Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Ohramies

  Ohramies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hd ready ja CI+ juttua on tuolla vastaaottoalueella.

  Sakemannidigiboksi ei toimi suomessa salattujen hd-kanavien kanssa koska salausavaimet ovat maakohtaisia, näin voidaan näppärästi kiertää sisämarkkinamääräykset ja estää hintakilpailu.

  Ainoa poikkeus on erillisellä CI+ modulilla varustettu digiboksi, vrt topfield 2401 malli. Topfield-alueen mukaan se onkin parempi laite kuin suomalainen 2400. Modulipaikkaan voi tökätä suomalaisilla avaimilla varustetun CI+ palikan jolla homma toimii.
   
 2. M Penttonen

  M Penttonen Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tarkennuksestasi.
   
 3. M Penttonen

  M Penttonen Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ohramies, ehkä Stoutista tai Alesta minun tavallani tykkäävä, olen kanssasi samaa mieltä, että kaikki kodissa käytettävät laitteet pitäisi voida ostaa mistä tahansa suomalaisesta tai ulkomaisesta kaupasta toimivina.

  Ostin Humaxin perustallentimen 7-11 vuotta sitten (liian monta muuttoa ja muuta muutosta, joten en ole varma ajasta), kun se tuli markkinoille puhelinyhtiöltä ensimmäisen ostajan tarjoushintaan. Siitä en ole nähnyt hinnan halpenevan laitteen koko myyntiajan kuluessa. Laite toimi aivan moitteettomasti ja annoin sen kiertoon nykyisen HD tallentimen ostettuani, koska olen edelleen varma entisen laitteen toimivuudesta ja nykyisen Finnatini helposta käytettyvyydestä ja varsin hyvästä toimintavarmuudesta.

  Teräväpiirtotallentimet ovat perinteisiä tallentimia paljon monimutkaisesempia salauksien, lähetysmuodon (kaapeli ja antenni) ja ohjelmia jakelevien yritysten erilaisten käytäntöjen takia.

  Vilkaisin kehumasi Topfield CRP-2401 tallentimen määrittelyjä, hintoja ja suomalaisten käyttäjien arvoiota siitä.

  Topfield CRP-2401 toimii ainoastaan kaapeliverkossa, mikä riittää minulle, mutta ei useille huonoja teitä ajeleville käyttäjille. Laite mahdollistaa kortinlukijan käytön, mutta samalla vaatii sen ostamisen.

  Vaikka kortinlukija mahdollistaa riippumattomuuden suomalaisista maahantuojista, niin joudut ostamaan samoilta yrityksiltä Suomessa toimivan kortinlukijan, joka maksaa noin 60 euroa. Markkinoita hallitsevat samat maahantuojat, jotka myyvät Handania ja Finnsatia, korteillaan LA Digital CI+ CONAX ja FINNSAT CAMC-CI. Viimeksi mainitulla en näe MTV3 HD:tä televisiossani. La Digitalia en viitsi ostaa sen toimivuuden kokeilemiseksi.

  Topfield CRP-2401 maksaa www.amazon.de tai www.technikdirekt.de kauppapaikoilta tilattuna (muilta en uskaltaisi ostaa) rahteineen noin 500 euroa. Kun siihen lisän kortinlukijan hinnan 60 euroa, niin laite maksaa 560 euroa mikä on lähes puolitoista kertainen hinta Finnsatin laitteeseen verratuna.

  www.dvdplaza.fi Topfield CRP-2401 -keskustelupalstaa selattuani havaitsin, että osa käyttäjistä on Topfieldiin tyytyväinen ja osa erittäin tyytymätön. Tämä on tuttu tapa suhtautua kaikkiin tallentaviin laitteisiin.

  Olkaamme kaikkia monopoleja vastaan, mutta ottakaamme huomioon että oma aikammekin on kallista, hermojemme kestävyys on rajallinen sekä kielitaitomme ei riitä vakuuttavien ulkomaankielisten valituskirjeiden laatimiseen.

  Ehdotan että kaikki Finnsat FH05-HDR:n käyttäjät otatte yhteyttä maahantuojaan kertoaksenne että olette vihaisia jos laitteen puutteet -suuret tai vähäiset- eivät pian korjaudu.
   
 4. zamutta

  zamutta Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjens, pakko kanssa hieman tulla tänne avautumaan ja kertomaan kokemuksia nyt kaksi päivää boksin omistaneena. Olis kiva nähdä miten TM testaa noita bokseja vertailuissaan kun eihän toi boksi toimi sitten ollenkaan tallennuksissa.


  Samoja ongelmia kuin muillakin:
  - N. 15 tallennusta tehty Welhon kaapelissa ja tainnu 2 onnistua..

  - Mulla oli myös alunperin 2min aikaa tallenusten edessä ja 10min tallenuksen lopussa niin osa noista tallennuksista oli tosiaan kestänyt sit pelkästään sen 12min. Eli piti ottaa nekin pois käytöstä

  - Osa tallennuksista on alkanut ihan väärään aikaan. Yksi leffa oli alkanut n. 4h aikasemmin kun sen piti!?
  (Mulla hyppii EPG:ssä noi ohjelmien ajat koko ajan. Eli jos olen vaikka tämän hetkisen ohjelman kohdalla ja pysyn siinä hetken niin siinä alkaa kiertää kohta kaikkia seuraavia ohjelmia tilalla. Huomasin tämän myös yhdessä väärään aikaan alkaneessa tallennuksessakin kun painon tallenteen aikana info painiketta niin siinä pyöri vuorotellen kahden eri ohjelman tiedot ja ajat. Johtuisko tästä nuo väärään aikaan alkaneet ajastukset..)

  - Välillä vaikka ei ole tallennusta päällä boksista vaan katselee ja selailee kanavia, boksi ilmoittaa yhtäkkiä ettei kanavaa voida näyttää tallennusten takia. Jos ei tallennuksia ole niin miten tämä voi olla mahdollista? Mulla ei ole edes ajansiirto päällä kun luin ettei sitäkään voi päällä pitää.. Saa muutaman kerran illassa sammuttaa boksin tämän takia.

  Ja jos olis tallennuksia menossa niin miten voidaan tehdä boksi silleen ettei anna katsoa vapaasti kanavia vaikka tallennus on päällä. Kyllä mun ProCaster 6500 on tajunnut sen aina. Ilmoittas mielummin et nyt ei voida enempää laittaa tallennukseen, mut näyttäis kuitenkin vapaasti kanavat)

  Suomi-Ruotsi matsin toka vikaa minuuttia en nähnyt kun boksi vaan yksinkertaisesti meni yhtäkkiä pimeeks kokonaan. Ei auttanu muu kuin käynnistää boksi uudestaan ja heti sen jälkeen alkoi taas herjaamaan ettei kuvaa voi näyttää tallennuksien takia. No piti sit pysäyttää yksi (1!!) tallennus et pysty katsoo matsin loppuun.. No eipä toi haitannu ku Ruotsi teki sen odottamani tasoitusmaalin. Ehkä tää boksi oli vaan niin fiksu että ei halunnu nostattaa verenpainetta enempää..

  Kun boksi on pois päältä niin kovalevy mulla aina välillä hyrrää itteekseen. Oon yrittäny tutkia et onko sillon joku tallennus menossa vai ei. Tämä on vielä tutkimus asteella.

  Boksiin on pari kertaa haettu kanavat uudestaa ja kovalevy alustettu yms.. Sama paska jatkuu koko ajan. Tämä on selkeesti raakilein boksi mitä olen koskaan käyttänyt. Muutenkin väärin, että joutuu tekemään ihme kikkailuja että saa edes jotku asiat toimimaan. En mä tällaisen laitteen kanssa pysty 1-2kk odottamaan jotain päivitystä. Olis vaikka ensin testanneet tätä boksia et edes toimii kun laittavat markkinoille. Tää lähtee niin lujaa palautuksena ellei maahantuojalta tule edes jotain beta päivitystä kun kohta sinne soitan..

  Onneks toi Procaster palvelee vielä vieressä, siihen sentään pystyy luottamaan ja täytyy sanoa et SD kanavilla siinä on selkeesti parempi kuvanlaatu kuin mitä tästä Finnsatista saa millään asetuksella.

  Onks jotain jollain tietoa jostain hyvästä tallentavasta HD-boksista markkinoilla tai vaikka tulossa olevasta?? Ihan sama mitä maksaa kunhan toimis ja kuvanlaatu olis kohdillaan..
   
 5. M Penttonen

  M Penttonen Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei zamutta,

  Avautuminen on aina eduksi ja nykyään sellainen hyväksytään.

  Tekniikan maailma ja Mikrobitti ovat kaupallisia tuotteita ja niiden pitää ottaa huomioon tilaajat ja mainostajat. Siten niiden sisältöön ei aina kannata uskoa, vaan poimia niiden esittämiä katsomustapoja. Toisaalta olen sitä mieltä että noissa lehdissä ja muissakin suomalaisissa tekniikkaan keskittyvissä lehdissä sanotaan asiat suoraan ja kuluttajaa hyödyntävästi. Sinäkin olet nähdäkseni lukenut viimeisimmän Mikrobitin ja kauhistelet kirjoituksessasi aivan oikein perustein FH05-HDR:n SD kanavien toiston surkeaa laatua.

  Toisaalta tulet kirjoittamaan keskustelupalstalle murheistasi, vaikka et ole lukenut siinä aiemmin julkaistuja viestejä, joissa kerrotaan miten auttavasti pärjäät surkean ostamasi tallentimen kanssa. Esimerkiksi Ja5ska:n kirjoituksissa on mukavaa asennetta. Lisäksi luepa viimeisen viikon aikana Helsingin Sanomista ilmestyneestä kokosivun jutusta, miten vanhanaikaisen nettietiikkan puuttuminen kauhistuttaa sen kirjoittanutta kirjailijaa, syvästi tuntevaa ihmistä.
  En ole milloinkaan tavannut täydellistä laitetta ja vimpainta. Sikäli kun tunnen itseni en ole itsekään täydellinen.

  Tekniikka kehittyy ja uusiin tuotteisiin voi hypätä tai viettää aikansa kaivaten täydellistä tuotetta. Luepa HIFI maailmasta ”Tommin” (nimi muutettu) jatkuvaa hyvän etsintää.

  Koska käsittääkseni sinulla on rahaa vaikka kuinka paljon, käytä se oikeaan elämään tai ainakin sen katseluun. Käy vaikka katsomassa lentopallo-otteluja, elokuvia ja mene konsertteihin.
   
 6. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Jos boksin SD-kuva on huono ja siinä on muitakin ongelmia, on tuo ohjeesi jostakin säälittävän ja naurettavan väliltä. Hyvä, että tuli puheeksi nuo ongelmat. Tietää ainakin olla ostamatta tuota laitetta. Tarvitsee tässä vielä vähän aikaa odottaa, jos DNA saa WBOX:iin odotetun päivityksen tai sitten on uuden osto edessä.
   
 7. Ja5ka

  Ja5ka Guest Guest

  Liittynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jes! M Penttonen puhuu kokonaisen lauseen verran järkeä kerrallaan! ;)

  Pidän taukoa boksin puutteista raportoimisessa, sillä jotain mystistä on tapahtunut. Useampi perättäinen maksukanavien HD-tallennus on nyt onnistunut. Itselläni ei ole minkäänlaista selitystä siihen, mikä on muuttunut. Siksi odottelen vielä tulevia onnistumisia/epäonnistumisia ennen kuin raportoin lisää.

  Se on ainakin varmaa, että EPG-tallennusbugi on olemassa ja jos sen haluaa välttää, kannattaa noudattaa tässä ketjussa annettuja ohjeita.

  Lisäksi boksi on täynnä pieniä jokapäiväistä käyttöä lievästi haittaavia bugeja, mutta ei mitään sellaista jonka kanssa ei voisi elää. Kunhan saan selville, onko tästä HD-kanavien tallentimeksi vai ei, teen lopullisen tuomion siitä onko tämä hinta/laatu-suhteeltaan erinomainen laite vai täysin tarpeeton hankinta.
   
 8. jalkkis

  jalkkis Guest Guest

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taas on testailtu boksin tallennuksia. Nyt ne ovat toimineet poikkeuksetta. Joihinkin tallennuksiin olen laittanut loppuun muutaman minuutin lisää. Tallennukset ovat olleet sieltä helpommasta päästä, yhtä ohjelmaa kerrallaan ja boksi ei ole ollut katselukäytössä samaan aikaan. Ja tallennukset ovat olleet SD:tä, HD:ta en ole kokeillut.

  Tällä hetkellä ainoa isompi harmi on scart-kuvan nykiminen. Tuostakin selvitään vaihtamalla telkussa tuloksi HDMI. Toivottavasti tämäkin kuitenkin korjaantuu seuraavassa softapäivityksessä.

  Kuvanlaadultaan boksi on ollut kaikin puolin asiallinen. Alkuun menin miinaan, kun en muistanut säätää telkkarin kuva-asetuksia kaikille tuloille samaksi. HDMI on luonnollisesti paras mutta scarttikin kelpaisi perushömpän katseluun kunhan ei vaan nykisi.

  Eli tällä hetkellä ollaan suht tyytyväisiä boksiin. Toivottavasti softapäivitys tulee pian, joilla havaittuja puutteita saataisiin korjattua.

  Niin joo, tämä boksi on antenniverkossa, vaikuttaisi, että kaapelipuolella on enempi ongelmia.
   
 9. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro,
  Mulla ollut Finnsatin boxi viikon nyt.
  Ekoina päivinä oli yksi ongelma, YLE HD kanavan tallennus ei päättynyt itsestään vaikka boxi oli tallennuksen keston poiminut oikein EPG:stä.

  Parin päivän käytön ja saavutetun luottamuksen turvin boxi jäi kotiin yksin lyhyen reissun ajaksi. Ajastuksia asetettiin reilusti, kolmatta kymmentä muistaakseni. Kotiin tullessa boxi päälle ja JUMITUS. Virtajohto irti ja uusiks. Tallennuslista tyhjä. JIPII! ja vitutus.
  Kuten jalkkis kuvaili, niin boxi ei reagoi kaukosäätimen tai etupaneelin komentoihin mitenkään. TV-kuva kyllä näkyy ja pyörii ruudulla, mutta jos koittaa avata EPG:tä, ajastus listaa tai katselee tovin (tyhjää) tallennuslistaa, niin boxi menee jumiin eikä tottele kuin virtajohdon irrotusta. Kokeilin myös kovalevyn korjaustoimintoa, mutta se ei tehnyt mitään muuta kuin pyysi odottamaan moneen tuntiin...

  Nyt boxillani ei voi siis kuin katsella tv-kanavia ja selailla asetuksia... En ole lähtenyt haarukoimaan vian syytä tai keinoa sen ohittamiseen. En usko sellaista olevan. Jotain boxin kovalevyn käytössä on pahasti vialla/rikki, koska menee täysin jumiin aina, kun levyä koittaa käyttää... HDD-valo/teksti palaa koneen näytössä koko ajan....

  Kaapeliverkko meillä muuten. Harkitsen tässä laitteen palautuksen ja toiseen samanlaiseen vaihdon välillä...
   
 10. jalkkis

  jalkkis Guest Guest

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ Oletko alustanut kovalevyn uudelleen? Ei siis pelkästään korjannut vaan alustanut. Tein sen itse sen jälkeen kun boksini jäi jumiin ja tuli noita tallennusongelmia. Siitä lähtien kaikki on pelittänyt...
   
 11. pulliainen

  pulliainen Guest Guest

  Liittynyt:
  31.12.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, nyt se sitten tapahtui - kovalevy simahti. Kestihän tuo kokonaiset kolme viikkoa.
  Yrittipä käynistää minkä tahansa toiminnon mikä käyttää kovalevyä, formatointi mukaanluettuna, niin boxi jumii eikä tokene muuten kuin IVO-bootilla.
  Huomenna boxi palaa myyjäliikkeseen. Ei, en aio pyytää uutta laitetta vaan vaadin rahat takaisin.
  Sitten jään odottelemaan kunnes myyntiin tulee oikeasti toimiva laite. Elikkäs palataan asiaan ensi vuonna...tai sitä seuraavana...
   
 12. unreal

  unreal Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 804
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos myyjäliike tuollaista palvelua tarjoaa, niin hyvä juttu, mutta olen elänyt siinä ymmärryksessä, että pakko myyjän ei ole tuohon suostua, vaan heillä on ensisijaisesti oltava mahdollisuus korjata / vaihtaa laite. Mitään lähtökohtaista kaupan perumisoikeutta ei käsittääkseni ole olemassa edes rikkinäisille tuotteille, vaikka toki Gigantilla yms. on noita 30 päivän palautusoikeuksia olemassa

  Tällä nyt ei varsinaisesti toki ollut mitään tekemistä tämän otsikon boksin kanssa, kunhan spekuloin noin yleisesti tuota tilannetta, että valitettavasti noissakin tapauksissa pitää siis luottaa myyjän hyväntahtoisuuteen, jos haluaa nimenomaan rahat takaisin, eikä korjattua / uutta laitetta tilalle.
   
 13. gooman2000

  gooman2000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alla muutamia huomioita 5 viikon käytön jälkeen (Elisan kaapeli):

  Ensimmäinen kaupasta kotiin kannettu laite osoittautui vialliseksi - toinen viritin mitä ilmeisemmin rikki. Toinen laite onkin toiminut suhteellisen hyvin.

  Noin 70-80 ajastusta, joista yksi totaalisesti epäonnistunut. Kyseisessä tapauksessa ohjelmaa tallentui ainoastaan 11 minuuttia (1+10). Tallenteet-listassa on neljän tallenteen perässä ollut punainen huutomerkki merkkinä jostakin tallennuksen aikana tapahtuneesta virheestä(?). Kolmessa tällaisessa tallenteessa kuva ja ääni pätki kerran pari, mutta ei haitannut katselua sen pahemmin.

  Pari kertaa livekuva ja -ääni ovat pätkineet canalplus:san HD-kanavilla niin paljon, että piti bootata laite, jonka jälkeen ongelma poistui. Pari kertaa on käynyt myös niin, että nopeasti kanavia vaihdellessa on laite antanut "Kaikki virittimet käytössä"-virheilmoituksen (tjsp), vaikka yhtään tallennusta ei ollut kesken. Bootti autoi tähän. Toisinaan EPG päivittyy hitaasti. Ilmeisesti laite ei aina "cacheta" EPG-tietoja muistiin, vaan alkaa päivittämään tietoja kanava/muxkohtaisesti käynnistyksen jälkeen(?).

  Kuvan laatu on hyvä, erityisesti HD-kanavilla kuva on todella "bueno". Premier HD -kanavan lähetystä katselee suu messingillä. Kuva-asetus on Alkuperäinen-asetuksella. Laite on myös helppokäyttöinen, ja perheen pienemmätkin käyttävät sitä suvereenisti. Kanavat vaihtuvat nopeasti. Kaikki viikoittain toistuvat ajastukset ovat onnistuneet. Yhtään IVO-boottia ei ole tarvinnut tehdä (kopkop).

  Eli laite jäi taloon :thumbsup:
   
 14. M Penttonen

  M Penttonen Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä en tiennyt mitä IVO-boot tarkoittaa. Otin selvää ja voin valistaa monia muita, että asia viittaa viime viikkojen myrskyihin ja niihin liittyviin sähkäkatkoihin Fortumin, Vattenfallin ja niiden kaltaisten verkoissa, mutta omatoimisesti:

  IVO-boot = virta katkaistaan virtakytkimestä tai vetämällä töpseli seinästä (IVO = Imatran Voima).

  Töpselin seinästä vetäminen on yksinkertaista, mutta se ei riittävän hienoa kun käytetään teknisesti edistyksellistä tallenninta.

  Minun neuvoni kaikkien HD-tallentimien ostajielle on hankkia lähimmästä halpakaupasta kaksi jatkojohtoa. Ensimmäinen jonka töpseli pannaan nojatuolin vieressä olevaan jakorasiaan ja siinä olevat pistokkeet ja virtakytkin käden ulottuville. Tähän pannaan toisen jatkojohdon töpseli ja sen toinen pää pistokkeineen viedään tallentimen viereen ja tallennin kytketään siihen virtajohdollaan. Tallentimenen alustus hoituu kävelemättä ensimmäisen virtakykintä painamalla.
   
 15. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo kokeilin sitäkin. Ei tehnyt mitään parin tunnin aikana. Levyn formatointi tuskin voi kauaa kestää kuitenkaan.

  Laite ei tunnistanut ilmeisesti koko levyä enää, koska sen tietojakaan ei enää tullut näkyviin levyn huoltovalikossa. Vein boxin takaisin Prsimaan ja sain uuden tilalle. Uusi on toiminut nyt lauantaista asti tähän mennessä ihan ongelmitta. Kaikki tallennuksetkin ilman mitään kikkakolmosia... Sormet ristissä!
   
 16. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä kait rikkinäisen tuotteen aina palauttaakin saa. Vaihtaa uuteen vastaavaan ainakin.
  Kuten minulla, niin Prisman "sääntöjen" mukaan laitteen saa vaihtaa uuteen tai palauttaa, jos se on rikki "out of the box" eli käytännössä hajoaa ekan viikon aikana. Mun laitteen kovalevy todettiin myyjän kanssa hajonneeksi ja sain uuden. Tarkistin, että jos hajoaa uudestaan, niin voin myös ottaa rahat pois. Mutta koska tämä Finnsat ilmeisesti on kuitenkin parhaimpia HD-laitteita, niin en nähnyt palautusta vaihtoehtona, kun ei ole parempiakaan tarjolla.... Toivon, että Finnsat julkaisee hyviä päivityksiä laitteelle!
   
 17. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos gooman2000 positiivisesta palautteesta. Mukava kuulla, että toimiviakin yksilöitä on. :)
  Toivon, että itsekin sain vaihdossa yhtä hyvän yksilön kuin sinä olet saanut. Kop kop.

  Äkkiseltään tämän ketjun ja omien kokemusten pohjalta voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että Finnsatilla on laatuongelmia alihankitun valmistuksen kanssa. Jos virittimiä ja kovalevyjä hajoilee useampia... Ne kun ovat mun ymmärtääkseni kuitenkin kohtuullisen varmoja komponentteja. Toki vika voi olla niiden ohjainpiireissä jne. myös...

  Viikottaisia tallennuksia en ole itse vielä uskaltanutkaan kokeilla, mutta jos ne kerta toimii, niin kenties rohkenen. Vanhalla DiVisionin boxillani ne eivät toimineet. Siis uusi laite on parempi!! =)

  Boxissa tosiaan saisi varmuuden vuoksi olla päävirtakatkaisin takapaneelissa. Ei tarvitsisi virtajohtoa etsiä, jos tarvii IVO-buuttailla. Toisaalta optimaalisinta olisi, että laitetta ei tarvitsisi koskaan IVO-buuttia. Kenties tämä on ollut valmistajankin toiveissa... :)
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2012
 18. zamutta

  zamutta Guest Guest

  Liittynyt:
  08.09.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedän kyllä noi lehtien testit ja lähinnä TM:n testistä poimin tarpeelliset toiminnot ja sen, että HDMI lähettää komponenttisignaalia eikä RGB:tä kuten esim. Wbox2. Kuvanlaatu SD kanavilla on vaan surkeeta käyttää sitten telkkarin(Samsungin 8005) tai Yammun RX-V2067:n HQV Vidan skaalainta. Verrattuna siis monta vuotta vanhaa Procaster 6500 boksiin(Pioneerin skaalain). HD-kuva on hyvä ja siinä ei moitittavaa ole.

  Ja se, että hankin boksin, jonka kanssa ajastukset menee pieleen ja on vaikka kuinka paljon eri ongelmia, joita osaa voi pienillä kikkailuilla korjailla (kiitos siitä) ei varmaankaan tarkoita, että täydellistä boksia tästä odotan. Mielestäni kuitenkin kun monta sataa euroa maksama laite tuodaan markkinoille niin sen pitäisi kuitenkin perusasioissa toimia ilman kikkailuja. Tällä foorumilla kirjoittavat varmaankin osaavat kikkailla, mutta mites sitten se perheen isä(tai äiti), joka tällaisen tallentavan boksin kotiin ostaa eikä sen enempää ymmärrä laitteista, tai tajua tulla lukemaan foorumeja..

  Ja miten tekniikka on kehittynyt paitsi, että nyt puhutaan HD boksista eikä SD boksista? Bokseja on tehty monta vuotta ja tässä ilmeisesti jatkuvan kehityksen lopputulos.. Toivotaan nyt, että tuo päivitys äkkiä saapuisi, koska olen huomannnut, että ajastukset teen nyt sitten tuossa SD-boksilla kun sillä ne sentään 100% varmuudella onnistuu ja kuvanlaatu selkeesti parempi.
  Ja yksi ärsyttävimmistä on tuo, että yksi tallennus menossa ja boksi alkaa valittaa, ettei kanavia voi näyttää tallennusten takia. Ei viitsisi vetää töpseliä irti kun muuten katkeaa tallenus, pelkkä virtojen sammutus ei auta. Ei siis voi käyttää boksia kun tuo sekoilu alkaa, ennen kun tallennus on päättynyt ja viitti nykästä piuhan seinästä.. JEES!

  Ja eikös se mene niin, että köyhällä ei ole varaa ostaa pa**aa. Jos mä ostan 400€ verkonpainon niin se alkaa olee kallista, mielummin maksaisin vaikka satasen enemmän, että olis boksi joka oikeasti toimis ja olis kuvanlaaudultaan sitä "kehittynyttä".

  Procasterin boksista maksoin sillon kun tuli markkinoille 700€ ja sillon kirpas, mutta nyt voi todeta että kannatti kun ei uudet "kehittyneet" boksit pääse SD-kuvassa edes samalle tasolla tai toimivuudessa..


  Toivotaan nyt, että tuovat äkkiä päivityksen, koska eihän näin keskeneräistä laitetta voi päästää markkinoille. Jos ongelmat alkaa ekana päivänä niin kysynpä vaan mitä on kaverit tehneet kun ovat tätä laitetta testailleet ennen kun ovat myyntiin päästäneet.. Boksissa on paljon hyvääkin ja päivityksillä tästä vois HD käyttöön ihan kelpo vehkeen vielä saadakin.

  Ja tosiaan tuonne lätkämatsiinhan vois vaikka mennä sillon kun boksi tallentaa jotain, mut nyt täytyy varmaan jäädä kotiin varmuuden vuoksi katsomaan.. ;)
   
 19. M Penttonen

  M Penttonen Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnittelut sinua Zamutta siitä, että olet valinnut todella upean TV:n (Samsung 8005) ja viritinvahvistimen (Yamaha RX-V2067). Mielestäni kuitenkin olennaisinta näissä teräväpiirtotelevisioissa- ja tallentimissa on SD:n ja HD:n huikea ero. Vähäisempi asia on se, että tiettyjen laitteiden SD:n laatu on hieman parempi tai huonompi. Olen kuitenkin sopeutunut siihen, että 59 tuuman plasmalla teräväpiirto on hieno (unohdetaan blue ray levyjen tallenteet) ja tavallinen lähetyksen taso on surkea: joskus on hyväksikin että uutistenlukijoiden näppylät, silmäpussit ja rypyt eivät näy. Tämä ei kuitenkaan ole ihan täysin laitteisiin liittyvä asia. Katselin nimittäin äsken kaksi erää naisten lentopalloilua Kangasala-LiigaEura Urho-TV:ltä Finnsat FH05-HDR:än virittimellä. Kuva oli erittäin hyvä. Urholla lentopallo-otteluiden laatu on joskus samalla laitteella todella kurja, mikä saattaa johtua ottelun tuottavasta alihankkijasta, sen tuotantolaitteistosta (HD tai SD) tai sitten sääolosuhteista, jotka tänään olivat kaapeliverkossa korkeapaineen puolella.

  Minulla teräväpiirtotallentimen hankkimisen ensisijainen peruste oli se, että HD tasoisella televisiollani viime kesänä en pystynyt katsomaan kanavakortin takana olevaa Eurosport HD:tä. Kun hankin silloisen, ja nyt mennyttä lunta olevan, Elisan kanavakorttia tukevan teräväpiirtotallentimen, huomasin miten mielenkiintoista on katsoa Espanjan ympäriajoa teräväpiirtona kaikkine hienoine yksityiskohtineen. Pyöräilijät polkevat kaikkiaan neljä tuntia, tapahtumaa näytetään TV:ssä kaksi tuntia ja voittaja selviää vasta viimeisen kymmenen sekunnin aikana. Nyt minun ei tarvitse lähteä lomamatkalle Espanjaa, Ranskaan tai Italiaan. Näen maaseudun upeat maisemat autoa vuokraamatta, selostaja kertoo kaiken oleellisen alueiden kulttuurista ja herkuista ja lisäksi saan käsityksen joukkuiden taktiikoista ja opin pyöräilyn historiaa. Viime kesänä tallentimen jäätymiset eivät häirinneet, koska luulin niiden johtuvan moottoripyörien tai helikoptereiden yhteyksien pätkimisistä. Myöhemmin YLE HD:tä katsoessani opin, että Wbox2 HD se vain jäätyili.

  Kaikki teräväpiirtoa tallentavat laitteet ovat sen verran kalliita, että odottan niiden toimivan heti kun ne tuodaan markkinoille. Olen kuitenkin käyttänyt kaikenlaisia laitteita ja jotenkin turtunut siihen, että ne ovat tavalla tai toisella toimintakyvyttömiä markkinoille tullessaan. Siten tänä vuonna on ollut yllätys, että ostamani Fujitsun Windows 7 pöytäkone on toiminut hienosti ja samoin ZTE:n Android puhelin jaksaa sinnitellä virheittä, vaikka sen maksaa vain murto-osan ylellisistä puhelimista.


  Olet havainnut boksin valittavan, ettei kanavia voi katsoa tallennusten takia. Tämä on mielestäni laitteen harmittavin vika. Sen voit kuitenkin melkein täysin poistaa määrittämällä yksinkertaisesti AJANSIIRRON POIS PÄÄLTÄ (katso aiempia viestejäni). Myös ajastuksen epäonnistumisiin auttaa kun lisäät yhden tai pari minuuttia tallennusten loppuun. Tämä on muuten tapa, jota alunperin sattumalta suosin viiden minuutin automaattisen jatkoajan lisäämisen sijaan ja siksi minulla ei ole ollut paljon epäonnistuneita tallennuksia (katso He5su:n viestit).


  Mielestäni tälläisen verkkopaikan hyvä puoli on, että opimme tietämään sen, että pitkän jahkailun jälkeen ostamamme laitteen toimimattomuus ei johdu tumpeluudestamme ja että vähäisillä asetusten ja toimintatapojen muutoksilla laite alkaa toimia kohtuullisesti. Myyjien pitää kuitenkin reilusti tunnustaa virheensä ja panna nämä asiat näkyviin verkkosivuille ja kertoa kietotiet, jos se ei pysty jakamaan ohjelmiston korjauksia kahdessa kuukaudessa. Lisäksi meidän kaikkien pitää pommittaa rahallista voittoa (eikä taivaallista kunniaa) tavoittelevaa maahantuojaa parantamaan laitettaan päivityksillä ja tuomaan seuraava laite markkinoille toimivana eikä mahdollisesti toimivana (Amerikkalaiset kauppiaat sanovat silmää räpäyttämättä, ”It should work”, kun tietävät että laite ei toimi ja että laite on ”Decent” kun se jotensakin nilkuttaa).
  Illan ottelun voitti LiigaEura.
   
 20. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselleni toista painosta oleva boxini jumitti eilen ekaa kertaa. Kolme tallennusta menossa, joista yhtä katseltiin.
  Kuva pyöri normaalisti, mutta mikään nappi ei taas tehnyt mitään. IVO-buutti ja onneksi tällä kertaa boxini ei hajonnut vaan toimi sen jälkeen normaalisti.

  Onko tietoa oliko tämän kaltaiset jumittamiset, jotka vanhasta DiVisionin boxistani ovat jo tuttuja, sillä listalla joiden "pitäisi" korjaanuta tulevilla ohjelmistopäivityksillä.

  Ja todellakin, valmistajaa pitää nyt pommittaa. Itse olen jo kaksi palautetta ja yhden sähköpostin laittanut. Jahka pikku huolet jatkuu, niin saatanpa soittaakin vaikka luulen tämän palstan pohjalta tietäväni vastaukset...

  Laite hyvä, luotettavuus vielä sinne päin.