Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. topatigh

  topatigh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen Anvian kaapelissa (en tosin Vaasassa) ja olen ollut melko tyytyväinen boksiin (odotusarvot ei ollut järin suuret :) Minulla ei ole kyllä ollut minkäänlaisia tallennus ongelmia! Takana on n.2kk käyttöä ja testi tallennukset mukaanlukien varmaan 100 tallennusta, joista yksi jäänyt kesken. Tosin sekin taitaa mennä omaan piikkiin kun testailin ja sähläsin, niin saatoin katkaista tallennuksen itse. Kertaakaan ei ole "jämähtänyt" niin että pitäisi virtoja katkaista... Sellainen ongelma on ilmennyt, että jos ajastettu tallennus on ollut menossa, niin muutaman kerran en ole saanut signaalia (kuvaa tai ääntä) vahvistimelle (mulla siis boksi-hdmi-vahvistin-hdmi-tykki) Siis jos yritän käynnistää boksin kun tallennus on menossa, niin ei tuu kuvaa! Kun tallennus on loppunut, käynnistyy taas normisti! Onko muut törmännyt vastaavaan ongelmaan?

  Ja nyt sitten ilmeni ongelma kaukosäätimen kanssa: nyt kun painan "1", niin siirtyy kanavalle 7. Jos painaa "TXT" niin aloittaa tallennuksen (eli teksi tv:tä ei saa mitenkään päälle!) Vol+ toimii, mutta Vol- ei tee mitään... Eli jotain 5 nappia toimii väärin, muut kuten pitää? Mahtaisko tuo olla pelkästään kaukkari ongelma? Miten ne vastailee tuolta finnsatilta jos ottais ensin sinne yhteyttä?
   
 2. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvää voi myös parantaa!

  Finnsat FH05-HDR uusi ohjelmistoversio 1.0.5 on nyt jakelussa.
  Päivityksen saa ladattua joko IP-verkon kautta tai USB:llä. Tarvittavat ohjeet ja muutosluettelo löytyvät täältä FH05-HDR päivitys

  Palaute ja sähköposti tukikanava: http://www.finnsat.tv/kuluttajapalvelu.html

  - Vesa
   
 3. Marski79

  Marski79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin parani. Pitkään jos selailee asetuksia tai EPG:tä, alkaa joka kanava pätkimään ja korjaantuu vain boottaamalla boxi. Tätä en huomannut ennen päivitystä ja nyt jo pari kertaa käynyt...

  parannuksista:
  EPG: Suoraa yhden kanavan 7-pv näkymään > näyttää kyllä ihan samalta kuin ennenkin, jokainen nappi ja asetus käyty läpi ja en mistään suoraan saa yhden kanavan 7pv listaa.
  OK: Kanavalista+nyt/seuraava näkymä > näyttää pelkän kanavalistan kuten ennenkin.

  Tuli mieleen, jos vaikka kello 22.30 haluaa katsoa seuraavan parin tunnin tulevat ohjelmat, tarvitsee ihan liikaa painalluksia. Ensin EPG-nappi, mutta siinähän näkyy vain menevä ja tuleva ohjelma. Sitten 2 oikealle päästäkseni näkyvän kanavan ohjelmiin, mutta se ei näytäkään 24.00 jälkeen tulevia ohjelmia. Vieressä näkyvä seuraava päiväkin näyttää ohjelmat keskeltä seuraavaa päivää, eikä 24.00 alkaen, joten vielä yksi painallus lisää oikealle. Pitäisi selvitä 1-2 painalluskella, jos jotain parannusta tähän saisi. Toivottavasti sai selvää


  edit: ja on eilen päivitetty 1.05 firmware, päivätty 16.2, jos muistan oikein
   
 4. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiva tietää, että myös Finnsatin väki lukee tätä foorumia. ;)

  Täytyypä tsekata löytyykö päivitystä meillä kaapeliverkon kautta. Uskaltaako sitä kokeilla? Onko muilla kuin Marskilla ollu ongelmia?

  Aiemmin kun kehuin tehdasasetusten palautuksen auttaneen paljon, niin eilen alkoi tuntumaan siltä, että alkaako vaikutus lakata.
  Onko siis niin, että ohjelmisto menee pikkuhiljaa sykkyrään ja tehdasasetukset pitää palauttaa kerran kahdessa kuukaudessa?
   
 5. Pete77

  Pete77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuosta EPG napista, siellä luki että pitkään painamalla EPG nappia tulisi tuo 7 päivän opas.
   
 6. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Latasin ja asensin juuri uusimman päivitysversion USB-tikun avulla. Aika näyttää vaikutukset. Sen jälkeen, kun sain parisen viikkoa sitten Finnsatin huollosta tallennuksessa esiintyneet häiriöt korjanneen hieman vanhemman päivityksen, boksi on toiminut suunnilleen ongelmitta. Pari erikoisuutta on ilmennyt:

  1. Yksi Nelosen Maailma -kanavan tunnin mittainen ohjelma tallentui EPG:stä tallennettuna runsaat 38 minuuttia liian pitkänä. Samalla tallenteiden listaan ilmestyi 10 sekunnin mittainen tallenne, jonka kolmekirjaimista nimeä en muista (ei ollut "tes") ja joka oli päivätty tämän vuoden tammikuulle. Tätä tallennetta ei voinut katsoa. (Ei haitannut!:D)

  2. Eurosporttia katsoessani kuva ja ääni katosivat ilman ennakkovaroitusta yllättäen noin kahdeksi sekunniksi. Kuva palasi, mutta ei ääni. Oletin vian olevan Eurosportin jakelussa, mutta kun pariin minuuttiin ei ääntä kuulunut, kokeilin muita kanavia. Ääni puuttui kaikilta kanavilta. Boksin uudelleen käynnistäminen korjasi ongelman, joka ei ole uusiutunut. Ehkä Eurosportin lähetys katkesi ja palautui, mutta boksi ei kyennyt käsittelemään palautumista kuin kuvan osalta, ja vaati uudelleen käynnistämisen.
   
 7. Capo

  Capo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.01.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni ainakin EPG on mennyt huonompaan suuntaan. Suurimmasta osasta kanavia puuttuu ohjelmatiedot kokonaan (Nyt ja Seuraava). Toki ne tulevat siihen, mutta pidemmällä viiveellä. Samoten Ok + Info-yhdistelmällä kanavia surffatessa ohjelmatiedot puuttuivat suurimmalta osin. Boksia käytetään Welhon kaapelitaloudessa.

  Tallennuksia olen kokeillut parisen kappaletta, ja ovat onnistuneet moitteetta. Myös Playlist näyttäisi listaavan oikein tallennetun ajan, ainakaan toistaiseksi 11s -tallennuksia ei ole esiintynyt.
   
 8. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Welhossa olen itsekin, ja sama ilmiö on seurannut tästä "parannuksesta". Ainakaan minuutin odottelu ei tuonut ohjelmatietoja lainkaan joihinkin kanaviin kuten Canal plussan urheilukanavat, MTV3 Max, National Geographic, Animal Planet jne. Muun muassa Eurosportin ja Eurosport 2:n ohjelmatiedot näkyvät heti.

  Mitenkähän tämän päivityksen saisi poistettua?
   
 9. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pieni lisäys, ettei boksia tule moitittua liikaa: mainitsemieni kanavien ohjelmatiedot ovat tulleet näkyviin saman kanavan oltua katseltavana minuuttikaupalla. Olen saanut Finnsatilta yksityisviestin, jossa selvitellään ilmiön teknisiä taustoja ja annetaan toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Kiitos siitä!:)
   
 10. pulliainen

  pulliainen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamia havaintoja 1.0.5 -versiosta parin päivän käytön jälkeen (antennitalo):
  ensin plussat:
  -YLE HD äänitaso on nyt sama kuin muilla kanavilla. Ei tarvitse enää säätää erikseen.
  -EPG-ajastukset tuntuvat onnistuvan ilman +1min lisäystä tallennuksen loppuun.
  -tallenteiden kesto näkyy tallennelistalla oikein.
  -HDMI-näppäimen kautta ruudun tarkkuuden säätö on nyt parempi: ensin valitaan tarkkuus ja sitten hyväksytään OK:lla.
  -pikakelaus tuntuu toimivan myös taaksepäin, ainakin 32x nopeuteen asti.
  -pitkä OK (infoa nyk. ja seur. ohjelmasta) ja pitkä EPG (suoraan katsotun kanavan 7pv EPG) -painallus: nämä ovat mielestäni hyviä pikkujippoja.
  -EPG:ssä haku: valitun ohjelman nimi kopioituu hakukenttään, tämä on hyvä ja toimiva lisäys.

  Ja sitten yksi miinus:
  -kun EPG:tä selailee hetken niin kanavat alkavat nykiä. Onneksi boxin sammutus/käynnistys kaukosäätimellä korjaa tilanteen...

  Kaikkiaan hyvä päivitys. Nythän tämä boxi on jo sellainen kun sen olisi pitänyt olla alunperinkin.
  Jos toimivuus pysyy tällä tasolla eikä uusia bugeja ilmene niin tätähän voi jo suositella.
   
 11. Mölyapina

  Mölyapina Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2011
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Unohtaako/kadottaako boksi ajastetut tallennukset tai/ja kanavat, jos asentaa tuon päivityksen 1.0.5?
   
 12. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei kadota mitään.
   
 13. arkom

  arkom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2007
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään hankin itse kyseisen boksin. Myyjä sai ylipuhuttua, ensin olin ottamassa tuota muutaman satasen kalliimpaa Topparin CRC-2400:sta (en nähnyt, että itselle olisi ollut tarvetta maksaa esim. ulkoisen kovalevyn mahdollisuudesta). Nyt näin ensivaikutelmaltaan hinta ja laatu näyttäisivät todellakin kohtaavan. :)
  Itse hankin boksin vain ja ainoastaan saadakseni HD-kuvaa myös digilähetyksistä, etenkin tulevista jääkiekon MM-kisoista. Eli HD-kuvan perässä juoksin, en muiden ominaisuuksien. Ilokseni huomasin, että sain myös samalla ison nipun parannuksia vanhaan Topparin TF-500PVRc:n verrattuna. Toki tämän pitikin olla näin, kun onhan tämä pari vuotta uudempi laitekin.. Kanavat vaihtuvat nopeammin, EPG on valovuoden edellä (esim. näen siitä paljon enemmän kanavia kerralla), kelauksen eteenpäin saa moninkertaisena kuvan näkyessä kokoajan sinulle jne. jne. En muista/jaksa edes kaikkia mukavia parannuksia luetella.

  Ensiksi todella harmaita hiuksia aiheutti, kun ihan esim. Urho-tv (taisi olla ainut "ei HD-kanava", joka pätki. Liekkö Urhon surkea lähetys syynä) ja mm. Canalin HD-futis pätkivät. Sittemin ongelma ratkesi, kun muutti HDMI-lähtösignaaliasetuksen automaatilta pois 720p:ksi tai 1080i:ksi. Miksihän ihmeessä se asutus on oletuksena noin, kun ilmeisesti tuo ongelma on ollut monella muullakin? Tuolla asetuksella "alkuperäinen" voisi kait muuten olla, mutta silloin kanavan vaihdon yhteydessä tulee pätkäisy. Taitaa olla aika klassinen kysymys, mutta kummassakohan mun nyt kannattaisi tuota HDMI-lähtösignaaliasetusta pitää: 720p vai 1080i? Ilmeisesti esim. Canal+ HD on 1080i:tä ja suurin osa muistakin HD-kanavista. Mutta eikös sitä sanota, että juuri ainakin urheilussa "nopeita kuvia näytettäessä" tuo 720p olisi parempi? Eroa en oikeastaan huomaa, ja 1080i:llä se on nyt ollut.

  Äänistä.. Niin juuri vasta huomasin vaihtaa asetuksista stereolta monikanava ääniksi. Mahtava kyllä kattoa esim. Canal+ FILM HD:lta leffoja, kun kuvan lisäksi on hyvälaatuiset 5.1 (digitaaliset?) äänetkin. Pieni miinuspuoli tuossa ilmeisesti on se, kun normaalisti mulla on vahvarissa äänet aika lujalla ja säätelen ääniä digiboksin kaukosäätimestä, niin kun äänet tulevat HD-kanavilla digitaalisena, niin ne ovat aika lujalla ja joudun aina erikseen säätämään tässä tapauksessa myös vahvarin ääniä.

  Ps. Yllä on puhuttu uusimmasta ohjelmistopäivityksestä. Näyttäisi, että osalla se on tuottanut enemmän harmia kuin hyvää. Mietin, että kannattaakohan tuota edes ladata, etten sotke toimivaa boksia, joissa ei suurempia epäkohtia itselle ole. Noh kai tuo on kuitenkin hyvä ladata..

  Sori, kun meni osa off topicin puolelle, kun tässä kirjoittelen fiiliksissä uudesta boksista.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2012
 14. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos kommenteistasi. Eikös tuon päivityksen pitäisi mahdollistaa myös vahvarille ohjattavien äänien voimakkuuden säätämisen boxin kaukolla? Tämä oli varmaan optiselle ulostulolle, ei jaksa tarkistaa, mut tuli vaan mieleen. :)

  Ite en oo vielä päivittäny, mutta ajatettelin kyllä. Sen verran hyviä uudistuksia EPG:hen jne. kuitenkin...
   
 15. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pientä EPG:n hidastumista esiintyy nimenomaan Welhon kaapeliverkossa pääkaupunkiseudulla. Sain sen syistä henkilökohtaisen selvityksen Finnsatilta. Ongelma oli näemmä ensimmäisellä katselukerralla päivityksen jälkeen isompi kuin nyt myöhemmin. Luulin nimittäin ensin, että joidenkin kanavien ohjelmatiedot katosivat päivityksen mukana kokonaan, kun niitä ei muutamaan minuuttiin tullut. Nykyisin kaikki tiedot tulevat näkyviin noin puolentoista minuutin kuluessa, paitsi tietysti ne harvat kanavat, jotka eivät ilmeisesti ole tietoja julkistaneet. Asenna toki päivitys!

  Itselläni on HDMI-asetuksena automaattinen, eikä minkään kanavan kuvassa ole koskaan ollut mitään valittamista. Hieman olen kummastellut tallenteiden pituuden ilmoittamisen logiikkaa: alla tunnin tallenteiden pituus ilmoitetaan minuutteina, mutta yli tunnin tallenteissa käytetään desimaalia! Siis esimerkiksi 1,7 tuntia. :D Tosin desimaalipilkun tilalla on anglosaksinen desimaalipiste. Laitteen näytön pikkuriikkisiä merkkivaloja pitää katsella suurennuslasin avulla.

  Myös käyttöohjeen suomen kielessä olisi hieman parantamisen varaa, mutta eipä tuota alkuhetkien kummastelujen jälkeen juuri tarvita. Olen boksiin tyytyväinen.
   
 16. Persearska

  Persearska Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuolla hinnalla minäkin sen ostin jo viime vuonna Anttilasta. Sain eilen postiluukustani Anttilan mainosvihon, jossa sanotaan, että boksi maksaa "normaalisti" 399 €, mutta nyt voi säästää 50 euroa. Sitä ei kerrota, milloin "normaali" hinta on ollut voimassa. Ehkä viime keväänä?:D
   
 18. hardy81b

  hardy81b Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain tämän laitteen tänään, oli tarjouksessa 299 Anvialla, sisältäen 3 kk HD-kanavapaketti-tiiserin (BBC, Discovery, Animal Planet jne). Käyttökuntoon laittaminen oli tosi helppoa mutta kaiken virittäminen mieluisaksi vei parisen tuntia, jona aikana laitoin laitteen jo nauhoittelemaan kaikenlaista.

  Kokemusta:
  - Käynnityksen jälkeen kysyttiin vain kieli, sitten laite haki mitään kysymättä kanavat, ja noin minuutissa laite oli käyttökunnossa.
  - Laitteessa on selkeimmät valikot ja kauko-ohjain mitä olen koskaan nähnyt. Liikkuminen aivan älyttömän helppoa, valikoiden luettavuus on tosi korkea, kaikki on todella selkeää ja helppokäyttöistä. EPG on paras näkemäni ja kokemani. Pesee muuten mennen tullen jopa Topfieldit, joiden valikot ovat aika hyviä nekin.
  - Toimii tosi nopeasti, suorastaan hämmästyttävän nopeasti, jopa verrattuna entiseen Topfieldin huippumalliini (josta paloi elektroniikka 4 vuoden käytön jälkeen)
  - Hiljainen, ts. laitteesta ei kuulu täysin hiljaisessa huoneessakaan yhtään mitään
  - Pienikokoinen ja siro laite
  - Etunäyttöön voi valita kellon tai kanavan näytön
  - Myyjä suositteli päivitystä heti, uusi ohjelma löytyi helposti Finnsatin sivuilta, ja päivitys oli "täysautomaattinen" kunhan sen käynnisti asetusvalikosta. Huom! Päivityksen voi tilata ilmaisella tikulla Finnsatin tukisivulta :)
  - Nauhoitukset kaikilta (myös HD-kanavilta) toimii virheettömästi
  - Erittäin nopea teksti-tv, kätevät pikapainikkeet suosikkisivuille jotka voi itse määritellä. Teksti-tv:n saa käyttämään puolet tai koko ruudun.
  - Valikoiden ohjeet ja käyttöohjeen tekstit ovat erinomaista suomea. Ohjekirja on kerrankin helppolukuinen ja kaikki tarpeellinen löytyy helposti.
  - Sekä kauko-ohjaimessa että laitteen valikoissa on monia käyttöä helpottavia oivalluksia.
  - Kauko-ohjaimessa ei mitään turhaa ja isot napit

  Arvosana: 10+. Todellinen huippulaite.

  (HD-kanavien kuva sen sijaan ei minusta ole niin merkittävästi parempi kuin "tavallisten" että siitä suuremmin kannattaisi kohkata. Animal Planet HD:n luonto-ohjelmien värit ovat kyllä komeita.)
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2012
 19. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuohan riippuu ihan lähetyksen tasosta ja lähde materiaalista. Esim. kotimaisten HD-kanavien (YLE, MTV3, Nelonen) ohjelmista en usko kovinkaan monen olevan oikeasti kuvattu HD-tasoisena, vaan ne on skaalattu vain valmiiksi. Varsinkin vuosi sitten Nelonen HD:lla ei ollut yhtään oikeata HD ohjelmaa.
   
 20. gooman2000

  gooman2000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitteesta olen kanssasi samaa mieltä, ja on totta, etteivät kaikki HD-kanavat ole laadultaan "täydellisiä". Mutta esimerkiksi Canal+ Premier HD, Eurosport HD, YLE HD (osa lähetyksistä), MTV3 MAX HD (F1) ja Canal+ First HD kanavilla Elisan kaapelissa kuvan laatu on todella hyvä. Erityisesti urheilulähetykset näyttävät paljooooon paremmalta HD:nä.