Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

 1. Cee Bee

  Cee Bee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Laite toimisi, jos sillä ei tarvitsisi tallentaa mitään. Viime yönä boksi jätti tallentamatta yhden ohjelman. Tänään se ei käynnistynyt kaukosäätimellä eikä boksin kytkimellä. Irrotin sen sähköverkosta hetkeksi, minkä jälkeen se ilmoitti buuttaavansa itsensä ja käynnistyi normaalisti kaukosäätimellä. Tallennusta ei ollut tapahtunut, mutta tallennettavaksi tarkoitettu ohjelma oli kuitenkin kadonnut tallennettavien listalta. En pikaisella silmäilyllä havainnut muita muutoksia.
   
 2. Ruustinna

  Ruustinna Guest Guest

  Liittynyt:
  02.07.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanhan Topparin halutessa eläköityä tuli sitten tällainen boxi hommattua.
  Ensimmäisenä ja toisena ehtoona testaillessa olin jo melko valmis pistämään kapistuksen takaisin laatikkoon ja kiikuttamaan sen kauppiaalle muutamien valittujen sanojen saattelemana.
  Boksi jumitti, tallennettuihin tiedostoihin ilmesti nuita da- (vai db?) alkuisia tiedostoja joita ei meinannut edes saada tuhottua. Joitain kokeeksi ajastettuja tallennuksia taisi jäädä tallenntumatta. Tallennettu ohjelma saattoi toimia ensimmäisellä kerralla, mutta jos katselun keskeytti kesken ohjelman, niin jälkeenpäin ilmoituksena oli vain tiedosto jota ei voi toistaa.

  Pistin sitten kuitenkin päivittäen laatikon.
  Sitten alkoi vekotin toimia kokolailla hyvin.

  Nyt sitten tosin säännöllisen epäsäännöllisesti kuva häipyy vaikka ääni kuuluu. Eli boksi toimii muuten täydellisesti, esimerkiksi kanavanvaihto toimii, äänenvoimakkuutta voi säätää ja niin edelleen, mutta kuvaa ei tule.
  Joskus tuo korjaantuu kanavaa vaihtamalla, toisinaan vaatii valmiustilassa käyttämisen, mutta viimeisimmällä kerralla tilanteen normalisoimiseen vaadittin jo IVO-resetti...

  Eli taidan tuon sopivan hetken koittaessa kanniskella huoltoon...
   
 3. Elix

  Elix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Paljonpa on erilaisia bokseja liikkeellä. Itsellä boksi toimii tosi hyvin. Vain tuo aiemmin kerrottu tekstitys ongelma harmittaa. Tosin ei ole varmaa onko ongelma boksissa. Esim canalilla ollaan tietoisia ongelmasta ja he tutkivat asiaa. Näin kerrottiin kun kyselin heiltäkin tästä ongelmasta. Ei voi muuta kun odottaa. Ei voi muuta sanoa loppuun kun on se mukava kun on vihdoinkin saanut boksin mihin voi luottaa :D
   
 4. Waltteri

  Waltteri Guest Guest

  Liittynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä ei tekstityksissä ongelmia muulla kuin TNT HD-kanavalla. Antennissa ollaan ja Welhon HD Mix Kuopion seudulla.
  Boksi toiminut todella hyvin, EPG saisi tosin latautua nopeammin. Ja viimeisin versio boksissa luonnollisesti.
   
 5. jussi2

  jussi2 Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heti kun hinta tippuu 350 evrosta lähemmäs 300 niin voisin ostaa. Ilmoitelkaa tänne jos näette hyvän tarjouksen.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2012
 6. Cee Bee

  Cee Bee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  1
  Boksini tallensi viime yönä oikean ohjelman oikealla nimellä ja suostui aamulla käynnistymäänkin. Ohjelman pituudeksi se kuitenkin ilmoittaa vain 11 sekuntia.
   
 7. Mouhijärvi

  Mouhijärvi Guest Guest

  Liittynyt:
  20.01.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei mikään kovin hyvä munkki käy näiden vehkeiden kanssa. Huollosta saadusta boksista lahosi ensin HDMI, nyt myös SCART-liitännän antama kuvaa nykii. Jokohan kolmas boksi olisi toimiva? Muuten laite on kyllä varsin mukava käyttää.
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 008
  Saadut tykkäykset:
  137
  Onko täysin pois suljettu vaihtoehto että sinulla tulee antennista jännitettä joka rikkoo koneet, tai talon sähköissä on muuta hämärää?
  Ei oikein ole normaalia tuollainen määrä "viallisia" koneita. Ei olisi ensimmäinen kerta kun vika olikin jossain ihan muualla kuin vialliseksi haukutussa laitteessa.
   
 9. Mouhijärvi

  Mouhijärvi Guest Guest

  Liittynyt:
  20.01.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kaikkihan on mahdollista. Mikään muu sähkölaite taloudessa ei tosin oireile ja ensimmäisten HDMI-katkosten ilmaantuessa laitoin boksin antennijohtoon vaippavirtaerottimen. Lisäksi kaikki boksiin galvaanisesti kytketyt laitteet on kytketty samaan seinäpistorasiaan.

  Edit: Ja vanha Topfieldin boksi toimi samassa asunnossa moitteetta, jopa ilman galvaanista erotinta.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2012
 10. Waltteri

  Waltteri Guest Guest

  Liittynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitikin retostella :mad: Torstaina aamupäivällä meni boksi totaalijumiin kolme kertaa, liitosjohdon irrotuksilla onneksi tokeni viimein. Iltapäivällä sitten huomasin, että Ylen tekstit ei näy. Soitto tukeen, jossa kyseltiin signaalinvoimakkuutta ja -laatua. Voimakkuus: 100%, laatu: 73%. Tukihenkilö kertoi, että jos signaali on liian hyvä, voi boksi mennä "tukkoon" ja se voi aiheuttaa tuon tekstien häviämisen. Kehotti kokeilemaan ohittaa antennivahvistin hyppykaapelilla tai laittamaan Finnsatin ja antennirasian väliin vaikka vanhan boksin, joka alentaisi signaalia. Kun ihmettelin moista kokeilujumppaa, antoi neuvoksi palauttaa tehdasasetukset. Sen tein ja tekstit palasivat.

  Tänä aamuna sitten oli taas Ylen tekstit poissa. Nyt tosin palautuivat kun käytin valmiustilassa. Boksi oli ollut päällä yhtäjaksoisesti vuorokauden ajan. Voisiko johtua siitä? Onko muilla ollut vastaavia ongelmia nimenomaan Ylen tekstien kanssa? (National Geographylla nyt tekstit tulee miten sattuu, mutta johtuneeko palveluntarjoajasta).
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2012
 11. Elix

  Elix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mistäs sä ton voimakkuuden löysit. Itse löydän vain laadun joka on 100%.
   
 12. tikipoks

  tikipoks Guest Guest

  Liittynyt:
  09.07.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä siinä pitäs näkyy signaalin laatu ja voimakkuus ihan alekkain, outoo jos sulla ei näy?? Asiasta toiseen, onko kukaan vaihtanut tän kiintolevyä isompaan? Millaset 1T tai 2T levyt tähän käy ja onko tossa ison levyn vaihtamisessa mitään niksejä jotka täytyis ottaa huomioon?
   
 13. Elix

  Elix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Boksi ilmoitti juuri että uusi firmis olisi tarjolla. Mitähän sieltä nyt on tulossa ?? Ei muuta kun laitoin tulemaan jottei ilmoittaisi enää uudelleen.
   
 14. edibo

  edibo Guest Guest

  Liittynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, nyt on huollossa käytetty boxi ja sama vika jatkuu. Huollossa kovalevy tyhjennetty ja laitettu uus ohjelmisto. Ja testattu sen verran, että siellä on toiminu. Kyllä toi välillä toimiikin, mutta joka helvetin päivä se rupee jumittaa ja monta kertaa päivässä. En olis uskonu, että näin helvetin susi loota laitetaan edes markkinoille!
   
 15. kippo76

  kippo76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on ruvennut taukotallenne pätkiin aivan helvetisti. 10sek välein pätkii ja rätisee. Tähän paskaan tulee joka viikko uutta vikaa. Edellisellä firmiksellä tuntu toimivan ihan ok, mutta tää uus on kyllä täys pommi.
   
 16. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuntuu joo. Mullakin eka yksilö meni vaihtoon kovalevyn hajottua. Ostin laitteen siis tammikuussa muistaakseni, kuten olen noin 15 sivua sitten kertoillut, mutta kun itsekään enää muista, niin tuskin muutkaan... :D Vaihdossa saamani toinen yksilö on toiminut ongelmitta. Uusinta päivitystä en ole vielä asentanut, jo edellisellä on toiminut virheettömästi. En muista yhtään ongelmaa esiintyneen...
  Finnsatin kannalta nämä selkeät laatuviat harmittaa. Heillä on hyvä laite, mutta jos joka kolmaskin boksi on joltain nurkalta mätä, niin ei se hyvä ole... Yhdestä hajoo viritin, toisessa ei toimi kake ja kolmannessa on jotain muuta pientä... Sit on taas meitä joilla laite on varmasti markkinoiden paras. No ei voi olla kuin tyytyväinen omaan laitteeseen. :D
   
 17. Ghost_Glove

  Ghost_Glove Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta tallenne toimi kuitenkin? Mullakin on pariin kuukauteen ainakin kerran tullut "11s tallennus", mutta kuitenkin kokonaan ollut levyllä... Joten siis nou hätä minusta. :)
   
 18. Jayman

  Jayman Guest Guest

  Liittynyt:
  09.10.2002
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin hakee tällaisen ja boksi ei löydä kanavia. Onko normaalia, että antennisignaalia ei ohjata eteenpäin kun boksissa virrat päällä. Telkun virittimen mukaan taso on 100% ja laatu joku 80-90% Finnsatin läpiviennillä. Kun boksiin laittaa virrat niin telkku ei löydä enää kanavia, eikä Finnsatkaan niitä löydä. Oiskohan maanantai kpl?

  Welhon kaapeli.
   
 19. att

  att Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole normaalia, kyllä signaalin pitää mennä TV:lle myös silloin, kun boksissa on virrat päällä. Outo ongelma jos ja kun läpivienti toimii OK boksin ollessa standbyssä.
   
 20. Vesa/Finnsat

  Vesa/Finnsat Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Signaali on liian voimakas ja boksi yliohjautuu. Tämän voi päätellä TV 100% voimakkuus nöytöstä ja 80-90% laadusta, lukemat pitäisi olla mielummin toisinpäin.
  Mahdollisia syitä:
  1. Sinulla on lisävahvistin -> Ota se pois käytöstä
  2. Sinulla on samassa antennirasiassaa T-jakokappaleella kaapelimodeemi -> ota modeemi irti ja katsoa vaikuttaako asiaan. Suodattimellinen jakokappale on oikea laite jakamiseen.

  Se miksi TV on tyytyväinen kun boksi on standbyssä johtuu siitä, että boksin läpisyöttöpiiri menee passivitilaan (virrankulutuksen minimoimiseksi) eikä enää yliohjaudu ylisuuresta signaalista.

  - Vesa (lomalla)
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2012