Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Te joilla on noin suuria ongelmia, esim. tallentaminen ei toimi suurella todennäköisyydellä, kannattaisi varmaan muistaa, että ostitte TALLENTAVAN digiboxin. Eli kone takas kauppaan ja uusi mukaan, jos haluatte ehjän version tästä markkinoiden parhaasta laitteesta. Kävin itsekin ensimmäisen yksilön vaihtamassa vuoden alussa. Siitä hajosi ilmeisesti kovalevy, mutta kyllä se teki myös kaikkia temppuja tallennusten kanssa. Silloin oli toki alkuperäinen firmiskin vielä, mutta tilalle saamani toimi silläkin heti paljon paremmin.

  Finnsatilla on selkeä laatuongelma, mutta ne joilla laite toimii kuten pitää, ovat todella tyytyväisiä. Itse ainakin olen.
   
 2. butterfly3

  butterfly3 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menee kyllä hermot ton tekstityksen tai oikeastaan sen toimimattomuuden takia C more (Canal+) nauhoituksia katsoessa. Huomaan edellisistä viesteistä, että myös muilla on ollut ongelmia saman asian kanssa. Nauhoitusta katsottaessa tekstitys jää tulematta kokonaan/pätkii/tai sama teksti jää pidemmäksi aikaa näkymään. Itsellä Boxi/TV makkarissa ja tulee illalla välillä kateltua leffoja volume hiljaisella vaimon yrittäessä nukkua, sitten tekstitys katoaa ja yrität säätää ääntä, niin että ite kuulisit mitä siinä puhutaan ilman, että vaimo herää meteliin..erittäin rasittava vika. Boxi ostettu elokuun alussa ja viimeisellä päivityksellä. En tiedä mitä tän kanssa tehdä, pitääkö tää viedä huoltoon> auttaako se edes vai tyytyä siihen, että tekstitys toimii jos se toimii??
   
 3. tappara1155

  tappara1155 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  • Eihän tallennettujen cmore-kanavien ohjelmien tekstitys toimi vanhalla Toppyllakaan viimeisen päivityksen jälkeen kunnolla.
   
 4. falcontemp

  falcontemp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2012
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen huomannut saman ainakin siten, että jos ohjelman poistaa samalla kun sitä vielä toistaa, lista hyppää alkuun. Jos ohjelman pysäyttää tai se loppuu ennen poistamista, kohdistin siirtyy seuraavaan ohjelmaan ok.
   
 5. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen siinä ymmärryksessä, että nämä viat voivat johtua myös operaattorista. Laita viestiä suoraan Finnsatille asiasta tai soita heille.
  Avuksi ongelmaan voisin ehdottaa myös langattomia kuulokkeita. Vaimo häiriintyisi vähemmän. ;)
   
 6. qizmo

  qizmo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boksin jäätymisongelmaa on meilläkin about kerran viikkoon. Viimeisin tänään. Kolme tallennusta pyöri, yksi niistä lopetettiin ja sen jälkeen katseli sitä (lopetettua tallennusta) hetken. Tallenteen katsomisen jälkeen kun siirtyi katsomaan live-tv:tä niin hetken päästä boksi tilttasi.

  Tuorein firmis on sisässä. Jäätyminen tapahtui Oulussa DNA:n kaapeliverkossa.
   
 7. Juha_M

  Juha_M Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiemmin jo kirjoittelin omasta boxista ja eilen tuli huollosta takaisin. Laite oli vaihdettu uuteen. Voi todeta etteivät viat muuttuneet mihinkään eli laite on suunnittelultaan tai raudaltaan huono! Analogisen audio-lähdön häiriötaso on riippuvainen suoraan kovalevyn toiminnasta, joten piirilevyn tai kaapeleiden häiriösuodatuksen tai äänipiirin kanssa on ongelmia valmistuksessa. Nykyinen laite päästää vielä pahemmat äänet levyn käynnistyessä ja äänen taustalle tulee jatkuva matala "paukkeen-omainen" häiriö.
  Ensimmäisen laitteen mennessä huoltoon mukana meni vikalista, josta myyjä sanoi ettei ollut ennen nähnyt vastaavaa ja kaikki ei sopinut rma-vastauskenttään. Joten viat ovat kyllä tiedossa toisessa päässä.
  Avaan siis laitteen, harmi vaan kun ei omista kunnon skooppia/analysaattoria, niin ei voi paikallistaa tuleeko häiriöt powerin kautta vai induktiivisesti.
  Surkeaa rautaa tuon hintaiseksi laitteeksi, jo 30 vuotta sitten otettiin nämä asiat huomioon.
   
 8. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Boksini on nyt toiminut noin kuukauden melko moitteettomasti huollosta tulon jälkeen. Bugiosastolle tiedoksi, että jos yhdeltä ja samalta kanavalta tallentaa kolme peräkkäistä ohjelmaa, kaikille tulee tallennelistaan ensimmäisen ohjelman nimi. Kyseinen kanava oli Ylen Teema, jos sillä on merkitystä. Muuten ohjelmat kyllä tallentuivat minuutilleen oikean pituisina.

  Boksin käynnistyminen antaa hieman epävakaan tai jopa epäluotettavan vaikutelman sikäli, että käynnistymisen yhteydessä esiintynyt merkkivalon värin vaihtuminen ensin vihreäksi, sitten punaiseksi ja sitten taas vihreäksi on muuttunut. Jonkin aikaa boksi on käynnistynyt yleensä niin, että valon väri ei käynnistettäessä vaihtele, vaan jää heti pysyvästi vihreäksi. Valon värivaihteluhan ei tietenkään mitenkään haittaa elämää - tuntuupahan vain omituiselta.

  Vika saattaa olla joskus muuallakin kuin boksissa. Urho-tv:n kuva ja usein äänikin alkoi hyytyä. Kaikki muut kanavat toimivat normaalisti. Koska en ollut varma siitä, missä vika oli, vaihdoin Finnsatin tilalle vanhan Topparini. Samat häiriöt jatkuivat. Vika oli siis Urhon lähetyksessä tai ehkä Welhossa. Näin ainakin päättelin.

  Kun korjausta asiaan ei muutaman päivänkään kuluttua ollut tullut, kokeilin varmuuden vuoksi sormeilla boksiin menevää galvaanisen erottimen johtoa. Seurauksena pahaa kuvan pätkimistä. Vika olikin siis tuossa "laadukkaassa" kiinalaisvalmisteisessa erottimessa. Otin erottimen pois, ja kaikki ongelmat katosivat. Olen sittemmin hommannut tilalle toisen (kiinalaisen) galvaanisen erottimen. Eri valmistajalta tosin.

  Humanistisella koulutuksella on vaikea käsittää, että tällainen vika aiheuttaa häiriöitä vain yhden kanavan katselemiseen. Jos muita ongelmia ei ilmene, olen (vihdoin) boksiini tyytyväinen. On jo muuten aikakin. Ostin ensimmäisen boksini ennen joulua; se vaihdettiin uuteen, ja tämä nykyinenkin on käynyt huollossa kaksi kertaa.
   
 9. tinke71

  tinke71 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on nyt noin 2 viikkoa vanha Finnsat. Olen sillä Espoossa Welhon kaapeliverkossa.

  Laite virittyi nopeasti, ja päivitin sen uusimpaan ohjelmistoversioon. Tämän jälkeenkin boksissa ilmeini seuraavia ongelmia
  1) Ohjelmisa katsottaessa siinä ilmeni katsottaessa nykimistä. Tätä muutkin lienevät valitelleet.
  2) Yle1:llä esiintyi myös joidenkin ohjelmien yhteydessä ongelmia skaalauksessa. Osa skaalautui nätisti koko kuvaruudun kokoiseksi, mutta osassa ohjelmia jäi kaikille reunoille musta "surureunus". Kuva suhteita katsomalla huomaa, että ohjelma skaalautuisi nätisti koko ruudun kokoon, jos se vain skaalautuisi okein. Käytän letterbox-asetusta, mutta mielestäni sen ei pitäisi tässäkään tilanteessa jättää yläreuraan mustaa reunaa. Onko muilla esiintynyt tätä? Ongelma lienee jossain skaalauksessa, koska tässä tilanteessa tekstityskin on ohjelmakuvassa normaalia alempana (mielestäni ylen logokin vähän normaalista poikkeavassa sijainnissa). Tätä on esiintynyt ajoittain joillakin ohjelmilla. Myös ko. ohjelman tallennetta katsottaessa on sama ongelma.

  Sitten hankin täälläkin suositellun antennierottimen. Ehkä sillä on muuten ollut positiivinen vaikutus, mutta tällä hetkellä ongelmiin kuuluu myös äänen pätkiminen. Tämä tuskin johtuu antennierottimesta, en varmaan vain huomannut sitä aiemmin. Tilanne on ollut seuraava. Tallennan esim. ylen uutisten aikaan muilta kanavilta useampaa ohjelmaa niin, että ylen katsominen boksin/hdmi:n kautta ei ole mahdollista, kun kaikki virittimet ovat varattu. Tällöin olen katsonut ohjelmia digiboksista tv:seen vedetyn antennikaapelin kautta, ikään kuin antenni tulisi suoraan televisioon. Tällöin kuitenkin digiboksi aiheuttaa ongelmia/häiriötä, koska ääni "pätkii" (voimakkuus hetkellisesti laskee paljon) kerran tai useamman kerran minuutissa. Tätä ilmenee vain tilanteessa, jossa digiboksilla tallennetaan ohjelmaa, mutta tilanne on todella häiritsevä.

  Boksi on todellakin uusi, joten vanhuudesta tämä ei voi johtua. Mikä neuvoksi? Ankkurinpainoksiko? Kyselin Finnsatiltakin asiaa, mutta eivät ole reagoineet mitenkään.
   
 10. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luultavasti boksisi toimii näiltä osin normaalisti, koska Yle joskus lähettää (varsinkin ranskalaisia elokuvia) 16:9 muodossa siten että kaikkialla kuvan ympärillä on mustaa, eli kyse voi olla tästä. (Ilmeisesti joko lähetysoikeudet rajoittavat kuvan kokoa tai yritetään säästää datan määrässä.) Kanavalogo on aina poltettu kuvaan, eli jos se on osittain sen mustan päällä, niin se on osoitus siitä että se musta on osa lähetettyä kuvasignaalia. Lisäksi DVB tekstitys (Ylellä) asettuu ruudulla yleensä aina samaan kohtaan, eli tuollaisen mustareunustetun kuvan tapauksessa, kuvaan nähden normaalia alemmaksi, ainakin osittain mustan päälle. Ja boksit eivät voi/saa päättää sen mustan perusteella kuvakokoa, vaan se tieto tulee lähetyksessä. Jos boksit alkaisivat sitä kuvaa tarkkailemaan tulisi varmaan virheellisiä kuvakokojen vaihteluita kesken ohjelman tummissa kohtauksissa...
   
 11. poqwe

  poqwe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  1) Pätkiikö teillä kuva HD-kanavia katsottaessa? Itselläni aina välillä tekee sellaisen hetkellisen 1-3s nykimisen, jollin kuva joko hetkeksi pysähtyy tai pikselöityy ja sitten yleensä jatkuu normaalisti. Esiintynyt toistaiseksi vain HD kanavien kanssa ja toistuu käytännössä ainakin kerran joka kerta tallennetta katsottaessa. Ainakin kaksi kertaa on tapahtunut myös suoraa lähetystä katsottaessa (jatkuva taukotallennus ei käytössä). Sillä ei tunnu olevan merkitystä, onko tallennuksia sillä hetkellä käynnissä vai ei. SD kanavien kanssa en ole vastaavaa huomannut.

  2) Täällä ketjussa on ollut puhetta maaerottimen käytöstä antennijohdossa. Onko tuosta apua vain maanpäällistä antenniverkkoa käyttäville vai myös kaapeliverkossa?

  Laite DNA/Welho kaapeliverkossa Espoon Leppävaaran alueella.
   
 12. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  1. Kuva ei pätki mitään kanavaa katsottaessa.

  2. Itselläni on tuo erotin, ja olen Welhon kaapeliverkossa Helsingissä. Ei siitä ainakaan haittaa ole ollut.

  Boksini on käyttäytynyt varsin erikoisesti, tosin erittäin harvoin. Aikaisemmin boksissa oli käynnistymisvaikeuksia. Se oli itse asiassa huollossakin kerran syystä, että se ei käynnistynyt lainkaan. Nyt on kaksi kertaa käynyt niin, että boksista ei saa virtaa sammutettua muuten kuin irrottamalla se sähköverkosta - eli tepseli pois seinästä. Ensimmäinen kerta tapahtui jo kesällä ennen kuin boksi meni elokuussa huoltoon. Toinen kerta sattui noin kuukausi sitten.

  Homma tapahtui siten, että yhtäkkiä ilman mitään etukäteisvaroitusta televisiolähetyksen kuva hyytyi paikalleen liikkumattomaksi ja ääni katosi. Boksi ei reagoinut kaukosäätimen minkään näppäimen painamiseen mitenkään. Siis mitään valikkoa tai ikkunaa ei saanut näkyviin. Standby-napin painaminen ei vaikuttanut mitenkään. Edes boksin oman virtanäppäimen painaminen ei katkaissut virtaa. Jäljelle jäi siis vain pistokkeen irrottaminen pistorasiasta.

  Kun 10 sekunnin kuluttua työnsin pistokkeen takaisin pistorasiaan ja käynnistin boksin, se toimi taas täysin normaalisti ilman mitään häiriöitä! Ja tämä siis kaksi kertaa, kesällä ja syys-lokakuun vaihteessa.

  Yksi tallennuskin on epäonnistunut täysin. Runsaan tunnin tallennuksesta näkyy katseltaessa noin yksi sekunti. Sen jälkeen tallennuksen pituutta ilmaiseva sininen jana täyttyy koko pituudeltaan ilmoittamaan, että koko tallennus on katsottu ja televisiossa näkyy pelkkää harmaata - ei kuitenkaan Finnsatin karttalogoa. Harmaasta "kuvasta" pääsee eroon painamalla "stop".

  Tämän lisäksi joidenkin ihan onnistuneiden tallennuksien pituudeksi ilmoitetaan yhä 10 tai 11 sekuntia, vaikka tallennukset ovat onneksi muuten aivan hyviä ja oikein.
   
 13. Sammmy

  Sammmy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  1.
  HD kanavat eivät ole koskaan tuolla tavalla pätkineet, mutta sd laadun MTV (music tv) kyllä tekee juuri tuota ilmiötä jatkuvasti vähintään muutaman kerran tunnissa vaikka on maa-erotin käytössä (suoraa tv kuvaa katsoessa siis). Muut kanavat toimii ok.
  //edit: lisätään tähän vielä, että tv:n omalla virittimellä tuota ei koskaan ilmene, vain boksin kautta katsottaessa.

  2.
  Maaerotin myös käytössä.
  Ainoa hyöty minkä siitä havaitsin, oli että ennen sen hankkimista, aina kun tietokoneella latasi netistä kaapelimodeemilla dataa täydellä kaistalla, YLE HD kuva puuroutui täysin. Erottimen hankinnan jälkeen tuo parani. Tuokin vika rajoittui vain tuohon YLE HD kanavaan, muut kanavat toimivat silloinkin ok.
  //edit: lisäys tähänkin vielä, tuo ei johtunut boksista, vaan YLE HD puuroutui myös tv:n omalla virittimellä, joten vika oli/on tosiaan maa-häiriössä, tai kaapelimodeemissa.

  TTV / Tampere
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2012
 14. TepiL

  TepiL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2006
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime sunnuntaina tuli käytyä laite hakemassa. Pari asiaa on vähän ihmetyttänyt:

  - laite menee jumiin, jos kanavasurffaa liian nopeasti etenkin HD-SD kanavilta vaihdettaessa. Ongelman saa kierrettyä, kun odottaa että tulee kuva näkyy ja vaihtaa sen jälkeen vasta kanavaa. Hyvä laaja EPG kyllä vähentää kanavasurffailun tarvetta, mutta saisihan tuokin toimia.

  - YleHD:llä ei toimi lainkaan (analoginen) äänenvoimakkuuden säätö. Joutuu laittamaan optisen piuhan perässä olevat stereot päälle ja sitä kautta laittamaan volyymia pienemmälle.

  - HDMI-piuhan kautta tuleva ääni on tosiaan todella hiljainen. Saattaisi häiritä, jos käyttäisin telkun kaiuttimia johonkin muuhun.

  Muuten on kyllä toiminut, mutta ei tässä vielä ole hirveästi ehtinyt laitetta käytellä.
   
 15. tunis

  tunis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2012
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallensin Teemalta 4 peräkkäistä ohjelmaa ja kaikkien nimet tuli oikein. Viimeisin firmis ja Elisan kaapeli.
   
 16. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tulipa mielenkiintoinen ongelma. En pysty katsomaan vanhoja tallenteita, tulee ilmoitus "Tallenteen toistaminen ei onnistunut". Näitä on paljon ja myös tuoreita tallenteita.
   
 17. Waltteri

  Waltteri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä tuli tuo sama ilmoitus viime maanantaisen mtv3 HD:lta tallenetun Roban osalla.
   
 18. H80K

  H80K Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäs mahtaa olla ongelmana kun eilen illalla oli nauhoituksessa kolme ohjelmaa eri aikoihin ja kaikkien tallennus on alkanut kesken ohjelman? Kaikki oli ajastettu epg:n kautta. Tänään taasen on ainakin yksi tallennus tullut ihan oikein. Ensimmäinen kerta kun joku boksi tekee näin että jättää alusta nauhoittamatta mutta kuitenkin lopun nauhoittaa. Asetuksista on valittuna että nauhoitus alkaa minuuttia ennen.
  Boksi ollut vajaan viikon ja nyt jo alkaa temppuilemaan.
  Kyseessä elisan kaapeli jos sillä jotain merkitystä on.
   
 19. Sannfit

  Sannfit Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2012
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hommattua tällainen boksi eilen ja ajastukset eivät näytä toimivan jos laite on virransäästötilassa. Miten se nyt onkaan, pitääkö virta (vihreä ledi) jättää päälle jos haluaa ajastusten onnistuvan? Entä miten estää turha virrankulutus ja levyn pyöriminen jos asia todella on näin?

  Olen nyt koettanut tallentaa noin 10 eri ohjelmaa eri kanavanipuilta ja joka kerta sama juttu: etupanelissa näyttäisi olevan punainen pallura merkiksi tulevasta tallennuksesta, mutta kuitenkaan tallennuksia ei sitten löydy levyltä. Mikäli tallennus on päällä ja laitan vehkeen valmiustilaan, talletus jatkuu hetken ja katkeaa sitten. Tällöin merkkinä ongelmasta on huutomerkki tallennetun tiedoston kohdalla.

  Softa on se uusin kesäkuussa julkaistu. Laite on palautettu tehdasasetuksiin mutta tulos on edelleen sama. Tallennukset eivät tartu levylle mikäli laite on valmiustilassa.

  Tähän olisi mukava saada ihan yksiselitteinen vastaus. Pitääkö virrat jättää päälle jos haluaa tallentaa?
   
 20. Cee Bee

  Cee Bee Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei tarvitse. Sillä onko virta päällä vai onko boksi valmiustilassa ajastetun tallennuksen alkaessa ei ole merkitystä. Boksissasi on jokin vika. Huoltoon tai kauppaan takaisin. Voit tietysti kotikutoisena korjauskeinona kokeilla kovalevyn formatointia, mutta voipa olla, että siitä ei ole apua.