Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saitko samalla tietoa, että koska (seuraava) päivitys olisi tulossa jakoon? Muistelen jonkun aiemmin puhuneen tammi-helmikuusta...
   
 2. VilleWiirus

  VilleWiirus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjesta vaan!

  Ostin tossa kyseisen boksin reilu pari viikkoa sitten ja joo, vastaavia onkelmia EPG ajastuksissa on täälläkin ollut Welho/DNA verkossa mallia kaapeli. Kanavat on hävinny yhden kerran kun vaihdoin antennin johtoa, koska luulin että vika olisi johdossa.

  Onko kenelläkään esiintynyt kuvan nykimis ongelmaa? Kuva tuntuu nykivän ihan joka kanavalla, esim uutisten aikaan huomaa kun kuvan alareunassa vierivä uutisnauha tökkii voimakkaasti liukuessaan. Arvelin eka että vika olisi antennipiuhassa mutta otin boksin pois välistä ja laitoin antennipiuhan suoraan telkkuun. -> Pelaa loistavasti ja ei pätki eikä nyi ollenkaan. "nyi" on siinäkin sana.. :confused:

  -W
  (uusi kasvo foorumilla)
   
 3. pulliainen

  pulliainen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama viikko sitten boxini hajosi, lähti Finnsatille tarkastettavaksi ja sain sieltä uuden tilalle. Vanhan kovalevy oli hajonnut.

  Uusi boxi on nyt ollut kovassa testikäytössä vajaat kaksi viikkoa, tässä eroja vanhan ja uuden välillä:
  -uuden boxin kuva on vakaa, ei nyi (paitsi YLE HD silloin tällöin) . ("Nyi", suomen kieltä parhaimmillaan...). Vanhan boxin kuva nyki kaikilla kanavilla jonkun verran, ei häiriöksi asti, satunnaisesti, mutta nyt huomaan eron.
  -EPG-ajastukset tuntuvat toimivan MUTTA vaativat yhden minuutin lisäyksen talletuksen loppumisaikaan. Yhtään tallennusta ei ole mennyt pieleen vaikka olen testimielellä tallettanut aika paljon ohjelmia. Asetukset: alkuun +1 min, loppuun +5min. Ja tuohon loppuun siis vielä "Timers"-valikon kautta minuutti lisää.
  -YLE HD -talletukset toimivat myös. Vanha purkki suostui tallettamaan yhden ohjelman YLE HD-kanavalta, kaikki myöhemmät yritykset menivät pieleen. Ajattelin vian olevan firmiksessä mutta luultavimmin vikaa on ollutkin virittimessä. Tai virittimissä.
  -"Tämän kanavan katsominen ei ole mahdollista ilman tallennuks(i)en pysäyttämistä": tämä on tullut esiin kerran kun tallensin ohjelmaa kahdesta eri kanavanipusta ja yritin samaan aikaan katsoa YLE HD-kanavaa. Vanha boxi antoi tämän jos yritti katsoa mitä hyvänsä toista kanavaa tallennuksen aikana. Olisiko toinen viritin ollut hajalla...???

  Boxi on antennitalossa, suunnattu Espoon lähettimeen. Ajansiirto ei ole päällä.
  SD-kanavien signaalitasot ovat 100%.
  YLE HD vaihtelee, voimakkuus 40-45%, laatu 25-45%. Tämän kanavan kuva nykäisee silloin tällöin mutta niin harvakseen ettei se häiritse. Nykäykset ovat myös hyvin lyhyitä. Ja tallennuksetkin onnistuvat.

  Uusi boxi tuntuu toimivan oikein hyvin. Kuten mainitsin, kaikki tallennukset ovat onnistuneet ja tähän tarkoitukseen boxin aikanaan ostinkin.
  Lisäksi boxi on käytännössä äänetön, myös tallennusten aikana.

  Vanhaa boxia palauttaessani pääsimme myyjän kanssa sopimukseen että jos korjattu/uusi boxikaan ei toimi kunnolla niin saan rahat takaisin.
  Tämän parin viikon koekäytön jälkeen tuntuu siltä että mieluummin pidän tämän toimivan boxin. Komponenttien laatu tuntuu heittelevän aika tavalla.
   
 4. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo vihjasin myös Finnsatin suuntaan palautteen mudossa, että mahtaako olla pikkusta laatuongelmaa heillä. Missä lie halvalla tekevät kokoonpanon kuitenkin...

  Itselläni siis samat kokemukset kuin pulliaisella edellä. Hieman kertausta seuraa:
  Ekasta hajos luultavasti kovalevy (ei tunnistanut levyään enää -> näyttänyt tietoja) ja sain kaupassa vaihdettua sen samoin tein uuteen. Nyt vaihdosta on kohta kait neljä viikkoa ja boxi on toiminut "normaalisti" eli virtapiuhaa on saanut repiä irti seinästä noin neljä...viisi kertaa muistaakseni. Mitään vippaskonsteja en ole käyttänyt eli kaikki tallennukset +1/+5 asetuksella ovat toimineet hyvin. Kerran pari tallennus ei ole loppunut itsestään, mutta se ei haittaa. Ja jokusen kerran boxi on tallennellut ihan omiaan...
  Tällä hetkellä olen ollut tyytyväinen omaani. Niin ja kuvan en ole huomannut nykivän tai muuta. Ja mun boxi asustelee Ylöjärvellä Elisan/TTV:n kaapeliverkossa.
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Mukava kuulla, että valmistaja on edes jonkin verran ottanut palautteen huomioon ja myöskin itse tietää boksin puutteet. Jospa tässä vielä pari kuukautta odottelisi, tuleeko boksista toimiva ja ostamisen arvoinen.
   
 6. VilleWiirus

  VilleWiirus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin yhteydessä ihan varmuuden välttämiseksi DNA:n asiakaspalveluun ja tiedustelin olisiko heillä tietoa päivitysten aikataulusta. Sain seuraavan vastauksen, mitä vähän aavistelinkin. Finnsat ei ole vielä vastannut tiedusteluihini.

  "Kiitos viestistäsi ja ikävä kuulla ongelmastasi laitteen kanssa. Päivitykset tehdään aina laitteen ohjelmistolle joten päivityksen aikataulu on tiedossa vain Finnsatilla, emmekä valitettavasti pysty antamaan tästä tietoa. Neuvoisinkin kääntymään Finnsatin asiakaspalvelun puoleen jotta saat tarkempaa tietoa kyseisestä päivityksestä."
   
 7. jalkkis

  jalkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla nykii mutta vain scart-kuvalla ja sen saa asettumaan vaihtamalla telkusta HDMI:lle. Antennitaloudessa ollaan.

  Oma boksi on toiminut ihan ok. Alkusäätämisen (kovalevyn uudelleenalustamisen) jälkeen kaikki on pelannut muutoin jees mutta viime viikolla yksi tallennus epäonnistui. Muistaakseni tilanne oli sellainen, että boksi ei ollut päällä mutta tallentamassa jotain. Laitoin boksin päälle, valitsin kanavan, laitoin tallennuksen päälle, lisäsin muutaman minuutin loppuun ja sammutin boksin. Tätä valittua ohjelmaa tallentui 10sek, eli suunnilleen sen verran kuin boksi oli ollut nauhoittamassa ko. ohjelmaa. Liekö tuossa syy.
   
 8. jeesbox

  jeesbox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2005
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ohjelmistopäivityksen aikatauluihin liittyen tuesta vastattiin seuraavaa:

  Katotaan miten on..

  Pari kyssäriä olisi teille enemmän boxista tietäville:

  1. Mistä pääsen talletuksissa siihen valikkoon, mistä saa muokattua tallenteen nimeä ja vaihdettua ikonia? Kerran sinne tallenteissa pääsinkin, mutta en hokannut että miten se tuli auki kun koitin vain kaikkia satunnaisesti. Manuaalissa lukee, että OK painikkeella pääsee tallennuksen tiedot valikkoon ja OK painikkeella voi käynnistää tallennuksen katselemisen. Hieman ristiriitaista? No kuitenkin, OK painike tosiaan käynnistää vain tallennuksen katselun.

  2. Olen laittanut äänet menemään boxista vahvistimelle optisella kaapelilla, niin äänen voimakkuuden säätäminen digiboxin kaukosäätimestä vaikuttaa vain HDMI lähdölle menevään ääneen. Optiseen lähtöön tulee ääni kiinteällä voimakkuudella. Saako sitä niin, että digiboxin äänisäätö vaikuttaisi myös optiseen äänilähtöön?
   
 9. VilleWiirus

  VilleWiirus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Finnsatilta vastattiin että heiltä tulee päivitys kyseiselle boksille noin 2-3 viikon kuluttua. Ja nykimisongelma korjaantui todellakin muuttamalla boksin asetuksista hdmi:n käyttötapaa. Automaattinen hdmi:n käyttötapa aiheutti nykimistä, vaihdoin HD1080i asetukseen ja pelittää vallan mainiosti. -> ei tarvinnut marssia Prismaan purkamaan tuntojaan.. Testaan vielä tuota EPG:n toimivuutta kunhan ehdin..
   
 10. Pennanen

  Pennanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyseinen boksi ollut käytössä 3-4 viikkoa ja pelkästään harmeja kerrottavana.
  Nauhoitukset jäävät 2 min mittaisiksi
  Tekee omia tallenteita listalle, joista ei mitään tietoa
  Käyttöliittymä (mm. EPG) surkea
  Jumittuu täysin => buuttaus
  ajan siirto ei toimi kuin ko. ohjelman alkuun asti vaikka ajansiirtoa/kanavaa olisi tallentunut 2h

  Harmittaa, että tuli hankittua tällainen raakile - päivityksiä odotellessa.
   
 11. rambleri

  rambleri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2010
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kuukautta kanssa tän rottelon kanssa taistellut. Nykii, äänet katoaa katsellessa ja saattavat palata takaisin tai sitten eivät. Myös tallennuksia on jäänyt tallentumatta. Varsin suurta kuraa on kyllä nämä tallentavat boksit kautta linjan. Toivottavasti päivitys korjaa jotain ongelmia.
   
 12. M Penttonen

  M Penttonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysyin eilen postiosoitteesta "kuluttajatuki@finnsat.fi" seuraavat kysymykset ja sain seuraavat rehelliset vastaukset:


  Kysymykseni:

  Minä päivänä ja mihin kellonaikaan ohjelmiston päivitys tulee Jyväskylässä Elisan verkkoon?

  Mitä pulmia pävityksellä korjataan?  Saamani vastaus:

  Tällä hetkellä tarkkaa julkaisupäivämäärää tai aikaa ei ole tiedossa.
  Päivityksessä korjataan ainakin tallennukseen/ajastukseen liittyviä ongelmia.
   
 13. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilisen illan aikana oma boxini onnistui jumittamaan neljä kertaa, joista pari peräkkäin, eli uusi jumi heti virtapiuhabuutin jälkeen. Joka kerta se tapahtui edellisten tallennusten päättyessä ja uusien alkaessa. Taisi olla täydet kolme tallennusta myös. Eli hieman epävarmuutta on sen suhteen laitteessa... Tästä lähti palaute myös Finnsatille. Neljä kertaa yhteen iltaan oli vain liikaa...

  Onkos muuten teillä joilla on paljon ongelmia ollut mitään apua kovalevyn alustamisesta tai tehdasasetusten palauttamisesta? Tai oletteko kokeilleet?
   
 14. jalkkis

  jalkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä en täytä kriteeriä "paljon ongelmia" mutta omalta osalta suurin osa tallennusbugeista korjaantui kovalevyn alustamisella. Alustuksen jälkeen minulle on tullut vain yksi epäonnistunut tallennus ja onnistuneita tallennuksia on ollut jokunen kymmenen.
   
 15. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valmistaja tarjoaa tuota tehdasasetusten palautus kaikkeen...normaalisti... Onpa jotain mitä tarjota, vähän kuin buranaa intissä...

  Tehdasasetusten palautus nollaa kaikki käyttäjän tekemät asetukset eli ISO KYSYMYS: Mitkä ovat sellaisia asetuksia joihin ei saisi koskea? :)

  Onko HDMI-tarkkuuden valinnalla väliä tallennusten onnistumiseen tms.? Itsellä se on automaatilla koska LG:n ruudun kanssa se antaa parhaimman kuvan SD lähetyksille. 1080 pakotus näyttää huonommalta.
  Vaikuttaako värimaailman valinta? Mulla on RPG valittuna...
  Jne. Näistä vois tehdä listan, jos löytyy sellaisia jotka on monella auttanut...
   
 16. masteri

  masteri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2011
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harkitsen kyseisen boxin tilaamista. Haluaisin kuulla kokemuksia Vaasassa Anvian kaapeliverkossa...

  Ihan yleisenä kommenttina heitän, että ikävä kyllä hdmi kaapeissa on eroja valmistajia on paljon jne. eli voi olla lottoarvontaa, että osuu hyvä ja sopiva kaapeli kohdalle. Laitteen kun tilää kommunikoida hyvin myös Denon 3312 kanssa...
   
 17. speedster?

  speedster? Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2012
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö siis tallennuksia varten saa tehtyä kansioita??
   
 18. jalkkis

  jalkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^En itse ainakaan ole moista löytänyt. Voiskohan tulla seuraavassa softapäivityksessä?
   
 19. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei saa kansioita tehtyä, mutta tallenteita pystyy järjestään päivän, koon, nimen ja niiden ikonin perusteella. En ole noihin tallenteiden ikoneihin perehtynyt, mutta auttavasti niillä voi kansiorakennetta simuloida kenties. Kaikkiin uusiin tallenteihin tulee tähti-ikoni perään katselemattomuuden merkiksi, tämä häviää ekan katselukerran jälkeen. Ajastuksia tehdessä voi yksittäiselle tallenteelle asettaa jonkun oman ikoninkin (niitä jokusia erilaisia on muistaakseni) ja siten erotella elokuvat, jonkun tietyn sarjan jne.

  Jokunen viikko sitten tein lopulta valmistajan suositteleman tehdasasetusten palautuksen. Tätä valmistaja suositteli, koska ohjelmisto voi olla "jumissa". Ja sehän on auttanut! En muista, että boxi olisi jumittanut kertaakaan sen jälkeen, pois lukien yhden epäonnistuneen tallenteen takia, joka jumitti koneen... Lisäksi kaikki viimeiset tallenteet on tallentuneet ilman jostakin virheestä johtuvaa huutomerkki-ikonia... :) Ja meillä on usein maksimimäärä (3 kpl) tallennuksia päällä, joskin SD kanavilta.
  Elisa/TTV teki ainakin Tampereen puolella jotain kaapeliverkkoon liittyviä huolto/parannustöitä pari viikkoa sitten. Tiedä sit olisko se auttanut Ylöjärven puolellakin... :D

  Laitteen toimiessa, en voi kuin suositella tätä. Hiljainen, nopea ja helppokäyttöinen!
   
 20. Persearska

  Persearska Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2003
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli Soneran kuitua pitkin päivitys. En huomannut mitään uutta.