Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 034
  Saadut tykkäykset:
  466
  Älä ny ana antaudu angstin valtaan... :D
   
 2. bugweep

  bugweep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.04.2003
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan se kaikessa erinomaisuudessaan juuri sitä mitä uskalsi odottaa, eeppisin TV-sarjan jakso jonka olen nähnyt. Erittäin hyvin toimi Martinin itsensä kirjoittamana nämä pakolliset muutokset kirjasta TV-formaattiin, toisin kuin muissa jaksoissa joissa ne ovat haitanneet kyseisellä hetkellä sekä myöskin luoneet huolta tulevaisuuden tapahtumia ja tärkeitä juonellisia kulkuja silmällä pitäen. Näihin liittyen odottelen kauden viimeistä jaksoa hieman pelonsekaisin tuntein. Sarjan onneksi ilmeisesti se kolmas kirja jaetaan kahdeksi kaudeksi, jolloin homma luultavasti pysyy paremmin hanskassa vaikka lisähahmoja onkin luvassa aikamoinen liuta.

  Dinklagen (eikä tietenkään sovi unohtaa Conleth "Varys" Hilliä tai Aidan "Littlefinger" Gillenia :cool:) lisäksi toiseksi nappivalinnaksi on kyllä osunut Charles Dance Tywin Lannisterina. Uskomaton presenssi miehellä ja sopii rooliinsa kuin nakutettu. Blackwaterin monen huikean kohtauksen jälkeen mieleenpainuvin hetki olikin Tywinin astuminen saliin vapahtajan elkein ja sen jälkeen The Nationalin päräyttäyessä The Rains Of Castameren lopputeksien päälle :king:
   
 3. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Yhyy, en tykkää antisankareista enkä moraalisesti arvelluttavista tarinoista, paska sarja"? Outoa valitusta. Tyrionhän ei ole missään vaiheessa edes ollut pahis, vaan alusta asti esitetty perheen ainoana järkevänä ja vähiten korruptoituneena jäsenenä. Muutenkin sarjassa on jatkuva teema hyvän ja pahan olemattomista rajoista, hyvät tekevät pahoja juttuja, pahat toistepäin. Jos vielä tokan kauden lopussa jaksaa tuollaisesta valittaa on vika ihan katsojassa.

  Eilisen jakso kyllä edusti sitä GoT:a parhaimmillaan. Hienoa kirjoittamista, näyttelyä ja upeita tehosteita. Neil Marshall on kova nimi omissa kirjoissani, eikä herran jälki pettänyt tälläkään kertaa. Kovaa settiä kaikin puolin.
   
 4. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Draama ei ole että "hyvikset" voittavat "pahikset" , vaan sitä että on vastoinkäymisiä.

  Tällaista voidaan jenkeissä toteuttaa lähinnä kaapelikanavien tuottamissa sarjoissa, joissa se ekan näytön yleisö ei ratkaise sarjan jatkoa. Tämän sarjan lisäksi esim. The Walking Dead:issa, jossa kuolee "hyviä". Ei mitään Terra Novan kaltaista jurassicparkpseudoscifiperhesarjaa, jossa eletään niin kivasti somassa pikku kodossa.
   
 5. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tv-sarjassa Tyrion on kiistaton sankari, siinä missä muut Lannisterit ovat edelleen pohjasakkaa, vaikkakin mielenkiintoisia hahmoja. En kykyne karistamaan sitä kuvaa mikä jäi kirjoista missä Tyrion ei ole "ihan" yhtä puhtoinen kaveri ja siksi ärsyttikin suuresti miten paljon äijää muutettiin tähän formaattiin.
   
 6. Sheedy

  Sheedy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoinen ajatusmaailma jos pitää veljenmurhaaja-Stannisia jotenkin Lannistereja hyveellisempänä. Kings Landingissa olisi seurannut kovat ajat jos Stannis olisi tuon taistelun voittanut. Suurimpana muutoksena pakotettu uskonnon vaihdos sekä vääräuskoisten polttaminen Lord of Lightin kunniaksi. Toki siellä rahvas kuolee nälkään nyt Joffreyn aikakaudella, joten hyvin heillä ei mene kummassakaan tapauksessa.
   
 7. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 575
  Saadut tykkäykset:
  266
  Outoa, etteivät wildfireä käyttäneet tuon enempää, vaikka eräässä aiemmassa jaksossa näytettiin, kuinka niitä puteleita oli jossain katakombeissa rivitolkulla. Ei kai niitä kaikkia siihen yhteen syöttilaivaan tuhlattu? Tyrion oli kirjoitettu tyhmäksi, kun miehellä ei nähtävästi ollut mitään varasuunnitelmaa tuon lisäksi, vaikka hän tiesi, että Stannis hyökkää rannan suunnalta. Mikseivät he ansoittaneet rantaa millään tavalla? Mikseivät iskeneet kunnon barrikaadeja portille, vaikka tiesivät sen olevan heikko kohta, josta Stannis aikoo puskea läpi? Mikseivät sotilaat kaataneet niitä tikkaita, jotka Stannisin joukot nostivat muurin viertä pitkin? Nakkelivat vain jotain kiviä niskaan, mutta kellään ei ihan oikeasti tullut mieleen, että voishan ne tikkaat kipata nurinkin. Mikseivät he kaataneet esim. kuumaa öljyä tai sitä wildfireä sotilaiden päälle? Mikäli portti olisi suljettu, tikkaita kaadeltu tasaiseen tahtiin, muurin harjalta nakeltu wildfireä ja ammuttu nuolilla sekä ranta ansoitettu esim. wildfirellä/kaivetuilla kuopilla, Stannisin joukot olisi saatu täydelliseen mottiin siihen rantaan ilman mitään järkevää etenemisreittiä. Aivan yksinkertaisia ja selviä asioita, joita kukaan, edes Tyrion, ei näköjään ottanut huomioon puolustus/taistelustrategiaa suunnitellessaan. Parasta mihin Tyrion pystyi wildfire-tempauksen jälkeen oli se, että mennäänpä sitten tuonne rannalle tappelemaan.

  Huonoa kirjoittamista.
   
 8. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taistelussa olisi pitänyt olla mukana kymmeniä tuhansia ihmisiä, kirjaa jos katsoo niin lähemmäs parisataatuhatta kaiken kaikkiaan. Ymmärrän toki että budjetti asettaa rajat mutta eikö CGI ole edes sillä tasolla että yhden otoksen olisi voinut ottaa yläilmoista jossa näkyy paljon jengiä? Nyt tuosta jäi vaikutelma että joku parisataa äijää vähän nahisteli :(
   
 9. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolme aiempaa jaksoa keskittyvät pelkästään siihen, että kuvataan Tyrionin vaikeuksia saada mitään suunnitelmaa kasaan. Hän jopa toistaa useita kertoja, ettei ole mikään sotilas tai edes kuulu taistelukentälle. Samaan aikaan kaikki muut joukot ovat Joffrein älyttömissä "mennään Starkkien perään" kampanjassa, eivätkä tule auttamaan missään suunnitteluissa.

  Kohtaus laivan kanssa antoi ymmärtää että valtaosa, ellei kaikki, siitä wildfiresta oli tungettu paattiin. Se selittäisi myös miksi siinä meni miltein koko saamarin laivasto yhdestä laakista. Stannis jopa sanoo heti perään, "The imp wouldn't try it again", mikä on ihan totta. Aiemmissa jaksoissa tehdään selväksi, että wildfire polttaa kaupunkeja, eikä sitä voi kontrolloida. Se on kuin napalmin rankempi sukulainen. Ei Tyrion kuitenkaan tyhmä ole ja ala nakkelemaan sitä alas suoraan kaupungin muureille, mistä sitä ei voi sammuttaa.

  Eikä näköjään ole sinulla ollut silmät pelissä täysin, tuossa taistelussa näkee selkeästi miten sotilaat pistävät nuo tikkaat tuettuna kiinni maahan - eikä sellaisen kaataminen ole mitään helppoa puuhaa kun alhaalla pidetään kiinni ja ylhäällä tulee miekkaa naamaan. Voi ihan vapaasti lukea esim. mitä tahansa keskiaikaiseen taisteluun keskittyvää kirjaa niin näkee saman. Kivien nakkelu ei myöskään ollut mikään huonosta kirjoittamisesta johtunut idea, vaan jälleen realismiin panostava lisä. Sarjassa on myös painotettu jo parin jakson verran, että kaupunki on ollut suljettu ja kärsii älyttömästä resurssien puutteesta - ei ihme, ettei mitään ekstraa olla voitu heittää mukaan.

  Hyvää kirjoittamista, joka ei alleviivaa jokaista pientä ja mitätöntä asiaa useaan otteeseen.
   
 10. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Itse taas kyseenalaistan Stannisin strategiset taidot. Hän on tunnettu olevan hyvä joukkojen johtaja, mikä näkyykin siinä että oli ensimmäisten joukossa rannalla ja varmaan ensimmäisenä muureilla. Siltikin joissakin tilanteissa olisi ehkä parempi johtajana olla muualla koordinoimassa joukkoja eikä etulinjassa näyttämässä mallia. Stannis luotti liikaa ettei yllätyksiä tule ja joukot tietävät hommansa, kunhan kaikki menee nappiin. No ei mennyt ja Stannis jäikin parin kaverin kanssa saarroksiin Kuninkaansatamaan. Muutenkin tuo suunnitelma ei ollut ihan kauhean hyvä vaikkakin ideana oli puskea läpi heikommasta kohdasta voimalla mahdollisimman nopeasti. Stannisilla olisi kumminkin ollut varaa levittää joukkojaan ja käyttää ylivoimaetu paremmin. Nyt koko joukko keskittyi pieneen alueeseen jolloin Tyrionkin pystyi keskittämään kaikki miehensä yhteen paikkaan ja kaupungin heikoimmasta kohdasta tuli lihamylly Stannisin joukoille. Lisäksi jos Stannis tosiaankin tunsi kaupungin niin miten hän ei tiennyt tunneleista? Sekin olisi ollut hyvä jekku laittaa pari sataa miestä tunnelien kautta suoraan vihollisen selustaan. Toisaalta Stannis vaikuttaa juuri sellaiselta jääräpäältä joka menee läpi harmaan kiven vain koska se on vaikein reitti ja siinä otetaan miehestä mittaa.
   
 11. idgie

  idgie Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.06.2006
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin joo, kun toi CGI on niin halpaa. :hitme:
   
 12. J-dee

  J-dee Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kauhean merkityksellisiin detaileihin keskitytte. Mua häiritsi eniten se kuinka päähenkilöt eivät käyttäneet kypärää tuollaisessa taistelussa :)

  Aivan järjetön idea panssaroitua varpaista olkapäihin ja jättää pää paljaaksi. Jotenkin elättelin ennakkoon toivoa, ettei GoT sortuisi tähän Lotr - ja moni muu elokuva -meininkiin :/.
   
 13. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 604
  Saadut tykkäykset:
  60
  Järjetöntähän tuo on, mutta perinteisestihän elokuvien tekijät ovat pelänneet, etteivät katsojat tunnista päähenkilöitä jolleivät näe näiden kasvoja. Itse näkisin tuon katsojien aliarvioimisena, mutta ehkä se pitääkin paikkansa tuolla elokuvien ja tv-sarjojen ihmemaassa...
   
 14. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 012
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täh? Tyrionilla oli kypärä päässä ja Tywinilla samoin. Bron ja Koira on niin kovia ettei ne tartte :)
   
 15. Silli5001

  Silli5001 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs repliikkiä ja kohtausta näissä tarkoitetaan? Ei nyt soita välittömästi kelloja...
   
 16. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 400
  Saadut tykkäykset:
  115
  Sunnuntaifinaalin jakson nimi on sellainen kuin Valar Morghulis, eli sitäkö replaa haussa. Rautakolikkoa kätöseen...

  Aryan setit on tosiaan muunneltuja, koska
  kutittelijahan pääsi hengestään vasta siellä kolmannessa kirjassa Aryan tikarin kautta. Sarjaversiossahan kutittelija on jo hoideltu päiviltä Jaqen H'gharin toimesta. Ensimmäinen tappotoive meni siihen.
   
 17. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja kirjassahan tuo
  Ticklerin tappaminen on yksi komeimmista hetkistä kun Arya saa samalla Needlen takaisin ja tappaessaan Tickleriä kysyy tältä toistamiseen tätä Harrenhalin kidutussessioissa Ticklerin toistamaa mantraa "Is there gold in the village? Where is the Brotherhood?"
   
 18. Silli5001

  Silli5001 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs pitkälle nää muuten spoilaa? Tajusin ton ErkkiPertille esittämäni kysymyksen jälkeen, että luultavasti en kirjassa vielä ole noin pitkällä ja siksi ei kelloa soittanutkaan. Miekkamyrsky 1 on itselläni paria kappaletta vaille valmis.
   
 19. VisitorQ

  VisitorQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jotenki alkanut tökkii koko sarja. Ei ole enää sellasta fiilistä kun ekan kauden aikana. Liikaa noita kuninkaitakin, sen takia kaikki hahmot jää jotenki ulkopuoliseksi. Jofreykään ei tunnu enää niin ärsyttävältä ja tappakaa se heti tyypiltä. Hyökkäyksessä Kuninkaan satamaan puuttui kokonaan vaaran tuntu. Näyttää vähän siltä, että näissä kirjoissa on ihan liikaa tavaraa tuotavaksi TV-sarjaan. Olisi pitänyt ehdoottomasti karsia jotain pois, ilmeisesti näin on tehtykin, mutta ei mielestäni tarpeeksi.
   
 20. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  122
  Tai sitten olisi pitänyt tehdä 20 jaksoa/kausi. Nämä kymmenen jakson setit ovat aivan liian lyhyitä. Seuraavan kauden odottamiseenkin menee niin perkeleen pitkä aika.
  Ja joo joo... Raha ratkaisee. Ei voi laittaa kuuttasataamiljoonaa yhteen kauteen jne. mutta kuitenkin....