Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. Sädettäjä

  Sädettäjä Member

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  552
  Saadut tykkäykset:
  12
  Paras jakso koskaan... Lopetus kyllä sai leuat naksahtamaan. Ei herranen aika tätä pitää odottaa vielä vuosi!!!
   
 2. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 892
  Saadut tykkäykset:
  61
  Aika perus Game of Thrones -jakso. Hyvä että hommat Quarthissa saatiin päätökseen, vaikka tuntuu jälleen siltä että heitettiin taas hyviä hahmoja roskiin vain koska hahmojen tappaminen on kivaa. Sattui aika sopivasti, että kaljun taikurin heikkous on tuli! Ihmetyttää muuten että mistä niitä Daenerysin palvelijoita ilmestyi, kun muutama jakso sitten saatiin sellainen kuva, että kaikki paitsi yksi lahdattiin? Nyt sitten olikin taas porukkaa vaikka muille jakaa. Tilanne Kuninkaansatamassa muuttui mielenkiintoiseksi, mutta valitettavasti siihen ei ehditty keskittyä.

  Noin 9 kuukautta seuraavaan kauteen. Jäi jotenkin huono maku tästä vikasta jaksosta niin ei ole sellaista "tahtoo heti nyt jatkoa" -oloa, mikä onkin ihan hyvä että jaksaa odotella.
   
 3. Freekster

  Freekster Active Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 394
  Saadut tykkäykset:
  2
  Eipä kummonen jakso. Aivan liikaa ihmisä joita pitää seurata joten jokaiselle piti keksiä jotain viimeiseen jaksoon. Tässä on alkanut kaipaamaan tuskallista kuolemaa Geofreyn lisäksi koko Starkin perheelle lapsia lukuunottamatta.

  Ei se kaljun heikkous välttämättä ollut tuli vaan lohikäärmeen tuli. Sehän poltaa kiven ja metallin yms.

  Kunhan Jamie pääsee kuninkaansatamaan niin Lannisterit on niin voimissaan että käyvät pyyhkäisemässä Starkit rimpuilemasta.
   
 4. Rokkari

  Rokkari Active Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksijakoisia mietteitä finaalista. Tunnelma vaihteli kun kokoajan pompittiin paikasta toiseen ja kirjoittajilla tuntuu kokoajan olevan selvästi enemmän ja enemmän hankaluuksia pitää juonta kasassa kun juttuja tapahtuu miljoonassa eri paikassa. Jokaiseen tarinaan yritettiin pusertaa emotionaalista kliimaksia, osassa onnistuttiin hyvin ja lopuissakin kelvollisesti. Loppukohtauksessa oli mielestäni aika yllättävää että lyötiin white walkerit ja wightit suoraan tiskiin eikä menty "hämäriä varjoja yön kätköissä"-linjalla. Tuntuu että oliot kasvojen näkymisen myötä hieman menettivät sitä mystisyyttään. Toisaalta eihän tuo loppukohtaus voinut olla vaikuttamatta, kun varsinkin musiikkiosastolla osuttiin napakymppiin.

  Pienestä kiireellisyyden tunnusta huolimatta jäi finaalista päällisin puolin kuitenkin selvästi positiivinen viba. Jakson vahvuudet koko kauden tavoin oli dialogipainotteisissa 1on1 kohtauksissa. Hyvät näyttelijät ja laadukas dialogi kantaa tässäkin sarjassa pitkälle. Theonin ja Maester Luwinin käymä keskustelunpätkä "You are not the man you're pretending to be, not yet." "You may be right, but I'm too far to pretend to be anything else" summasi kyllä hyvin Theonin hahmonkehityksen aina siitä hetkestä lähtien kun poltti Robbille kirjoittamansa kirjeen. Kirjasarja on pullollaan hahmoja joiden mietteet ja sisäiset konfliktit ovat suuri osa tarinaa ja tuntuu että Theonin näyttelijä Alfie Allen tuo koko poppoosta ehkä parhaiten näyttelyllään esille hahmonsa päänsisällä vellovaa kaaosta. Myös Varysia näyttelevä Conleth Hill ja Tyrionia esittävä Peter Dinklage olivat tuttuun tapaan elementissään.


  Ihan ykköskauden tasolle ei päästy finaalissa, eikä kyllä kaudella kokonaisuutenakaan. Jos ensimmäiselle kaudelle antaisi arvosanaksi 5-/5 tämä toinen oli ehkä 4/5. Poikkeuksellista televisiotahan tämä sarja yhä on, joskin tänävuonna ei tule ehkä yhtä ryöstetty olo kuin viimeksi, mikäli parhaan draamasarjan Emmy lipsahtaa toiseen osoitteeseen (toivottavasti menee Homelandille, vaikka Mad Men on ollut tänäkin vuonna erinomainen, Matt Weinerillä on takanreunus on pyttyjä jo tarpeeksi täynnä.)
   
 5. Freekster

  Freekster Active Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 394
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samassa kohtauksessa Bron selittää miksei Wildfireä voi käyttää kaupungin puolustamisessa. Yllätyksenä tuli että keksivät sittenkin keinon käyttää sitä ilman että kaupunki tuhoutui.
   
 6. prkl

  prkl Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikalailla raiskattiin kirjaa kakkoskaudella joten ykköskauden hyvät fiilikset muuttuivat ärtyneisyyden kautta "hohhoijaa" menttaliteettiin. En odota kolmoskautta toiveekkaana tai oikeastaan jää edes odottamaan. Tulee kun tulee ja jos meno on yhtälailla kirjoja raiskaavaa niin tokkopa tulee katsottua paria jaksoa enempää.

  Kakkoskirja oli kirjana todella vaativaa luettavaa kaikessa sekavuudessaan sillä hahmoja tuli ja meni runsaasti ja tapahtumat pomppivat paikastatoiseen niin että pyörrytti ja toki sen tunkeminen 10 tv-jaksoon on vaativaa. Olisi ymmärrettävää että jätetään tavaraa pois raskaallakin kädellä mutta miksi helvetissä asioita pitää suorastaan muuttaa jatkuvasti?

  Täytyy vaan todeta että lukekaa ne kirjat niin tajuatte miten HBO säveltää omiaan vasemmallakädellä ja vetää palkintoja ja kehuja himaan oikealla..
   
 7. Rokkari

  Rokkari Active Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestä taas oli ehkä hyväkin asia, että sarja otti kunnolla pesäeroa kirjoihin, jolloin joka ikistä kohtausta ei tarvitse ylianalysoida tyyliin 'nyt oli Renlyllä väärän värinen haarniska käytössä'. Aluksi häiritsi nuo asiat itseäkin, mutta loppukautta kohden osasi olla välittämättä. Isot kuviot on kuitenkin selvästi pidetty samoina ja suurimmaksi osaksi sarjassa kirjoitus on kuitenkin ollut tasokasta. Daeneryksen tarina ehkäpä tälläkaudella poikkeuksena, tosin eipä kyseinen hahmo kakkoskirjassakaan mitään aikaan saanut.
   
 8. Sädettäjä

  Sädettäjä Member

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  552
  Saadut tykkäykset:
  12
  Kirjoja en ole lukenut, mutta eikö se nyt ole aika selvää, että joudutaan muuttamaan asioita, että saadaan kymmeneen tuntiin käännetään kokonainen valtava kirja? Ja jos nyt jotain olen täältä lukenut, niin se toinen kirjahan on valtava ja paljon tapahtuu. 1:1 ei onnistu ja välillä on pakko oikoa urakalla ja muuttaa asioita. Varmasti se joitakin vituttaa, mutta tämä ei ole kirja, vaan kymmenen tuntia tv:ä. Kaksi eri formaatti, joten meno on erillaista.
   
 9. prkl

  prkl Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta jos kirjoista lähdetään tv-sarjaa tekemään niin ei mahdu mun kaaliin miten esimerkiksi hahmoja jotka kirjassa elää ja kukkuu pitempään/edelleen, tapetaan sarjassa ihmekohdissa ilman mitään sen kummempaa syytä? Jos kirjat ei miellytä tekijöitä niin eivätkö olisi voineet tehdä jotain omaa geneeristä fantasia tv-sarjaa jossa olisivat voineet säätää niinkuin tykkäävät? Kuten jo aiemmin sanoin, ymmärrän että kirja on iso ja 10 jaksoa on lyhyt aika. Se oikeuttaa luonnollisesti jättämään ison kasan tavaraa pois mm. kokonaisia juonikuvioita ja hahmoja. Se että muutetaan lähestulkoon jokaisessa kohtauksessa jotain on perseilyä jota ei kirjan koolla tai formaattieroilla mielestäni selitellä.

  Tämä sarja jakaa ihmisiä neljään kastiin, kirjoja lukemattomiin jotka tykkäävät (lienee suurin osa) kirjoja lukeneet jotka tykkäävät (good for you), kirjoja lukeneet jotka eivät tykkää (minä ja moni muu, lienemme ne kovaäänisimmät ;) ) ja kirjoja lukemattomat jotka eivät tykkää (näitäkin on kai jossain olemassa??).

  Täytyy toivoa että kolmannessa kaudessa palattais ykkösen malliin eli paljon jätetään pakonsanelemana pois ja joitain kohtia vähän muutetaan mutta yritetään edes pitää kiinni Martinin kirjotuksista.
  Noh, lienen tuonut mielipiteeni selväksi turha kai tästä on jatkossa jauhaa :)
   
 10. Pulse+

  Pulse+ Active Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  29
  Kokonaisuutena aika vaikea kausi. Ketjussa jo mainittu paikasta toiseen hyppiminen vaikutti fiilikseen liikaa, eika kokonaisuus pysynyt parhaalla mahdollisella tavalla hallussa. Jotenkin tuntui esim. hyvin oudolta, etta John Snown taaperrus lumihangessa vankina ja vartijana sai niin paljon ruutuaikaa. No, kirjoja en ole lukenut, ehka se joskus aukeaa. 3 kautta odotellessa.
   
 11. Sädettäjä

  Sädettäjä Member

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  552
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jaa... No en osaa sanoa noista ihme kuolemista mitään, sillä kirjoja en ole lukenut, mutta aika mielenkiintoista irrottelua tosiaan. Mutta luulenpa, että tekijät ovat kirjan faneja ja jos kolmas kirja kaikessa laajuudessaan jaetaan kahteen kauteen, niin varmaankin enemmän pysytään kirjan tapahtumissa ja vähemmän omia. Kaiketi tekijät näillä uusilla jutuillansa yrittävät yllättää jo tarinan tuntevat ja saada heidät (sinut) koukkuun ja tapittamaan sarjaa jatkossakin, mutta taitaa olla epäonnistunut yritys...

  Kirjat muuten ruvenneet kiinnostamaan (jo ensimmäisestä kaudesta asti), mutta katsoo nyt luenko vasta kun koko homma on pulkassa vaiko jossakin vaiheessa. Tämä kausi päättyi niin jännästi, että lisää haluaisi jo nyt. Luulin aina, että nämä örkit ja muut taiat tulisivat vasta joskus kaukana tulevaisuudessa, mutta yllätyin positiivisesti, kun niitä jo nyt rupeaa tulemaan ja ensi kaudella ainakin tulee ja kunnolla. :thumbsup:
   
 12. tOn1ni

  tOn1ni New Member

  Liittynyt:
  13.03.2012
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä kakkoskausi oli, PALJON muutoksia kirjoihin, mutta suurin osa muutoksista toimi. Ainoastaan sellaiset muutokset harmitti, joissa joku siisti teko jäi tekemättä tai loistava dialoginpätkä sanomatta. Turha tätä on kirjasarjaan liikaa verrata, muuten pilaa itseltään yhden loistavan katselukokemuksen.
   
 13. Gergo

  Gergo Member

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tapahtui Stannisille, eikö hän jäänyt vangiksi edellisessä jaksossa? Nyt patsasteli sen punaisen hutsun kanssa.
  Miksi DT telkesi bubba neekerin? Miksi Winterfell tuhottiin ja kuka tuhosi? Rautasaarelaiset lähtivät pienessä piirissä pois.
   
 14. Freekster

  Freekster Active Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 394
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samaa ihmettelin. Eikös ne 20 miestä vaan kävellyt sieltä ulos ja missä oli ne 500 piirittäjää kun lapset käveli ulos?
   
 15. Backbone

  Backbone Member

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  367
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sekavat tuntemukset päällä. Jotenkin repalainen fiilis jäi finaalista, sen verran pompittiin eri paikkojen välillä. Mielestäni ensimmäisen kauden viimeiset jaksot toimivat huomattavasti paremmin. Toisaalta ensimmäinen kausikin iski kunnolla vasta toisella katselukerralla kun sisäisti hahmot paremmin.

  Luulisin että toisen katselukerran jälkeen tämäkin tuntuu loistavalta kokonaisuudelta. Etenkin toisen kauden ensimmäiset jaksot menivät nimittäin vain ihmetellessä että kukas toikin tyyppi nyt on.
   
 16. Rokkari

  Rokkari Active Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoin itsekin ensin että Stannis olisi jäänyt Blackwaterin lopuksi vangiksi, mutta sehän meni niin että hänen omat miehet raahasivat Stannisin turvaan vastoin tämän tahtoa.

  Tämä tummaihoinen ystävä taas oli sinihuulisen warlockin kanssa yhteistyössä pöllinyt Danyn lohikäärmeet, tämähän kävi ilmi muutama jakso sitten tapahtuneessa kurkkujenaukomiskohtauksessa.

  Mitä tapahtui Winterfellissä sensijaan taidettiin jättää ihan tietoisesti cliffhangeriksi.
   
 17. jleinonen

  jleinonen Member

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näytettiinkö tämä sarjassa, vai onko omia päätelmiä?

  Hieno sarja näin kirjoja lukemattomalle. Ehkä siinä vaiheessa kun tv-sarja on loppu tulee luettua nuo kirjatkin. Tämä kauden viimeinen jakso oli vähän sekava kun yritettiin solmia kaikkia juonenpätkiä yhteen. Muutenkin vaikka 2-3 jaksoa kauteen lisää ei olisi tehnyt ollenkaan pahaa.
   
 18. tOn1ni

  tOn1ni New Member

  Liittynyt:
  13.03.2012
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näytettiinhän tuo hyvinkin selkeästi 2x09 jakson lopussa.
   
 19. jleinonen

  jleinonen Member

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu olihan se siinä, näköjään ohi silmien menny :eek:
   
 20. sonof

  sonof Member

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin vähän tunnetta koko kaudella. Sarjan olisi vaikka voinut lopettaa Ned Starkin mestaukseen. Olisi ollut hyvä. :)

  Kakkoskautta jäi ykkösen jälkeen odottamaan. Kolmoskaudelle on samantekevää, tulee sitten kun tulee.

  Jaksoja pitäisi olla enemmän per kausi, jotta tämä pysyisi paremmin kasassa.