Gabriel Knight 20th Anniversary Edition

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana Recce, 28.12.2013.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Jeps. Just tuota tarkoitin pimputuksella.
  Tosin ei tuo ns. väärä vastauskaan haitannut, kun mieleen tuli se, että ei tainnut Sierran pelit toimia Gravis Ultrasoundilla kunnollisesti. SB-emulaattoria (softa) piti käyttää, jonka toimivuus oli sitten aina vähän niin ja näin. Toisin olivat ne pelit, jotka suoraan tukivat GUSsia. Olihan ne äänet aika jumalaiset.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Ei varmaan haitanne, jos tähän ketjuun hieman eri pelistä kirjoitankin, koska peli on monelta osin aika samanlainen kuin Gabriel Knight, parempi vain. :) Tosin remake-ketjuunkin lienee olisi voinut kirjoittaa, mutta saapahan ainakin näiden kahden pelin välille vertailua täällä. :)

  Eli Broken Sword. Siitä ei ole varsinaista remakea tullut, mutta Director's cut kuitenkin, jonka saa myös kännyköille.

  Broken Sword ja Gabriel Knight olivat oikeastaan ainoat suuret seikkalupelit, joita en pelannut silloin, kun ne ilmestyivät. Gabriel Knightin pelasin viime keväänä ja täytyy todeta, että vaikka peli ihan ok olikin, niin kuitenkin vain ok. Vieläkään ei ole auennut se, miksi peli aikanaan niin hyvä oli.

  Broken Sword puolestaan on toistaiseksi ollut todella mainio peli ja voittaa Gabriel Knightin remaken jokaisella osa-alueella. Juoni (tämä toki on jokaisen itse päätettävä) on mielestäni huomattavasti mielenkiintoisempi ja tekninen toteutus on parempi, vaikka verrataan uudistettuun Gabriel Knightiin. Käsin piirretty grafiikka on mukavan siistiä verrattuna Kngihtin hieman pökkelöihin hahmoihin, musiikki on parempaa, animointi parempaa, ääninäyttely parempaa, jne. Myös hahmon ohjaaminen on mielestäni sujuvampaa.

  Toistaiseksi peli siis on ollut ehdottomasti hintansa arvoinen. Toivottavasti loput 60% ovat myös. Jos jostain pitää valittaa, niin peli on ollut välillä hieman helppo. Tosin edes takaisin eri paikkojen välillä ei ole tarvinnut juosta, vaan puzzlet näyttävät keskittyvän aina yhteen paikkaan kerrallaan. Sen lisäksi on loistavaa, että pelissä on ihan oikeitakin puzzleja, kuten salakirjoituksen ratkaisemista itse. Isot pisteet siitä. :)

  Pitäisi varmaan Pelit-lehden arkistoista lukea vanhat arvostelut molemmista peleistä ja katsoa, mitä mieltä niistä ovat arvostelijat aikanaan olleet. Itse kuitenkin nosta Broken Swordin korkeammalle kuin Gabriel Knightin. Toivottavasti vain loppupeli ei petä. :)
   
 3. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 577
  Saadut tykkäykset:
  55
  Ah, kuulostaa kiinnostavalta - itseltäkin jäi tämä aikoinaan pelaamatta (en ollut vielä siirtynyt PC-maailmaan Amigastani), joten täytynee katsastaa.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Nyt on peli (Broken Sword) pelattu läpi. Hyvä kokemus oli. Keskivaiheilla tuli pieni taantuma, mutta loppua kohden peli taas parani. Ehdottomasti suositeltava. Vaikka pelista ei varsinaista remakea olekaan, niin alkuperäinenkin grafiikka toimii edelleen. Itse pelasin pelin Android-luurilla (kuten myös Gabriel Knightin), joten en osaa sanoa, miltä grafiikka näyttää isolla näytöllä.

  Sen verran hyvä kokemus kuitenkin, että pitää kakkososa myös hankkia. Pelitistä luin, että osat kolme ja neljä ovat huonoja ja 3d-alkuajan rumia palikoita. Vitonen taas tuli ihan vasta vissiin kickstartterin avustuksella ja sen kerrottiin olevan ihan hyvä.