Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. kazzo

  kazzo Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.08.2012
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyypä kokeilla kuumeneeko. Eipä ole tullut tuota ajateltua. Boksi kun TV-tasossa jossa on kyllä riittävä tuuletus sille....

  Edit: Omassa digiboksissa näyttäisi kaikki komponentit olevan ok. En löytänyt mitään pullistumia ym., kun koetin käydä kaiken mahdollisen läpi avattuani sen. Ainoa mistä laite kuumenee hieman, on antenniliitinten kohta. Kovalevy boksissa on näköjään Western Digital Green 500GB WD5000AVDC-63U7B1 vuodelta 2011...

  Paikallisen Expertin myyjä muuten sanoi, että Finnsatin tuotekehitys ja laitteiden valmistus on lopetettu 2014, kun satuin kysäisemään asiaa...

  Edit2: Onko kukaan muuten vaihtanut boksiin 500 gigasen levyn tilalle isompaa? Eikös tuo FH10-HDR boksi ole käytännössä sama, mutta vain isommalla kovalevyllä. Western Digitalin Green sarjan 1tb kovalevyjä kun saisi n. 60 eurolla.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2015
 2. Meebo

  Meebo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yli vuosi on kulunut noista edellisistä postauksista mutta ongelma jatkuu aina vaan. Koko ajan siitä lähtien on jatkunut pätkintä ja jumineet tallennukset, välillä vähemmän, välillä enemmän. Vaihdoin antennijohdon, vaihdoin sen eri töpseliin. Mutta mikään ei tuntunut poistavan ongelmia lopullisesti. Nyt Finnsatin boksi hävitti MTV:n, Nelosen, Livin ja Subin (ainakin) kokonaan. Niiltä kanavilta ei näy mitään, ja kun kanavahaun tekee, niin se ei enää edes löytänyt niitä kanavia. Eikä kyllä juuri muitakaan. Löytyy vain Yle 1, 2, Fem ja Teema, sekä AVA, Kutonen ja Jim. Vähiin katoaa kanavat. Toisella boksilla kokeilin, ja se kyllä löytää kaikki kanavat, Canaleista ja Viasateista lähtien. Ja ne kanavat myös näkyy (no ei siis ne kortin vaativat sentään, mutta maikkari ja nelonen jne). Onko boksi todellakin tullut tiensä päähän? Mutta miten se voi erotella tuolla tavalla tietyt kanavat pois..? Ja kyseessä siis DNA:n kaapeliverkko. Jos edelliseltä sivulta jaksatte lukea aiemmat selitykset, niin pääsette kärryille.

  Mutta jos pitää lähteä uuden boksin ostoon, niin onko sitä hyvää vieläkään tehty? Pikagoogletuksella joku hieno VU+ on nyt tulossa, mutta sitä saa vaan netistä tilaamalla ja vaikutti olevan vielä kovin monimutkainen tämmöiselle tavalliselle tallaajalle, joten sitä on turha ehdottaa..
   
 3. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Omistin itse kaksi Finnsatia. Kumpaakaan ei saatu toimimaan, joten lopulta sain rahani takaisin. Jos kiinnostaa, voit lukea vioista yhteenvedon sivulta 34: https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/finnsat-fh05-hdr.86686/page-34
  Ostin tilalle lokakuussa 2012 Topfield CRC-2400-boksin, jossa ei ole ollut pienintäkään vikaa tai häiriötä. Kerran tosin jo ehdin luulla sen menneen rikki, mutta kävikin ilmi, että Welholla/DNA:lla oli jokin katkos Helsingin kaapeliverkossaan. Tätä boksia ei enää myydä, ainakaan uutena, mutta eräällä ystävälläni on tilalle tullut CRC-1400, ja hänellä on vain myönteisiä kokemuksia. Siihen pitää ostaa sopivan kokoinen kovalevy erikseen.

  Joillakin sivustoilla on kyllä esitetty vahvaakin kritiikkiä joistakin Topfieldin malleista, joten voi olla, että siinäkin merkissä on mustat lampaansa. Boksini hoitaa erinomaisesti sen ainoan tehtävän, joka minulla sille on: tv-ohjelmien tallennuksen ja toiston. Pitää paikkansa, että kaukosäädin naksahtelee ja että boksi pitää päällä ollessaan huomattavasti kovempaa ääntä kuin Finnsat. Koska en nuku olohuoneessa, ääni ei minua haittaa, sillä tv:n ollessa auki ääntä ei juuri kuule, tai ainakaan se ei minua häiritse. Olo on huojentunut, kun ei tarvitse koskaan mietiskellä tallentuuko jokin ohjelma vai ei. Laite toimii kuin junan vessa 50-luvulla. Nykyisten Areenojen, Katsomoiden ja maksukanavien kymmenien uusintojen aikana tallennuksia tulee tosin tehtyä aika harvoin.
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 283
  Saadut tykkäykset:
  350
  Se uusi VU+ on 4K-malli ja tarpeettoman kallis tänne tavalliseen verkkoon, lähinnä satelliitteihin.
  Onhan siinä raakaa tehoa, mutta....

  T: Vesku
   
 5. Meebo

  Meebo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos nopeista vastauksista! Kumpikaan ei ehdotellut mitään korjauksia, joten kaipa sitten boksi on finito, ainakin tuossa DNA:n verkossa. Ja kun ei ole tarkoitus muuttaa eikä varmaan taloyhtiö ihan pian tuota DNA:takaan heivaa, niin kaipa se on siis luovuttava boksista. Ei kyllä kuulu enää tälle keskustelualueelle, mutta heitättekö vielä vinkkiä (ennen kun alan vertailla vaihtoehtoja), että kannattaako päivittää televisio suoraan digivirittimelliseen (entisessä ei sinäänsä ole mitään vikaa, se on noin 8-9 vuotta vanha Samsung) ja tallentavaan, vai laitanko vaan uuden boksin? Kiehtoisi uusi televisio, jos sillä pääsisi koko boksiongelmasta eroon. Toisaalta taas työlästä selvittää, että mikä se hyvä töllö olisi...
   
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 283
  Saadut tykkäykset:
  350
  ^Nuo töllötallentimet voivat olla aika kankeita ja ankeita käyttää, toki ne pelaa (yleensä). Se tallentava boksi voi vielä viedä töllötallennusta 6-0.
  Korjauksia ei ehdoteltu, kun juuri kys. poksista ei ole kokemuksia, mutta kai siihen pätee sama yleisohje kuin muihinkin: Sisäisen virtalähteen elektrolyyttikondensaattorien vaihto kunnollisiin low-esr-malleihin, jotka eivät ole kiinalaista halpa-, tai piraattimallia...

  T: Vesku
   
 7. Meebo

  Meebo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaihtoehdot on kai telkkarin sisäinen tallennus ja joku ulkoinen kovalevysysteemi..? Molemmat kankeita ja huonompia kuin boksi? Kun nyt tulee kaikki ohjelmat tallennettua ja katottua sitten kun ehtii, ja mainokset voi kelata.. Netflixiä ei ees oo, telkkarin ohjelmat riittää. Toisaalta uusissa telkkareissa näkyy olevan nuo Katsomot ja Ruudut mukana, niin ei tarvis läppäriä aina viritellä kylkeen kun se boksi sattuu unohtamaan tallennuksen...
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 283
  Saadut tykkäykset:
  350
  ^Vaihtoehtoja tallentaville töllöille on tasan yksi, usbiin tökättävä ulkoinen kovalevy.
  Nämä appsit on muodissa, mutta yritäs esim. Philipsistä löytää moisia jotka joskus vielä viime vuonna siinä oli. Aivan oikein, ei ole enää, kun on poistettu valmistajan toimesta.

  Muoks:Vanhoistakin Sonyistä löytyi Areena-appi, sama appi ei vaan pelaa enää nykyareenan kanssa, joten toimivaa Areenaa ei riittävän vanhoihin Sonyihin saa.
  Sama pätee valmistajaan kuin valmistajaan, yksi kaunis päivä oikeuksienhaltijoilla välähtää ja pitää kaikkien päivittää zydeeminsä.
  Katsomoa lienee turha yrittää hopeavalon (Silverlight) takia asentaa mihinkään töllön omaan selaimeen... (Sama tietenkin Areenan ja läskin (flash) kanssa).

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2016
 9. Meebo

  Meebo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kyllä tallentava telkkari on nyt jääny pois laskuista, joten pitänee alkaa ettimään pelkkää digiboksia. Voihan tuska.
   
 10. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse ostin viime joulukuussa kahdella virittimellä varustetun tallentavan 55-tuumaisen Sony-telkun, ihan vain oikeastaan sen vuoksi, että voin vaikkapa C Moren tennislähetystä katsellessani toisella silmällä (= virittimellä) katsoa samanaikaisesti, milloin Ylen kello 20.30 uutiset alkavat, ja poiketa sinne. En ole kertaakaan yrittänyt tallentaa televisiollani mitään, ja voi olla, että en koskaan tule tallentamaankaan. Tallentava digiboksi hakkaa kaikki tallentavat telkut kätevyydessä 6-0, ainakin jos tennistermejä käytetään!

  Kokonaan toinen juttu on, että Sonyn softassa on pari aika pahaa vikaa, ja se onkin parhaillaan Infocare-huoltofirman hoteissa Vantaalla korjattavana. Toivottavasti korjaus tuottaa paremman tuloksen kuin Finnsatin boksin korjaamisyritykset.
   
 11. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  69
  Jonkinlainen osaratkaisu Android -puhelinta ja/tai -tablettia käyttävälle on Chromecast. Sieltä saa maksuttomat kanavat näkyviin ( Yle Areena, MTV Katsomo, Ruutu omina appseinaan), ja tietenkin maksulliset kanavat, mm. Netflix toimivat. Eikä laitteen hinta hirvitä.
   
 12. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itsekin koitin tallennusta teeveelläni, mutta ei löytynyt tarpeeksi isoa tai nopeaa USB-tikkua. USB-kiintolevy kyllä löytyi mutta sille ei riittänyt juissi usbin kautta, eli pitäisi olla erillisellä virtalähteellä varustettu kiintolevy. Menee kyllä senverran hankalaksi virittelyksi, että kyllä se digiboksi vaan on hyvä.
   
 13. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  11
  Alkaa ottaa liika päähän tämän boxin jumittuminen melkein aina kun vain selailee HD-kanavia. Vain töpseliresetti auttaa.

  HD-tallennuksia en ole tehnyt aikoihin, jumittaa kuitenkin,

  Pitää alkaa katsella parempaa tilalle.
   
 14. kazzo

  kazzo Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.08.2012
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen olen huomannut, että boxiin alkaa tulla kaikenlaisia ongelmia ja jumeja, jos kovalevy liian täynnä. Myös kunnon antennikaapeli tulee olla. Itsellä ei ole aikoihin ollut minkäänlaisia ongelmia.
   
 15. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  11
  Alkaa tämä ketju olla aika kuollut mutta kirjoitanpa kuitenkin.

  Oireet lisääntyvät.

  Tallenteiden katselu pätkii ja välillä tulee pieni vinkaisun tapainen ääneen. uudelleenkäynnistys ilman töpselin irroitusta riittää toistaiseksi.
  Jos boxi on stand-by -tilassa. tallennuis ai aina käynnisty.

  Levyllä tilaa toistasataa tuntia.
   
 16. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olin jo melkein unohtanut tämän ketjun, kun tietokoneenikin oli vaihtunut. Karmeita muistoja minulla on Finnsatista. Ei koskaan enää. Tilalle ostamani Topfield CRC-2400 on toiminut yli neljä vuotta ilman pienintäkään vikaa tai häiriötä. Tiedän toki, että minulla on ollut onnea, ja moni muu on kärsinyt ongelmista. Mielestäni olen kutenkin ansainnut onneni, sillä vinyylilevysoittimeni, cd-soittimeni, pakastimeni ja pesukoneeni ovat reistailleet. Toimiipahan edes jokin!
   
  Katselija tykkää tästä.
 17. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä oli tän boksin ostoon suurin syy epg. Kaikissa muissa bokseissa se on täysin käyttökelvoton käytöltään, tosin en tiä onko nykyään muuttunut, ei ainakaan tobfieldissä ole. Eipä tätä ole tullut 1/2 vuoteen edes käynnistettyä, kun ohjelmatarjonta on niin paskaa
   
 18. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  11
  Nyt meni kai kiintolevy. Ei tallenna ja tallennelista on tyhjä. Katselu kyllä toimii. Sopiiko tuohon mikä vaan 2,5 tuuman levy?
   
 19. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  11
  Vaihdoin kiintolevyn, toimii. Mutta miksi kanavahaku ei löydä kuin HD-kanavat? Paikat 1 - 16 ovat tyhjiä, kotimaiset normikanavat puuttuvat. Ei auttanut tehdasasetusten palautus.
   
 20. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  11
  Palautin uudestaan ja hain kanavat. Nyt löytyi kaikki.