Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

 1. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ette kai te uolevit nyt oikeasti odottaneet muuta kuin HT-sarjan 2-teitten naamarikiillotusta 8000 -sarjan muotoon. ÄrrrCeemyass -homeriliittimellä, automatik virrankytkentäoptioilla ja pienillä mutta valtavilla homereille äärettömän tärkeillä kauneusleikkaus-meikkauksilla.
   
 2. Kalmari

  Kalmari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin vähän arvelinkin :|

  Eihän se olisi kannattavaa ilmoittaa uutta sarjaa äänellisesti paremmaksi ainakaan etukäteen. Lopettaisi vielä nykysen 8-sarjan myynnin kokonaan uusilta kotiteatteriharrastelijoilta niin parempaa ääntä hamuaville, kuin vanhemman sarjan alennusta odottavilta. Toisaalta kannattaahan sitä sanoa eroa olevan, että ei nyt ihan pelkän julkisivun kiillotukseksi mene. Tosin tuo G-sarjan käyminen yhteen 8-sarjan kanssa uumoilisi juurikaan muuttumattomaa soundia.
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Mistähän tämän keksit?
  "Uusi sarja" ei millään tavalla kilpaile edellisen pro-mallin kanssa, eikä tule vaikuttamaan sen hintaan millään tavalla. Laitteet on suunnattu täysin eri ryhmille. "Vanhat" edelleen äänitysstudioissa tarpeelliset XLR liittimelliset mallit eivät taatusti halpene mihinkään vain siksi, että samasta kajarista tulee huonommilla liittimillä ja erivärisillä virtaledeillä varustetut mallit kotikäyttäjille..

  Häh? :D
  Miksi ihmeessä kukaan haluaisi passiivikaiuttimen, kun samasta mallista on jo todistetusti vähintäänkin hyvin toimiva aktiiviversio olemassa?
   
 4. Kalmari

  Kalmari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo oli Zipmanille pieni koukku, jolla koitin kalastella lisää infoa uuden sarjan hintatienoosta ja vanhan mahdollisesta hintakehityksestä. Ohi meni.
   
 5. Kipee

  Kipee Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvat eivät siis tehneet oikeutta tälle muutokselle =)
   
 6. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ettei vaan Genelec ampuisi omaan jalkaan tuomalla monin osin huonompaa entisen rinnalle. Symbiania Symbianin perään ja tyhmiltä rahat pois.
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Spekulaatiota tietysti vielä tässä vaiheessa, mutta
  RCA-liittimet -> epävarmuus ja hämmennys vaadituista adaptereista poistuu. Hyvä asia.
  Automaattinen virta -> ei tarvitse enää kysellä täällä sadan sivun verran että mikä clasun jatkojohto olisi sopivin. Hyvä asia.
  Virtaledi pois kytkettävissä -> ei tarvitse enää käyttää sinitarraa. Hyvä asia.

  Elementit, suojapiirit, vahvistimet sekä suorituskyky ovat edelleen aivan samat kuin kokoa vastaavan 8xx0 mallin, kuten ne ovat "asennuskaiuttimien" 40x0 sarjassa sekä edesmenneessä 6020 muunnoksessa.
  Eräs mahdollinen muutos on suuntaimen kulmien aavistuksenomainen loiventuminen, joka voi levittää ääntä hiukan aiempaa leveämmälle, kuten joku voisi ehkä kotikuuntelussa toivoa. Toisaalta tuo "muutos" voikin johtua vain promokuvien studion valaistuksesta.. Koteloiden mitat noin muuten ovat tyystin ennallaan.

  Mikä näistä muuttuneista kohdista oli "monin osin huonompaa" entiseen verrattuna? Jos haluat/tarvitset XLR-liittimet, etkä halua kaiuttimien menevän nukkumaan omia aikojaan, niin 8xx0 sarjat säilyvät edelleen aivan normaalisti tuotannossa. Esim tuo RCA-liitin ei ole mikään automaattinen heikennys, vaan voi sopia kotikäyttöön erinomaisesti.
  Mikään ei viittaa suorituskyvyn tai minkään muunkaan seikan huonontuneen. Haluatko ehkä valottaa mistä tuollaisen käsityksen sait?
   
 8. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  No eihän nyt sentään. Onhan kotikäyttöön suunnatut rinnakkaismallit homereille viilatulla ominaisuussetillä olleet tuotannossa jo vaikka kuinka pitkään:

  http://www.genelec-ht.com/products/active-2-way/


  Noitten pro-veljet ovat saaneet kirveestä HT210:iä luk. ottamatta jo aikoja sitten. Tässä on nyt niiden seuraajat. G-analyytikkojen mukaan tämä oli täysin odotettu ja looginen G-julkistus.
  Hätähousut odottivat jotain mittamikissä näkymätön stealth-triaksiaalielementti nanokomposiittikotelossa -tyyppistä päivitystä, joten oli velvollisuuteni tulla muistuttamaan asiasta.
   
 9. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  jokos on speksejä? Kuvia ainakin G:n facebook profiilissa.
   
 10. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  G alkaa valmistaa passiivikaiuttimia suunnilleen samana päivänä, kun Kreikasta tulee maailman talouskasvun veturi. Ihme odotuksia...
   
 11. Cotson

  Cotson Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.05.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanhat passiivikaiuttimet saavat väistyä ja tilalle on tulossa Genelecit höystettynä jonkinlaisella DSP:llä. Käyttö 80% musiikkia (CD pyöritin ja FLAC tiedostot kotiserveriltä WD TV Livellä), 10% PS3/X360 pelejä ja 10% elokuvia (PS3/Blu-ray ja WD TV). Perus TV myös päällä paljon.
  Vahvistimena on Yamahan RX-V767 josta löytyy pre-outit ja subwooferina SVS PB-13 Ultra jossa kiinni AntiMode 8033. Huoneena 25-neliöinen harkkotalon olohuone jossa kuunteluetäisyys 3,5-4m.

  Olen pähkäillyt seuraavien vaihtoehtojen välillä:

  3x 8240 + GLM, myöhemmin taakse 2x 8130 tai 2x 8020

  + Kaikkien etukanavien taajuuskorjaus (myöhemmin ehkä myös taka)
  + GLM:n kanssa kikkailu
  + Mahdollisuus kaiuttimille asti digitaalisena kulkeviin signaaleihin jollain lisäpurkilla
  - ~1k€ kalliimpi hinta, vielä enemmän jos taakse 8130
  - 8130:aa ei taida saada valkoisena?
  - Tarvitseeko TVn/pelien/leffojen kanssa oikeasti taajuuskorjausta joka kanavalle?

  3x 8040 + Anti-Mode 2.0 Dual Core, myöhemmin taakse 2x 8020

  + DSP:n ollessa erillinen yksikkö mahdollinen päivittäminen helpompaa
  + Joitain laitteita saisi suoraan kiinni Anti-Modeen jolloin käytössä sen (ehkä) parempi DAC
  + Halvempi
  - Ei niin paljon kikkailumahdollisuuksia nyt ja jatkossa

  Perään vielä yleisempiä kysymyksiä:

  1. Voiko GLM:n purnukan ja 8240:ien välillä käyttää olemassaolevaa kotiverkkoa vai pitääkö niillä olle dedikoidut kaapelit?

  2. 8240 julkaistiin jo aika monta vuotta sitten, onko sen DSP + GLM edelleen täysin kilpailukelpoinen uudempien ratkaisujen kanssa?

  3. Takakaiuttimille on vedetty rakenteihin ~15m kaapelit perinteisellä 2x2,5mm kaiutinkaapelilla, voinko vain lyödä näihin RCA/XLR liittimet ja käyttää niitä vai onko odotettavissa ongelmia?

  4. Tuleekohan taajuuskorjattujen ja korjaamattomien kaiuttimien yhdistelmä kuulostamaan oudolta 5.1 toistossa? Keskikaiutin mietityttää eniten.

  Nyt kun kirjoitin nämä ylös alan kallistua 8040+AntiModen suuntaan... 8050 kolmikolla saisi hintaa lisää 1500€ mutta epäilen että äänenlaatuun tulisi dramaattisia muutoksia. Toistaalta kohta tulossa oleva G4 saattaa vielä sekoittaa pakkaa?

  Kaikenlaisia ehdotuksia ja huomioita otetaan mielenkiinnolla vastaan :)
   
 12. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ei valitettavasti onnistu. 8130 ei ole "täysiverinen" GLM-kaiutin, vaan kuuluu tyystin erilliseen GLM-SE eli "small environments" järjestelmään.
  8130 pääkaiuttimet toimivat vain 7261A subin kaverina.
   
 13. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan G niitä valmistanut. Ehkä aktiivikaiutin on todettu ammattiouolen vaatimukseksi ja myös taloudellisesti kannattavammaksi.

  Tosiassa, laadukasta vahvistimesta riisuttua passiivikaiutinta kokeilisin jos sen hinta olisi linjassaan. Nykyisellään kokemuksieni mukaan aktiivisuus ei tuo mitään kuultavaa etua, säädöillä en ter mitään koska kaiuttimet pitää muutenkin valita akustisesti huoneeseen sopiviksi.
   
 14. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  1. Mmmitä? Sinähän kuulet äänellisiä eroja vahvistimissa ja kaapeleissa, kenties myös kaiutinjalustoissa ja laiteräkeissäkin. Mutta sitten siitä et huomaa mitään etua saavutetun, että vahvistinta suunniteltaessa on tarkalleen tiedetty, millaista kaiutinta sillä ajetaan? En tietenkään väheksy erillisiä vahvistimia sinänsä, mutta huonosti on asiat, jos vahvistimen kykyjä suunniteltessa tarkasta tiedosta kaiuttimesta ei ole apua. Enkä nyt viittaa äänellisiin eroihin, vaan siihen, että se vahvistin varmasti riittää ja toimii.

  2. Ja sillä, että jos vaikka hyvin käy, että G:n kaiuttimella pääsee tosi lähelle sopivaa ja säädöillä maaliin ei ole mitään arvoa, kun mieluummin toteaa, että "close, but no cigar" ja vie lähes täydellisen kaiuttimen takaisin liikkeeseen ja alkaa etsiä uutta? Fiktiivisenä esimerkkinä, oletetaan, että G:n malli X olisi lähes täydellinen tilaan Y, mutta diskantti on ripauksen korostunut ja basso samoin. Ei ongelmaa, naksautellaan dippikytkimiä takaa ja ongelma on hyvin käydessä poistunut kokonaan. Sen sijaan säätöjä omaamattoman kaiuttimen olisit saanut roudata takaisin tai tyytyä ongelmalliseen toistoon. Miten ihmeessä jälkimmäinen on parempi?? Tai ensimmäinen merkityksen.

  Sä et vaan tykkää Genelecistä, koska niiden (kotikäyttöön järkevän hintaisesta) mallistosta ei löydy isoja lattiakaiuttimia.
  :D
   
 15. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Älä nyt höpäjä. Kunnon vahvistin ajaa tavan passiivikaiuttimia. Aktiivikaiuttimien vahvistin lukittu valinnassa tasolle X.
  Koekuunteluin en ole kuulluut aktiivisuudessa mitään ylivertaista paremmuutta.

  2. Täydellistä kaiutinta tai toistoa ei ole. Aina voidaan jossitella.

  Voisin vaikka tykätäkin jos esim. 700€ saisi ~7" elementillä olevan jämerän toistimen kuten monilta muilta saa.
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  ...ja niillä muilla siihen hintaan ei kuulu vahvistin.
   
 17. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kun ei ole siihen tarvetta.
   
 18. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinä et ole ikinä käyttänyt Genelecciä kotonasi kunnon koekuuntelussa. Tuskin olet kunnolla istunut alas kuuntelemaan niitä missään. Yllätäppä minut ja kerro että olen väärässä.


  Sinä et ole ikinä suorittanut yhtään oikeaa huonevastemittauta kopperossasi, todellisista säätöä vaativista toisto-ongelmistasi et tiedä mutua enempää mitään. Yllätäppä minut ja kerro että olen väärässä.
   
 19. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen käyttänyt yhdesti 8030:t kotona, kuullut pari muuta kaverien kotioloissa. Jopa 1031 on kuultu "kovassa" setissä joka jätti kylmäksi, valitettavasti.

  Huonevastemittaukset eivät ole toinen nimeni, koskaan olleetkaan. Kopperossa en ole 15 vuoteen asunut.

  Kuinka moneen kertaan sinä olet haukkunut ja arvostellut muita kaiutinta merkkejä täysin ilman omakohtaista kokemusta? Yllättäppä minut ja sano ettet muka koskaan! ;)
   
 20. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voidaanko siis sanoa, että kaikki testit ja kuuntelut jossa Genelec ei ole voittaja, ovat jollain tavalla epäonnistuneita?