Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. Snafu68

  Snafu68 Active Member

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  714
  Saadut tykkäykset:
  37
  ^Telian android appsilla HBO-kirjaston kautta. Liittymä 100/100-kuitu.

  Nyt kun katselin uudestaan, niin huomasin jonkun verran "bandingia" lopun savusumuissa (mitä en ensi kerralla huomannut) ja pixelöitymistä joissakin liekkikohtauksissa. En tiedä voiko telialla olla appsissa kuvanlaadun vaihtelua käyttäjämäärästä riippuen ??
   
 2. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  613
  Saadut tykkäykset:
  96
  Eilisen jakson kuva oli kyllä hyvä Philipsin HBO-sovelluksellakin katsottuna.
   
 3. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  4 924
  Saadut tykkäykset:
  164
  LG sovelluksella näytti eilen aamulla kanssa ihan hyvältä. Varmaan vittuilusta otettu opiksi.
   
 4. Hege

  Hege Member

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  4
  Voisin kuvitella, että tuo kuva näyttää hyvältä 40" telkkarilla 4m päästä, mutta jo 65" 3m päästä katsottuna kuva on kyllä ihan luokatonta, sarjasta riippumatta. LG:n apilla testattu. Kyllä korpeaa, kun vertaa vaikka amazoniin.
   
 5. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  613
  Saadut tykkäykset:
  96
  3m matkaa ja tuumia 65. Ihan ok kuva, vastasi suunnilleen flixin 1080p kuvaa.
   
 6. Hege

  Hege Member

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  4
  No siinä tapauksessa Netflix on laskenut rimaa, koska ainakin Primen 1080p:lle häviää selvästi. Täynnä pakkausartefakteja on kuva. Vai pitääkö tuon antaa bufferoida joku 10min? 100M kuitu tulee kotiin ja tähän aikaan ei pitäisi olla ruuhkaakaan verkossa.
   
 7. Vorkkis

  Vorkkis Member

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  684
  Saadut tykkäykset:
  1
  Apple TV 4:n kautta HBO Nordicin kuva HBO Nordicin omalla appsilla ok, mutta häviää Netflixille.
  Periaattessa sillä pystyy hyvin katsomaan mutta sarjoissa joissa oikein odottaisi että näkisi "silmäkarkkia" joutuu pettymään.
  Ihme ettei HBO voi tarjota striimauspalvelussaan tarpeeksi hyvää laatua, sarjat ja leffat on hyviä mutta tekninen toteutus pitäisi saada lähemmäs Netflixiä.
  Pakkausartifakteja tummissa kohdissa ja etenkin noissa GOT-taistelukohtauksissa palikoituu.
  Melkein kiinnostaisi kokeilla Telian oman appsin kautta mutta luulisi että samaa laatua kuvan osalta siellä jaossa kuin HBO:lta.
   
 8. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  613
  Saadut tykkäykset:
  96
  No olihan tuo uusin jakso laadultaan paljon parempaa kuin aiemmat jaksot tai muut HBO:n sarjat joten kyllä siellä jotain kehitystä on tapahtunut. Ihan ilman muiden mielipiteitä ihmettelin jo eilen että onpas parempi kuva kuin aikaisemmin. Ei ihan flixin tasolla vielä mutta ero aikaisempaan selvä. Jos muilla on edelleen kuraa niin sitä en tiedä mistä se johtuu. Ehkä teillä on vehkeissä vikaa.
   
 9. Vorkkis

  Vorkkis Member

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  684
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki laitteet on viimeisen päälle hiottu ja toimivat täysillä. HBO Nordicilla on ihan ok laatu mutta nopeiden kohtausten liiketoisto ei ihan pärjää vielä esim. Netflixille (tai miksei jollekin muulle millä on hyvä bitrate). Eilisen sekä 3. jakson suuret taistelut eivät ainakaan ensi-ilta esitysten päivänä olleet laadulta samaa kuin yleensä on. Ehkä siellä joku ruuhka ym. liikenne vaikuttaa ja pakataan enemmän? Luulisi että olis HBO:lla resursseja näyttää paremmalla laadulla sentään omaa lippulaiva-tuotantoaan sillä onhan ne sosiaalisessakin mediassa vouhottaneet Game Of Thrones:ia ihan suunnattomasti. Ehkä siellä on dataa siirretty ja jotain on tapahtumassa. Parempi se nyt on kuitenkin laadultaan kuin silloin kun tuli Suomeen saataville.
   
 10. ProPatria

  ProPatria Active Member

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  613
  Saadut tykkäykset:
  96
  Handmaid's tale oli edellinen sarja minkä tuolta katsoin ja siihen verrattuna kuva oli kyllä parempi kaikinpuolin. Edelliseen GOT-kauteen nähden oli kanssa huomattava ero. Sitä en tiedä mistä tuo sitten johtuu enkä ala siitä väittelemäänkään. Joka tapauksessa silmät sanoi että kuvassa on tapahtunut parannusta. Toivottavasti tuo laadun paraneminen pätisi sitten kaikkeen HBO:n materiaaliin koska resursseista tuon ei pitäisi jäädä kiinni.
   
 11. Vorkkis

  Vorkkis Member

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  684
  Saadut tykkäykset:
  1
  @Snafu68 aika jännä juttu. Kävin just kokeilemassa Telia TV-appsin kautta (Apple TV 4 siis) kun on C More Total-paketti kaapeliin ja saa siis ne nettisisällöt, niin uusimpaa jaksoa hieman testailleena voin sanoa että Telian ohjelmakirjastossa on parempi kuvanlaatu kuin HBO:n omassa appsissa. Testi oli pikainen mutta kuva oli parempaa, en olis kyllä heti uskonut että näin on mutta tosiaan kylläpä hyvinkin.
  Käytän vielä tuon ilmaisen kuukauden HBO Nordic:ista jonka Telia siis tarjoaa ja jos sielläkin puolella on jotenkin parempi laatu, pitää harkita jatkossa mistä tilaa. Tosin ainakin viime vuosina Telian tai Elisan kautta HBO:ta tilaavilla on ollut ongelmia saada jaksoja heti palveluun katsottaviksi (ylipäätään jos jollain on edes kiire noiden kanssa esim. maanantai-aamuna klo 04:00) mutta nythän kommenttien perusteella kautta linjan myös operaattorien kautta on saatu nopeammin jaksot näkyville. HBO:n kautta tullut aina katsottua mutta yleensä niillä on maanantaisin ollut palvelussa ruuhkan takia pientä säätöä ja ongelmaa.
   
  Snafu68 tykkää tästä.
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 083
  Saadut tykkäykset:
  90
  Olihan siinä tietenkin se logiikka, jos ajattelee, millainen tyyppi se Danyn isä oli. Taisi Dany juuri periä isänsä "Mad" etuliitteen. Eihän tämä tietenkään kerronnallisesti ole kovin laadukasta kamaa ja vaikka siis tekijöiden logiikan ymmärrän, niin jo Varyksen teloittamisesta lähtien oli täydellinen WTF-fiilis läpi jakson. Onhan Dany nyt ehkä kuvattu sellaisena alusta saakka, että se suopeus ja halu vapauttaa kansa julman tyrannin ikeen alta on vain pinnallista ja alla kiiluu halu polttaa jokainen, joka vähänkään vilkaisee väärin. Nyt vain harmaan sävyjen tutkiskelu muuttui kertaheitolla yksioikoisemmaksi, joskin toki antautuneiden teurastuksessa naisia ja lapsia myöten huomattiin sekin harmaan alueen fakta, että oli sitten kuinka paljon tahansa hyvisten puolella, niin raiskaavia, liian pitkälle meneviä sotilaita kyllä aina löytyy.

  Kuinkahan monen listalla Dany hyppäsi kärkikolmikkoon, kun kyseessä ovat hahmot, joita vihaa eniten ja joiden kuolemaa toivoo...
   
 13. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 343
  Saadut tykkäykset:
  139
  Kaikenmaailman twitterfeministit repivät pelihousunsa, kun vahvan naisjohtajuuden ja voimaantumisen symboli Daenerys ei ollutkaan puhdas pulmunen. Ja jotkut ehtivät jo nimetä lapsensa Daenerykseksi tai Khaleesiksi :D

  En tiedä kenelle tämä tuli yllätyksenä, nainenhan on koko olemassaolonsa ajan hallinnut pelkästään tulella ja verellä. Kyseessä ei ole edes hallitsija, ainoastaan valloittaja. Moni hahmokaari on kyllä hieman kustu näin loppua kohden, mutta Danyn vastaava ei kuulu siihen.

  Taitaa Game of Thronesin tarina tiivistyä siihen, että Daenerys ja se oikeamielisempi, joskin vastahakoinen johtaja Jon Snow ovat saman kolikon eri puolet ja näiden kahden henkilötarinan rinnakkaisuus on se ydinjuttu ja täyttä GRRM:ää. Ihan 5/5 käänne tämä viimeisin.
   
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 115
  Saadut tykkäykset:
  194
  Tykkäsin. Paljon parempi kuin edellinen. Lapsuksia tietysti, mutta TV:ssä kai niitä pitää odottaakin.
   
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 083
  Saadut tykkäykset:
  90
  Taisi tuo Daeneryksen kuvio olla siinäkin mielessä shokeeraava, ettei kukaan näytä puhuvan siitä, kun veljekset ottivat vihdoin ja viimeinen yhteen. Mielenkiintoista, että tuolle ei sinänsä annettu omaa hetkeään, vaan samalla kuvattiin myös Aryan juoksentelua. Taistelun antikliimaksinen lopputulos tietenkin sopi jakson teemaan, kun
  Cerseikään ei saanut ehkäpä jopa oikeutettua mestausloppua, vaan kuoli tulen ja sortuneiden rakenteiden keskelle kuten Hound ja Mountain, jotka eivät saaneet toisiaan hengiltä perinteisin keinoin edes tikarin lävistäessä pään. Toki voidaan ajatella, että viimeisen sanan sai Hound.

  Sitten vaan lyömään vetoa sen puolesta, kuka seuraavassa jaksossa nirhaa Mad Queenin. Veikkaisin Aryaa ajatellen paitsi tämänviikkoisen jakson lopputunnelmia niin myöskin sitä, että Mad Kingiä ei tappanut kuninkaallinen, vaan kuninkaallisille läheinen, taitava miekkasoturi. Taas toisaalta Aryalla oli jo aiemmassa jaksossa suuri hetkensä, joten olisi kerronnallisesti yksitoikkoista jos hänelle vielä toinen moinen suotaisiin.
   
 16. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 115
  Saadut tykkäykset:
  194
  Vai tappaako Mad Queen Jon Snown? Sopisi paremmin Martinin maailmaan.
  No, jos ei Snow kuole niin sitten Tyrion. Ei muutenkaan montaa ole enää hengissä, paitsi pohjoisessa turvassa.

  Olen itse asiassa nyt enemmän sinut näiden loppu jaksojen kanssa. Ei ehkä pidä arvostella enää jaksoina vaan yhtenä 6 osan jatkumona.

  Toisaalta, ei olisi haitannut laittaa näitä noin 60 minuutin setteihin se perus 10 jaksoa per kausi ja mahdollisesti enemmän höpinöitä, kun nyt tuntuu joka sekuntti jotain räjähtävän tai päitä teurestettavan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2004
  Viestejä:
  10 660
  Saadut tykkäykset:
  302
  Dany on nyt Mad Queen, ties vaikka lentää samantien pohjoiseen ja tuhoaa Winterfellin...
   
 18. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 246
  Saadut tykkäykset:
  68
  Dannyn flippaaminen silmänräpäyksessä siviilienkin massamurhuriksi ei kyllä oikein istunut tännekään, vaikka hahmolla on toki ollut sellaista rankaisijan luonnetta ennestään. Tuo nyt oli vaan sellainen äärimmäisen typerä shokkiwauhetki, joka ei tuntunut oikein loogiselta jatkumolta tämän kyseisen hahmon urakehitykseen. Tuota pikaratkaisua ei ole perusteltu järkevästi edes showrunnerien toimesta. Jotain epämääräistä höpinää sieltä kyllä tulee niissä jaksojen jälkipuinneissa. Hän näkee perheelleen kuuluvan linnan, joka menee silleen jännästi tunteisiin Dannyllä, joten eikun grillibileet pystyyn. Että mitäääh? No mutta hei, Sapochnik ohjasi kyllä tämä päättömän teurastuksen mestarillisesti. Siitä ei voi kyllä mussuttaa. Mitäs muuta. Cleganebowlin + Cerssin (Headey varmaan tykkäsi näistä kahdesta viimeisestä kaudesta. Ei tarvinnut kuin kattella partsilta sillä samalla omahyväisellä ilmeellä viinimuki kourassa ilman reploja) ja Jamien finaalihetket lasken myös pettymyksiksi. Ääh, no eipä tarvitse odotella sarjan finaalijaksolta oikeastaan mitään. Harmi että sarjan loppu meni nyt näin miten meni.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019
 19. TuK

  TuK Member

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  6
  Dany on ollut koko sarjan ajan "vittu poltan kaikki" -asenteella, vain neuvonantajat ovat tähän asti onnistuneet estämään häntä. Ei enää. Joten ei kai tämä kenellekään yllätyksenä tullut?
   
 20. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 246
  Saadut tykkäykset:
  68
  Vai että kaikki lapsineen päivineen samaan tuhkakekoon sortajien kanssa. Vittuako pyörivät siellä lähettyvillä.