, kuin vaikkapa sadan euron hintaisen AppleTV:n mukana tuleva kake on. Kuitenkin edes tuntumaltaan siedettävän olisin halunnut.

  Kaukosäädin säilyi ehjänä noin 2kk kunnes mykistyi, takuuseen uusi. Kaken rikkoutuessa äänenvoimakkuus jää viimeiseen asentoon, eikä sitä saane nollattua (maksimiin siis) mitenkään? Piuhat irti subbarista siis.

  RTF: ainakin minulla sekä ensimmäinen että tämä toinen kaukosäädin eivät suinkaan ole täysin huolettomia "suuntauksesta" , käsi pitää viedä kohti lattiaa, että käskyt menevät perille kun subi on hieman sohvan nurkan takana.

  Yleiskaket eivät toimi RF:llä.

  Puhelinhoito: montako kakea olet rikkonut, kun noin varma olet? Eipä toiminut minulla, ehkä huonoa tuuria. Sähköpostiin tuli kyllä vastaus palautusohjeineen ja uusi kake muutaman päivän viiveellä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2014
 17. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuota ei voi ilmeisesti yleistää :)

  Logitechilta taitaa löytyä ainakin 900,1100 ja ultimate mitkä ymmärtävät RF:n päälle, niillä hoituu tai sitten ei, kun ei ole kokemusta.
  Philipsin Prontosta taisi löytyä myös, en tiedä vieläkö Prontot ovat tuotannossa.
  Noista ainoa, jonka itse hyväksyisin päivittäiseen käyttöön on Logitech 900. Syy, näppäin asettelu.
   
 18. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 019
  Saadut tykkäykset:
  2
  Komppaan.

  Tuo on kyllä geneleciltä väärä paikka säästää. Onkos siellä iisalmella kotona ketään tuotepäälliikköä joka ymmärtää mikä se "tuote" noissa kattilasubbareissa on.
  .
   
 19. kelinci

  kelinci Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen nyt pähkäillyt asiaa ja päätynyt sellaiseen ratkaisuun että lähden etsimään vanhempaa 8020a/b/c mallia johtuen siitä että jostain käsittämättömästä syystä g two mallissa, joka on itsessään hieno kaiutin ulkoisesti, ei löydy säätöä diskantille :weep:. Mikähän järki tässäkin "uudistuksessa" mahtaa olla takana?
   
 20. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Oho niinpä näkyy, tuo on poistettu. Tosin en ole omien 8020b kanssa tuota säätöä ikinä kaivannut...