Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. falcontemp

  falcontemp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2012
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on semmoista säheltämistä, että olisi kuitenkaan normaalia että boksi menee jumiin? Tuli nyt kysymys mieleen vaikkei edellisessä ollutkaan suoraan kyse normaaliudesta.

  Itse olen saanut boksin kaukosäädintä tottelemattomaan tilaan toistamalla tallennusta, kelaamalla sitä nopeasti, vaihtamalla toiseen tallenteeseen, kelaamalla sitä nopeasti, vaihtamalla taas... jne ja jossain vaiheessa kaukosäädin ei enää vaikuttanut. En muista pitikö minun jopa sammuttaa ja mistä, mutta muutaman kerran tuo on tapahtunut. En tullut kiinnittäneeksi huomiota siihen minkä kanavan ohjelmat saivat tuon aikaan tai olivako SD/HD.
   
 2. häirikkö

  häirikkö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän johtuu että kovalevyn alustamisen jälkeen tallennustila näyttää tunneissa 232, kun ennen näytti 250 tyhjänä!?
   
 3. häirikkö

  häirikkö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy sanoa, ihan tavallisena kuluttajana jolle oli kuitenkin iso päätös ostaa ko. laite, niin yllättävän raakile vehje on markkinoille päästetty ja TM rahanhimo silmissä kehuu taivaisiin ilmeisen vähällä testaamisella. En tiedä uskallanko mitään HD-kanavapakettia ostaa täällä lukemani vuoksi. Tähän mennessä vain normikanavilla käyttänyt, niillä toiminut ihan hyvin, ja tallennukset onnistunu 90%, mutta nuo lähes kaikki mainitut bugit kyllä löytyy jotka ovat tod. ärsyttäviä. Verkkokaupasta ostettu niin tuo oman lisävaivansa kun ei voi lähikauppaan kiikuttaa huoltoon...
   
 4. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä boksi on hyvä, ainakin mulla oleva kappale ja verrattuna topparin CRC-2400 (muistinkohan koodin oikein), wbox 2 bokseihin. Nämä kaikki on tällä hetkellä hyllyssä, wboxia en käytä koska siihen en voi luottaa lainkaan. Mutta täytyy sanoa että jos ei ole pakko siirtyä HD aikakauteen niin älä siirry, tässä on vielä paljon parannettavaa. Vanhat boksit ovat paljon luotettavimpia tai ainakin olivat, uusista en osaa sanoa. Jos ostat HD:n kuitenkin niin kannattaa ostaa boksi jossa on vähintään 500Gb:n kovalevy, jos tallennat paljon.
   
 5. häirikkö

  häirikkö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on tehnyt pari iltaa peräkkäin sen että kun ajastus ollut päällä leffaa katsoessani, ja nukkumaan mennessäni sammuttanut laitteen, niin seuraavana päivänä talletus olisi katkennut samoihin aikoihin kun laitteen stand by tilaan laittanut. Ennen on mielestäni onnistunut, eihän talletuksen siihen pitäisi loppua?!
  Todella ärsyttäviä piirteitä
   
 6. TepiL

  TepiL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2006
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli haksahdettua MTV3 Total -pakettiin ja nyt huomasin Finnsatilla, että tekstit toimivat vain yhdellä(yksi!) kanavalla näillä itselle uusilla C more -kanavilla. Aiemmin minulla ollut MTV3 kanavapaketti toimi kaikilla kanavillaan ok tekstitysten osalta, koska ilmeisesti ne on itse kuvasignaalissa. C more first HD -kanavalla on DVB-tekstit, jotka toistuvat ihan ok. Muilla kanavilla tekstit eivät näy, vaikka olen yrittänyt kokeilla eri maakoodeja Subtitle-napin takaa. Positiivisena yllärinä OPT-napin takaa sain kytkettyä 5.1 äänet vahvistimelle. :)

  Miten muilla toimii maksukanavien tekstit? Täällä kaapelivastaanotto ja paikallinen operaattori on yhtä kuin DNAn kaapeliverkko. Muistaakseni Cable Open -viikonloppuna testasin esim Discoverya, jossa ei myöskään näkynyt tekstitykset (taisi näkyä vain osa alalaidassa).
   
 7. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aika paljon tästä on kirjoiteltu. Viimeksi kun jotain luin niin canal (nykyinen C more) tutkii asiaa. Mitään uutta en ole kuullut enkä lukenut.
   
 8. jarppamar

  jarppamar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2012
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0

  Sama ongelma joskus viime vuonna, nyt on toiminut ihan hyvin. Tallenteissa joskus "pätkii", nimenomaan cmoren kanavilla.Meillä lumotv.
   
 9. TepiL

  TepiL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2006
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väliaikatietona virtajohtobuutilla lähti toimimaan ainakin suorana katsoessa, tallennusta en ole vielä kokeillut katsoa.
   
 10. Sammmy

  Sammmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Neljän tunnin virrattomana olon aikana omasta kanavalistasta katosi puolet sinne valikoiduista kanavista :confused:
   
 11. markom80

  markom80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen etsimässä korvaavaa boksia wbox hd2:lle. Minkälainen tämä on ominaisuuksiltaan ja laadultaan verrattuna edellämainittuun?
   
 12. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla on tämä ja wbox hd2. Wbox hd2 on ollut jäähyllä jo pitkään, kun ei toimi. Jos satut saamaan toimivan koneen niin tämä on hyvä. Ominaisuuksiltaan ei ole parempi eikä huonompi, mutta ei ole mikään muukaan boksi. Eli mulla tämä toimii hyvin.
   
 13. Kolli

  Kolli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivittääkö boksi suljettuna kellonajan vai pitääkö sitä pitää vähän aikaa päällä että kello päivittyy kesäaikaa siirtyessä?
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 795
  Saadut tykkäykset:
  252
  Eiköhän tuo toimi samalla lailla kuin 99.999% muunmerkkisistäkin, eli päivitttää aikansa kun boksi pannaan päälle (kuva näkyy)...

  T: Vesku
   
 15. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai ei toimi, kuten joka muutoksen yhteydessä saa tälläkin foorumilla lukea. Suurin osa bokseista saa aikasignaalin kuvan mukana (myös standby tilassa) ja aina tuntuu olevan nippu lähettimiä jotka eivät siirry kesä- ja talviajan välillä kuin vasta valitusten jälkeen viikkoa myöhässä. Toinen lukunsa on sitten ne boksit jotka keksivät muuttaa etukäteen tehdyt ajastukset samalla, kuvitellen että kun kello siirtyy niin ohjelman aikakakin siirtyy saman verran...
   
 16. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun taas otin MTV3 hd:n käyttöön, niin boksi alkoi heti sekoilla. Maanantain diiliä katsellessa teki kolme kertaa sellaista, että kun kelasi hyppypainikkeella mainoskatkoja, niin boksi meni totaalisen jumiin. Ainoastaan virtajohdon seinästä nyppääminen auttoi. Eli boksi siis nauhoitti samalla kyseistä ohjelmaa, kun sitä hiukan jälkijunassa katsoin. Jäi varmaan tosin 10min näkemättä näiden sekoilujen takia. Kolmannella jumilla meinasi kyllä boksi lentää seinään.. eikö tuossa vehkeessä riitä potku hd-kanavien yhtäaikaiseen tallennukseen ja katseluun vai mitä ihmettä? SD-kanavilla boksi on melko hyvin tähän mennessä toiminut. Antenniverkossa Tampereella siis tämä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2013
 17. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kellojen siirrossa oman ongelmansa aiheuttaa sekin, että ainakin meillä TTV:n kaapeliverkossa epg ennakoi kellojen siirron myös. Jolloin epg:ssä kellojen siirron jälkeiset ohjelmat on valmiiksi sen tunnin etu- tai taka-ajassa. Sit ku boxi vielä tekee oman muutoksensa, on ajastukset varmuudella väärin.
   
 18. mara111

  mara111 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.07.2007
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt olisi myynnissä tämä boxi, reilun vuoden vanha, hinta 150€. Hyvin toiminut, ajastukset jne OK. Pakko myydä, kun plustv:n vuoksi pitää siirtyä Humaxin laitteeseen.
   
 19. Joope

  Joope Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.03.2006
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näköjään oli muillakin jumiutumisia kun ketjua vähän lueskelin.. tosin ehkä vähän eri tilanteissa kuin itselläni.

  Nyt kun kolmosen hd on viikon verran ollut käytössä, niin nauhoitusta katsellessa 30s hyppy tökkii aika ikävästi, varmaan tuo jumiutuminenkin johtui tuosta, kun painelin liian innokkaasti sitä. Se tuntuu toimivan, kun odottaa aina että kuva lähtee liikkeelle ja sen jälkeen painaa vasta seuraavan hypyn. Tässäkin on vain se ongelma, että joka toisella kerralla ääni häviää ja joutuu hyppäämään vielä yhden kerran, jotta ääni kuuluu taas. Onkohan mulla kovalevy menossa rikki vai eikö prosessointiteho vain riitä.. Välillä kyllä sd-kanavillakin tulee pientä viivettä noissa hyppypainikkeiden käytössä, mutta ei läheskään niin pahasti kuin hd-kanavilla. Toivotaan että tuleva päivitys parantaa tätäkin puolta.
   
 20. tommyt

  tommyt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.12.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meikäläisellä on helmikuussa ostettu digiboxi ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien on ryppyillyt, nyt lopulta päätin laittaa palautetta "valmistajalle".

  - Tallennuksen toiston aikana kelauksen jälkeen häviää usein ääni, varsinkin maksukanava tai HD-kanavatallenteissa. Korjaantuu vain sammuttamalla digiboxi. Ääniongelma on sekä Scartilla että HDMI:llä.

  - Scart-kaapelilla häviää kuva ja tilalla näkyy vain punainen, sininen tai vihreä ruutu. Korjaantuu siirtymällä HDMI-kaapelille tai sammuttamalla digiboxi.

  - Viimeaikoina Scart:n kuvan laatu on mennyt huonommaksi ja käynnistettäessä kuva on ylikirkas. Korjaantuu kun siirtyy HDMI:lle.

  - Välillä menussa seikkaillessa boxi menee jumiin ja se korjaantuu sillä töpselibuuttauksella.

  Muuten boxi on erinomainen ja tykkään siitä koska tallennukset ovat toimineet yllättävän hyvin suoraan EPG:stä ja kuvanlaatu on ok. Myös äänitaso on alhainen kun vertaa sitä edesmenneeseen Topfieldiin.