Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 532
  Saadut tykkäykset:
  240
  Joka ei kuitenkaan poista sitä mahdollisuutta, että heti seuraava jakso alkaisi kohtauksella, jossa Catin ruho heitetään jorpakkoon ja toisaalla Robbilta ja Grey Windilta sahataan päitä irti... olisi piristävä aloituskohtaus kyllä!
   
 2. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Olipahan järkyttävä jakson lopetus. Pitäisi tietää, että aina kun on liian iloinen tunnelma niin jotain tulee tapahtumaan. Odotin kyllä tässä jaksossa Danille tapahtuvan jotain, kun on viime aikoina asiat mennyt liiankin hyvin putkeen hänelle, mutta voittoputki ei vieläkään katkennut. Osasin kyllä odottaa Robbin kuolemaa, mutta enpä ihan tällä tavalla. No onneksi Eddard oli viisas mies ja pisti aloilleen monta kakaraa niin jäljellä on vielä monta sudenpentua suvunjatkajaksi.
   
 3. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hilpeää kuin holokausti!
   
 4. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan tämä kyllä yksi brutaaleimmista jaksonlopuista mitä on telkkarissa tullut nähtyä. Shokeeraavuutta tietenkin söi se, kun tiesi täysin mitä on tulossa, mutta kyllähän se silti oli todella vaikuttava kohtaus. Eipä tuohon kyllä hirveesti kommenttia keksi, aika sanattomaksi vetää.
   
 5. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 545
  Saadut tykkäykset:
  48
  Jostain syystä muistin, että pään vaihto tapahtui possun kanssa... Lukemisesta on kyllä jo niin monta vuotta, että kyllä muistot hämärtyvät... Mutta joo, tuo olisi voinut olla turhan brutaalia TV-ruutuun.
   
 6. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  27
  Eikös kaikki tuo ollut kirjassakin vasta seuraavassa luvussa. Eli ehtiihän sitä....
   
 7. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  552
  Saadut tykkäykset:
  12
  Hyi helkkari sentään! Siinä osu Starkeilla paska tuulettimeen huolella. Lanisterit sitten omistaa koko Westerosin, ellei Stanistä lasketa ja taitaahan siellä olle ne Greyjoytkin, mutta ne ei taida haluta muuta kuin Rautasaaret ja niiden lähialueet, joten Lanisterit meni voittamaan valtaistuinpelin...

  Sanotaan vielä, että veti koko kohtaus hiljaiseksi. Surullisen pahaenteinen musiikki alkoi soida ja Catelynin ilme jo kertoi, ettei tässä hyvin käy. Suorastaan teki pahaa katsoa, kun Talisaa puukotettiin mahaan ja Robb sai nuolisateen. Boltonin kusipää sitten virnuili ja puukotti... Ei helkkari. Suorastaan raivostuttaa.

  Mitenkähän tässä sitten tulee käymään. Vielä yksi jakso, joka taitaa olla aikamoinen finaali.
   
 8. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 599
  Saadut tykkäykset:
  147
  Joo, veit jalat suustani. Enpä muista koskaan nähneeni mitään telkkusarjan jaksoa, joka olisi jättänyt jälkeensä vastaavan tunteen.
   
 9. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 685
  Saadut tykkäykset:
  293
  Jestas, mikä jakso! Ajattelin, että tais nyt olla tylsähkö jakso, mutta mitä vielä. Kyllä oli hurja lopetus.
   
 10. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Piti vaimon kanssa kattoo kepeenpää päälle - sen verta brutaaliksi veti. Yhtään tunnelmaa ei auta se, että jalat on muutenkin vetelät päivän hieronnasta. :D
   
 11. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 685
  Saadut tykkäykset:
  293
  No mä ajattelin jo siinä aikasemmin, että kylläpä vähällä pääsee, kun ei kovemmin pistäny hanttiin tuota liittoa. Melkonen rykäsy oli kyllä. Tässä sarjassa ei vaan kukaan ole turvassa :)
   
 12. scott

  scott Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  2
  Arya ainakin hiihtelee täysin pimennossa kaikilta päähahmoilta sarjassa, ja on kokoajan puhunut tappamisesta. Itsellä on ainakin tunne, että Arya on vielä hengissä pitkään + tulee olemaan katkera perheen tappamisesta ja janoaa kostoa. Aryalla on myös salamurhaajalta (Jaqen H'ghar) saatu kolikko? ja paikka (Braavos) minne voisi mennä opiskelemaan ko. "taitoa".
   
 13. jaaba

  jaaba Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2000
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti tekijöillä on sentään jotain musiikillista tyylitajua, kun lopputekstien renkutus jätettiin tällä kertaa soittamatta.

  Kaverini sanoi minulle talvella kirjoja lukiessani, että juuri kun luulee että asiat eivät voi enää hyviksillä mennä huonommin, ne menevät. GRRM osaa kyllä vetää maton jalkojen alta. Se tässä kirja-ja tv-sarjassa on hienointa, että koskaan ei voi olla varma onko päähenkilö kohta enää hengissä.
   
 14. Euphemos

  Euphemos Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 255
  Saadut tykkäykset:
  10
  Taisipa tosiaan ahnehtia liian monta kalapalaa.

  [​IMG]

  Vaikuttava kohtaus ja pitkästä aikaa voi sanoa jotain merkittävää tapahtuneenkin sarjassa.
   
 15. jjabi

  jjabi Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2011
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pistetäänhän jatkossa aina enne spoileria mistä jaksosta tai kirjasta spoileri on niin ei tule sekaannuksia.
   
 16. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Sinänsä ei tarvitse "aina", koska tässä ketjussa sarjaa käsitellään ketjun nimen mukaisesti HBO-esitystahdissa. Kun jakso on pyörinyt, niin oletus on, että tämän ketjun seuraajat ovat sen nähneet. Jos katsoo kakkoskautta YLE-tahtiin, niin sitten voi siirtyä YLE-ketjuun, missä tietenkään eivät HBO-katsoja saa käydä spoilailemassa.

  Kirjajutut tai kirjaspoilerit EIVÄT kuulu tähän ketjuun lainkaan, missään muodossa. Niille on aivan oma ketjunsa.

  Luulisi että asia on aika simppeli, mutta jaon noudattaminen tuntuu olevan täällä kovin vaikeaa muutamille kirjafaneille.
   
 17. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Fiilikset finaalista? Sarjalle uskolliseen tyyliin oli ysijaksoa kevyempi. Olisin ehkä halunnut enemmän selvitystä, mikä on Starkkien tilanne illan jäljiltä, ei kovin hyvä varmaankaan, mutta kiinnostaa tietää kuinka pahasti ottivatkaan turpaan.

  Melissandre alkaa jossain määrin vaikuttaa feikiltä, kun aiemmin näki tulessa Stannisin kuninkaana tai vastaavaa ja nyt sitten pitääkin mennä pohjoiseen sotimaan white walkereita vastaan? Tulee mieleen ihan muuttuvat sääennustukset. No ainakin taikatoukat hoitelivat yhden vääristä kuninkaista. Oliko tuolla taialla takarajaakin vai voiko käydä niin, että loput kaksi kuningasta kuolevatkin sitten vaikka vanhuuteen? Kuolema se on vanhuuteenkin kuoleminen.

  Arya laittoi sitten miehen kylmäksi ja yrittää ilmeisesti kutsua Jaqen h'ghar vielä avuksi kostohommiinsa? Löytäisi vielä sutensa niin olisi huikea iskuryhmä kasassa: Arya, the Hound, Jaqen ja dire wolf. Oma spinoffsarja näille vielä.

  Nyt kun kolmoskausi päättyi niin tuli oikeastaan ensimmäinen kerta sarjan keston aikana sellainen olo, että haluaisin lukea ne kirjat tässä ajankuluksi. No katsotaan miten ehtii, ei minulla ole sellaista oloa etten jaksaisi odottaa, koska vaikka tietääkin ettei seuraavaa jaksoa tule moneen kuukauteen niin varmaan jo viikon tai kahden päästä loppuu tämän sarjan aktiivinen ajattelu, ja sitten kun koittaa ensi vuoden tammi-helmikuu jolloin neloskauden ensimmäiset mainokset tulevat niin tuleekin olo, että hei täähän jatkuu taas kohta. Pelkään kumminkin että törmään tavalla tai toisella johonkin spoileriin, joka sitten pilaa katselunautintoa enkä halua sitä. Siksipä lieneekin parempi tapa ottaa sarja kiinni lukemalla.
   
 18. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan se täysin selvää taas ysijakson jälkeen että ei finaali voi yltää samalle tasolle, mutta kyllä olivatkin onnistuneet valitsemaan tylsän/turhan/antiklimaattisen lopetuskohtauksen kauden finaalille. Nämä idän lässynlätinät ovat aina olleet itselle jääkaapilla käymis taukoja ja kyllä harmitus oli kova kun viimeiset kuvat tarjottiin taas sieltä meren takaa Emilia Clarken tönkön näyttelijäsuorituksen vauhdittamana. Noh, itse jakso oli kuitenkin jälleen erinomainen pohjustus seuraavaa kautta varten ja kyllähän tämä kausikin kokonaisuudessaankin oli varsin mainio ja varsinkin Red Wedding jättää syvän jäljen televiisiohistoriaan.

  Finaalijakso: 4-/5
  Kolmoskausi: 4+/5
   
 19. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  552
  Saadut tykkäykset:
  12
  Varsin mainio päätös kaudelle. Kuten aiemmillakin kausilla, niin loput asiat selvitettiin ja uusia pohjustettiin ensi kauden varalle. Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea ensi kaudella tapahtuu. Ainakin pohjoisessa on menoa, mutta saa nähdä kuinka moni etelästä on kiinnostunut pohjoisen nousevista mystisistä voimista, tai edes uskoo niihin... Ainakin Stanis. Toivottavasti myös Dany pääsee Westerosiin tai jos ei vielä, niin ainakin tämä voittoputki saisi katketa ja antaa hieman jännitettävää. Ja kiinnostaa myös nähdä miten Arya aloittaa kostonsa. Jos Jaqen tulee auttamaan, niin ainakin ruumiita pitäisi tulla.

  Kausi näin kokonaisuudessaan oli jälleen loistava. Sarja on koukuttanut kunnolla, eikä malttaisi millään odottaa yhdeksää kuukautta jatkoa, mutta pakkohan se on. So my watch begins...
   
 20. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 532
  Saadut tykkäykset:
  240
  Hyvin pitkälti samoja mietteitä finaalista kuin muillakin, joten ei siitä sen enempää nyt tähän väliin. Mutta kyllä tuo henkilöhahmojen paljous kostautuu välillä, mietitäänpä vaikka Ciarán Hindsia (jes!) Mance Rayderina (vau!). Monessako kohtauksessa mies oli koko kaudella? Kolmessa? Ei saatana, nyt voi puhua kyllä varsinaisesta alikäytöstä. Loppukauden aikana ei nähty vilaustakaan.