Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  51
  Objektiivisuudessa on kyllä raapaistu vain pintaa, kun lähdetään vaikka siitä miten suomalaiset ovat kirjoittaneet omasta historiastaan ja mikä heidän ymmärrys siitä vieläkään on. Milloin ruotsalaiset ja venäläiset tekevät tiliä siitä riistosta mitä he ovat suomalaisille tehneet? Entä naurettava tarina ”Ruotsi-Suomi” nimisestä valtiosta. Milloin kerrotaan ihan tosissaan, että Suomi oikeasti hävisi toisen maailmansodan ja oli NL:n satelliitti aina sen sortumiseen saakka.

  Teemu Keskisarja on puhunut suomalaisten orjuudesta: ”Keskisarjan mukaan Suomesta vietiin Suuren Pohjan sodan aikana orjia Venäjälle suhteessa väkilukuun enemmän kuin monista Afrikan alueista Amerikkoihin. Keskisarjan siteeraamien Vilkunan lukemien mukaan Suomesta siepattiin isonvihan aikana 5 prosentin osuus väestöstä orjiksi.”

  Minulle on jäänyt kuva 90-00 ajan koulukirjoista, että elämä näiden naapurien kanssa olisi ollut paljon hilpeämpää… Toivottavasti nykyään asioista kerrotaan koulukirjoissa siten kuten ne ovat olleet. Jostain syystä kumminkin epäilen tätä.
   
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 080
  Saadut tykkäykset:
  818
  Tässä on nyt päästy siihen pisteeseen, että tuskin on tarpeen jatkaa väittelyä.
  Se, mitä alunperin halusin vain todeta oli, että Got ei ole realistinen kuvaus keskiajasta ja sen ajan sotimisesta, vaikka sekä kirjailija ja sarjan tekijät niin väittävät, on ilmeisesti asia josta olemme yhtä mieltä. Joten annetaanpas väittelyn olla.

  Acoupin kirjoittajasta en tiedä, että onko hän vasemmistolainen vai mikä. En yleensä lähde ihmisiä tuomitsemaan heidän poliittisen mielipiteensä mukaan (jos vain järkevissä rajoissa ollaan). Mielestäni on vain erittäin mielenkiintoista lukea noista kirjojen ja sarjan eroista oikeaan elämään. Enkä ole itse huomannut mitään värittymistä vasempaan suuntaan. Noita kirjoituksiahan ei ole pakko lukea, jos ne pahoittavat jonkun mielen. (edit: mielenkiintoisesti minulle alunperin suositteli blogia hyvä ystäväni, joka on todella paljon oikealle kääntynyt poliittisesti, mutta tykkää blogista niin paljon, että suosittelee sitä muillekin. Paradoksi?)

  Pahoittelen alla olevaa offtopikkia enkä tästäkään enempää kirjoita:
  Mainitsin tuon Spartan ja Pohjois-korean. Aiheesta en voi sanoa muuta kuin, että kannattaa lukea (avoimin mielin, että ei ole se oma mieli jollain tavalla valmiiksi värittynyt...) seitsemänosainen blogikirjoitus ja sitten kertoa oma mielipiteensä. Jos aiheesta enemmän haluaa keskustelua, niin ehkä sitten omassa ketjussaan:

  https://acoup.blog/2019/08/16/collections-this-isnt-sparta-part-i-spartan-school/

  Viimeisestä osasta poimittu:
  Sparta was – if you will permit the comparison – an ancient North Korea. An over-militarized, paranoid state which was able only to protect its own systems of internal brutality and which added only oppression to the sum of the human experience. Little more than an extraordinarily effective prison, metastasized to the level of a state. There is nothing of redeeming value here.
   
 3. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 154
  Saadut tykkäykset:
  793
  Luin tuon ensimmäisen Sparta jutun ja varmaan luen loputkin.
  Mutta kyllä Matti on oikeassa. Todella asenteellista tekstiä. Ei edes mitään 2000-luvun juttua vaan jotain 2020 #metoo anteeksi pyytelyä.

  Mielestäni Spartaa tai mitään muutakaan historiallista juttua voi katsoa vain meidän 2020-luvun silmillä. Ei täälläkään sivistyksen kehdossa Euroopassa niin hienosti ole mennyt kuin ehkä viime vuosina ja noi nuoremmat valtiot vielä kipuilevat kovasti päästäkseen meidän tasoiseen tasa-arvoon.
  Eikös se Ranskakin ollut täynnä poikia raiskaavia pappeja ihan vähän aikaa sitten?

  Sitä Spartaa pitäisi verrata muihin sen ajan valtioihin ja ylipäätänsä oloihin maailmassa siihen aikaan. Veikkaan, että ei ollut kivaa kellään. Eiköhän kaikki valtiot olleet siihen aikaan vähän kuin Pohjois-Korea ja seksistä ei kannata edes puhua, kun nykyisin on niin erilainen käsitys kuin vaan voi olla.
   
 4. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 643
  Saadut tykkäykset:
  116
  No joo, olihan tuo 4k-boksin kuva ihan jees. 1-3 kaudet eivät ole ns. oikeaa 4k:ta, muutettu fullhd (koska kuvattu fullhd:na) resoluutiosta 4k:ksi, mutta silti näytti hyvältä. Saa nähdä, kunhan pääsee 4. kauteen, että huomaako kuvassa eroa 1-3 kauteen, koska siitä eteenpäin kuvattu paremmilla kameroilla...niin ja hyvältähän tuo maistui, kun nyt toista kertaa katselee...
   
 5. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  98
  ^ Onko näissä 4k versioissa parannettu CGItä joka ainakin loppukausilla oli ajoittain todella kökköä. Esim pimeässä lohikäärmeen ympärillä oli sellainen vaaleampi kohta.
   
 6. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  772
  Saadut tykkäykset:
  122
  Ei ole paranneltu.
   
  Snafu68 tykkää tästä.
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 154
  Saadut tykkäykset:
  793
  Tämä on TV-sarjoissa niin harvinaista, että melkein ei kannata edes kysyä. Olisko TOS ja TNG ainoat koskaan, missä on tehty efektejä uudestaan? Siis jos jotain pieniä korjauksia ei oteta huomioon, vaan koko kauden/sarjan efektit kuvattu/tehty uudelleen?
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 080
  Saadut tykkäykset:
  818
  Mites vanhat tähtien sodat? :D

  Mutta oletteko muuten olleet 4k-versioon tyytyväisiä? Kyllähän tämä pitänee jossain vaiheessa taas katsoa uusiksi muutamasta paskasta kohtauksesta ja ryssistystä loppujuonesta huolimatta.
   
 9. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  772
  Saadut tykkäykset:
  122
  Ai onko niistäkin vanhoja tv-sarjoja ? :p
   
 10. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  772
  Saadut tykkäykset:
  122
  Mutta joo takaisin aiheeseen. Ihan tyytyväinen olen olut 4K-versioihin. Alkupään kausilla nyt ei resoluutiota ole sen enempää mutta Dolby Vision tuo jonkin verran parannusta kuvaan.
   
  nepa tykkää tästä.
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 154
  Saadut tykkäykset:
  793
  Taas on mennyt vuosi. Ei näy Winds of Winter kirjaa missään. Fire & Blood suomennos on yhtä jumissa. Jotenkin on fiilis, että tuo Fire & Blood TV-sarjakin ehtii päätös jaksoon ennen kuin saadaan Winds of Winter tai toinen osa tuohon kirjaan, josta TV-sarja ammentaa juonensa. Ehkä alkaa kauhea vääntö, että olipas paska sarja ja surkea lopetus heti, kun mentiin Martinin julkaiseman kirjan edelle:D

  No, tuo GoT UHD olisi voinut olla käyttäjä ystävällisempi. Ei ole Season Playtä, joudut valitsemaan suomitekstit ja Atmoksen joka kerta, kun aloitat uudelleen. Mutta silmkarkkia on tarjolla kymmenien miljoonien taalojen edestä. Varmasti katsotaan kolmannen kerran, kuhan aikaa on taas hetki vierähtänyt.