Game of Thrones (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikein mainio lopetus, paljon asioita jätettiin auki että jatkoa odottaa innolla, mutta mitään ei jätetty pahasti kesken, vaikka suunnalla jos toisella onkin ns. tilanne päällä. Tuli samana päivänä katsottua toinenkin kausifinaali, joka päättyi tyypillisempään "v*tt* älkää nyt tohon sitä jättäkö s**tana!"-reaktioon. Ei onneksi tässä sarjassa.

  Vaikka en pahemmin perusta joistakin kirjoja lukeneiden kirjoihin liittyvistä kommenteista tässä ketjussa, niin kysynpä silti, loppuuko ensimmäinen kirja samaan kuin sarjan ensimmäinen kausi? Jossain vaiheessa kesällä töllö menee takuukorjaukseen niin jos lukaisisi ekan opuksen, mutten kuitenkaan haluaisi kirjasta spoilaantua kakkoskautta ajatellen.
   
 2. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Ei lopu eikä spoilaa. Pikemminkin tuohon ekaan kauteen oli siirretty hieman tapahtumia sarjan toisesta kirjasta. Sarjan kirjoittajatkin taisivat kommentoida, että toisen kauden tapahtumiin tullaan taas joillekin hahmoille onkimaan tarinaa sarjan kolmannesta kirjasta.

  Tähän syynä se, että kirjoissa kaikki hahmot eivät edes esiinny kaikissa kirjoissa, mutta TV-sarjassa hahmoja täytyy "pitää hengissä", eikä niitä voi niin vain unohdella puoleksi vuodeksi tai pidemmäksi.
   
 3. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kun en kirjoja lukemattomana tunne hahmoja niin en osaa mietiskellä mitään roolituksia, mutta loistavan Welliverin ohella kuka tahansa muukin Deadwoodkonkari (Tim Olyphant, Ian McShane, Dayton Callie, Paula Malcolmson, William Sanderson..) olisi huikea plussa.
   
 4. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Itse en ole katsellut kuin ensimmäisen osan TV-sarjaa, kun odottelen blu ray versiota, enkä piraattijutuista periaatteen miehenä hirveästi välitä.
  Kirjat olen kaikki lukenut.
  Itselle ensimmäisen kirjan selvästi suurin ylläri oli Danyn lapsen kuolema. Fantasia-kirjoissa kun on tottunut siihen, että monessa kirjassa on sankarina joku "The Chosen One" jota saatetaan seurata lapsuudesta osapuilleen jumaluuteen asti, ja vielä kun kirjassa ainakin oli erinäisiä vihjeitä ja viittauksia jotka helposti tulkitsi, että ko. lapsesta tulisi jotain Suurta, niin oli aikamoinen ylläri kun muksu hoidettiin hengitä imeväisenä tuosta noin vain.
   
 5. quin-

  quin- Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  motherfu**ing dragons.
   
 6. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se, ettei lohikäärmeitä ole toteutettu hyvin valkokankaalla tai tv:ssä ei tee näistä yhtään paremmannäköisiä. Mutta myönnän ilmaisseeni mielipiteeni hieman kärjistäen eikä noiden käärmeiden toteutus itseäni toistaiseksi varsinaisesti haitannut vaikka halvoilta näyttivätkin. Toisaalta hieman pelottaa tulevan puolesta mutta en sitten tiedä kuinka pitkään liskot tulevat säilymään hengissä.

  Ja itseäni tuollainen laimeampi lopetusjaksokaan ei siis varsinaisesti haitannut, mutta laimea se silti oli. Sarja on ollut toistaiseksi loistava ja tulen sitä seuraamaan jatkossakin, joskin kirjat ajattelin koittaa saada luetuksi ennen 2. kauden alkua.
   
 7. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni tuo 10. osan lopun laimeus johtuu siitä, että se jää todella vahvojen 9. osan lopun ja 10. osan alkun varjoon. En tiedä miksi, mutta tuo Drogon tukehduttaminen ei koskettanut millään tasolla. Kirjoja lukiessa Daenerysin luvut olivat aina vähän sellainen pakollinen osuus ennen muiden henkilöiden osuuksia. Nämä tosin muuttuivat paremmiksi juonen edetessä. Joku täälä mainitsi Daenerysin itkeskelystä ja tunteilusta mutta juuri sellainen hahmo oli kirjoissakin ja alkoi henkilönä vahvistua vasta 1. kirjan lopusta eteenpäin.

  Täälä on ihmetelty taistelujen puutetta. Muistaakseni taisteluja ei juurikaan ole kuvattu edes kirjoissa. Kuitenkin kirjassa Tyrion taisi ihan taistellakin, vaikkakin tuuria taisi olla mukana, eikä vain jäänyt omien jyräämäksi. Eikös tuo Arryn lähtö Kuninkaansatamasta ja (kirjoja lukemattomille minor spoiler)
  muurille matkaavan, seuraavissa kirjoissa paljon esillä olevan, porukan esittely
  sekä Sansan osuudet Eddardin kuoleman jälkeen ole siirretty tähän 2. kirjasta? En ainakaan muista niiden olleen 1. kirjassa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2011
 8. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ymmärrän kyllä tämän ja olen vähän samaa mieltä, vaikken käyttäisikään sanaa laimea. Yhdeksännen jakson lopetuksesta oli mahdoton pistää enää "paremmaksi" kauden viimeisen jakson cliffhangeria ajatellen. Missään nimessä en kuitenkaan ole pettynyt finaaliinkaan. Eikä lohikäärmeissä mitään vikaa ollut.
   
 9. bmike

  bmike Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  0
  No lohikäärmeet omalla kontolla kuuluvat ns. finninaamaisten ja kynäniskaisten teinipojujen juttuihin, mielestäni tuon lopun olisi saanut huonommaksi vain jos joku Frodo LOTR:sta olisi hypännyt kehiin (tiedoksi: voin katsoa LOTReja, mutta mun on ehdoton pakko pistää fast forward päälle kun Frodo ja muut kääpiöt ovat ruudulla, ei vaan kestä sitä onnetonta olemusta ja itkemistä).

  Tulesta selviäminen ei sinänsä ollut ihan varsinaista pelleilyä, toki olin vähän pettynyt, että tämänkaltaiseen, muuten laadukkaasti tehtyyn sarjaan on pitänyt saada näitäkin aspekteja zombieiden kera mukaan, mutta minkäs teet, jos ne ovat kirjassa, niin pitäähän ne sarjaankin saada. Pitää vain toivoa, että jatkossakin pääpaino on ihan normijuttujen parissa ja nämä pelleilyt pysyvät sivuroolissa.
   
 10. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Taistelujen puute on kyllä hyvä juttu. Jää aikaa tärkeämpien asioiden kuvaamiseen.
   
 11. quin-

  quin- Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatkossa pääpaino on siinä, mitä kirja kertoo. Jos teikäläisestä eivät nämä elementit miellytä, niin sitten ei ole ehkä viisainta seurata sarjaa joka perustuu fantasiakirjaan, missä nämä ovat olennaisia osatekijöitä.

  Olen kyllä aivan samaa mieltä, en ole mikään suuri fantasian ystävä, ja toivon, että nykyinen linja jatkuu tulevissakin kirjoissa (en ole siis niitä lukenut, sarjan alkaessa ei ollut mitään hajua mitä tuleman pitää). Mikäli kuitenkin suunta muuttuu johonkin suuntaan, ei se minua juurikaan harmita, koska tiedän jo etukäteen, että näin sen kuuluu mennä.

  Sarjan yleinen tempo voisi olla mielestäni vielä hieman hitaampi, vaikka jossain on valiteltu juuri hidastelua ja aktionin puutetta.

  Omasta mielestä lohikäärmeet oli tehty yllätävänkin hyvin.

  Tästä muuten budjettivertailua:
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2011
 12. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  No onhan se nyt ihan kamalan hirveää, kun fantasiakirjasarjaan pohjautuvassa elokuvassa on fantasiaelementtejä mukana. :hitme:
   
 13. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Fantasiaa on laidasta toiseen. Guy Gavriel Kayn fantasiakirjoissa magiaa ei ole mukana juuri ollenkaan ja silloinkin kun sitä on, sen voi selittää muullakin kuin magialla. GRRM:n kirjoissa sitä on kohtuullisesti, mutta toivon, ettei sitä tule nykyistä enempää loppukirjoissa. Jonkun Raymond E. Feistin kirjat taas ovat ns. high fantasya, jossa on magiaa mukana joka käänteessä ja demonit syövät ulottuvuuksia toisensa jälkeen jne.

  Itse olen low fantasyn ystävä, eli mitä vähemmän magiaa jne. niin sitä parempi (itseasiassa tästä syystä pidän vielä enemmän historiallisesta fiktiosta). Yleensä ilman magiaa päästään parempaan henkilödraamaan. GRRM on tähän mennessä onnistunut pitämään kuitenkin henkilödraaman oikein hyvällä tasolla huolimatta siitä, että hieman magiaakin on mukana.
   
 14. J-dee

  J-dee Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lohikäärmeet on siinä mielessä pettymys, että ne ei ole millään tasolla omaperäinen keksintö sarjassa, joka muuten pyrkii rikkomaan fantasiakerronnan kliseitä. Moni muu (fantasia)elementti on edes jossain määrin omaa settiä (hurjasudet, varjokissat, white walkerit... mitä näitä on).
   
 15. bmike

  bmike Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  0
  No voi kyynel, kuten tuossa Kristian osuvasti totesi, fantasiaa on laidasta laitaan, minusta lohikäärmeet vain olivat jonkinlainen hermokipupistettä painava säie tässä sarjassa, ei siis koko sarjaa teilaava asia, muutenkaan harvoin pelkästään cgi:llä tehdyt hahmot kovin hirveästi aiheuttavat mielihyvää elokuvissa tai sarjoissa, semmoinen cgi:llä modattu zombie sinisine silmineen yms. vielä menee. Toki ymmärrän, että HBO:n varastossa ei just ollut lohikäärmeen poikasia, niin oli pakko tehdä ne koneella.

  Ja taustallahan voi olla vaikka minkälaista viittakeijoa tulipalloineen kunhan näyttävät vain enemmän kun Tyrion hoitelee jatkossa hovin naaraita ja tuo esille näppäriä huomautuksiaan. :)

  Milloin tälle sarjalle on taas odotettavissa jatkoa kakkoskauden muodossa?
   
 16. quin-

  quin- Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jaksa nyt lähteistä tarkistaa, mutta muistaisin lukeneeni, että kuvaukset alkavat heinäkuussa. Olisiko siten samoihin aikoihin ensi vuonna tai syksyllä?
   
 17. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Varjokissoista en tiedä (edes mitä ovat) mutta epäkuolleet ja dire wolfit nyt eivät ainakaan ole millään tapaa omaperäisempiä kuin lohikäärmeet. Ja onhan lohikäärmeistä puhuttu sarjan alusta asti, joten hieman ihmetyttää tämä porukan herääminen vasta nyt.
   
 18. Homeboy

  Homeboy The Collector Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin eilen maanantaina päätösjakson jälkeen paikallisessa pääkirjastossa ja eipä ollut onni myötä. Valtaistuinpeli oli lainassa ja varauslista sen mittainen, että itse saisi joskus joulun alla kirjan... Lienee helpompaa hankkia vajaan 40e hintaan 5 osaa play.comista pokkarina enkuksi...
   
 19. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 22.06.2011
 20. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Ja saat nauttia kirjailijan alkuperäisestä ilmaisusta siinä samalla sitä vastoin, että lukisit sen jonkun muun (kääntäjän) tulkitsemana. :)