Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  13
  4,5/5 ei mulla muuta.
   
 2. rss

  rss Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  341
  Saadut tykkäykset:
  10
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 824
  Saadut tykkäykset:
  367


  Komee veto! :)
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 011
  Saadut tykkäykset:
  344
  Omalla tavallaan tykkäsin 4/5. Mielestäni tämä kausi oli juuri lopetus. Edellinen vielä kierteli viemärin ympärillä ja nyt lopetetiin.
  Jos katsoo sarjan putkeen niin varmaan aukeaa paremmin?
  En taida ymmärrätää näitä valittajia. Ei mennyt kuten toivoit?
  Minäkin toivoin, että lohikäärme olisi tunnistanut Jonin Targaryeniksi ja sitten koko valtakunnassa kaikilla olisi hyvin....
  Mutta, GoT maailmassa voin elää tämän kanssa. Tetysti ehkä Serseikin olisi ollut parempi kuin joku 3 silmäinen korppi.
   
  Hege tykkää tästä.
 5. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 289
  Saadut tykkäykset:
  56
  No mutta eikös tämä ole toteutunut jo aiemmin, ei muuten olisi antanut Jonin lentää itsellään ja toisaalta olisi polttanut lopussa tuhkaksi...
   
  tpi tykkää tästä.
 6. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  64
  Tuskinpa kukaan pelkästään tuon takia valittaa tästä kaudesta. GoTissa nyt ei mennyt moni muukaan asia kuten moni varmasti toivoi sarjan aiemmilla kausilla. Tästä todisteena on mm. jaksot Baelor (Ned Starkin teloitus) Rains of Castamere (Red Wedding) ja The Mountain and the Viper (Oberynin pää räjähtää). Mm. IMDb-arvosanoja kun katsoo, niin kaikilla näillä jaksoilla on todella kovat arvosanat ja ainakin Rains of Castamerea taidetaan yleisesti pitää yhtenä sarjan parhaista jaksoista.

  Sarjan lopputulos ei ollut itselleni monellakaan tapaa toki mieluisa, mutta enemmän tuossa on kyse siitä, että koko kauden ja päätösjakson toteutus oli yksinkertaisesti surkeaa. Esim. Bran valittiin kuninkaaksi, koska hänellä "oli paras tarina". Eh? Eikö Jonin tarina olisi ollut vähän joka asteella parempi muutenkin? Todellinen kruununperijä, jonka henkilöllisyys oli ollut piilotettuna yli parin vuosikymmenen ajan, heräsi kuolleista, yhdisti villit pohjoisen väen kanssa sekä pohjoisen väen Danyn joukkojen kanssa kuolleiden armeijaa vastaan, ratsasti lohikäärmeellä yms. Muutenkin koko lordien huippukokous päätösjaksossa oli kokonaisuudessaan lähinnä myötähäpeää aiheuttava kohtaus kaikessa typeryydessään. Miksei myöskään ketkään muut vaatineet itsenäisyyttä Sansan lisäksi, kun helpostipa tuo näkyi onnistuvan?

  Muita kiirehdittyjä asioita kaudella oli mm. Danyn flippaaminen. Joo, tuota oli pohjustettu aiemmin, että Dany on julma vihollisiaan kohtaan ja tarvittaessa telottaa näitä aika helposti, mutta tuo että systemaattisesti polttaa elävältä tuhansittain viattomia sivullisia, mukaanlukien naisia ja lapsia? Tuo oli yhtä tökerösti, ellei jopa tökerömmin toteutettu mitä Anakin Skywalkerin yhtäkkinen muuttuminen jedistä lapsimurhaajaksi Star Wars Episode III:ssa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019
  tpi tykkää tästä.
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 568
  Saadut tykkäykset:
  384
  Mun mielestä tuo oli hyvä sekoaminen ja sopi hyvin hullun kuninkaan perintöön. Danyllä oli huonommat geenit kuin Jonilla.

  Nyt vasta sain katsottua sarjan päätökseen. imdb:n huonot arvosanat lienevät juuri siksi, kun Danyn olisi pitänyt olla kiltti ja ihku. Hyvä päätös sarjalle. Mutta ei tämä ole kirjojen ohittamisen jälkeen mennyt kuin alaspäin. Ihan liikaa tavaraa tungetaan kausiin ja jaksoihin eikä isotkaan jutut enää tunnu kovin isoille.

  Kirjoissa ihmisten henkilökohtaiset kohtalot ovat myös isossa asemassa, kuten olivat myös, kun sarja seurasi kirjaa. Nyt ihmiset ovat vain osa isoa juonta ja vain muutaman henkilön oma tarina on kiinnostava.

  Samaten isoja ja vaikuttavia kohtauksia on tullut sen verran, että mikään ei oikeastaan tunnu miltään. Kuninkaansataman polttaminen oli isompi juttu kuin Danyn kuolema.

  Aiemmin sarjassa monet isot asiat, kuten juuri yllä mainitut Starkin teloitus, punaiset häät ja Joffreyn kuolema olivat isoja ja merkittäviä kohtauksia, joissa katsojalla oli tunne mukana. Eikä mielestäni kyse ole niihin tottumisestakaan, koska kyllä niitä kuitenkin oli melko paljon sarjan alussa ja kirjoissakin. Mutta sarja muuttui loppua kohden hektisemmäksi, toiminnallisemmaksi ja yhteys hahmoihin katosi.

  Viimeisen kauden tapahtumien määrä olisi vienyt kolminkertaisen ajan aiemmin ja mukana olisi ollut sivujuonia ja tarkempia henkilökuvauksia.

  Nyt viimeinen kausi rynnättiin läpi liian nopeasti.

  Enpä oikein tiedä. Ei lopetus yhtään huono ollut, mutta eipä tämä ole enää 2-3 kauteen ollut tavallista hollywood-sarjaa kummempi. Pidin kahden viimeisen jakson ratkaisuista. Ja oikeastaan ilman niitä sarja olisi lässähtänyt aika pahasti. Vaikea kuvitella mitään Cersei vs. Dany -taistelua, jonka Dany olisi voittanut. Se olisi ollut liian kliseistä. Joten hyvään paikkaan saivat tehtyä pienen parannuksen.

  HBO:n palvelussa oleva dokumentti sarjan tekemisestä on parempi kuin sarjan vika kausi.

  Jos ne kirjat saisi joskus. Huoh. Vaan taitaa kirjailija kuolla ensin.
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 011
  Saadut tykkäykset:
  344
  Ajattelin katsoa alusta loppuun, kun ilmestyy UHD koko sarjasta. Varmaan saa paremman kuvan miten se lopulta päätettiin.

  Itse olen tällä hetkellä tyytyväisten puolella. Joku päätös saatiin. Oli Martin päätös, joten kukaan ei saanut mitä halusi.

  Kirjat on taas vituttanut enemmän kuin striimauksen voitto. Laita nyt edes se seuraava Winds of Winter painoon! Viimeistä kirjaa me vain kuvitelmissa odotamme, kuten Jeesuksen toista tulemista.
   
  nepa tykkää tästä.
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 568
  Saadut tykkäykset:
  384
  Jeesuksille ihan sama, kunhan vain perkele noita kirjoja saisi!
   
 10. bohol

  bohol Active Member

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 070
  Saadut tykkäykset:
  19
  Sarja alkoi 3,5/ 5 tähdellä
  Mutta loppui 2/5 tähdellä

  Ei kummoinen tekele.
   
  nepa tykkää tästä.
 11. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  163
  Sarja alkoi 5/5 tähdellä
  Mutta loppui 4/5 tähdellä

  Oikein hyvä tekele.
   
  TuK ja Professional tykkäävät tästä.
 12. Anathor

  Anathor Active Member

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  898
  Saadut tykkäykset:
  40
  Pari viimeistä kautta hirveetä kuraa ja 8. kausi oli nolo lopetus. Pidin tästä alunperin mutta viimeisten kausien taso kyllä pisti miettimään mitä ihmettä te muut tässä näette.
  Tais olla vitoskauden jälkeen kun alkoi selvä alamäki. Ei todellakaan parasta ikinä (kuten jotkut höppänät huutelevat).
  Ihan hyvin sarja alkoi mutta hohhoijaa, jää todella kauas HBO:n parhaimmista sarjoista (kuten esim. The Sopranos, The Wire tai Six Feet Under).
   
 13. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  930
  Saadut tykkäykset:
  56
  Vitoskaudella tais ne kirjat jäädä jälkeen niin sen näkee selvästi. Ei kyllä tämä hehkutettu eeppisyys näin jälkikäteen todellakaan oikein aukea kun valtaosalle tämän sarjan katsominen taisi alkaa juuri tuolloin vitoskauden aikoihin.
   
 14. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mihin tällainen väite perustuu?
   
 15. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 314
  Saadut tykkäykset:
  56
  https://www.forbes.com/sites/danafeldman/2019/04/11/game-of-thrones-by-the-numbers/#5cee59751685

  "Many shows suffer audience fatigue over the seasons. Not Game of Thrones! Here is the U.S. viewership for each season, and as you can see, the audience grew exponentially with each passing year. Season one had an average of 9.3 million, season two had 11.6 million, season three had 14.4 million, season four had 19.1 million, season five had 20.2 million, season six had 25.7 million and season seven had 32.8 million."

  Voi tolla jotain perää olla. Taispa olla 5 tai 6 kausi kun itsekin alko tätä tuijottaa :). Monta kertaa yritti alottaa ympäristön paineesta, muttei haukannut mukaansa. No sittenhän se parin jakson jälkeen otti ja puraisi.
   
 16. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  No en noilla lukemilla kyllä sanoisi, että valtaosa aloitti sarjan katsomisen 5. kaudella. Toki katsojaluvut kasvavat kausi kaudelta, mutta esim. 4. ja 5. käytännössä identtiset.

  Lisäksi en ymmärrä, miksi joku aloittaisi Game of Thrones’in tapaisen jatkuvajuonisen (kausiltaan rajoitetun) sarjan katsomisen puolesta välistä. Joskus aiemmin, kun oltiin tv-lähetysten varassa näin olisi ollut pakko tehdä, mutta nykyään, kun kaikki aiemmat kaudet ovat saatavilla, en ymmärrä miksi ei aloittaisi alusta kiinnostuksen herätessä. Sarja on monimutkainen, joten vain kuvitella miten hankalaa siihen on päästä sisään kesken kaiken.
   
 17. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  930
  Saadut tykkäykset:
  56
  Ihan siksi koska sarjasta tuli ilmiö suhteellisen myöhään ja nopeasti. Sitä myötä moni aloitti sarjan katsomisen myöhässä, varmaankin toki alusta asti kirien sitten kiinni ns. reaaliaikaan.

  Pelkästään suomalaisissa iltapaskoissa alkoi sarjan näyttelijöistä koostuvien lööppien ja jakson juttujen käsittely tuossa puolen välin jälkeen.
   
 18. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  Minäkin ajattelisin, että myöhemmin aloittaneet aloittivat katselun kuitenkin 1. kaudesta.

  Miten sarjan ’hehkutetun eeppisyyden’ aukeaminen on riippuvainen siitä, minkä kauden kohdalla sarjan katsomisen on aloittanut? Jos siis on ekasta kaudesta kuitenkin aloittanut. En vaan saa kiinni tuosta lainauksen väitteestä, mutta eipä tuolla kyllä toisaalta ole väliäkään.
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 011
  Saadut tykkäykset:
  344
  Jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia...
   
  Crockett tykkää tästä.
 20. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 314
  Saadut tykkäykset:
  56
  No shit Sherlock. Jos katsos katsojalukuja kutoskaudesta eteenpäin, niin siellä näkyy juurikin suht koht kovia kasvulukuja katsojamäärissä. Vitoskaudesta pompataan jo viisi miljoonaa ylöspäin ja seiskalla on jo noin 12 miljoonaa katsojaa enemmän kuin vitoskaudella. Et voi tuijottaa pelkästään vitoskauden katsojalukuja, vaan siitä seuraavia kausia, jos pohditaan, milloin sarja on saanut lisää katsojia...