Floridassa käyneitä?

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Jackal, 20.02.2005.

 1. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostetaanpas tätä. Joulu-tammikuussa mennään Floridaan kolmeksi viikoksi. Pääsääntöisesti ollaan hyppäämässä Skydive Cityssä Zephyrvillessä, mutta matkan alkuun ja loppuun on varattu muutama päivä turistimatkailuunkin. Lennot ovat Miamiin/Miamista, mutta Zephyrville jossa suurimman osan ajasta vietämme on Tampan lähellä. Aluksi ollaan pari yötä Miamissa, matkan lopussa voisi yrittää ehtiä käydä Key Westissä asti ennen palaamista Miamiin. Jossain välissä voisi käydä Orlandossa.

  Vinkkejä, ajatuksia, neuvoja, suosituksia?
   
 2. Sami_52

  Sami_52 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2001
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossahan ne aiemmin on aika kattavasti tullutkin esiin. Kun kerran Tampan nurkilla olet ja jos olet Orlandoon menossa vain huvipuistojen takia niin kannattaa ehka harkita Tampassa olevaa Busch Gardensia. Ei mikaan pollompi paikka sekaan ja huimia vuoristoratoja loytyy sieltakin.

  Jos matka osuu Fort Lauderdaleen niin yksi ihan mielenkiintoinen on opastettu vesibussi kiertoajelu. Mielenkiintoista juttua irtoaa Jay Lenon ja kumppaneiden kampista. Samalla paasee nakemaan jahtejakin ihan muutaman metrin paasta.
   
 3. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitetäänpäs tännekin kuulumiset, kun matka on takanapäin. Eli tuo Busch Gardensin huvipuisto sekä Universal Studios tuli nähtyä, molemmat todella kivoja huvipuistoja. Busch Gardensin vuoristoradat olivat mainioita ja Universalin Studioilta suosittelen ehdottomasti 3D- ja 4D-leffoja sekä "laitteista" erityisesti Spider Mania, joka ehdottomasti hienoin kokemus näissä huvipuistoissa (huom, emme tietenkään ehtineet käydä kuin rajallisessa määrässä laitteita). Suosittelen myös harkitsemaan Express Passin hankkimista noissa huvipuistoissa; itse emme raaskineet mutta olisi pitänyt. Se maksaa noin kaksi kertaa tavallisen sisäänpääsyn verran, mutta koska odotusajat ovat sillä max. 15 minuuttia laitteeseen, kun tavikset odottavat vastaavasti 40-60 minuuttia, saa sillä koko rahalle vastinetta! Harmittaa, että moni hauska laite jäi näkemättä kun päivä meni lähinnä jonotellessa.

  Vaikka emme jääkiekon ystäviä olekaan, kävimme Tampassa katsomassa NHL-matsin Tampa-Montreal. Kaikista ennakkoluuloistani huolimatta peli olikin hieno kokemus; se ihmispaljous ja tunnelma olivat "hieman" toistaluokkaa kuin täällä Suomessa. Suomalaisten pelaajien näkeminen kaukalossa kaukana kotoa tuo tietysti kivan lisäsäväyksen.

  Ruoka Floridassa on halpaa ja hyvää. Pihvin ystävällehän tuo on unelmapaikka. Pikaruokaravintoloita en suosittele kellekään, laatu on ihan samaa hötöä kuin Suomessakin.

  Itse vietimme tuolla siis laskuvarjohyppylomaa, mutta voin suositella siihen liittyviä aktiviteetteja muillekin; Orlandossa on tuulitunneli johon kannattaa mennä mikäli aikoo osallistua joskus laskuvarjohyppykurssille. Jos taas haaveilee kokeilevansa laskuvarjohyppäämistä kerran, on tandemhypyt Floridassa n. puolet halvempia kuin Suomessa. Kannattaa katsoa www.skydivecity.com ja varata sieltä aika tandemiin. Paikka sijaitsee ajomatkan päässä Tampasta ja Orlandosta.

  Key West jäi tällä kertaa ajan puutteen vuoksi näkemättä, mutta ensi reissulla sitten ;) Myös Kennedyn Space Center jätettiin tarkoituksella väliin, sillä reissumme ajankohdaksi sattunut laukaisu siirtyikin myöhemmäksi. Jos sitten seuraavalla kerralla olisi parempi tuuri ja pääsisimme katsomaan laukaisua samalla kun tutustutaan Space Centeriin muutenkin.

  Autoilu on helppoa ja halpaa. Luxus-luokan auton saa vuokrattua samalla hinnalla kuin täällä jonkun karvahattusillipurkin. Navigaattori kuuluu paremman luokan autoihin vakiona, mikä kannattaa huomioida jos aikoo vuokrata jonkun perusauton; navigaattorin lisähinta on niihin niin kallis että voi olla kannattavaa apgreidata suoraan väyräämpään autoon - ainakin jos arvostaa laadukasta ja mukavaa autoilua ameriikan malliin. Bensa on halpaa, liikenne suhteellisen sujuvaa (paitsi isoimmat väylät pahimpina ruuhka-aikoina) ja ainakin navigaattorin kanssa perille löytäminen on helppoa. Paljon puhutut tietullit eivät loppujen lopuksi paljon lompakkoa verota.

  Ainut asia mikä ei useinkaan toiminut niinkuin piti, oli luottokorteilla käteisen nostaminen; suurin osa automaateista kyseli tunnuslukuja moneen kertaan ja sylki lopuksi kortin ulos jonkun virheilmoituksen saattelemana. Maksuvälineenä ne toimivat kaikkialla, mutta käteistä sai vain harvoista automaateista. Meillä siis kortteina olivat pari Master Cardia ja pari Visa Electronia.
   
 4. usa08

  usa08 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm. Täällä olis tarkoitus lentää Nykiin valua siitä autolla Miamiin ja Key Westiin asti ja sitten tulla takas Miamiin ja lentää sieltä kotia.

  Aikaa olis varattu noin 3-3.5 viikkoa ja budjetti about 5000€ / naama.

  Florida liittyy siis olennaisesti asiaan.

  Yksi suurista kysymyksistä on lentääkkö vaiko ajaakko tuo Nyki -> Orlando väli. Mutta kai se ajaminen on siitä hyvä vaihtoehto, että vaikka siihen menee aikaa. Niin siinä näkeekin kaikenlaista samalla.

  Päätöksen teko on vaan kovin vaikeaa.

  Reissuwiki: http://usa08.wetpaint.com/

  Wikit on ainakin suunnittelu vaiheessa paljon kätevämpiä kuin blogit. Reissusta sitten voi tehdä blogin.
   
 5. Sami_52

  Sami_52 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2001
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos on tarkoitus vain ajaa suoraan alas Nykista Miamiin niin sitten unohtaisin sen vaihto ehdon ja lentaisin mielummin. Nimittain I-95:sta pitkin kaahaamalla ei kylla paljon nae ja aikaa tuhlaantuu vahintaan kaksi paivaa.

  Mutta jos on tarkoitus pysahdella matkalla ja viettaa hieman enempi aikaa niin miksipas ei...

  Universal Studioista sen verran, etta jos siella ei ole suurimman sesongin aikaan niin mielestani Fast Passia ei tarvitse. Menee vaan ajoissa heti 8.30 puistoon ja suoraan yhtaan empimatta kiertaa kaikki laitteet rivakkaa vauhtia ennen kuin niihin kertyy ruuhkaa. Sen jalkeen kun laitteet on kierretty voi keskittya syomiseen ja muuhun ihmettelyyn eika tarvitse enaa harmitella tunnin-puolentoista jonoja esim. Spider Maniin taikka Hulkiin.

  Disney Worldissa se ei onnistukaan koska on niin valtava alue ja "parhaat" laitteet on sijoitettu eri puistoihin ja niissakin aivan eri nurkkiin.

  Jos muuten luonto kiinnostaa niin Everglades on must paikka. Esim. Shark Valley puistoa voi suositella erittain lampimasti. Siella voi tehda opastetun bussi kierroksen (2h) tai vuokrata fillarin ja ajella Alligaattoreiden seassa "omalla vastuulla" ;) Ei kuulemma tarvitse pelata - oppaan mukaan niille on tarjolla parempaa ja helpompaakin lounasta kuin ihminen :eek:
   
 6. usa08

  usa08 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitus on ajaa ja käydä ainakin Atlantassa matkalla. Sekä koittaa netistä mahdollisimman paljon bongata tohon matkalle jotain. Jos löytyisi jotain eksoottisempaakin.

  Suorasta "ajamisesta" ei ole kyse. Se olis vähän turhan mälsä trippi. Tuo aikataulu 3.5 vko on just sellainen, että vaikeaa päättää lentääkkö vako ajaa. Mutta tultii sitten kuitenkin ajamisen kannalle. Voi käydä washingonit etc läpi. Tietty optio olis lentää Washingtonista Orlandoon. ja jättää muut välistä veke. Mutta sitten pitäisi vuokrata tuplasti auto joka jätetään eri paikkaan + hoitaa lennot.

  Joustavampi vaihtoehto on siis ajella.

  Everglades on jo tuolla meidän wikissä listattuna. Kaikki on suositelleet sitä.

  Unversalissa tulee kyllä käytyä, disni jää väliin. MGM Studiosista ei oo kukaan puhunut? Kokemuksia?
   
 7. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kaverin isä tällä hetkellä Orlandossa golffaamassa, hauska reissu kuulemma tähän asti ollut.
   
 8. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaako lahtea Floridaan yhdeksi paivaksi? Sisaiset lennot ei kauhiasti maksaisi, mutta mahtaakohan tuon yhden paivan aikana saada mitaan aikaiseksi? Muutaman lahikohteen siina ehka ehtisi vilaista, tai sitten voisi koko paivan viettaa kaupungilla boardwalkilla etc...

  Viiimeksi kaynyt Floridassa 20-vuotta sitten, joten muisti patkii... :)
   
 9. memahyv

  memahyv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.11.2001
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0

  Minne sinne? Päivä menee äkkiä lentoasemalla kyykistellessä, Ameriikassa kun ollaan...
   
 10. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisi suunnitelma jaada vain suunnitelmaksi. Orlandoon oli tarkoitus menna.
   
 11. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos aikoo lentää Orlandoon päiväksi, niin kannattanee ottaa rento asenne, valita yksi teemapuisto ja keskittä siihen koko sen ajan mitä lentokentillä jonottamisesta jää (onko Orlandossa mitään muuta kuin näitä puistoja?). Teemapuistot ovat (kaikki) samalla puolella, missä lentokenttäkin.

  Sea-World on melko upea paikka. Delfiini- ja valasesitykset ovat kyllä näyttäviä.
  Universal-studios on paikka jossa leffafriikille pitäisi löytyä tavaraa.
  Disneyllä on vaikka hurumykke puistoja , en tunne tarkemmin en ole käynyt.

  Jos hiukan pitempi ajomatka ei haittaa, niin Kennedy Space centre voisi olla hyvä ehdotus.
   
 12. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Universal Studio olisi ollut suunnitelmissa :)
   
 13. Zardoz

  Zardoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvässä lykyssä pukkaisi reissua Floridaan talvilomalla. Jotain kommenttia olikin jo Key Westistä tossa aiemmin, mutta onko tuoreita kuulumisia kenelläkään? Kiinnostaa tietää mitä mielenkiintoista näkemistä siellä on.

  Lisäksi Evergladesin alue kiinnostaa, onko siellä muuta näkemistä kuin kroksuja?
   
 14. Antila

  Antila Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2007
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Syksyllä kahdeksi viikoksi Floridaan Fort Lauderdaleen.
  Lisäksi tarkoitus pistäytyä pariksi päiväksi Orlandoon ja tietysti Key Westiin.

  Sielläpäin käyneet antakaas vinkkejä?
  Auto vuokrataan Miamin lentokentältä koko kahdeksi viikoksi.
  Minkälainen liikennekulttuuri ja onko jonkinlaisia erikoisia liikennejuttuja joita pitää tietää?
  Navigaattori on pakollinen varmaan.
   
 15. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs meinasit Key westistä löytää? Sinne on pitkä ja siltainen tie... maisemat ovat kuulemma ihan kivoja, mutta muuten sieltä saa aika vähän. Ota tästä tämä kuva ensimmäinen kuva (http://kusum-scrapbook.blogspot.com/2009/12/key-west-southernmost-point-of.html) ja muokkaa itsesi tuohon paalun viereen Photoshopilla tms. niin pääset helpommalla. :D

  Voisit myös itse tarkentaa, mitä oikein haluat löytää? Amerikka yleisesti on ilmailijan unelma mm. museioita löytyy pilvin pimein ja hienoilla koneilla pääsee lentämään huomattavasti Eurooppaa edullisemmin. Rantoja löytyy Floridan molemmilta puolilta ja läntisen puolen rannat ovat ilmeisesti hienompaa hiekkaa ja aivan Meksikon lahden pohjoisosassa Floridaa, hiekka on kaikkein hienointa. Kiinnostaako vesipuistot, eläimet, huvipuistot? Tarkenna hieman, niin vinkkejäkin tulee varmasti paremmin. Minkälaista lomaa olet(te) siis lähdössä viettämään ja jos lapsia on, niin onko ne rattaissa vai jotain muuta?

  www.eautovuokraamo.fi -- itse olen tätä menestyksekkäästi käyttänyt. Kun vertailee liikeitä suoraan heidän sivuiltaan, niin hinnat ja pakettien sisältö vaihtelee kovinkin paljon. Mutta jos haluat kokeilla, niin sopii yrittää http://www.miami-airport.com/car_rental.asp -- autoja löytyy Rolssista Ferrariin ja ihan tavallistakin menopeliä kukkaron nyöreistä riippuen.

  Siellä on risteyksiä, joissa jokaiseen suuntaan on STOP-merkkiä. Ymmärrykseni mukaan se, joka on risteyksessä ensimmäisenä jatkaa myös ensimmäisenä.

  Toinen mielenkiintoinen on se, että oikealle voi kääntyä päin punaisia, mikäli liikenne sen sallii (ainakin kaupungissa). Tämä tietenkin, ellei sitä erikseen kielletä. Itse en ole tätä vielä koeponnistanut, joten seuraile vähän niiden muiden tekemisiä. ;)

  Ihan miten katsot luovivasi x-kaistaa ja arpovasi, kummasta reunasta (oikeasta vai vasemmasta) se haluamasi ramppi löytyy. Navigaattoria ei välttämättä pysty käskyttämään (esim. antamaan uutta osoitetta), jos auto liikkuu eli ei heti kannata reklamoida vuokraamoon, jos navigaattori ei tunnu toimivan.


  Mitä majoitukseen tulee, niin hyvään alkuun pääsee tällä http://www.hotellivertailut.fi/ Monessa Amerikkalaisessa hotellissa yli 2-3 yön majoituksista alkaa saamaan alennuksia, vastaavaan en ole törmännyt samassa laajuudessa mielestäni muissa maissa. Lisäksi moni tarjoaa edullisempia hintoja, jos varaa vasta edellisenä päivänä. Näitä tarjouksia tuntuisi olevan erityisesti www.hotels.com:n kautta saatavilla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2011
 16. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yritä selvittää mitä vakuutuksia tarvitset mahdollisimman tarakasti etukäteen. Jos ottaa kaikki mitä vuokraushetkellä suositellaan, niin vakuutuksista tulee helposti suurempi lasku kuin vuokrasta, toisaalta siinä maassa kannattaa kuitenkin varmistua riittävästä vakuutusturvasta. Itse en ole koskaan päässyt noista kunnolla selville.
   
 17. Antila

  Antila Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2007
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis kaikki vakuutukset yms. ovat kunnossa.
  Rahasta ei hommat jää kiinni. Itse en maksa senttiäkään koko matkasta.

  Vai ei Key Westissä tee mitään?!.
  Aika erikoinen mielipide viitaten pari viestiä ylempänä olevalle. Monelta muulta olen kuullut ihan muuta.
  Ja navigaattorilla ei muka tee mitään? Tuskin siitä haittaa kuitenkaan on. Ja en suinkaan istu yksin isossa vanissa. Meitä on 4 kaikkiaan, ja niitä navigaattorin käyttäjiä kesken ajon kyllä riittää.

  Hotellisviitit on varattu koko kahdeksi viikoksi Fort Lauderdalen rannalta, jota pidetään "tukikohtana" ja reissataan minne nenä näyttää...Ainakin tuo Key West pitää nähdä.


  Toimiiko muuten Nokian kännykän navigaattori lainkaan tuolla?
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2011
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 737
  Saadut tykkäykset:
  737
  Tässä tarkoitettiin varmaankin vuokra-auton vakuutuksia. Monenmoista vakuutusta kauppaavat vuokraushetkellä. Matkavakuutus kattaa osan ko. vakuutuksista, mutta liikennevahinkojen varalta kannattaa ainakin varautua. En missään nimessä haluaisi joutua vakuuttamattomana ko. maassa kolariin. Mutta ilmeisesti teillä on siis jo auton vuokraaminen hoidettuna ja asia oli jo kunnossa sen puolesta.

  Ihan varmasti navigaattorilla tekee ja paljon. LSA_Vinnien pointti taisi olla se, ettei navigaattoria pysty (turvallisuussyistä) käyttämään kun auto liikkuu.

  Olen itse lähdössä rapakon taakse autoilemaan länsirannikolle ja sinne meinasin ottaa oman navigaattorin matkaan, jos onnistun siihen jenkkilän kartat asentamaan. Vaikka autonvuokraan siis kuuluukin joku paikallinen navi.

  Omaa kokemusta ei ole nokialaisista, mutta jos sen ominaisuus on se, että se lataa karttoja lennosta niin kannattaa varautua mahtavaan puhelinlaskuun. Tietenkin jos reissussa on täysi puhelinetukin niin tälläkään ei ole merkitystä.
   
 19. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sittenhän Key Westiin kannattaa vaikka lentää pikkukoneella. Aivan varmasti paljon mukavampi (ja kestollisesti lyhyempi) matka kuin autolla körötellen ja maisematkin ovat mukavammat. Reissuun voi yhdistää vaikka Bahamankin.

  No kerro minulle, mitä siellä on? Sinne on pitkä matka tietä pitkin joka on pieni ja jolla ei ajeta lujaa. Parin tunnin visiittiin saa helposti kulumaan päivän pelkän ajamisen takia. Hinnat ovat hyvinkin suunnattu niille harvoille kävijöille eli ovat korkeita. Yksi vaihtoehtoinen tapa vierailla siellä voisi olla risteilemällä... www.cruises.com voi katsella vaihtoehtoja.

  Eli sen päivän tai pari voi varmasti käyttää viisaamminkin. Mutta edelleenkään en selventänyt sen enempää, mitä olet hakemassa koko reissulta?

  Missä näin on väitetty? Kyllä se käytännössä ehdoton on, jos osaat yhtään lukea rivien välistä, mutta kyllä vuokraamo sille aika kovan hinnakin laittaa. Ja tosiaan jos täältä alkaa navigaattoria sinne raahaamaan, niin kannattaa pitää huoli, että kartat löytyvät (se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys).

  Ei se hotelli näillä kulmilla mahda olla? :D

  http://maps.google.com/maps?ll=26.130676,-80.103035&spn=0.006791,0.010632&z=16

  Kuten ehdotettiin, niin muistakaa nyt edes ladata ne kartat sinne etukäteen. Verkot siellä on paljon huonommat kuin Suomessa eli parempi olla kartat koneessa etukäteen kuin ihmetellä kun ne valuvat sieltä kännyyn liian hitaasti. Itse olen tähän asti luottanut puhelimeen suunnistuksessa ja onnistunutkin ihan hyvin, mutta kyllä tuollainen oikea autoon integroitu navigaattori todennäköisesti kännykän aika keveästi päihittää.
   
 20. Zardoz

  Zardoz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei oo pakollinen eli jos sitä ei ole niin sit ei ole. Omalla reissulla aiemmin ei tuota ollut ja yhden kerran tuli ajettua ohi tietystä rampista ja sit tuli kiertolenkki pienempää ja hitaampaa tietä. Navigaattorille on vaihtoehtona perinteinen paperikartta, kyllä sekin toimii. Ilman navigaattoria tosin pitää ennakoida paremmin eli on sit siellä suunnassa kaistoja mihin meinaa kääntyä. Kaistoilla voi olla rajoituksia sen mukaan monta ihmistä on kyydissä eli jos on enemmän niin voi ajaa jotain tiettyä kaistaa mikä vetää paremmin.