Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  OT: On mielenkiintoista, että warettamisesta on niin jyrkkiä mielipiteitä ottaen huomioon, että sitten taas toisaalta kuluttajille myydään minimaalisilla teknisillä parannuksilla varustettuja ja yleensä halvasti toteutettuja uudelleenjulkaisuja täysin samasta materiaalista. Tälläkin foorumilla ei liene epätavallista, että on ostettu 3-5 uudelleenjulkaisua samasta materiaalista vuosien varrella. Tällainen "rahat pois" -mentaliteetti nähdään oikeana, mutta warettaminen, jossa kuitenkin kohteena ovat useimmiten juuri ne leffat, joita myydään ed. mainitun mentaliteetin kautta, taas vääränä. :hitme:

  Hienosti toimii HBO Nordicilla iPad + Chromecast -yhdistelmä. :naminami:
   
 2. Anathor

  Anathor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  933
  Saadut tykkäykset:
  52
  http://www.huffingtonpost.com/2015/04/19/leaked-game-of-thrones-hbo_n_7096000.html

  If You Watched Leaked 'Game Of Thrones' Episodes, HBO Might Be Coming After You

  Notices are coming.

  According to reports, HBO is tracking down the people who watched those leaked "Game of Thrones" episodes.
  Though no serious legal action is being taken at the moment, the company is said to have sent "thousands of warnings" to those with Internet connections that shared the shows.

  Through anti-piracy partner IP-Echelon, HBO is reportedly telling providers to "contact the subscriber" and "take appropriate action."
  The company tells HuffPost the anti-piracy efforts it's implementing are "standard operating procedure."

  Reddit users have seemingly posted examples of what they received:

  Just got the following in an email from my ISP Bell Canada. Someone in the apartment downloaded it.
  ------------- Infringement Details ----------------------------------
  Title: Game of Thrones Timestamp: 2015-04-12-ANONYMIZED
  IP Address: mine
  Port: 51413
  Type: BitTorrent Torrent Hash: 008b8e8633010064ddbd78609002e5895a18ca64
  Filename: Game of Thrones S05E01 WEBRip XviD-FUM[ettv]
  Filesize: 424 MB -


  Piraatit laitetaan purkkiin ja häädetään ne pakolaisina muille maille!

  HBO Nordic toimii hienosti iPad + Apple TV yhdistelmällä.
   
 3. app

  app Guest Guest

  Liittynyt:
  18.04.2003
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän eri linjoille vs kirjat on lähdetty ekoissa jaksoissa mutta vaikea vielä sanoa oikein mitään muutoksista & sinällään ihan freshiä että haetaan uutta linjaa mutta jännä nähdä miten homma kehittyy.. Muutamassakin juonikuviossa aletaan olla linjoilla missä mennään juurikin kirjojen ohi kohta joten mielenkiintoista siinäkin mielessä.
   
 4. ipeniemela

  ipeniemela Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  797
  Saadut tykkäykset:
  56
  Näköjään tässä kaudessa oiotaan mutkia suoriksi enemmänkin, mutta ei se mitään, GRR martinin alkuteos on kaikessa massiivisuudessaan luultavasti aika mahdoton täysin sellaisenaan sovittaa tv-sarjamuotoon muutenkin. Itsehän en ole koko kirjasarjaa edes lukenut, mutta uteliaisuuden videssä voiton olen pikkasen spoilaillut wikipediasta, siitä tuo huomio.
   
 5. Freekster

  Freekster Guest Guest

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hyvä että oiotaan mutkia. Uusimmassakin jaksossa saatiin montaa asiaa eteenpäin mitä kirjoissa vatuloidaan satoja sivuja :D

  Hyvä kausi ja seuraavaa jaksoa odotellessa! Veikkaan että pian lähtee hihhuleiden putkaan itse kuningas ja varpuset valtaa koko kaupungin.

  Viimeisimmän trailerin katsominen muuten spoilaa nyt enempi kun tietää mitä on tapahtunut.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2015
 6. JP0001

  JP0001 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirjoja en ole lukenut, mut oon huomannut selkeän notkahduksen tasossa alaspäin. Ilmeisesti monia asioita muuteltu ja kirjoiteltu höpöhöpöjuttuja mukaan. Tässä oli sarja, jonka tason en uskonut tippuvan... mutta taisi tässäkin tulla sit ongelmia lähdemateriaalin loppumisen takia/muita syitä. Silti loppua odotellen, milloin mahtaa lopullinen tulen ja jään sota :naminami: Ja toivottavasti nykyinen kauniit & rohkeat-tason käsikirjoitus taas palaa totutulle tasolle :thumbsup:
   
 7. Dragon/

  Dragon/ Guest Guest

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Onhan se taso nyt laskenut yllättävän vähän, ottaen huomioon että menossa vitoskausi.
   
 8. Geekmaster

  Geekmaster Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  26.05.2015
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Thronea on vaivannut jo pitkään ja vaivaa aina vain enemmän draamallinen EVVK-ilmiö, krooninen jännityksen puute. Ihmissuhde-saippuaoopperat pyörivät kaikilla rintamilla, selkäpuukko viuhuu ja periaatteessa asioita myös tapahtuu: yleismeno on kuitenkin näyttävää mutta kaunovetelää patsastelua tyhjäkäynnillä. Tämä taas johtuu siitä, että Thronessa on aktiivisesti seurattavia henkilöhahmoja n. 300% liikaa. Tämän takia kerronta joutuu pomppimaan toisistaan irrallisten tapahtumanäyttämöiden väliä ympäriinsä: ählämistanin loohikäärmenartusta Kings Landingin kautta milloin minkäkin paikallistyrannin/pohjoisen elämäntapa-rajavartioston kuulumisia seuramaan. Liian vähäiseksi jäävä ruutuaika per hahmo jyrsii draaman/jännityksen kehittämistä kuin kanuunainen hamsteri.

  Kun sarja ei ole jännittävä, se ei ole myöskään kiinnostava. Niinpä Thronen katselujono kovon kulmalla on jatkanut tällä kaudella kasvamistaan... nytkin on jo kolme jaksoa katsomatta. Playback-motivaation kerääminen/suoranainen tsemppaaminen katsomista varten enteilee aina vahvasti sarjan putoamista A-listalta ns. kännisarjojen kategoriaan.
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 762
  Saadut tykkäykset:
  1 114
  Minusta sarja on ollut oikein simppeliä seurattavaa kirjojen jälkeen. :)
   
 10. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 599
  Saadut tykkäykset:
  194
  Kyllä itseä myös on alkanut väsyttämään koko sarja, oikeastaan heti ensimmäisen kauden jälkeen jos tarkkoja ollaan. Sarjassahan tapahtuu paljon lähes koko ajan mutta ei juuri mitään mikä jaksaisi kiinnostaa yhtään eli pääjuoni(onko sellaista?) ei etene juuri lainkaan, sivujuonet kylläkin mutta tosiaa EVVK. Nyt taas ei ole enää edes ihan kärryillä kaikesta koska niin monta jaksoa on menty pikakelauksella.

  Mutta hetkinen, tätähän ei olekaan pakko katsoa... :thumbsup:
   
 11. scott

  scott Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itsekin olen katsellut useita GoT jaksoja pikakelauksella välillä kohtauksen sieltä täältä katsoen (varsinkin nykyisellä 5 kaudella), kun touhu on muuttunut todella puuduttavaksi.

  Game of Thronen alussa esitettiin "uhka", joka tulee pohjoisesta ns. "kuolleiden armeija". Tämä uhkakuva ei ole kuitenkaan realisoitunut oikeastaan millään tavalla 5 vuoden aikana ja (yksinkertaistettuna) sarjan hahmot tappavat vain toisiaan ja punovat onnessaan juonia koko valtakunnan johtamiseksi.

  Osa sarjan jäljellä olevista hahmoista on myös semmoisia antisankareita, ettei näiden touhuja oikein jaksa katsoa - varsinkin Ramsey (ja aikaisemmin lapsikuningas Joffrey). Boltonien ja Ramseyn seuraaminen on ollut yhtä pikakelauksen paikkaa; psykopaatti Ramsey ei tule ikinä selviämään sarjaa loppuun asti, hahmon teot ovat mukana vain shokkiarvoa varten.

  Juonellisesti tuntuu, että sarja on mennyt alaspäin, vaikka erilaisia mahdollisuuksia olisi ollut joka suuntaan. Esimerkiksi itselle jäi mieleen Thronesin 2 tai 3 esityskaudella esitelty mahdollisuus "herättää kuolleita henkiin". Asiaan ei ole kuitenkaan palattu jakson jälkeen vaikka tästä saisi rakennettua vaikka mitä tarinaa, esimerkiksi punainen papitar olisi voinut kertoa asian Jonille, joka olisi taatusti kantanut kuolleen muijansa ruumiin muurilta maailman ääriin, jotta tämä olisi herännyt henkiin. Loogisesti tämmöiset asiat liittyvät toisiinsa - varsinkin, kun kumpikin hahmoista on samoissa tiloissa. Asiaa ei kuitenkaan tainnut olla kirjoissa, ja sarjan käsikirjoittajat eivät tunnu uskaltavan tehdä isoja muutoksia alkuperäiseen tarinaan.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2015
 12. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 662
  Saadut tykkäykset:
  322
  Seuraatte sarjaa ihan oikein.

  :D
   
 13. satanthresher

  satanthresher Guest Guest

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt kun ilmeisesti ne kirjatkin ovat menneet läpi pikakelauksella välillä sivun sieltä täältä lukien, niin veikkaisin että tässä vaiheessa kannattaisi jättää homma kokonaan kesken.

  Itse asiaan sen verran, että viimeisin kausi on kyllä ollut jollain tapaa hieman laimeahko, mutta toisaalta kirjoissa touhu on vieläkin ankeampaa, joten sinänsä ei yllätä. Eiköhän tässä taas loppua kohti ala tapahtua, mutta jahkailtu on kuitenkin jo liikaa.
   
 14. Dragon/

  Dragon/ Guest Guest

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Voihan se olla ettei tuo sarja sovi jos on tottunut nopeatempoisiin adhd-jonne-marvel-leffoihin :)
   
 15. Geekmaster

  Geekmaster Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  26.05.2015
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa liittyä enemmänkin siihen että winteri on tehnyt tuloaan jo seasonilta 1... jottain aivan gauuheeeta is going to tapahtua... mutta mitään kovin erikoista ei nyt sitten kuitenkaan viiden kauden selkäpuukkohipan/saippuaoopperoinnin/kuviokellunnan jälkeen ole tapahtunut.


  Ex-fanin viimeisenä toivomuksena toivon Cersein (Lena Headey) vihdoin ja viimein alasti ruutuun. Kyllä. Oikein kunnon väh. kolmen minuutin full frontal -monikamerakohtaus etelän milf-kuningatarta. Mitään säästelemättä. Tätä on odotettu ja toivottu vuodesta 2011 lähtien. Sitten Westeros voi vaikkapa muuttua kymmenessä minuutissa demokraattiseksi tasavallaksi, John Snowdenista tulee kansanäänestyksellä ensimmäinen tasavallan presidentti ja sarja saa minun puolestani esim. päättyä.
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 762
  Saadut tykkäykset:
  1 114
  Kirja-spoileri:
  Kirjoissa Catelyn Stark herätetään henkiin, kun hänen ruumiinsa löytyy joesta. Sarjaan sitä ei kuulemma otettu mukaan epäuskottavana tapahtumana. Niin kuin sarjassa nyt jotain sellaista vielä voisi olla, mikä on epäuskottavaa...
   
 17. TwoDolphins

  TwoDolphins Guest Guest

  Liittynyt:
  15.04.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt Game of Thrones meets World War Z eli jokaiselle jotakin :D
   
 18. scott

  scott Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  4
  Uusin jakso (5x08) oli varsin kovaa valuuttaa. Jaksossa näytettiin vihdoinkin mihin kuolleiden armeija kykenee, Jon Snow otti mittaa walkerista massiivisessa sotakohtauksessa ja Tyrion pääsi väittelemään kuningattaren kanssa viinilasi kädessä – mitä sitä nyt muuta voi haluta :thumbsup:

  Jää vain nähtäväksi eteneekö talvi vai ei. Mietin tuossa aikaisemmin, että kuinka nopeasti kuolleet heräävät, tähänkin saatiin vastaus – white walkerit saavat halutessaan kuolleet riveihinsä lähes samantien.

  Tosin tässä saa nyt pelätä, että talvi on kaukana etelän ihmisten arjesta ja palataan tilanteeseen, jossa seurataan satunnaisia kasvoja ja keskitytään liian vähän isoon kuvaan.

  ...
  Ps. kyllä se on niin, että jos tosissaan kirjoittelee yhden rivin kommentteja ”adhd-jonneista” niin ...
   
 19. Dragon/

  Dragon/ Guest Guest

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Kiitos nyt spoilereista.
   
 20. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 606
  Saadut tykkäykset:
  511
  Kannattaa lukea ketjua "HBO:n tahtiin" jos ei ole sarjaa nähnyt?

  Ymmärrän kyllä, että isoimmat spoilerit on syytä tagata, kuten vaikkapa jonkun hahmon kuolema taikka se, että Darth Vader on Luken isä, mutta toisaalta nämä ketjut on todella hankalia lukea silloin, kun 80% sisällöstä on tageissa.

  Viestit mallia

  "Viime jaksossa sitten viimein

  kun taas

  Noin kokonaisuutena mun mielestä

  joten innolla

  jatkoa"

  on ihan helevetin rasittavia.