Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. mara111

  mara111 Guest Guest

  Liittynyt:
  03.07.2007
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään sain laitteen vihdoin ... Ensi fiilikset ovat positiivisia, laite toimii, niinkuin esittelyssä on luvattu. EPG ihan ok ja muutenkin helppokäyttöinen. Minäkään en löytänyt mahdollisuutta tehdä omia kansioita tallenteille, ominaisuus mitä Topparin jälkeen kaipaa. Summa summarum, hinta-laatu suhde kohdallaan tässä laitteessa !
   
 2. dvbvee

  dvbvee Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä kun ehdit ennen mua hankkia niin saat ensin kokeilla :)

  Kun sulla on kokemusta tuosta topformista, vai oliko, niin miten finnsatissa toimii kelaukset?
  Salatuilla kanavilla
  YLEn tekstityksen kanssa
  canal+ tekstityksen kanssa

  WBox hd2ssa tuo on pielessa ja täällä puhutun mukaan topform jumittaa kelauksissa joskus.
   
 3. jalkkis

  jalkkis Guest Guest

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytätkö scartia vai HDMI:tä? Minua kiinnostaisi tietää, nykiikö scart-kuva muillakin vai onko se vain minun riesa.

  EDIT: muuten, minun boksin takapaneelin scart-liitin heiluu melkoisesti, onkohan muilla vastaavaa?
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2011
 4. mävaan

  mävaan Guest Guest

  Liittynyt:
  05.12.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama boksi käytössä ja huomasin myös scart-liitännällä tuota ajoittaista nykimistä ainakin joillakin kanavilla. Vaihdoin tilalle HDMI-kaapelin ja pikaisesti katsottuna nykiminen näyttäisi sillä poistuneen. Katsotaan kuitenkin vielä.
   
 5. att

  att Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Finnsat tuli tänään tännekin ja päällisin puolin vaikuttaa hyvin suunnitellulta vehkeeltä, mutta HD-kanavien kanssa on kyllä jotain bugia. Kun panin Yle HD -kanavan nauhoittamaan käynnissä olevaa ohjelmaa, niin tämän jälkeen pystyin vaihtamaan kanavaa kerran, mutta vain kerran. Kun uudestaan yritin vaihtaa kanavaa, ihan mille kanavalle tahansa, niin aina tuli ruutuun teksti: "Tämän kanavan katsominen ei ole mahdollista ilman tallennuks(i)en pysäyttämistä" eikä katsominen onnistunut. Edes Yle HD - kanavaa ei voinut enää katsoa, sieltä tuli sama ilmoitus. Ja siis vain yksi varsinainen tallennus oli päällä sekä ajansiirto oli aktivoituna valikoista. Vaikka nauhoituksen pysäytti, niin katselu ei onnistunut vaan aina tuli sama ilmoitus. Vasta uudelleenkäynnistyksen myötä katselu onnistui. Kokeiltu pari kertaa samalla tuloksella.

  Toinen bugi on sitten se, että kun yritän katsoa sitä Yle HD -kanavan nauhoitusta, niin kuvallinen pikakelaus taaksepäin toimii hyvin epäluotettavasti. Joskus se tuntuu toimivan, mutta useimmiten se kelaa nopeudesta riippumatta vain vähän matkaa ja pysähtyy sitten siihen eli ei mene enää yhtään taaemmaksi. Aikajanalla siirtyminen kyllä onnistuu, mutta pikakelaus hyytyy. Eteenpäin pikakelaus näyttäisi toimivan paremmin.

  Yle HD -tallenteen toistokin tuntui onnistuvan vain kerran. Kun valitsin saman tallenteen katsottavaksi toista kertaa (ilman että olisin sammuttanut boksin välillä), tuli taas tuo em. valitus tallennuks(i)en pysäyttämisestä vaikka mitään nauhoitusta ei käynnissä ollutkaan. Minkään muunkaan nauhoituksen katsominen ei enää onnistunut eikä TV-kanavan, vaan piti taas käynnistää uudestaan.

  Muuten tässä tuntuisi olevan ihan näppärä boksi eli toivottavasti nämä saadaan kuntoon. Boksi on kaapeliverkossa, mikäli sillä on merkitystä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2011
 6. xaki78

  xaki78 Guest Guest

  Liittynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ongelma ratkesi kun sain huollon kautta uuden boksin joka toimii hyvin. Ilmeisesti vanhassa boksissa oli kuitenkin jokin vika.
   
 7. EL©Maco

  EL©Maco Guest Guest

  Hei.

  Viikon verran ollut käytössä.

  1) Mistähän johtuu että tallennuslistaan tulee jotain aivan omituisia tallenteita? Ne nimeltään DA68. Laite antaa joskus poistaa ne kerralla kaikki mutta joskus ei ja pitää ajaa kovalevylle virheentarkistus.

  2) Sitten jos tekee päivittäisen ohjelmoinnin jolekkin ohjelmalle niin tallennus täppä näkyy vain siinä seuraavaksi alkavassa ohjelmassa ja kun tämä ohjelma on mennyt ohi niin sitten vasta ilmestyy seuraavaan ohjelmointiin täppä. Toisin sanoen ajastustoiminnot on syvältä.

  3) Kun tallentaa samaan aikaan MTV 3 HD ja Nelonen HD kanavaa niin ei voi katsoa mitään muita kanavia. Tässä minunkin tapauksessa katsomaan vain Nelonen HD kanavaa eikä edes MTV 3 HD kanavaa.

  4) Tallenteen nykii välillä (SD/HD)

  5) Kaukosäädin ei tottele välillä ja menee ihan jumiin. Pitää vaihtaa kanavaa boksin etupaneelista ja sitten toimii taas.

  6) Tallenteisiin tulee melkein jokaiseen huutomerkki. Mitä se tarkoittaa?

  7) Harmi kun kello ei näy tallenteita katsoessa.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 19.12.2011
 8. Inssi59

  Inssi59 Guest Guest

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Semantiikkaa tietysti, mutta... siis boksi menee jumiin eikä se boksi enää tottele kaukosäädintä ennenkuin etupaneelista kanavaa vaihtamalla alkaa uudelleen ottaa vastaan komentoja kaukosäätimeltä?
   
 9. jalkkis

  jalkkis Guest Guest

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, että tämä vaivaa muitakin. Minulla nykiminen asettuu vähäksi aikaa räpläämällä HDMI:n formaattipainiketta kaukosäätimestä. Hetken toimii ja sitten alkaa taas nykimään. Voinhan toki käyttää itsekin HDMI:tä mutta kun oma telkkari ei osaa valita HDMI:tä automaattisesti, niin tuosta tulee lisävaivaa arkipäiväiseen käyttöön.
   
 10. hayha

  hayha Guest Guest

  Liittynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saako kyseisen boksin tallenteita siirrettyä mitenkään ulkoiselle muistille?
   
 11. M Penttonen

  M Penttonen Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  1) "Tämän kanavan katsominen ei ole mahdollista ilman tallennuks(i)en pysäyttämistä" virheen olen minäkin havainnut. Tilanteen olen saanut korjattua kuten sinäkin katkaisemalla virran kaukosäätimestä.

  2) Yle HD -talleenteen takaisinkelauksen saan onnistumaan yhdellä jipolla: Takaisinkelausta halutessani annan aluksi komennon "hyppy taaksepäin" (se ympyräinen vasemmalle osoittava nuoli) ja heti perään säädän takaisinkelausnopeuden taaksepäinkelausnäppäimellä. Tällä tavalla pääsen nauhoituksen alkuun tai haluaamaani kohtaan.

  Kun näiden kahden lisäksi löydän vielä yhden uuden harmin, niin kirjoittelen niistä kolmestasitten samalla kertaa maahantuojalle.
   
 12. mara111

  mara111 Guest Guest

  Liittynyt:
  03.07.2007
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari ongelmaa minullakin. Juuri tuo "Tämän kanavan katsominen ei ole mahdollista ilman tallennuks(i)en pysäyttämistä" ilmoitus, jolla ei tunnu olevan logiikkaa. Myös kun vaihtaa HD kanavalta toiselle, kuva 'räpsähtää', johtuisikohan formaatin muuttumisesta kanavien välillä ? Muuten kyllä esim tallennukset ovat onnistunee tähän asti ihan hyvin ja olen ihan tyytyväinen laitteeseen.
   
 13. M Penttonen

  M Penttonen Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 14. Rotko

  Rotko Guest Guest

  Liittynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muilla ilmennyt seuraavanlaista ongelmaa kanavan vaihdossa?
  Ajansiirron ollessa päällä niin kanavan vaihto hidastuu huomattavasti -> vaihtoaika n. 6-8s.
  Jos ajansiirron kytkee pois päältä niin kanavan vaihtoaika on n. 1-2s.
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 517
  Saadut tykkäykset:
  993
  Tarkoittaako tämä siis sitä, että ajansiirtoa ei tämän jälkeen voi ollenkaan käyttää? Aika fail.

  And so it begins...

  Niiden virheiden löytyminen siis...
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2011
 16. jalkkis

  jalkkis Guest Guest

  Liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muuta kuin raporttia valmistajalle. Boksi on ollut markkinoilla vasta pari kuukautta, joten en itse ainakaan odottanut, että kaikki toimisi virheettä. Itselle tärkeimmät ominaisuudet onneksi toimivat lukuunottamatta tuota ärsyttävää kuvan nykimistä scartin kautta.
   
 17. Veza69

  Veza69 Guest Guest

  Liittynyt:
  26.12.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  muutaman viikon ollut käytössä Finnsat. Tuota kanavan katsomis ongelmaa aina välillä heittelee...
  Mutta kuinkas Playlistin kautta kun tulee tallenteet näkyviin, missä kohdassa voi valita aloittaako nauhan alusta vai viimeksi katsomasta kohdasta, ei tommosta vaihtoehtoa ole eteen tullut.
  ja niitä omia kansioita ei liene voi tehdä?
   
 18. M Penttonen

  M Penttonen Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asettamalla FH05-HDR:n AJANSIIRRON POIS PÄÄLTÄ hallitsen laitteen kiintolevyä siten, että se on tavanomaisesti pois päältä. Tällöin kiintolevy käynnistyy 1) kun alan katsoa tallennettua ohjelmaa, 2)kun ajastettu talletus alkaa, 3) kun painan TAUKO -näppäintä puskuroidakseni ohjelmaa kiintolevylle, jotta voin pitää katselussa tauon ja jatkaa TOISTA näppäimellä katsomista(ajansiirto) tai 4) kun painan TALLENNA -nappulaa tallentaakseni katsottavissa olevan ohjelman loppuosan myöhempää katsomista varten (liikunnan, nukkumisen tai muun television katsomista hyödyllisemmmän harrastuksen vuoksi).

  Katseltavan kanavan ajansiirron keskeytän painamalla PYSÄYTYS -näppäintä tai kanavanvaihtonäppäintä ja vahvistamalla toiminnon. Tällöin kovalevy sammuu noin kymmenen sekunnin kuluessa. Laitteen kovalevy on erittäin hiljainen, mutta voin havaita kovalevyn sammumisen kun sijoitan korvani 20 cm etäisyydelle laitteesta.

  Kun AJANSIIRRON ARVONA on jokin minuuttilukema, laitteen kovalevy on aina pyörimässä laitteen ollessä päällä. Tällöin ainoa etu on että ajansiirto käynnistyy pari sekuntia nopeammin, koska kiintolevyn ei tarvitse tälööin käynnistyä. Minuuttilukeman merkitys selviää pakkauksesen mukana tulleesta käsikirjasta tai käsikirjan voi ladata maahantuojan sivuilta.

  Laitteen ohjelmistossa on ilmeisesti sellainen virhe, että kun laite on aina valmiina hyvin nopeaan ajansiirtoon, se ei lopeta katsottavan kanavan ajansiirtoa kun vaihdan uudelle kanavalle. Tämän virheen saan esille kun vaihtelen kanavia riittävän monta kertaa peräjälkeen.
   
 19. gooman2000

  gooman2000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä taitaa olla bugi. Tuon voi kiertää menemällä päävalikon kautta tallenteet-listaan. Kansioita ei voi luoda.
   
 20. DC025

  DC025 Guest Guest

  Liittynyt:
  22.09.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laite on ollut nyt käytössä pari viikkoa. Olen Anvian kaapeliverkossa ja olen huomannut pari puutetta:

  1. Nykimistä esiintyy vaihtelevasti kanavasta riippumatta. Nykiminen tallentuu myös, eli vika lienee virittimessä. Joskus kuva jämähtää paikoilleen sekunnin osiksi ja joskus näyttää siltä kun muutama ruutu olisi leikattu pois, äänessä ei ole aukkoja. Mulla laite on kytketty HDMI:n kautta. Scartilla en ole kokeillut. Laitteen päälläoloajalla en ole huomannut merkitystä nykimiseen.

  2. EPG päivittyy hitaasti. Joillakin kanavilla näkyy vanha ohjelma ja kellon aika, joka päivittyy kun menee ko kanavan kohdalle ja painaa OK:ta.

  Ohjelmisto oli muistaakseni päivätty lokakuulle, joten päivitystä tuskin on vielä tullut. Toi nykiminen on sen verran rasittava että harkitsen palauttamista, jollei siihen softapäivityksellä apua saa. Täytyy ruveta kyselemään valmistajalta.

  Muuten ihan OK ja hiljainen boksi.