Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. TKX

  TKX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole missään vaiheessa sanonut, että kirjaa lukiessani tiedän tapahtumat etukäteen vaan että jos kirjassa esimerkiksi joku päähenkilö kuolee, niin ei se varmaan tule yllätyksenä TV-sarjaa katsoessa. Ei pitäisi olla näin vaikeaa ymmärtää mitä ajan takaa.
  Ne jotka ovat kirjat jo lukeneet niin varmasti jo tietävät kuka valtapelin tulee voittamaan.
  Itse ainakin nautin paremmin elokuvista mitä vähemmän tapahtumista tiedän.
  Sarjan tekijathän ovat kai sanoneet, että se noudattaisi uskollisesti kirjan tapahtumia
   
 2. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Dance Of Dragons (viides kirja) ilmestyi vasta pari viikkoa sitten. Kaksi jäljelläolevaa sitten 5-10v. sisällä, eli ei se ihan selvää vielä ole :D
  (vaikkakin tietysti häviäjiä on lisää tiedossa)
   
 3. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Et vissiin kirjaa sitten arvosta formaattina kauheasti? Itse aloin juuri lukemaan ensimmäistä kirjaa (eka kausi nähty) ja vaikka tämä taitaakin olla paras tai ainakin parhaita sarjoja niin kyllä tuo kirja silti tämän pesee.
   
 4. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin näin, oli makeaa lukea kirja tv-kauden jälkeen ja huomata miten paljon parempi kirja oli vaikka tv-sarjakin on puhdasta kultaa. HBO on suoriutunut käännöksestä hyvin mutta paljon on ollut kuitenkin pakko muuttaa tai jättää kokonaan pois. Kakkoskirjaa ahmin tällähetkellä innolla :naminami:
   
 5. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  27
  Mutta sehän tulee yllätyksenä siinä kirjassa. Ja yleensä PALJON parempana yllätyksenä kuin minkään sorttisessa TV-sarjassa.
  Itse en missään nimessä tästä sarjasta haluasi katsoa TV-versiota ensin, spoilaantuminen on 500 kertaa pahempaa.

  Vai oletko tyyliä amis-Ville 16 v: "lukeminen on vain nörteille ja homoille"?
   
 6. Ch0daB0y

  Ch0daB0y Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Forumin luonteen muistaen ei pitäisi olla ihme että jotkut täällä seuraavat tarinoita mielummin TV:stä tai tykiltä, kuin lukemalla. Syitä tähän voi olla me-le-kolailla enemmän kuin nuo sinun provokatiivisesti esilletuomat.

  Minä ainakin toivoisin että saisin lisää vapaa-aikaa, työltä, lapselta, puolisolta etc. jotta saisin lyhennettyä lukemattomien kirjojen pinoa. Alkaa olla ja backlogia toisenkymmenen puolelle.

  -CB
   
 7. Muccuja

  Muccuja Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  No on. Mutta kyllä sun pointin ymmärtää, jos todellakin arvostat tv-sarjaa täydellisempänä kulttuurielämyksenä, kuin alkuperäistä kirjamuotoa:)
   
 8. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä kirjan laajuus tuo mukavasti lisäsyvyyttä tarinaan ja hahmoihin. Sivulauseessa kun voidaan selvittää vaikka hahmon päänsisäisiä tai kymmenen vuoden takaisia tapahtumia, mitkä on todella vaikea siirtää ruudulle. Ensimmäinen kirja ei ollut vielä ihan niin mukaansatempaavaa luettavaa, kun sarjan tapahtumat oli tuoreessa muistissa, mutta toinen kirja oli jo aika muunmaailmanhämärtävä lukukokemus. Kolmas on jatkanut samalla hyvällä linjalla :naminami:.


  //Olenko muuten ainut kirjan lukija, joka kuulee päässään Tyrionin repliikit Peter Dinklagen lausumana :D. Muutenkin toisaalta miellyttävää lukea nyt sarjaa nähtyään kirjoja, kun hahmoille on luotu kasvot valmiiksi tajuntaan.
   
 9. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Et, lueskelen ite just ekaa kirjaa ja tv-sarja auttaa mielikuvitusta monessa muussakin suhteessa. Ei sillä että apua tarvitsisin, mutta ei se haittaakaan.

  Itse en näe mitään ihmeellistä siinä että joku haluaa katsoa tv-sarjan, tai kauden tv-sarjasta, ennen kuin nautiskelee kirjan. Kirja(sarja) on lähes aina siihen perustuvaa elokuvaa tai tv-sarjaa parempi, ja kun ensin on lukenut kirjan kokee erinomaisenkin tv-sarjan helposti jollain tasolla silti pettymykseksi, kun kaikki ei olekaan niin kuin on itse päässään oikeaksi kuvitellut. Toisinpäin ainakaan omalla kohdalla tätä "ongelmaa" ei ole.

  Maailma on pullollaan erinomaisia kirjoja joista ei ole leffaa tai telkkusarjaa tehty, joten yllätyksellisiä lukuelämyksiä kyllä löytää vaikka haluaisi juuri tämän saagan kohdalla kokea tapahtumat liikkuvan kuvan muodossa (ensin).

  Ja sanotaan vielä sekin että ymmärrän myös niitä jotka haluaa lukea kirjan/kirjat ensin, mut en ymmärrä miksei jotkut ymmärrä että toiset ei näin halua tehdä. Tai jotain :king:
   
 10. Jantheri

  Jantheri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2009
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä yksi lisää joka kuulee tyrionin Peter Dinklagen lausumana. Samoilla linjoilla olen tässä kirjojen lukijoiden kanssa että vaikka itse sarja onkin suorastaan mestarillinen niin kirjat pesee sarjan mennen, tullen ja palatessa. ja minähän en montaa kirjaa ole lukenut ennen tätä. enkä taida fantasiaa lukeakkaan suomeksi... ikinä. Jon Nietos? anyone?
   
 11. R.Erwin

  R.Erwin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä yksi kirjan lukija joka aloitti ensimmäisen kirjan lukemisen kun sarja alkoi ja lopetti kirjan ennenkuin toinen episodi alkoi ;)
  Neljä ensimmäistä kirjaa luin suomeksi putkeen ja nyt sitten englanniksi tuota viidettä kirjaa.

  Kyllä täälläkin on annettu sarjan tuomat hahmot kirjaankin. Tyrion on vain niin loistava!:D

  Jotkut valittaa noista suomennoksista ja kyllä multa saa suomentaja ison kehun suomennoksesta, todella vakuuttavaa työtä. Jotkut takertuu tuohon Nietokseen ja minusta se on vain hyvin keksitty, parempi luin joku "lumi".

  Mielestäni tuo sarja joka tulee tv:stä niin se on tarkoitettu ensisijaisesti kirjan lukeneille, eihän siitä muuten saisi paljon irti. Esim.mistä Jaime yhtäkkiä heitettiin Rob:n jalkojen juureen?

  Mutta suurta viihdettä sarja on ollut ja tulee varmasti olemaan kun lisäävät vain panoksia kakkos kaudelle.
   
 12. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestäni tuo kohtaus oli sarjassa oikein erinomaisesti toteutettu ja toimi silloin vielä kirjaa lukemattomanakin. Tyrionin herätessä taistelukentältä rakennettiin epätietoinen tunnelma ja sitten paljastettiin katsojalle kertarysäyksellä Robbin todellinen suunnitelma. Joskin ehkä sarjassa oltaisiin vielä enemmän voitu alleviivata sitä, että hyökkäyksen päätarkoituksena oli vallata Riverrun takaisin, eikä vain kidnapata Jaime Lannister.


  Nyt kun kirjoja on kovasti kehuttu sarjan edelle, niin pakko nostaa pari vastakkaista pointtia kirja vs. sarja pohdinnasta. Imho Eddardin kuolema oli sarjassa ehkä toteutettu tyylikkäämmin kuin kirjassa, vaikka kirjassa Martin nimenomaan taisi haluta korostaa tilanteen tylyyttä sillä, että päähahmo tapetaan keskellä lukua vähänkuin ohimennen. Myös monet täysin sarjaa varten kirjoitetut kohtaukset ovat olleet loistavia mm. Robertin ja Cersein välinen keskustelu Lyannasta, Tyrionin hauskat leikit Bronnin ja Shaen kanssa, Renlyn ja Loras Tyrellin sheivailukohtaus ja henkilökohtaiseksi suosikeiksi nousseet Varysin & Littlefingerin väliset kohtaukset.

  Vaikea kyllä on keskenään verrata kirjaa ja sarjaa tason puolesta, niin erilaisesta kerrontatavasta kuitenkin on kyse. Itse pidän molemmista, mutta en osaisi millään sanoa pidänkö sarjasta enemmän vai kirjasta. Pitää vain toivoa, että Martin saa kaikki kirjat aikaiseksi ja HBO ei kirvestä sarjaa kesken kaiken (Deadwood, Rome.. anyone? :rolleyes:).

  Castausspekulointia:
  Toivottavasti Mance Rayderille löytyy joku sopivan karismaattinen näyttelijä :thumbsup:. Itse äänestäisin David Andersia.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2011
 13. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kyllä. Itsekin katsoin ensin ja luin vasta sitten. Lukiessa tuli monessa kohtaa mietittyä sitä miten hienosti asiat oli toteutettu sarjassa. Juuri oikeita kirjassa vain implikoituja ja sivulauseessa sivuttuja tapahtumia oli lisätty sarjaan.
  Tämä tosin tulee vaikeutumaan tulevilla kausilla.
   
 14. TKX

  TKX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahas vai tälläinen kaveri, haukuista päätellen taidat itse olla 16 v
  Olenko jossain sanonut, että Lukeminen ei ole mukavaa.
  En ole viesteissä muutenkaan kritisoinu, että Tv-sarja olisi parempi kuin kirjat. Sinun kannattaisi opetella enemmän luetun ymmärtämistä, ennen kuin tulet haukkumaan.
  Ensimmäisessä viestissäni tarkoitin: että en ymmärrä jos joku lukee kirjat tietääkseen etukäteen mitä sarjassa tapahtuu.
  Lopuksi voisin todeta, että menin ammattikouluun jo 80-luvulla.
   
 15. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ehkä joku ei lue kirjoja sen takia, että SAISI tietää tapahtumat etukäteen, vaan nauttii kirjoista? Ja ottaen huomioon, että kirjat tulivat ensin, niin eikö olisi hölmöä pilata tuleva lukukokemus katsomalla sarja ennakkoon tv:stä? Kuulostaa omasta mielestäni ihan hölmöltä kummin tahansa. T: Ensimmäistä kautta rakastanut, kirjoja lukematon henkilö.
   
 16. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoin ekan kauden sarjasta ja luen ekaa kirjaa, eikä se ole pilannut lukukokemustani millään tavalla. Jossitella aina voi olisiko lukukokemus ollut n-kertaa parempi ilman sarjan katsomista, mutta ihan hekumassa siltikin ekaa kirjaa imen aina kun kerkeän.

  Taisin olla hölmö kun pilasin lukukokemuksen josta nautin erittäin paljon.
   
 17. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 018
  Saadut tykkäykset:
  229
  Kellään C+ Film HD kanavaa seuraavalla ei lienee jäänyt huomaamatta, että viime sunnuntaina tuli maratonina osat 1-5 ja tulevana sunnuntaina sitten osat 6-10.
   
 18. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Komeasti snubattiin Emmyissä, odotetun sivuosan lisäksi ei mitään. Harmitti jo suuresti että Sean Bean ei päässyt edes ehdolle saati sitten että paras draama on (taas) Mad Men:hitme: Ei ole lähimainkaan samaa tasoa tämän kanssa :grr:
   
 19. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  552
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jos Mad Men jäis ilman palkintoja, niin AMC tajuaisi ja ei leikkaisi Breakin Bad:n ja TWD budjetteja. :thumbsup:

  Joo todella outoa, että vain yksi Emmy tipahti. :mad:
   
 20. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paras Draama ryöstettiin kyllä aika töykeästi Game of Thronesilta... Boardwalk Empiren voiton olisi vielä jotenkin ymmärtänyt, mutta Mad Meniä ei kyllä voi mitenkään sulattaa.

  Onneksi sentään Dinklage vei täysin ansaitusti parhaan miessivuosan.