Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. xdigi

  xdigi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.03.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on nyt ollut tämä boksi muutaman viikon ja ei mitään ongelmia. Vihdoinkin boksi, joka toimii.

  Minun edellisen ja ensimmäisen HD poksin kanssa ongelmia vasta riitti.
  Eli lyhyesti. Ensimmäinen Samsung STB-E7900N hajosi puolentoista viikon käytön jälkeen. Viritin, tai virittimet hajosivat. Samsungin tekninen tuki myönsi viritinongelman.
  Pahin ongelma, josta en tiennyt ennen ostoa oli CI+ modulin rajoitteet tallentaessa ja katsoessa. Samsungin poksiin laitetaan siis moduli ja siihen maksukortti.

  Toinen versio Samsungista hajosi kolmen kuukauden jälkeen. Ja jälleen viritin. Tämän toisen sain kaupasta samantien ilmaiseksi, viemällä rikkimenneen huoltoon. Nyt täytyy viedä tämäkin huoltoon.
  Samsungissa oli pelkkä HDMI liitin. Pidän Finnsatin Scart liitintä täysin turhana.

  Finnsat on ok. Sain paremman kuvan asetuksella HDMI- YCbCr. Oletuksena oli HDMI- RGB.
   
 2. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mikäs idea tuossa samsungin vikalistan kirjoituksesta tänne oli ?? Mielenkiinnosta vain kysyn kun ei tänne kuulu.
   
 3. Sammmy

  Sammmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinkas kauan tuon levyn eheytyksen pitäisi ko. boksissa kestää?
  Jokusen kerran olen sen koittanut laittaa yöksi rullaamaan, eikä se ole ollut koskaan valmis vielä reilun 12-14 tunnin jälkeenkään? Sitten on kärsivällisyys loppunut, ja canceloinut homman kesken. Kestääkö tuo oikeasti ihan tolkuttomia aikoja vai kosahtaako homma joka kerran kesken? Levyllä on tavaraa n. 2/3.
   
 4. xdigi

  xdigi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.03.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin sitä eheytystä, kun laite oli tuotu juuri kaupasta ja levy oli tyhjä. Eheytys kesti noin pari minuuttia. Sitten uusi kokeilu viikon, parin käytön jälkeen. Silloin oli tallennettuna ehkä noin 30 ohjelmaa.
  Levyn eheytys junnasi tuntikausia, eikä valmista tullut. Eli pysäytin eheytyksen. Eheytys ei ehkä toimi, niinkuin pitäisi.
   
 5. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellä oli päällä sunnuntaina noin 6 tuntia ja edelleen pyöritti. Mulla kovalevy lähes täynnä. Kun pysäytin eheytyksen niin mulla parani käyttö huomattavasti, en tiedä johtuiko tuosta osittain eheytyksestä mutta kuitenkin. Pitää laittaa pyörimään pitkäksi aikaa kunhan löytyy tälläinen ajankohta. Kyllähän eheytys kestää jos ei tee useasti, kestäähän tietokoneellakin. Eikä boksia voi verrata tietsikkaan.
   
 6. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt pyöritin tuota eheytystä noin 24 tuntia ja edelleen pyörittää. Kauempaa ei pysty enää antaa pyöriä.
   
 7. kippo76

  kippo76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen nyt 4yönä pitänyt eheytystä päällä noin 35h yhteensä. Kokeilen jatkaa niin kauan kun se on valmis.
   
 8. jalkkis

  jalkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yritin päivittää oman FH05-HDR:n Finnsatin tuesta saamallani muistitikulla. Ei onnistu kummallakaan keinolla (usb-selaimen kautta tai töpseli kiinni seinään samalla kun pitää OK-painiketta pohjassa. Päivitys kyllä alkaa mutta se jää jumiin 1/3 kohtaan (checking upgrade tms). Latasin päivityspaketin netistä uudelleen ja laitoin tikulle mutta ei auta.

  Onko nyt sit vaan siten, että tätä boksia ei voi päivittää kuin OTA:na (niin kuin eka päivitys tuli tehtyä)?
   
 9. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Päivitys onnistuu myös muullakin tavalla, jokin muu ongelma.
   
 10. jalkkis

  jalkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokin muu ongelma oli Finnsatilta saatu muistitikku. Toisella tikulla homma rokkasi.
   
 11. xdigi

  xdigi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.03.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivottavasti uudessa tulevassa päivityksessä näytetään se HD lähetteen resoluutio. Luin kyllä, että se näkyi aikaisemmin vanhemmalla ohjelmistolla. Tarkoitan, kun painaa kaksi kertaa info painiketta.

  Minulla näkyy pelkkä HD, kun katson vaikka kanavaa 232. Joka on MTV3 MAX HD. Vanhan poksin mukaan se oli 720p laatua. Onko se parantunut ?

  Yle HD kanava 201 näyttää lisäksi sen kaksoisD Dolby merkin. Lisäksi näytössä loistaa se vihreä tuplaD. Sehän tarkoittaa, että ääni on Dolby digital. Minun mielestä on mukava katsoa mitä kuvanlaatua kanava todellisuudessa on.

  Yle HD oli ennen 1080i laatua, kuten muutama muukin kaapeliverkon HD kanavista. Eikö vielä mikään kanava ole 1080p laatua?

  Kumpi muuten on parempi ? Lomittamaton 720p kuva, vai lomitettu 1080i kuva !
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2013
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 956
  Saadut tykkäykset:
  292
  Ei saa mistään 1080p:tä natiivina, BD vaaditaan (liian suuri kaistavaatimus).
  Ikuinen kysymys, 720p on urheilussa tai muussa nopeatempoisessa katsottu paremmaksi...
  Jälleen kaistantarve...

  T: Vesku
   
 13. finnsat

  finnsat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2013
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arvoisat asiantuntijat!

  Täällä kirjoittaa poikkeus eli tyytyväinen Finnsat FH03:n omistaja :). Ihmettelen, miksi ketään tässä viestiketjussa ei tunnu kiinnostavan laitteen IPTV-käyttö; viimeisin löytämäni viesti oli n. vuosi sitten. Laitteenhan pitäisi olla "IP-valmis". Käyttöohjeen ja Finnsatin asiakaspalvelun mukaan IP-kanava(t) otetaan käyttöön lisäämällä tarvittavat vastaanottoparametrit ikkunassa Päävalikko - ylläpito - lisää IP-kanava.

  Olen etsinyt vapaita kanavia netistä PC:n ja Winampin avulla mutta yhtään en ole saanut näkyviin boksilla. VLC playerilla katselu onnistuu satunnaisesti, esim. 217.128.43.54:8000/;stream.nsv. Winampin avulla saadaan selville löydetyn aseman IP-osoite ja portti, mutta mikä on "palvelun tunniste" (service id(entifier)?) ja mistä sen saa selville tai mitä tähän ruutuun pitää kirjoittaa? Finnsatin asiakaspalvelun tiedot tuntuvat loppuvan kesken.

  Olisin kiinnostunut kuulemaan, onko jollakulla kokemuksia/lisätietoja tästä asiasta.

  -F
   
 14. xdigi

  xdigi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.03.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä myös tyytyväinen FH05:n omistaja. Ei ole ollut ensimmäistäkään ongelmaa. Tuota IPTV hommaa en ole vielä kokeillut.
   
 15. augustmoon2013

  augustmoon2013 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.04.2013
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjens! Hyvin on tuo FH05-HDR palvellut myös meidän taloudessamme 5 kuukautta -pääsääntöisesti. Häiritsevimpänä piirteenä (vikana) pidän ajoittaista jumittumista; boxi lakkaa yhtäkkiä reagoimasta kaukosäätimeen tai fyysisiin nappuloihin, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää töpselin irrottaminen seinästä hetkeksi. Tämän jälkeen taas rokkaa. Olen joutunut tuohon pakkokeinoon turvautumaan 5 kk aikana n. 10 kertaa, eli ei paha, vaikka olenkin sitä mieltä ettei töpselinirrotustilannetta pitäisi synytyä ollenkaan. Aikaahan tuohon ei mene, mutta ennemminkin kyse on ärsyttävästä operaatiosta, kun kuitenkin puhutaan laitteesta jonka ei pitäisi kyykätä päällä ollessaan (vrt. kännykkä). Ohjelmistopäivitys toivottavasti tuo korjauksen tähän. Milloinkahan päivitystä muuten olisi lupa odottaa, kun edellinen on viime kesäkuulta...?
  Uuden päivityksen myötä olisi myös hyvä korjata pienet bugit, lähinnä tallennelistaan jäävät virheet, eli punainen huutomerkki, joka ilmestyy kertomaan että tallenteessa on jotain vikaa sekä tallenteen kesto, joka aina silloin tällöin on laitteen mukaan 11 sekuntia. Myös ohjelman nimi näkyy usein väärin tallennelistassa (eli jos olen nauhoittanut klo 19 alkaneen ohjelman x, näkyy tallenne virheellisesti X:ää edeltäneen ohjelman y nimellä). Näitä kaikki bugeja esiintyy itselläni suunnilleen kerran viikossa. Ikinä ei ole käynyt niin, että tallenteessa olisi jotain vikaa, vaikka boksi on niin tallennelistassa ilmoittanut. Eli kun tallennettu ohjelma on käynnistynyt, ohjelmatiedoissa näkyy kestoaika ihan oikein, samoin ohjelman nimi. Tähän korjausta, please! Varmatoimiseksi boksia voi kyllä avoimesti kehua, eli itselläni ovat tallennukset onnistuneet joka kerta (siis silloinkin kun huutomerkki on näkyvissä).
  Finnsat FH05-HDR:n paras puoli on kuitenkin ehdottomasti sen ohjelmaopas, joka on paras mihin olen törmännyt. Erittäin selkeä ja looginen (vastaa tv-ohjelmien lukemista iltapäivälehden oppaasta) ja informatiivinen, ja hakee ohjelmatiedot nopeammin kuin esim. Topfield TF500. FH05:n ohjelmaopas muistuttaa hieman PlasmaEPG:tä, jonka saa vanhoihin Topfieldeihin TAPina. Toimii hienosti, ja itse kun olen aina pitänyt aikajana-tyyppisiä ohjelmaoppaita erittäin sekavina (ja visuaalisesti luotaantyöntävinä) ja ärsyttävinä kun lyhytkestoisen ohjelman nimi ei näy kokonaan yhdellä silmäyksellä, niin tämä ulkoasu oli tervetullut. Niin ikään hyvä on ohjelmaoppaassa TXT-näppäimen painalluksella aukeava haku -toiminto.
  Hyvää on myöskin tallennelistassa useamman tallenteen merkitsemisominaisuus ja yhtäaikainen poisto.
  Ihan kelpo boksi siis minun mielestäni. Kuitenkin, mieli on alkanut tehdä Vu+ Ultimoa tai Gigablue Quadia, koska niden toimintavarmuutta ja ominaisuuksia ja suorituskykyä on joka paikassa kehuttu. Onko näistä kokemuksia kellään, ovatko hypen ja kalliin hintansa väärtejä, kumpi kannattaisi ostaa.

  -Mikko
   
 16. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onneksi olkoon! Kuvailemasi häiriöt ovat minulle tuttuja. Jos kiinnostaa, tämän ketjun sivulla 34 on parikin kirjoitustani ja lainaus viimeisestä rikkinäisen laitteen mukana huoltoon menneestä vikaselvityksestä.

  Olen samaa mieltä kanssasi Finnsatin ohjelmaoppaasta. Se on erinomainen Topfieldiin verrattuna. Sen jälkeen, kun Finnsat-kauppani purettiin, on tilalle ostamani Hd-Topparini kuitenkin toiminut ilman pienintäkään vikaa tai häiriötä runsaat puoli vuotta. Ei pistokkeen irrotuksia, ei soittoja huoltoon, ei mitään murheita.:)
   
 17. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa muistaa että Suomessa ei noilla bokseilla sitten toimi mikään maksullinen HD kanava korttilinkityksen takia. Jossain noissa oli joku CI+ softa olemassa, mutta silloin siitä on sitten käännetty lähes kaikki muut ominaisuudet (pluginit, talletusten siirtomahdollisuus, varmuuskopionti, jne) pois päältä. Eli jos suomessa haluaa HD:tä katsella niin nämä kaupalliset boksit ovat valitettavasti se ainut "toimiva" vaihtoehto... :OI
   
 18. hannens

  hannens Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni tuo huutomerkki kertoo vain sen, että tallennus on päättynyt ennen aikojaan. Itsellä on tullut toi punainen huutomerkki vain silloin, kun olen lopettanut tallennuksen kaukkarista kesken ... Tallennus itsessään on OK. Muutoin täälläkin Finnsat FH05 toiminut kaikin puolin hyvin. Verkko-operaattori on Kymp. :)
   
 19. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näin mullakin eli ei välttämättä vikaa.
   
 20. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuttu ilmiö, joka tuskin poistuu millään päivityksellä, sillä se ei esiinny kaikilla koneilla. Jos se voitaisiin poistaa päivityksellä, näin olisi varmasti jo tapahtunut, koska ilmiö on ainakin puolitoista vuotta vanha. Punaiset huutomerkit ja 9, 10 tai 11 sekuntia pituudeltaan aivan oikean tallennteen järjessä esiintyi jo ensimmäisessä Finnsatissani ja yhä edelleen toisessakin boksissani. Sitä paitsi joskus tallennuksen pituus todella olikin vain nuo 9 sekuntia!:D

  Edellisen ohjelman nimi esiintyi omankin boksini tallennelistassa. Vikaa on varmasti muussakin kuin vain ohjelmistossa. Oma boksini, siis se jälkimmäinen, jonka sain kun vanha ei enää edes käynnistynyt, toimi muuten eräässä vaiheessa juuri ennen lopullista täydellistä sekoamistaan aivan normaalisti jonkin aikaa.