Front Row ja DVD:t

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana peter69, 16.09.2006.

 1. peter69

  peter69 New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.09.2002
  Viestejä:
  950
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin olohuone-MacMinin iTunes 7:lle ja samalla huomasin AVS Forumista DVD Assist -nimisen työkalun Front Row:n ja DVD VIDEO_TS -tiedostojen käyttöön. Homma näyttäisi toimivan aika mukavasti seuraavasti:

  - Asennetaan DVD Assist pyörimään.
  - Mac The Ripperillä otetaan DVD:stä suojaamaton kopio levylle
  - DVD Assistin mukana tulee tyhjä video, QuickTime Pro:lla voi helposti tehdä lyhyen 10 sek video jossa on DVD:n kansikuva.
  - Laitetaan linkki em. kansikuvavideoon halutulla tavalla, esimerkiksi ~/Movies/DVD/Kylie Minogue Live in Sydney.mov -> /Volumes/Storage/DVD/Kylie Minogue Live In Sydney/VIDEO_TS/Kylie Minoque Live in Sydney.mov

  Nyt jos Front Row:lla menee Videos -puolelle ja sieltä Movies ja DVD, löytyy hakemistosta lista kovalevylle siirretyistä DVD-elokuvista kansikuvineen. Jos tälläistä videota klikkaa, pyörähtää ensin kansikuvavideo ja sen jälkeen DVD Playerilla kovalevylle kopioitu DVD kaikkine ominaisuuksineen.

  Elokuvia tulee katsottua niin harvoin uudelleen ettei niiden kopioinen levylle kiinnosta mutta esimerkiksi musiikki-DVD:t pyörii useammin.

  Ajatuksia, parempia tapoja saada DVD:t levylle ja Front Row:n taakse?

  Handbrake tuli aiemmin kokeiltua mutta se on jossain määrin työläämpi ja hitaampi, eikä lopputulos ole DVD-ominaisuuksilla.
   
 2. JuhaN

  JuhaN Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuuhan tämä vaikkapa Toast & ToastMount -yhdistelmällä ( https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=742004&postcount=69 ), mutta sen verran kökömmin, että minä siirryin heti DVD Assistin käyttäjäksi kun sen pari päivää sitten löysin...

  ...uutta Miniä odotellessa, kun vanha tuli myytyä...

  =)juha
   
 3. kjt

  kjt New Member

  Liittynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika avata vanha aihe. Elikkä olen vähitellen siirtymässä Macceihin (ei kokemusta aikaisemmin, eikä Maccia vielä hankittuna) ja pääkäyttönä HTPC Mac + videotykki kombinaatio. Tarkoitus olisi siirtää kaikki kotoa löytyvä media Macciin, cd:t, videot ja tärkeimpänä DVD kokoelma, joka on paisunut useamman sadan leffan kokoelmaksi.

  Löysin aika vähän keskustelua aiheesta eli toimivatko nuo Mac The Ripperit ja DVD Assist kombinaatiot vielä hyvin "kaikkiin" DVD-leffoihin. PC puolellahan tuo levyjen rippaus onnistuu vähän niin ja näin erilaisten drm:n takia.

  Onko tullut jotain uusia softakombinaatiota joita kannattaisi käyttää ison DVD kirjaston luomiseen?
   
 4. amino

  amino New Member

  Liittynyt:
  09.10.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  HandBraken pitäisi ainakin olla ihan toimiva systeemi. Toimii Macillä, PCllä ja Linuxilla...

  http://handbrake.m0k.org/
   
 5. Mr_Kettu

  Mr_Kettu New Member

  Liittynyt:
  10.10.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Handbrake toimii kohtalaisen hyvin ja asetuksia ei tarvitse paljoa säätää, mutta (niin mutta), varsinkin jos ei-englannin kielisiin leffoihin haluaa textit polttaa kiinni elokuvaan, kestää DVD kopionti "tuskaiset" 2,5 - 4 tuntia.
  Nyt kun tuli aika siirryttyä Mac maailmaan ja mikkihiiri maailmasta vastaavaa nopeaa laadukasta softaa ei ole heti ainakaan tullut vastaan.
  DVDFab kopioi leffat eri formaatteihin aika kivuttomasti ja nopeasti, noin 20min per elokuva. Windows kone postui perheemme käytöstä ja nyt Macbook Pro.

  Ei muuten mut hieman reilun 400 leffan konvertoiminen kovolle ottaa aikaa. Lyhyellä laskelmalla 2-4 elokuvaa per päivä olis kopiontiprojekti valmis juhannukseen mennessä.

  Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan ja softa saa maksaakin. :thumbsup:
   
 6. nmi

  nmi New Member

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  2 165
  Saadut tykkäykset:
  0
  No miksi haluat polttaa tekstit kuvaan? Toimivathan ne erillisinä raitoinakin melkein kaikkialla. HandBraken saa kyllä pakkaamaan huomattavasti nopeamminkin, jos tyydyt siihen laatuun mitä DVDFab antaa 20 minuutissa. Vai liittyikö tuo aika edes uudelleenpakkausprojektiin, jota tekstien polttaminen edellyttää?
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2011