Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täällä on viimeisen viikon aikana jumittunut 3-4 kertaa. Aiemmin on ollut todella vähän, ei edes kerran kuussa. Boksi on ollut todella hyvä. Onkohan tämä ollut jo vuoden verran, vaiko pidempään. Toiminut hyvin. Olisko boksi tullut tiensä päähän ja pitää alkaa katsomaan uutta boksia sekä merkkiä. Vaikka eipä markkinoilla ole mitään mielenkiintoista.
   
 2. kazzo

  kazzo Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.08.2012
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt se sitten Finnsat meni ilmeisesti lopullisesti. Jämähti niin että ei käynnisty enää. Paska homma. Jumiutui parin päivän aikana ennen lopullista niittiä 4-5 kertaa... Täytynee aloittaa taistelu ostopaikan ja Finnsatin kanssa.. Laite ei ole kuin 4kk vanha, joten ainakin menee takuuseen...

  Veikkaanpa Elix, että tuo on laitteesi lopun alkua, vaikka en halua piruja maalata seinille, kun itselle kävi näin...
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2013
 3. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin taitaa olla. Pitääpä alkaa katsomaan ohjelmia urakalla :)
   
 4. häirikkö

  häirikkö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokemuksia huoltoajan pituudesta..?
   
 5. häirikkö

  häirikkö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viisi viikkoa huollossa, eikä ainakaan ilmeisin vika, tai nyt täytyy todeta että ominaisuus, kiintolevyn sammutus katselutilassa ole muuttunut mihinkään. Ja ajastimen merkkivalo näkyy heti kun sammutin vaikkei ajastimia ole:thumbsup:. Kiintolevy vaihdettu ja todettu että toimii niinkuin pitäisi..taitaa olla vain kovalevy tyhjätty ja tuumattu että lähetetään kk:n päästä takaisin. Mistä noista tietää tavan tallaaja.. Turhan takia olin kk:n ilman. Kuin tuulimyllyjä vastaan taistelisi.huoh.
   
 6. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä kesti ekalla huoltoreissulla joku 4vk. Olivat kovon vaihtaneet ja "testanneet" että toimii. Ei toiminut, vaan tuli täysin samanlaisena takaisin kun olin lähettänytkin. Ei pysynyt päällä kaatumatta edes minuuttia, soitin heille ja väittivät, että antennijohdon vika. No lähettivät mulle sitten jonkun häiriösuojatun johdon. Ei auttanut. Lähetin takas ja sitten 1vk päästä tuli kokonaan uusi boksi. Vituttaa aina suunnattomasti noi huoltojen valohoidot/testaukset.
   
 7. TepiL

  TepiL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2006
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän ei taida olla vika uusimmalla päivityksellä vaan ihan ominaisuus. Toivottavasti lisäävät seuraaviin ohjelmistoihin mahdollisuuden säätää itse tuon kuntoon.

  Itsellä ei ole ollut kummempia vikoja: jotenkin jo tottunut käyttämään silloin tällöin virtapiuhaa irti (boksin saa edelleen jumiin, jos vaihtaa kanavia nopeasti ylös-alaspäin -> korjauksena käytä OK-nappia ja valitse kanava suoraan ilman surffausta). Boksi on nyt vuoden vanha ja kahdesti on mennyt niin jumiin, että on pitänyt tehdä virtapiuha irti ja takaisin kiinni samalla painaen virtanppia (täydellinen resetti). Muistaakseni tätä ei ole tarvinnut tehdä tällä viimeisimmällä päivityksellä.
   
 8. gooman2000

  gooman2000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä myös tyytyväinen käyttäjä. Viimeisimmän päivityksen jälkeen laite on kaatunut ainoastaan kerran sellaiseen tilaan, että oli pakko ottaa virrat pois. EPG on ok, mutta ei täydellinen - tulee silloin tällöin laitettua ohjelmia vahingossa tallennukseen, kun pitäisi vaihtaa kanavaa epg:stä (pikku juttu sinänsä). Kanavia ei sovi vaihtaa liian nopeasti, muuten laite varaa molemmat virittimet eikä mikään kanava enää näy. Tähän auttaa on/off-näppäimen painallus kaukkarista.

  Edelleen odottelen kansioita, joihin tallenteet voisi lajitella (Finnsat kuulolla?). Vaihdoin laitteeseen isomman kovon ja nyt alkaa olla tallennelistalla mittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2013
 9. Sammmy

  Sammmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoin täällä suht tyytyväinen käyttäjä.
  Ainoa, mikä minua enemmän tuon kanssa nyppii, on kuvakelaus taaksepäin varsinkin hd matskulla. Pomppii minne sattuu, yleensä suoraa tallennuksen alkuun (sekä tallenteissa että ajansiirrossa). Ja nyt uudella firmiksellä lisäksi sekoilee tuo iso/pieni aikahyppäys eteen/taakse.. Yleensä hyppää heti sen pidemmän ajan.

  Minusta tuo kiintolevy toimii tuolla uudella firmiksellä nyt juuri niin kuin haluankin, eli myös ajansiirto päällä levy sammuu valmiustilassa. Ennen ei tuota tehnyt, vaan levy hyrräsi kokoajan myös boksi sammuksissa. Katsellessahan levy luonnollisestikin pyörii jatkuvasti, kun käytän ajansiirtoa. Ainakin meikäläisen boksin levy on niin hiljainen, ettei se mitenkään kyllä häiritse.
   
 10. pulkkinen87

  pulkkinen87 Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tohtiisko sitä nyt sitten hommata Finnsatin tallentavaksi? Olen pyörinyt kahden vaiheilla joko Finnsat taikko HDThunder! Aika paljon tuntuu ns Maanantai kappaleita pyörivän jokaisesta merkistä ja omalla tuurilla se sonta jää käteen:p


   
 11. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikissa HD bokseissa on vikoja ja täällä yleensä kirjoittelevat vain ne joilla on vikoja. Tyypillistä kaikissa keskusteluissa joissa olen ollut on, tyytyväiset ovat hiljaa ja tyytymättömät tuovat ongelmat esille vielä hiukan liioitellen (ei kaikki). Mulla on ja on ollut monia HD bokseja . Finnsat on ollut varmin mutta ongelmiakin on ollut, mutta ei sellaisia ettenkö voisi suositella boksia. Tuleekohan tähän vielä päivityksiä, kun alkaa olemaan jo suht vanha malli eli keskittyyköhän finnsat jo uusiin malleihin.
   
 12. Jukkis69

  Jukkis69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullakin oli alkutaipaleella ongelmia tämän boksin kanssa mutta viimeisin päivitys ilmeisesti lopetti kaikki buutailutarpeet ym. ihmeellisyydet. Nyt toimii kuin junan vessa. Varmaan osasyynä se, että sammutan aina yöksi kokonaan, jos ei ole myöhäisiä ajastuksia sisällä.

  Ainoa ihmeellisyys laitteeseen liittyen on se, että Logitech Harmony 650 (tai minä) ei vaan osaa hanskata kaukosäätimen BACK-näppäintä. EPG:tä selatessahan tuo BACK-näppäin on aika oleellinen. Eli Logitech ei tee BACK-toimintoa EPS:ssä. Koitin tota toimintoa opettaakin kakelle mutta ei onnistu. Ohjelmaa katsottaessa BACK-toiminto kyllä toimii eli vaihtaa kanavaa viimeksi katsellulle. Tämä ongelma ei tietty ole Finnsatin vika. Onko kukaan saanut pelittämään tuota BACK-näppäintä Harmonyssa? Kone on kiinni DNA/Welhon kaapelissa Oulussa.

  -Jukka
   
 13. Sammmy

  Sammmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla Harmony 525, ja back:ki toimii ok, ilman mitään kikkailuja.
   
 14. Zagallo

  Zagallo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä 8/12 Expertin verkkokaupasta hankittu yksilö. Tähän saakka toiminut hyvin, mutta pari viikkoa ilmennyt ongelmana sellainen että kun yritän standby-tilasta boksia päälle, niin ei reagoi kakeen eikä etupaneelin nappuloihin mitenkään. Esiintyy pari kertaa illassa. Virtajohdon irroittamalla toimii taas jonkun aikaa. Ohjelmisto päivitetty pari päivää sitten, mutta ei vaikutusta. Laitoin postia Finnsatille heidän kotisivuiltaan asiasta. Kaveri kehotti laittamaan huoltoon, epäili vikaa virtalähteessä..

  Jaa-a. Kaippa tämä rakkine pitää sinne toimitella, katotaan miten käy. Kuka maksaa viulut siitä lähettämisestä, vai ottaisivatkohan paikallisessa Expertissä asian hoitaakseen? Nyt vaan harmittaa että jää kalliit kanavapaketit katsomatta huollon ajan ja onkohan siitä sitten mitään hyötyä odotettavissa? Katselukortti (dna) on linkitetty tuohon masiinaan, tietääkö kukaan voiko sen linkityksen vaihtaa väliaikaisesti toiseen laitteeseen, esim kortinlukijaan? Se toinen laitekin pitäisi sitten hankkia ja tietää lisäkuluja.. Mitä se virtanapin pohjassa pitäminen käynnistyksen aikana tekee koneelle? Sitä vois vielä kokeilla.
   
 15. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla on kaapelikortti linkitetty kaikkiin bokseihin mitä taloudesta löytyy eli kolmeen. Nyt voin vaihdella korttia sitä mukaan kun yhden boksin levy täyttyy. Testailen myös smartwii kortinjakajaa eli tämä jakaa yhden kortin kanavat kaikkiin bokseihin jolloin tarvitaan vain yksi operaattorin kortti ja Wii jakaa kanavat muihin bokseihin.
   
 16. häirikkö

  häirikkö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä kävi huollossa juuri, tuo ei ollut pääsyy huoltoon mutta itsellä esiintynyt myös tuota. Esimmäisen vrk:n aikana sain huomata että tuo(kaan) vika ei ollut korjaantunut. Itse asiassa tehnyt nyt useammin tuota. Jos takuuta on niin ilmaiseksi saa huoltoon lähettää.
   
 17. kazzo

  kazzo Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.08.2012
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korttilinkityksen pystyy tekemään useampaan laitteeseen. Tuo ongelmasihan kuulostaa aivan siltä, että digiboksisi jää jumiin. Itsellä on ollut välillä täysin vastaavaa ongelmaa, eikä siihen auta kuin virtakaapelin irtiotto. Itse luulin jokin aikaa sitten (1.11) että oma boksini olisi hajonnut lopullisesti, mutta toimi taas normaalisti seuraavana aamuna ja ei ole sen jälkeen jäänyt kuin kerran jumiin, joten en ole omaani toimittanut vielä huoltoon.
   
 18. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki häiriöt eivät tosiaankaan johdu boksista. Itselleni kävi joulukuussa aivan samoin kuin sinulle. Eräänä maanantaina Helsingissä Welhon kaapeliverkossa Topfield CRC-2400-boksini yhtäkkiä kesken katselun lakkasi näyttämästä kaikkia hd-kanavia. Minuutin asiaa kummasteltuani palautin tehdasasetukset ja sen seurauksena kaikki kanavat lakkasivat näkymästä!

  Pakkasin boksini salkkuun ja vein sen seuraavana aamuna Vallilaan Topfieldin huoltoon. Huoltomies sanoi, että Welhon verkossa on ollut ongelmia ja palautti odottaessani taas tehdasasetukset. Ilmaiset kanavat alkoivat näkyä. Maksukorttini oli kotona, joten maksukanavien näkymisestä ei ollut tietoa. Huolto kuitenkin kertoi, että jollakulla oli kestänyt maksukanavien näkyviin tuleminen useita tunteja ja ehdotti lisäksi boksin uudelleen linkitystä.

  Pää pyörällä palasin boksini kanssa kotiin, kytkin sen paikalleen, ja voilá: kaikki kanavat näkyivät moitteettomasti ilman sekunninkaan odotusta! Ilmeisesti Welhon verkossa oli ollut jokin tilapäinen häiriö edellisenä päivänä.

  Pari muutakin boksista johtumatonta vikaa olen havainnut. Syyskuussa Urho-tv:ssä alkoi sekä ääni että kuva hyytyä muutaman sekunnin välein. Welho kävi mittareineen asunnollani kaksikin kertaa ja totesi antennisignaalin erittäin hyväksi. Welhon ilmoituksen mukaan heidän laitteillaan kaikki oli kunnossa. Minkäs teet? Lopulta noin 6 viikon odotuksen jälkeen häiriöt korjaantuivat. Puhelinkeskustelussa Welhosta ilmoitettiin, että vika oli ollut jossakin Helsingin ulkopuolella, muistaakseni Lahdessa tai Heinolassa!

  Hieman samantapainen häiriö, tosin lyhyempinä katkoina, ilmaantui Nat Geo Wild HD:n kuvaan ja ääneen joulukuussa. Welhon mukaan kaikki oli kunnossa ja ehdotti tavanomaiset antennijohdon vaihdot sun muut. Topfieldin huolto puolestaan kertoi, että sama häiriö esiintyi myös huollon omissa laitteissa ja arveli, että vika oli lähetyksessä. Siinähän se oli ja korjaantui noin kolmen viikon odottelun jälkeen. Welho lakkasi vastaamasta sähköposteihin siinä vaiheessa, kun kerroin vian esiintyvän myös Topfieldin huollossa.

  Joku voi ihmetellä, miksi kirjoitan näitä Finnsatin palstalle. Omistin kaksikin Finnsatin boksia, mutta kun huolto ei saanut kumpaakaan toimimaan, peruin kaupan ja ostin Topparin tilalle. Onneksi sain perjantaikappaleen: laite on toiminut moitteettomasti runsaan vuoden. Jos jotakuta kiinnostaa aikaisemmat ongelmani Finnsatin kanssa, ne ovat täällä: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/86686-Finnsat-FH05-HDR/page34 Postaus #673
   
 19. TeppoET

  TeppoET Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on ollut tämä boxi heti sen markkinoille tultua ja on toiminut eriomaisesti paitsi nyt on alkanut temppuamaan. Kanavan vaihto alkoi hidastelemaan sekä aina ei tullut kuvaa ollenkaan, ennenkuin vaihdoin toiselle kanavalle.
  Huomasin että boxi lämpeää todella paljon. Laitoin reilut korokepalat laitteen alle minkä jälkeen kanavanvaihto on sujunut hyvin, mutta edelleen joskin harvemmin kuva ei näy ennen kanavanvaihtoa. lisäksi muutaman kerran nauhoitus on ollut pelkkää mustaa ruutua. Aiemmin en ollut tuohon lämpenemiseen kiinnittänyt huomiota mutta nyt ainakin laite lämpeää reilusti jopa standby tilassa. Lämpeääkö muillakin Standbyssä laite? Lisäksi laitteen edestäpäin katsottuna oikealta puolelta kuuluu ininää. Luulin aluksi että kovalevy pyörii mutta nyt olen lämpöjen takia siirtänyt kovalevyn boxin ulkopuolelle ja todennut että ininä ei todellakaan kuulu kovalevystä. Iniseekö muilla laite?
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 251
  Saadut tykkäykset:
  347
  Perseelleen suunniteltu tai kondensaaattorit menossa hakkurivirtalähteestä, ikää kun laittellasi joa alkaa olla...
  Kun hakkurivirtalähde voi olla väärin/huonosti/huitaisten suunniteltuna ja säästellen toteutettuna oikea häiriöpesä, niin ääniltään ja muilta ominaisuuksiltaan...

  T: Vesku