Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  @Snafu68Laitoin vielä palautetta ja kyselyä HBO:lle että miten voi olla Telian puolella parempi kuvanlaatu, takaisin tuli melko pyöreä perusvastaus:

  Tuohon sitten vastasin että moni on kiinnostunut tietämään tietoja datasta ym. mutta taasen erittäin pyöreä vastaus:

   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019
 2. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 562
  Saadut tykkäykset:
  194
  Arya olisi niin itsestäänselvä valinta, että odotan, että todellisuudessa ratkaisu on jokin muu. Ja tosiaan sitten Aryalle tulisi turhan suuri sankarirooli.
   
 3. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Pakko sanoa että vaikka ruikutusta on varmasti netti täynnä, niin ei tossa nyt oikein mikään isosti "pieleen" mennyt. 8 kausi oli ihan ok, jakso 2 erinomainen ja 5&6 ihan ansiokkaita lopetuksia. Se on monesti helpompi kirjoittaa draamaan eeppisiä hetkiä ilman että ne päättää lopullisesti mitään. Nyt oli lopullisten päätösten aika kaikelle. Minä tykkäsin lopusta vaikka
  siirappia ja hyvin ristiriitaisia ratkaisuja siinä olikin. Aryan tarina antaa mahdollisuuden vaikka mille spinoffeille, varmasti sen takia valittu. Jon:n lähtö muurilta kohti Pohjoista villien kanssa sai melkein tipan silmään. Se melkein antaa anteeksi monta reikää kässärissä. Ja pakolliset hassuttelut jossa Bronn on kirstunvartija, että eikö yhtään talousoppinutta ollut hengissä?
   
  Hege tykkää tästä.
 4. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Hyvä mieli tästä jäi, hieno sarja :)
   
  koomikko, Hege ja sokka tykkäävät tästä.
 5. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  No joo, kun tätä katsoo kokonaisuutena alusta alkaen, niin kyllä tämä jää plussalle. Ja kuten edellä mainittuna, niin käsikirjoittajien on varmasti vaikeata jossain vaiheessa "hypätä kelkkaan ohjaajaksi" ja ruveta tekemään kirjoista erillään olevaa kässäriä. Viimeiset kaudet olisi ihan hyvin voinut kuvata kymmenen jaksoissa kuten aiemmatkin, niin kiire joka imo pilasi paljon loppukausia olisi jäänyt ehkä pois jakerronta olisi ollut enempi alkukausien tyyppistä.

  Vähän sellainen disneymäinen kaikille hyvä mieli, paha saa palkkansa ja iso kyynel-loppu, mutta kuinka muuten tätä sitten olisi voinut lopettaa ?

  Että sellaiset kahdeksan kautta, what next o_O
   
 6. Kese1

  Kese1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2012
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  4
  Paitsi Disneyn lopuissa ei taittu murhata polttaen tuhansia ihmisiä? ;)
   
 7. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  https://www.imdb.com/title/tt6027920/reviews?ref_=tt_urv

  Pikkaisen on suhteellisuudentaju kateissa jos vakavissaan klikkailee 1/10 arvosanoja IMDB:ssä. Vika jaksohan oli visuaalisuudessaankin todella upea. Että vaikkei nyt ihan loppuratkaisuista pitäisikään niin 1/10- huhhuh kun joillain on pipo kireällä.
   
  Hege tykkää tästä.
 8. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 015
  Saadut tykkäykset:
  95
  Koko sarjan tasoon nähden tämä viimeinen kausi oli riman alitus ja surkea. HBO tarjosi tekijöille lisää rahaa että saadaan enemmän jaksoja joten en ymmärrä tämän pääkaksikon päätöstä tehdä hutaistu ja typistetty päätöskausi paskoilla juonenkäänteillä.

  Todella surkea lopetus sarjalle :(
   
 9. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  "ei vielä"

  o_O
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 646
  Saadut tykkäykset:
  171
  Lopetus oli periaatteessa tyydyttävä, mutta näiden jälkimmäisten kausien kirous on tuntunut olevan se, että siinä missä ennen pelattaan shakkia, niin nyt pelattiin huomattavasti yksinkertaisempaa ja suoraviivaisempaa tammea. En ollut varma myöskään huumorin käytöstä peilaten jakson dramatiikkaan ja esimerkiksi
  Samwellin saamat räkänaurut visionäärisestä ehdotuksesta yleiseen äänioikeuteen
  tuntuivat kovin irralliselta kaikessa itseironisuudessaan. Parasta antia oli ehdottomasti
  Danyn viimeiset hetken elossa, sillä visuaalisuus oli kerrassaan upeaa ja rautaistuimen sulatuskin tuntui kaikin puolin sopivalta.
  Pidin myös hallitsijavalinnasta sekä Jonin lopusta.
   
 11. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 379
  Saadut tykkäykset:
  28
  Mitennii ei vielä? Olihan tuossa juuri viime vuonna Disneyn elokuva, jonka lopussa tapettiin puolet koko universumin elollisista eliöistä.
   
 12. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 692
  Saadut tykkäykset:
  294
  Mun mielestä oli ihan hyvä päätös. Ei tuosta parempaa varmaan olisi saanut.
   
  Hege tykkää tästä.
 13. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  ^^juuh, meinasin tv-puolta.

  Lohikäärmeen sulatellessa
  rautatuolia ajattelin, että se valuu sulana Danyn päälle niinkuin veljensä "kruunauksessa".
  Se oli kyllä yksi karun komediallisimpia lähtöjä ikinä: sulaa kultaa päähän ja maahan kaatuessa BONK!
   
  sokka tykkää tästä.
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 646
  Saadut tykkäykset:
  171
  Koin senkin hieman töksähteleväksi kerronnan kannalta, että
  kaikille tuli tietoon Jonin puukottaneen Danya. Tekohan tapahtui ilman todistajia ja kun lohikäärme vielä hävitti todistusaineiston, niin Jon olisi voinut sanoa, että Dany päätti lähteä lennolle. Se oletushan tässä lienee, että Jon kertoi kaikille totuuden, koska on niin rehti. Toisaalta hän sitten kuitenkin jatkoi oikean henkilöllisyytensä pitämistä salassa kansalta. Onhan tuokin aikamoista valehtelua ajatellen, että kuningas on kansaa varten, jolloin olisi Jonin velvollisuus antaa kansalle mahdollisuus tukea oikeutettua periää.
  Toki tämän kautta päästiin monenkin hahmon kannalta runollisen sopivaan lopputulokseen, mutta ei tuo kerronallisesti oikein luontevalta tunnu.
   
 15. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  No sieltähän tuli sellainen aika mitäänsanomaton ja turvallinen lopetus sarjalle, joka ei tule jäämään ainakaan allekirjoittaneen mieleen mitenkään isosti raksuttamaan. Ei nyt mikään megaluokan pettymyskään, mutta aivan liian siisti ja harmiton tuollaisen massiivisen seikkailutarinan viimeiseksi luvuksi siltikin. Luvattua katkeransuloisuutta oli kyllä tarjolla, mutta itselläni ei kyllä noussut tunteisiin oikeastaan missään vaiheessa. Asian ollessa näin tulee sarja jäämään ainakin omalta osaltani sellaiseen tilaan, että sen uudelleenkatseluarvo positioituu lopulta aika pieneksi. Viimeisten kausien epäonnistuminen tarinankerronnaltaan tietenkin sinä suurimpana syynä, että miksi näin.

  Parhaimmillaan sarja oli toki mitä hienointa viihdettä, jonka yllättävistä käänteistä ja rosoisesta maailmankuvasta sen värikkäine hahmoineen sai kyllä suunnattoman paljon nautintoa ja pähkäiltävää. Niitä aikoja kelpaakin muistella, vaikka tämä loppu nyt jättääkin aika karvaan maun ainakin joksikin aikaa mieleen. Kiiltävä oli tuolloin haarniskasi ja myös ylpeyttä sen kantamisesta kunniakkaasti. Lopussa tuli iskua haarniskaan, melkeinpä kohtalokasta sellaista.
   
  Vole tykkää tästä.
 16. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Jos varsinkin osa tämän kauden jaksoista aiheutti tunteita negatiivisessa mielessä niin päätösjakso ei oikein tuntunut miltään suuntaan tai toiseen. Pieni helpotuksen tunne, että se on ohi. Ei ole olo, että elämässä olisi jokin tyhjä aukko, koska kirjasarja on vielä kesken ja siitä löytyy iloa.

  Totta kai päätösjaksossa oli perushölmöilyjä, jotka jää mietityttämään esimerkiksi miksi Bronnista tehtiin kirstunhaltija, kun hänen kykynsä siihen ovat varmasti olemattomat? Lähinnä varmaan haluttiin joku tuttu naama sinne, kun ei voinut ketään nimetöntä hahmoa siihen nimittää. Mietin kanssa, että mikseivät muut valtakunnat halunneet itsenäisyyttä, yhtälailla ne ovat olleet tuhansia vuosia itsenäisiä niin kuin Pohjoinen. Niillä ei nähtävästi ollut yhtä fiksua johtajaa kuin Sansa... Tuo uusi hallinto ei myöskään "rikkonut pyörää", jos uusi hallitsija valitaan johtavien sukujen joukosta. Joku suursuvun jäsenistä pääsee valtaan ja luokkajako jaloveristen ja peruspopulan välillä on ja pysyy. Hyvä, että luopuivat perinnöllisestä vallasta, koska hyvän hallitsijankin lapsi voi olla mulkku, mutta mitä jos yhdessä valittu kuningas on mulkku tai muuttuu sellaiseksi? Varmaan mietin tätä liian pitkälle, mutta en ole ihan varma, että muuttuiko juuri mikään tuolla ratkaisulla. Voisin tähän listata varmasti pari sataa muuta kysymystä, mutta ei kannata.

  Haalea fiilis jäi ja jos katson sarjaa joku kerta tämän jälkeen uudestaan niin tiedän vaan, että neljännen kauden jälkeen taso alkaa laskemaan hurjasti, mikä ei varmasti lisää intoa jatkaa katsomista. Martinilta kuulema pitäisi nyt viimeisen jakson jälkeen olla luvassa päivitystä seuraavan kirjan osalta. Kirjaa odotan innolla ja siitä riittää varmasti analysoitavaa pitkäksi aikaa. Ensi viikolla alkaa käsitykseni mukaan GoT:n spinoff -sarjan kuvaukset. En ole järin kiinnostunut sen aiheesta, mutta ehkä se tulee katsottua tai ainakin annan mahdollisuuden.
   
 17. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Tykkäsin kyllä lopetuksesta. Pienestä viimeisten kausien kompuroinnista huolimatta oli jopa parempi, mitä uskalsin odottaa. Mielestäni tuossa ansiokkaasti pedattiin Westerosin uutta tulevaisuutta - Arya ehkä löytää lännestä uutta maata, Samin ehdotuksen myötä aikansa elänyt valtiomuoto vaihtunee uudeksi, Rautavaltaistuin sulatettiin, lisäksi Starkit periaatteessa hallitsevat koko höskää - Bran kuutta kuningaskuntaa, Sansa Pohjoista ja lopusta sain sen vaikutelman, että kenties Jonista tulee ajan saatossa "King-Beyond-the-Wall" - ja mitä lie kaukaa pohjoisesta löytyy, jos ja kun White Walkereiden uhka on lopullisesti poistettu eikä ole enää häiritsemässä. Muutenkin tämän ratkaisun myötä Jonin ja Muurilla aikanaan majailleen vanhan maesterin Aemon Targaryenin keskusteluissa ja elämänkaarissa löytyy mukavaa paralleelia, tällaisessa kerronnassa sarja oli aina hyvä ja varmasti uusintakatselulla kokemus vain syvenee.

  Laajempaa mytologiaa jäi pureskeltavaksi, esim. alkukausilla Crasterin "lapsiuhrilahjat" Walkereille osoittavat, että näillä lumimiehillä olisi jotain kykyä esim. sopimusten tekoon ja vastaavaan. Ehkä tässä oli jokin syvempi ajatus, joka sitten muutettiin yksinkertaisemmaksi "eiku ne onkin vaan aseita jotka riistäytyi käsistä ja sit ne tappaa kaikki" -kuvioksi. Lisäksi Branin kykyjen lopullinen laajuus/merkitys ja Three Eyed Raven jäivät sellaisiksi, että paljon olisi varmasti sepustettavaa. Veikkaanpa, että kauas menneeseen sijoittuvaa spin-offia silmällä pitäen jätettiin jotain oleellista kertomatta.

  Kaikenkaikkiaan Game of Thrones oli tv-sarjana huikea virstanpylväs, vastaavaa tuskin taas hetkeen nähdään. Josko sitä jo tänä iltana aloittaisi uusintakierroksen. Täydellisessä maailmassa nämä kaksi viimeistä kauttakin olisivat olleet kymmenjaksoisia ja isojen tapahtumien välillä enemmän liimaa ja pohjustusta sekä tarkempaa kerrontaa, mutta nyt meni näin. Kyllä tästä hyvä maku jäi, vaikka iso osa internetiä onkin hypännyt siihen vihaaja-bandwagoniin ja kitinä jatkuu vielä pitkään. Paskan vitut, loistosarja.
   
  Hege ja Professional tykkäävät tästä.
 18. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 564
  Saadut tykkäykset:
  96
  Hyvä sarja. Perinteinen tapa lopettaa sarja/elokuva on samoihin kuviin ja tunnelmiin, mistä lähdettiin liikkeelle. Kääpiö hoiti himaan supliikkimiehenä valtaistuinpelin paikat. Hyvä lopetus, kun ei jäänyt enää kaipaamaan yhtään lisää. Saa nähdä, ei tätä varmaan tule uudestaan katsottua...
   
 19. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  Jäin miettimään, että mikä sarja loppui tällaiseen "kaikki lähtevät haikeasti eri suuntiin" jutulla... Penny Dreadful toinen kausi...

  Tässä oli aivan liikaa tällaista "fanihassuttelua" esim Ghostin ignooraaminen ja lopun rapsuttelut, se kirja mitä Tyreon selaili voi vit.... oikeasti ?
   
 20. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Toivottavasti Aryan seikkailuista tulisi oma spinoff-sarja :)