Floridassa käyneitä?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Jackal, 20.02.2005.

 1. Jackal

  Jackal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2003
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatketaan USA:n matkailun merkeissä. Omaan Floridan matkaan on vielä vajaat kolme kuukautta aikaa, mutta matkakuumetta on ollut erilaisia suunnitelmia tehdessä jo pitkään. Tilanne luultavasti vain pahenee ajankohdan lähestyessä.

  Reilun kahden viikon matkalle meillä on kolme "tukikohtaa" (Miami Beach, Orlandon seutu ja Palm Beach/West Palm Beachin seutu). Orlandon huvituksista olemme ainakin ajatelleen käydä Universal Studiosin molemmissa puistoissa, SeaWorldissä ja jossain vesipuistossa. Myös Ripley's museo on listalla. Muista kohteista ainakin Kennedyn Space Center kiinnostaa. Key West jää näillä näkymin tällä reissulla kokematta ja Everglades on vielä harkinnassa...Paikallisessa elokuvateatterissa on tarkoitus myös käydä ainakin kertaalleen ja mm. Star Warsin kolmannen osan ensi-ilta ainakin sattuu mukavasti siihen aikaan.

  Vaikka tässä on tullut paljon jo asioista otettua selville niin jos jollain on antaa hyviä vinkkejä/kohteita niin kaikki otetaan tietenkin vastaan. Jos vaikka jotain uutta ilmenisi. :) Lähinnä ajatuksena on ollut, että Orlandoa pohjoisemmaksi ei tällä reissulla ajeta eli Etelä- ja Keski-Floridan kohteet kiinnostaa eniten.
   
 2. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itse Floridassa ollessani kävin Universal Studiosilla, Disney Worldissä ja Kennedyn space centerissä. Onhan nuo US ja DW ihan käymisen arvoisia kohteita joskaan ei mitään kovin edullisia, tosin heikko dollari on kyllä nyt avuksi. US:lla on eri elokuviin liittyviä teemalaitteita, jotka liittyvät jotenkin elokuvaan. Itse kävin King Kong railwayssä ja Back to the Future autoajelulla. Tämän lisäksi muutamassa muussa näytöksessä. Huono puoli on se, että jokaiseen kohteeseen on 60-120 minuutin jono, joten yksi päivä kuluu todella helposti ja jää vielä paljon näkemättä. Oma mielipiteeni on, ettei ainakaan Floridan US tarjoa todelliselle friikille mitään mullistavaa. Tietysti jonkin verran lavasteita ja muuta rekvisiittaa elokuvista on paikalle tuotu, mutta koska paikalla ei ole oikeasti filmattu ei se ole mikään leffafriikin mekka.

  Disney World on vielä selkämmin lapsiperheille suunnattu, joskin myös US on koko perheen paikka. Ainakin itse käydessäni reilu kymmenen vuotta sitten oli DW jakautunut neljään eri osaan, joista kaikki ovat valtavia. Tarjolla on sitten erilaisia lippuja yhdelle tai useammalle päivälle, mutta jos meinaa kaikki maailmat käydä jokseenkin kattavasti läpi saa aikaa varata useita päiviä. Nähtäväähän sinänsä kyllä riittää, mutta jos ei lapsia ole mukana niin kannattaa ehkä säästää rahat johonkin muuhun.

  Kennedyn space center on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja kierreltävää ja katseltavaa riittää. Paikalla järjestetään myös turisteille paljon erilaisia esityksiä eri aiheisiin liittyen. Itse kävin parin tunnin ohjatulla kiertoajelulla, joka kyllä kannattaa käydä. Koko aluella on muuten yli 5000 alligaattoria ja kiertoajelulla ollessa niitä näki todella paljon.

  Nämä omat kokemukset ovat tosiaan yli kymmenen vuoden takaa ollessani n. 15, joten muistikuvat eivät ole aivan tuoreita ja toisaalta muutenkin nyt saattaisi olla intressit ja näkökulma toisenlainen. Se kyllä näkyi selvästi, että turisteilta viedään rahat pois eli kaikki maksaa aika reippaasti, joten kannattaa varata reilusti taaloja mukaan, jos aikoo kaikissa paikoissa vierailla.
   
 3. Jackal

  Jackal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2003
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksi aikuista kun on matkalla niin ajateltiin jättää Disney World kokonaan väliin ja huvipuistojen osalta keskittyä Universal Studiosin puistoihin. Siellä laitteet pitäisi olla hieman enemmän myös aikuisille suunnattu, vaikka koko perheen kohde tietenkin on. Sen verran jonoa on luultavasti odotettavissa joihinkin laitteisiin että ollaan "Päivä per puisto"-mielellä liikkeellä eli turha ainakaan sen enempää ahnehtia. Jostain olen lukenut että eri laitteisiin voisi hommata "pikapasseja", millä pääsisi tiettyyn laitteeseen tiettyyn kellonaikaan ilman jonotusta. Sellainen vaikuttaisi hyvältä jos todella toimii. Erilaisia lippuja on tosiaan joka lähtöön ja katselin, että esim. Orlando-Flex neljän puiston lippu olisi noin 180$. Ei mitään halpaa lystiä, mutta ei ihan riistoakaan nykyisellä dollarin kurssilla. Onhan se Särkänniemen passikin nykyisin 40€ luokkaa.

  Sen verran avaruus ja kaikki siihen liittyvä on aina kiinnostanut, että tämä on tosiaan must-kohde. :thumbsup:
   
 4. ryback

  ryback Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä suosittelen kaikkia koris/futis/baseball/nascar-tapahtumia! Niissä on sitä BobRandy-menoa, mikä on itsessään jo kokemisen arvoista.
   
 5. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuommoinen pikapassi systeemi on varmaan kätevä, jos vain toimii. En sitten tiedä puliveivataanko siitäkin jotain ylimääräistä. Tosiaan yksi kokonainen päivä kannattaakin varata aina yhteen kohteeseen, jos haluaa lipulle mahdollisimman paljon vastinetta, kun nähtävää kuitenkin riittää pidemmäksikin aikaa. Perusamerikkalainen tapahan on tehdä lista paikoista joissa haluaa vierailla. Sitten käydään nopeasti paikanpäällä pyörähtämässä ja vedetään viiva listaan. Sitten voidaan tutuille kehua että "Been there, seen that, got the t-shirt" vaikka mitään ei olisi oikeasti nähnytkään. No, jokaiselle jätettäköön vapaus viettää lomaansa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Orlandossa (tai sen lähellä) on myös MGM:n studiot, jos niistä on kiinnostunut. Itse en siellä ole käynyt.
   
 6. jpop

  jpop Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokemuksesta voin mainita, että tuo pikapassisysteemi toimii yllättävän hyvin. Idea on se, että käyt hakemassa haluamaltasi kohteelta pikapassin (joihinkin voi joutua jonottamaan, mutta ei yleensä enempää kuin 5 minuuttia). Pikapassi oikeuttaa menemään toiseen - paljon lyhyempään jonoon tiettynä kellonaikana. Eli hankkimalla sopivasti pikapasseja, ei juurikaan tarvitse jonotella. Nimimerkki on sitä tullut joihinkin vehkeisiin jonotettua kaksikin tuntia... Mutta ei sen jälkeen kun tajuttiin tuo pikapassisysteemi.

  Käyty on - huvipuistohan tuokin käytännössä on... Mielestäni parhaat paikat joidenkin "studiokierrosten" lisäksi olivat "The Twilight Zone Tower of Terror" ja Rock 'n' Roller Coaster.

  Kaikenkaikkiaan koko Orlandon seutu on yhtä huvipuistoa, joten sieltä löytyy varmasti kaikille jotain - fantasiaillallisista ja vesipuistoista Rippleyn näyttelyyn ja kaikenkarvaisiin isompiin ja pienempiin huvipuistoihin. Kaikkein mieluiten tuolla olisi ehkä käynyt n. kymmenen vuotiaana :)
   
 7. Svg

  Svg Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2004
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kävin Floridassa viimeisenä kahtena hiihtolomana. Orlandossa tosiaan noita puistoja kannattaa miettiä että mikä kiinnostaa eniten. Kyllähän sieltä kaikenlaista esitettä sun muuta saa mistä näkee vähän että mitä kaikkea sieltä löytyy. Disney Worldissa se on ehdottomasti yksi puistonosa per päivä. Ellei niitä sitten halua juosta läpi, epäilen. Kennedy Space Center oli myös yllättävän mielenkiintoinen, vaikkei aihe niin lähellä sydäntä olekaan. Sielläkin saa koko päivän menemään.

  Omalla reissulla tuli myös NBA pelissä käytyä ja kyllähän se on, että hyvät paikat maksaa. Liput varattiin\ostettiin etukäteen tietääkseni netistä. NFl pelit olisivat kiinnostaneet, mutta Super Bowl on juuri ennen hiihtolomaa niin eipä se sitten onnistunut.

  Key West on todella upea paikka ja sielläkin riittää tekemistä. Iltasin siellä on kaikenmaailman juhlaa ja auringonlasku on näkemisen arvoinen. Vaikka en kalamiehiä olekaan niin kyllä oli mukavaa mereltä vedellä Barracudia ja muita fisuja ylös. Suosittelen siis kalastusta myös.

  Kannattaa se reissu sitten siinä mielessä suunnitella tarkkaan ettei tarvitse päivätolkulla ajella edes takaisin. Viime vuonna meillä kävin silleen että ekana oltiin pari päivää Miamissa, josta lähettiin sitten Key Westiin. Parin päivän päästä sitten ajeltiin Key Westistä takaisin Tampan kautta Orlandoon ja suoraan sanottuna vitutti se autossa istuminen. Sinne Key westinkään kun ei hetkessä aja. Mutta taisit sanoakin että Key West jää kokematta. Kannattaa silti vielä harkita uudelleen. :rolleyes: Kunhan asettaa jonkinlaiset aikataulut niin reissu on varmasti kaikinpuolin mielekkäämpi.
   
 8. ryback

  ryback Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta kyllä niiltä piippuhyllyn paikoiltakin näkee hyvin ja tunnelma on todellakin katossa. Halvimmillaan olen muistaakseni saanut lipun noin 20 dollarilla. Ja kun Shaq on muutaman kuukauden päästä Play Off -vauhdissa niin kyllähän sitä maksaa mielellään vähän enemmänkin :)
   
 9. Svg

  Svg Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2004
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinhän se kyllä on. Itse mentiin aika eteen ja maksettiin se 100usd\lippu. :rolleyes: Hyvät paikat kyllä olikin. Harmittaa kyllä vähän että peli oli aika surkea ja kotijoukkuea aivan ylivoimainen. Ei minkäänlaista tunnelmaa. Oli se kyllä silti erilainen kokemus.
   
 10. Jay

  Jay Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tuossa ajassa Key Westiin hyvin ehtii, me oltiin tasan vuosi sitten häämatkalla Floridassa ensin viikko ja sitten viikko Karibian risteilyllä. Voin sano että kyllä viikossakin ehtii vaikka mitä, ja kun on avo-Sebring alla matkantekokin käy lomasta ;)

  South Beachilla viihdyttiin pari yötä, sieltä ajettiin puolessa päivässä Key Westiin ja sitten yhden yön jälkeen vielä hetken mielijohteesta Orlandoon. Key Westistä lähdettiin iltapäivällä, yövyttiin matkan varrella motellissa ja saavuttiin ennen puoltapäivää Orlandoon.

  Miamin yökerhot ja biitsit ehti parissa päivässä nähdä. KW on aika kallista yöpymisten suhteen (Floridaksi), mutta kyllä käymisen arvoinen paikka. Jo pelkästään sinne vievä tie 7 mailin siltoineen on ainutlaatuinen kokemus.

  Orlandossa yöpyminen oli ainakin talvella edullista, moottoritien lepopaikoilla olevista turisti-infoista sai hotellivarauksia ja lippuja puistoihin alennuksella.
  Universalissa oli hauskaa, eihän se toki elokuvamuseo ole vaan aikuisten lasten leffa-aiheinen huvipuisto. Puistojen sulkemisajat vaihtelevat, meille sattui iltakymmeneen asti aukioleva päivä ja sekin saatiin menemään ilman vaikeuksia :) Monissa ajeluissa oli mukana näyteltyjä osuuksia tai omaa osallistumista, esim. Tappajahai -veneajelu oli haulikolla ammuskelevine venekuskeineen ja pyrotehosteineen hauska ja MiBien tukikohdassa pääsi ammuskelemaan avaruusotuksia ihan itse. T2-esitys "Skynetin päämajassa" oli ehkä mieleenpainuvin.

  Risteilyn jälkeen oltiin vielä yksi yö Fort Lauderdalessa, joka on sivistyneimmän oloinen noista käymistämme kohteista. Voin suositella. Uimarannat ovat siistit ja kaupungissa on ihan oikea kävelykeskustakin. FL on suureksi osaksi keinotekoisten kanavien varsille rakennettu, ja julkisena kulkuneuvona toimivat vesibussit. Kuskit kertoilevat hauskoja tarinoita rannoilla näkyvistä sikarikkaiden taloista ja huvijahdeista: olipa mm. tontti, jota O.J. Simpson oli yrittänyt ostaa, ja pelästyneet naapurit olivat keränneet 2,5 M$ kolehdin ja ostaneet tontin pois...
   
 11. shield

  shield Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  3
  No tämä oli helpotus lukea.

  Meilläkin on häämatka ensi kesäkuussa Fort Lauderdaleen, josta teemme viikon Karibian risteilyn (Meksiko->Bonaire->Caymansaaret). Yhteensä yövymme FL:ssa 8 yötä.

  Tiedätkö, minkä hintaista on liikkua välillä FL - Miami? Paljon esim. bussit maksaa?
   
 12. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Huomenna talvilomalle Miamiin :)

  Mitään tarkkaa aikataulua tai kohdelistaa ei kaverin kanssa lähdetty kasaamaan. Key Westissä olisi tarkoitus pyörähtää ja varmaankin joku sukellusreissu on ohjelmassa.
   
 13. Jay

  Jay Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2001
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Busseista tms. ei ole tietoa, autonvuokraus lienee siellä järkevin vaihtoehto, jos vain ikää ja luottokortti löytyy. Yksisuuntainen vuokraus onnistuu Floridassa ilman lisämaksua. Caymansaarilla kannattaa muuten ehdottomasti käydä snorklaamassa merirauskujen seassa "Stingray Cityssä" (http://www.grandcaymantimeshare.com/Stingrays.JPG ), joko laivayhtiön retkellä tai (halvemmalla) satamasta löytyvien paikallisten yrittäjien mukana. Mille laivalla olette menossa?
   
 14. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  juu, kävin minäkin "spring break" -79 aikana :D

  niinkuin Judas Priestin vocalisti (laulaja teille) Rob Halford sanoi konsertissa areenalla "You were not even born then!" hähähäää
   
 15. shield

  shield Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ok, pitää miettiä tätä vaihtoehtoa.

  Ollaan mietitty joko rauskujen tai delfiinien kanssa uintia (tais olla Meksikossa mahdollista). Laiva on M/S Explorer of the Seas.
   
 16. Miggus

  Miggus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2004
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä tapauksessa luultavasti kiertoajelut kiinnostavat, joten aivan ehdottomasti muistakaa ottaa passinne mukaan. Sille vähän laajemmalla kierrokselle päästäkseen kun tarvitsee henkilöllisyystodistuksen. Itse olin viime jouluna käymässä ja voin sanoa että kierros oli paljon mielenkiintoisempi kuin itse puisto. Kannattaa varmaan myös Kennedy Space Centerin sivuilta tarkistaa sattuuko vierailunne ajalle yhtään laukaisua, voivat olla ihan hienoa seurattavaa livenä.

  Kuten joku jo mainitsikin, Orlandon alue on yhtä suurta huvipuistoa ja kaikille varmasti on jotain. Itse olen käynyt Disney Worldissä ja Universal Studioilla ja molempia suosittelen. Aikuisempaan makuun on enemmän ehkä Universal Studios. Universalin puistoista Adventure Islands on enemmänkin huvipuisto siinä missä esim. Särkänniemikin ja Universal Studios -puolella on noita leffoihin liittyviä kohteita, kuten Jaws-ajelu tai Revenge Of The Mummy - The Ride. Universal Studiosilla nauhoitetaan myös TNA Impactia, joten jos wrestling kiinnostaa niin kannattaa käydä katsomassa ja muutenkin vaikka ei kiinnostaisi, nauhoituksiin on vapaa pääsy :thumbsup: Lisätietoa esim. nauhoituspäivistä http://www.tnawrestling.com/
   
 17. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Useasti on Floridassa tullut käytyä, ja muutama seikka kannattaa aina ottaa huomioon, kun Floridaan lähtee. "Auto on MUST!", ja "Kauas on pitkä matka". Ei kannata siis aamulla jäädä vetämään pitempiä torkkuja, kun joka paikkaan on ÿberpitkä matka.
   
 18. Jackal

  Jackal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2003
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset kaikille kommenteista. Pitkään tässä on lähtöä saanut odotella ja vihdoin loppuviikosta on aika suihkaista Atlantin yli. :)
   
 19. shield

  shield Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jaaha, meteorologit povaavat Keski-Amerikkaan täksi kaudeksi n. 15 trooppista myrskyä. Saa nähdä kuinka moni noista osuu Floridaan ja Karibialle. Mielenkiintoinen häämatka tiedossa, jos sattuisi hurrikaani osumaan kohdalle... :)
   
 20. Jackal

  Jackal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2003
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos sopivasti sattuu niin mielenkiintoisia aikoja on varmasti luvassa! Tuokokuun lopulla kun pari viikkoa Floridassa vietetiin niin todellakin huomasi että Hurrikaani-kausi on alkamassa. Virallisestihan se alkaa kesäkuun alusta, vaikka kesä-heinäkuussa hurrikaani on vielä todella harvinainen tapaus. TV:ssä kuitenkin, varsinkin Weather-channel, esitti jo paljon hurrikaaneihin liittyvää ohjelmaan ja ihmisiä alettiin varoittelemaan jo tässä vaiheessa. Joitan viimen vuoden hurrikaanien jälkiä oli edelleen havaittavissa Orlandon seudulla ja varsinkin Palm Beachissa, jossa hurrikaani oli tuhonnut suuren osan rikkaiden kartanoasuntojen laitureista. Osaa korjattiin edelleen ja osa oli vielä tuhon jäljiltä.