Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Ruano

  Ruano Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän mulla sitten mättää... Eikä se 2-kanavakaan kunnolla sittenkään näy, vaan pätkii sekin vaikka signaali siinäkin on tasan sata koko ajan, ei heilahtele mihkään. DNA:llahan nämä YLE:n HD-kanavat on 20-jotain kun taas Elisa Viihteen kautta (tuli testiin hankittua) kanavat on 51-jotain. Mainitsen asian siksi, että Elisan boksin kautta ne näkyy oikein. Ei vaan huvittaisi siirtyä Elisa Viihteen käyttäjäksi kun muita ongelmia sitten sen kanssa. Ja suoraan telkusta katottuna kaikki toimii OK, eli boksissahan se vika olisi oltava. Vai...
   
 2. JopasJotain

  JopasJotain Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boksi on todella ronkeli signaalinlaadulle eli kokeile laittaa johto seinästä suoraan boksiin ja jos toimii oki, niin parantele johdotuksia eli t-kappaleet pois ja kunnon johdot.
   
 3. jalkkis

  jalkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs nyt?

  Boksi on toiminut tähän asti ihan jees, mitä nyt muutaman kerran on jumahtanut niin, että on pitänyt ottaa töpseli irti seinästä. Mutta nyt loppui B-kanavanippu. Ei näy nelonen, maikkari jne muuten kuin satunnaisesti. Signaalitasoa kun katsoo, niin muitten kanavanippujen signaalitasot ovat normaalit (70-90% tjsp) mutta tää B-nippu on ihan olematon, muutama prosentti, satunnaisesti hiukan enemmän.

  Helsingissä antennitaloudessa vaikutetaan ja katoin, että kanava on oikein (44) ja parempaakaan ei ole tarjolla. Manuaaliviritystä testattu. Telkkari toimii normaalisti samoilla antennikaapeleilla testattuna. Välikappaleita on mutta on kokeiltu ilmankin ilman mitään vaikutusta.

  Mitäs tehdä?
   
 4. JopasJotain

  JopasJotain Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sulle sanoisin samaa kuin edellisellekin elikkäs kokeile ilman välikappaleita suoraan seinästä hyvällä johdolla toimiiko. Itellä oli aika kauan kaikenmoisia epämääräisiä ongelmia, jotka johtuivat signaalinlaadusta. Vaikka boksi näyttikin kokoajan 100% signaalille, niin kuva pätki ja nyki yms ja TV:n oma viritin toimi hyvin... Ongelma ratkesi kun otin T-kappaleet pois ja siirryin käyttämään laitteiden inputteja ja outputteja signaalin viemiseksi sekä valikoin vain parhaat ja sopivan mittaiset kaapelit käyttöön.
   
 5. jalkkis

  jalkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  No perskeles sentään, tämä vinkki tepsi. Poikkesin ohikulkiessa biilteemaan ja nappasin hyllystä suojatun antennikaapelin. Nyt signaalin voimakkuus nousi 7-8 -> 21-25%. Ei mitään huimaa edellenkään mutta signaalin laatu on nyt n. 80% ja se näyttää riittävän pätkimättömään kuvaan. Tosi kranttu tämä masiina, Sonyn telkkari toimii edelleen moitteetta risalla kaapelilla.

  Pitäis varmaan lopettaa siivoaminen, kun ilmeisesti olen vetässyt imurilla piuhan säpäleiksi :)

  Kiitokset vinkistä!
   
 6. JopasJotain

  JopasJotain Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees, eipä mitään, hyvä jos toimii. Itsellä tais nimenomaan olla ensin joku suojattukaapeli jonka vaihdoin tavalliseen paksuhkoon johtoon ilman suojausta ja sillä alkoi toimimaan paremmin.
   
 7. jmv28

  jmv28 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  1
  ^^ itselläni sama boksi ja vastaava ongelma. Olin jo tilaamassa antenniurakoitsijaa paikalle, kun älysin vielä kokeilla jämerällä antennikaapelilla (rasialta boksiin), jossa kunnon liittimet. No siinähän se ongelma poistui samantien.

  Taisi säästyä useampi satalappunen rahaa :)
   
 8. Ruano

  Ruano Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piuha on mennyt aina suoraan boxiin. Hankin myös paremman, paksumman ja suojatun piuhan, mutta eipä se tämäkään yhtään auttanut: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15519/hdjq/Fuj-tech-antennikaapeli-naaras-uros-3-0m-valkoinen

  Täytynee seuraavaksi hankkia antennivahvistin. Tosin kokeilin jo sitäkin, mutta ilmeisesti vanha laite oli rikki, sillä sen kanssa ei näkynyt yksikään kanava. Joten uusi antennivahvistin ja kenties vielä paksumpi piuhakin jos jostain löytyisi, siinäpä kai ne ainoat asiat joita testata.
   
 9. augustmoon2013

  augustmoon2013 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.04.2013
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin, että edellisestä kirjoituksestani on kutakuinkin vuosi aikaa! Siihen lienee syynä, että boksi on toiminut erittäin hyvin jo pitkään, käytännössä siis vuoden päivät nyt. Pari kertaa olen jotunut tuulettamaan töpseliä laitteen jumiuduttua, mikä ei mielestäni ole ollenkaan paha, kun kuitenkin alkutaival oli erittäin tahmeaa ja kivikkoista. Päivitys, joka viime kesänä ilmestyi, oli mielestäni hyvä, sillä se tuntui parantavan boksin stabiiliutta. Vielä kun ne kansiot tuohon joskus saataisiin...
  Hyvä digilaite tämä on ollut kaikin puolin, ja edelleenkin jaksan olla innostunut EPG:stä, joka vaan on sanalla sanoen vertaansa vailla!
  Kaapissa odottaa kyllä varalla vanha ja toimiva Topfield 5100 PVRc, johon vaihdoin syksyllä laadukkaat Partcosta hankitut kondensaattorit virtalähteeseen, ja jossa on sisällä Plasma-EPG ja muutamat käyttöä parantavat TAPit. Topfield olisi näillä tuningeilla nopeampi ja luotettavampi kuin Finnsat, mutta Finnsat sopii mustan telkkarin, PS3:n ja Apple TV:n viereen paremmin kuin hopeapintainen vanhanaikaisen näköinen Topfield. Mieli on myös alkanut tehdä VU+ Duo2:ta tai VU+ Ultimoa tai Miraclebox Premiumia, jotta saisi uutta ja taatusti laadukasta näprättävää...

  Mutta, tällä hetkellä yhteistyö Finnsatin boksin kanssa sujuu oikein hyvin, ja enpä voi olla muuta kuin tyytyväinen laitteeseen!
   
 10. kawasami

  kawasami Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Googlailtu ja etsitty tästä ketjusta, mutta ongelma ettei YLE HD-kanavien ääntä voi säätää finnsatin kaukiksella. Muilla kanavilla onnistuu. Äänenlähdön tyyppi kokeiltu stereo tai monikanava, mutta ei apua. Vieläkö joku asetus kokeilematta vai tähänkö tyydyttävä?
   
 11. kawasami

  kawasami Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  kippo76: jumittelee joo välillä. mä sain kyselyyn vastauksen, että tekee sitä jos antennin piuha on haaroitettu eli kantsii laittaa suora johto seinästä boksiin. toinen ohje oli, että jos on wlan routteri lähellä niin sekin saattaa aiheuttaa jumiutumisia. itellä oli haaroitettu antennin johto ja kun sen poistin ni autto ainakin vähän ja routteri on nyt 1,5 metrin päässä. talletukset on nyt onnistuneet, mutta ajoittain talletuksia katellessa jumiintuu, mutta kun stoppaa ja aloittaa uudelleen ni jatkuu taas. eli on tosi herkkä antennisignaalille kyllä ja se kantsii hoitaa mahollisimman hyväksi.
   
 12. TepiL

  TepiL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2006
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yle lähettää äänen täysdigitaalisena ja tällöin televisio hoitaa äänen "purkamisen", jolloin äänensäätö tulee tehdä laitteesta, johon kyseinen striimi menee. Itse ratkaisin homman siten, että laitoin päälle monikanava-asetuksen ja ääni kiertää telkkarista optisella piuhalla stereoihin -> kaikki äänet säädetään stereoista ja kaupan päälle tulee automattisesti mahdolliset 5.1 äänet.
   
 13. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähettivät mulle valmistajalta häiriösuojatun antennijohdon ja ei ole lähelläkään routtereita, mutta siltikin kaatuilee ja nauhottaa välillä ihan mitä sattuu. Mutta eipä markkinoilla ole tällähetkellä parempaakaan tarjota eli tällä mennään.
   
 14. hanspond

  hanspond Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2014
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan se nyt kumma jos boxi jumittelee ja kaatuilee huonon antennisignaalin vuoksi. Minulla on ollut jatkuvasti jumitusta ja kanavanvaihtorajoituksia vaikka tallennuksia ei ole yhtään ollut käynnissä. Kaksi kertaa on ollut huollossa ja huollon kommentti vikaraporttiini oli että vikaa ei löydetty ja syyttivät antennikaapelin maadoituksesta johtuvaa "brummivikaa" tai huonoa antennisignaalia. Ei kyllä vakuuta kun antennisgnaali on riittävä boxin oman mittarin mukaan. On kyllä huollon höpö höpö juttuja, tai jos todella syynä kaatuiluun on huonnossa antennisignaalissa niin kyllä silloin on vakava vika laitesuunittelussa.

  Minulla on ollut rinnan Miraclebox9 käytössä eikä siinä ole tämänkaltaisia ongelmia, sen suurin ongelma on ollut satunnaisesti puuttuvissa tekstityksissä.
  Finnsat on par´aikaa taas huollossa, katsotaan minkälainen valohoito on annettu.

  Ei voi todeta kun että p..ska boxi tämäkin.
   
 15. kazzo

  kazzo Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.08.2012
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perusvikahan tuossa boxissa on, kun on herkkä tulevalle antennisignaalille, ja johtuisikohan mahdollisesti joistakin huonoista komponenteista. Itsellä ongelmat katosivat kokonaan kun helmikuun alussa ostin Prismasta Techlinkin häiriösuojatun antennikaapelin. Ei ole kertaakaan jumittanut sen jälkeen ja nauhoitukset ovat toimineet hyvin. Kuvan ajoittainen pikselöityminen HD kanavilla katosi myös.
   
 16. kawasami

  kawasami Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on niin outo "vika" että huvittaa. Jostain syystä tiistaisin mr selfridge haluaa aina tallettaa ittensä eikä sitä tosiaankaan ole ikinä ohjelmoitu tallentumaan. Eikä näy talletettavien listallakaan. Tätä jatkui joitakin viikkoja kunnes se kerran ilmestyi sinne talletettaavien listalle ja sen poistin sieltä. Pari viikkoa pysyi poissa ja nyt taas oli tallentunut mutta ei näy listalla. Ei siinä, hyvä sarja varmaan, mutta ei itteä kiinnosta.
   
 17. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Finnsat tietää paremmin mitä ihmiset haluaa katsella
   
 18. Sampehei

  Sampehei Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  No missäs uusi firmis luuraa kun vuosi on taas kulunut aikaa edellisestä?
   
 19. JopasJotain

  JopasJotain Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla niin valmista softaa ettei paljo uusia firmiksiä tarvita tai sitten on niin vähän resursseja ja monta rautaa että ei kerkee tai sitten molemmat. Rahat ja pois...
   
 20. Hullujussi

  Hullujussi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.07.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen omistanut Maximum T-8000 boksin jo jonkin aikaa mutta nyt ukkosen prkle meni sitä rikkomaan hdmi-ulostulon ja muuta. Etsiskelen uutta tallentavaa ja löysin otsikon mukaisen ja aloin etsiä kokemuksia. Täytyy sanoa ettei Maximumin jälkeen tämä näytä hyvältä tallennuksien suhteen jos ei kansioita voi tehdä? Tämä on ehdoton vaatimus kyllä itselleni ja mielummin vieläpä Maximumista tuttu että voi leikellä tallenteita ja yhdistellä eri sarjoja yhdeksi tallenteeksi olisi hyvä olla .. onko sellaista HD boksia olemassakaan? Wbox HD2 kuulostaa kanssa hyvältä mutta ei paljon löydy tietoa boksien tellenteiden käsittelyominaisuuksista tai guiden ulkonäöstä yms. jotka itselle ovat tärkeitä .. henkilökohtaisesti ärsyttää miten paljon markkinoita hallinnoi boksit joiden guiden ulkoasu on että vasemmalla näkyy kanavat allekkain ja siitä oikealle aikajana mitä ohjelmia on tulossa ja meneillään kullakin kanavalla .. itse haluaisin nähdä joka kanavan omana sivunaan ja ylhäältä alas aikajärjestyksessä ilman sekavaa aikajanasysteemiä >.< R.I.P. Maximum